Sommarsemester

acf853703345ecac781220bca07e3112

07c309b2813fd69374938e1e276870f2

4923665d8eb0e57c72415f5241ee1931

Sommaren närmar sig och om bara två veckor är det midsommar och efter midsommar är det officiellt sommarlov fram till augusti typ! Även om jag är egenföretagare och alltid jobbar så är mitt jobb anpassat till viss del av hur andra jobbar. Det betyder att jag har mindre att göra från midsommar till min födelsedag den 6:e augusti ungefär innan hösten börjar dra igång. Så har det i och för sig varit även när jag är anställd kom jag på nu. De flesta tar ju sin semester under denna period vilket betyder mindre aktivitet i hela branschen. Är det så i din bransch, på ditt företag eller i ditt jobb också?

69a2dd33450e259096e1ff0555224694

Det här är första sommaren på flera år som jag inte har så mycket inplanerat. Det känns sjukt skönt. Jag reser ju en hel del både privat och i jobb så det känns mysigt att inte behöva styra upp världens supersemester i år igen. Förra sommaren var vi borta i över en månad på flera olika destinationer så i år gör vi en helomvändning och tar det lugnare. Som det ser ut nu blir det en vecka i Cannes med våra vänner och troligtvis en vecka i Palma bara vi två. Jag gillar tanken på att ha en sommarsemester med sällskap och en sommarsemester ensamma. Jag tror att det är jätteviktigt för en relation att komma iväg bara vi två och få ordentligt med tid till varandra. Dessutom mår man aldrig så bra som på semester och det är härligt att få ge den energin till relationen. I vintras var vi ju i Dubai i nästan två veckor och det var verkligen en underbar resa för vår relation, när jag tänker tillbaka på de dagarna vi hade tillsammans bara vi två blir jag alldeles lycklig.

6cbb1f2a5b24d83d93652162bcb4d0b5

På Diors café i St Tropez

09ab4b3480b73f51eda576462e03caec

Drinkar med vänner i Stockholm

0251c5dbf7e1b34b4497e831cbae4745

En kväll i Cannes

3a501adf9809cb060014c240c883d0e6

När jag badade i rosa vatten <3!

61c697967e5cae66fb42c6949476c632

Rosé på en balkong i St Tropez

Nu börjar det snart och jag är pirrig! Ser fram emot tunna kläder, sydeuropeisk värme, vackra miljöer, goda måltider, dans, stränder, pussas med D i en solstol, laga middag med vänner och inte behöva ha med sig jacka på kvällen.

Vad ska ni göra i sommar?

 1. Låter väldigt härligt att det ta piano en sommar !
  Jag skall åka till Mallis med min sambo i 2 veckor äta gott , bada och njuta av vackra vyer.
  sen bär det av till Holland och hälsa på släkt och vänner i en vecka. Det hela rundas av med mys på västkusten där vi också är bosatta 🙂

  hoppas din/eran sommar blir underbar !

 2. Vila fina bilder. På de där du är med så strålar det om dig!! 🙂 🙂
  Jag ska åka till Malga och Marbella nu på måndag och vara där i 2 veckor. Jobbat ca 60 timmar i veckan senaste månaden så längtar så sjuukt mkt!

 3. Vart i Mallis ska ni? jag letar som en galen efter dina plaster men allt verkar charterställen eller typ fest 🙁

 4. Härligt!

  Jag jobbar på socialtjänsten. Vi får det inte lugnare på sommaren, snarare tvärtom. Men jag tycker på ett sätt att det är givande och roligt eftersom man får tillfälle att utveckla sin yrkesroll och lära sig att hantera den ökade arbetsbelastningen. 🙂

 5. Blev sååå peppad på klänning och rosé på en balkong efter sista bilden 🙂 ha en fin sommar!

 6. En vecka på Sicilien är planerad här! Kan bli lite stressad av alla som radar upp 4-5 resor varje sommar, önskar jag också hade tiden till det 🙂 Men 3 veckors semester blir det åtminstone, kanske lite mer om jag får jobbet jag sökt till hösten (hoppas!!). Hoppas på att det blir ordentlig sommar i Sverige också då jag bor i Visby, behöver ju egentligen inte resa bort så länge vädret är med oss 🙂

 7. Vilken är din bransch skulle du säga?
  Hos oss är det både extrem slutspurt innan semestern samtidigt som det lugnar ner sig. Konstig kombination. Sen brukar det vara rätt segstartat efter semestern eftersom många kollegor sitter i andra länder och de har ju semesterperiod senare än oss.
  Ska “bara” vara o fjällbacka, hemma i Göteborg och hos föräldrarna i Jämtland. tycker det är trist att åka bort på sommaren då det är den tiden som är finast och härligast här hemma.

 8. Som sjuksköterska blir sommaren A LIVIN’ HELL. Stängda vårdplatser, inga semestervikarier, inbeordringar och allmänt kaos. Hehe. Nästa år har jag förhoppningsvis ett jobb där sommaren kan bli lugn och skön. Hoppas hoppas. 🙂

 9. Kika gärna in min ganska nystartade blogg! 🙂 Hade betytt väldigt mycket <3 Livsstil, mode, foto, vardag och träning! 🙂

 10. Åh vore toppen med tips på hotell på Mallis. Letar som en tok efter något fräscht och bra hotell. Velar lite mellan Palma stad eller Playa de Palma.
  Har du något tips? 🙂 Ha en fin helg!

 11. Jobbar på en statlig myndighet och vi har väldigt mycket att göra oavsett årstid. Hela juli har jag dock semester och det blir 2,5 veckor i Italien. Ska även gå på dop och på musikfestival. Hoppas du får en jättehärlig sommar!!

 12. Där jag jobbar brukar det bli lite lugnare på sommaren dock blir det ju mer att göra för de personer som jobbar kvar när kollegorna är på semester så det blir väl egentligen plus minus noll. Det blir ibland svårt att pussla ihop semester när man har ett litet team och x antal personer alltid måste finnas på plats. Jag har i alla fall 6 dagar semester i augusti sen får vi se om det blir något mer. Första gången jag åker iväg på semestern på 7 år (om man inte räknar åka hem till familjen och hälsa på då) så är verkligen jättepepp! 🙂 🙂

 13. 2 veckor på Mallis (Palma) & en weekend på en vingård i Italien blir det för mig och min kille 🙂 samt planerande av bröllop som vi precis satt datum för nästa år, yeeeey!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi