Frågor med Forni

EnBokomom-kärlek_SOFTCOVER

Det nya omslaget till “En bok om kärlek”

Jag jublar lik som alla andra ovan! Så roligt att den snart är här. Längtat. Har en fråga också. Jag har båda dina tidigare böcker. När jag följde länken i inlägget till Adlibris så såg jag att ”En bok om kärlek” hade ett omslag av dig sittandes i en vit klänning, men min bok ”En bok om kärlek” är helt rosa. Så jag undrar, hur kommer det sig? Skiljer sig min bok som är rosa, från den med dig i vit klänning? Hoppas du förstår frågan, svårt att förklara. Kram

Åh så fint att ni längtar efter “Jag är inte perfekt, tyvärr”! Jag hoppas verkligen att du kollar tycka om den när den kommer.

Det stämmer att det är ett annat omslag på “En bok om kärlek” än originalomslaget. Anledningen är att mina böcker flyttades från Vulkan till Lava Förlag när det bildades för ett par år sedan och då bestämde vi att vi skulle byta omslaget till ett som gick mer hand i hand med “Om att älska”, alltså bok nummer två, så att man ser att de går i samma tema. Båda är ju textsamlingar om kärlek och det är fint att de liknar varandra lite.

Innehållet är dock prick detsamma så om du har “En bok om kärlek” med det första omslaget är det precis samma innehåll som med det andra omslaget. Här hittar ni mina böcker f.ö. Puss!

image-9

Här är det gamla omslaget, men med samma innehåll, samt omslaget till min bok “Om att älska”

Jag läser regelbundet din blogg och du sätter väldigt bra ord på vad känner och jag
tycker att det är väldigt fint. Jag är en s.k sucker for words och jag tillhör sorten som läser anonymt men sällan kommenterar. (Jag har dock kommenterat din blogg en gång tidigare (typ 2008), när du bad dina läsare att skriva något fint som hänt dem under helgen. Jag skrev att jag vaknade upp bredvid en man som var så vacker när han vaknade att jag ville att han skulle somna om igen, så jag kunde se honom vakna igen (extraparantes hehe: och du quotade mig i din blogg för du tyckte min kommentar var så fin. du kanske inte minns det här, men det gör jag 🙂 slut på extraparantesen, och den första också för den delen)

Jag och min kille har varit ihop tillochfrån i fyra år drygt och jag börjar sakta med säkert inse att den dagen jag gifter mig, så är det med honom. Han känner samma sak, verkar det som i alla fall. För att göra det kort: jag vet inte om jag orkar vänta på att han ska ta tillfället i akt, utan funderar på att göra slag i saken själv, feminist som en är. Hur ser du på att inte orka vänta på guld och gröna ängar, rätt tillfälle och så vidare (och att det då är mannen i förhållandet som ger jordens kärleksförklaring)? Jag menar, jag vet att det bröllop vi i framtiden kommer vilja ha (eh, jag vill ha. för som sagt, vi har inte direkt jättediskuterat det hehe) kostar allt för mycket och båda har ganska diffusa framtidsplaner. Men jag vill ju visa att vi hör ihop! Ska jag köra på girlpower och säga ”bli min man! jag vill gifta mig med dig” eller ska jag avvakta?
mvh. överanalyserande (som så många av oss uppenbarligen är)

Hej FINA FINA du som skriver en så lång och knäpp och härlig kommentar!!

Alltså jag tycker att kärlek är så himla individuellt och att alla ska få göra precis som de vill i den! Vad är egentligen traditionellt nu för tiden? Det är 2016 och alla skapar sina egna regler i sina egna liv. Jag har två tjejkompisar som har friat till sina killar och det var hur kul och lyckat som helst. Ena paret är gifta sen massa år tillbaka och har två små fina pojkar idag :))) <333. Precis som du säger så visste hon att de skulle leva tillsammans och ville slå slag i saken då hon misstänkte att han bara inte hade funderat så mycket på bröllop. Han sa givetvis ja och sen hade de ett magiskt bröllop. De var unga och hade inte jättemycket pengar men det var en dag i kärlekens tecken där vi åt gott, dansade och umgicks med varandra. Precis det som ett giftermål handlar om.

För mig handlar bröllop om att ha en tillställning som representerar de två som gift sig samt en fest för att FIRA KÄRLEKEN!!! Det viktigaste är att man är omringad av de man älskar och sen får det vara hur litet, stort, enkelt, påkostat eller galet som helst. Bara ni två i Vegas, en torsdagstur till Stadshuset eller 500 personer i ett slott – det där är inte så noga. Kärleken är det viktigaste och som du säger – att gifta sig är ju på något sätt (i alla fall för både dig och mig verkar det som) ett sätt att visa för varandra och omvärlden att “vi hör ihop”. Jag är själv ett stort fan av giftermål och längtar massa tills den dagen då jag och D gifter oss… men i vår relation är det han som får fria 😉

Med det sagt – fria på om det känns rätt i magen. Heja kärleken! Hör av dig och berätta hur det gick sen. Puss!

Hej! Var kommer din superfina randiga tröja ifrån? Kan du kanske länka? :))

Hej! Det är en klassisk randig tröja från Comme Des Garcons (klick!), de finns i massa olika färger och varianter. Tror att de säljs på NK i Stockholm annars köpte jag min på Dover Street Market i London. Puss!

Hej! Din text som går något i stil med ”Det handlar om att tappa bort sig i någons famn och aldrig vilja hitta vägen ut” Var finns den publicerad? Finns den i din blogg eller i någon av dina böcker? Det är min absoluta favorit och älskar den såååå mycket! Vill verkligen hitta originalet men hittar bara diverse versioner på olika bloggar. Kram!

Hej fina! Haha du har rätt, jag försökte hitta den online nu men som du säger finns det massor av omskrivna texter så det är svårt att hitta sin egen. Jag har ju skrivit galet mycket texter genom åren så det är omöjligt för mig att komma ihåg alla, men den texten finns precis som de flesta andra i mina böcker. Tyvärr minns jag inte vilken men jag skulle gissa på “Om att älska”. Du hittar både “Om att älska” och “En bok om kärlek” här (klick!).

6fa5ba0387482c777c4006d0d7b55847

En annan text ur “En bok om kärlek”

Så vacker du är. Har du tips på produkter till ansiktet, din hy ser perfekt ut 😊

Tack för en fin komplimang <3 Min hy är dock långt ifrån perfekt – kom ihåg att allas hy ser perfekt ut på en iphone-bild med rätt ljus! Så viktigt att inte tro att alla är perfekta bara för det man ser på bild. Vet flera bloggare som precis som jag har problem med hyn. Men om du vill veta vad jag använder så är det just nu fuktkräm från Dermalogica, toner och rengöring från Decleor samt mellan varven skinroller från Swiss Clinic. PUSS

Hej Michaela! Lyssnar just nu på Ofiltrerat med dig och du är så himla bra!!
Nu till en helt annan sak; om du skulle gå på ett bröllop i sommar, vad skulle du satsa på för klänning (färg modell osv). Jag ska på ett bröllop i augusti och har INGEN aning om vad jag ska ha på mig och du har så bra stil 🙂
Kram och ha en toppentorsdag!

Tack fina du!!

Åh det finns ju så mycket fina sommarklänningar där ute! För budgetvariant skulle jag helt klart spana in Zara. Jag tycker att den klänningen jag hade på mig på Håkan i helgen är helt perfekt att bära på ett sommarbröllop. Annars har både Stylein, Dagmar och By Malina alltid fina alternativ. Jag skulle också spana in nystartade Rent A Trend där man kan hyra klänningar till fest och liknande, så smart grej när man vill vara fin men inte köpa nytt. Generellt så tycker jag att knälångt eller hellångt i somriga färger och mönster alltid är finast.

Puss!

IMG_9160

En perfekt klänning att bära på ett sommarbröllop tycker jag :)))

 1. Hej Michaela! Vill först och främst säga att jag nästan precis börjat läsa din blogg, o du verkar vara så underbar och smart, och en väldigt bra förebild för många.
  Nu till min fråga. Jag är 16 år, och har precis börjat träffa en kille, som jag gillar oerhört mycket… Problemet är att han fyller 20 år i höst, och det är åldern som är ett problem. Mina kompisar har även påpekat detta, och jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag satsa, eller inte? Hjälp!!
  Kram o tack för en grym blogg

 2. åh din nya bok kommer passa mig så jäkla bra tror jag! så stort och viktigt ämne. Btw så var det underbart att höra dig i ofiltrerat, så bra åsikter och tankar. Du gör dig bra i ljudformat med :))

 3. Hej Michaela!
  Har fastnat allt mer för din blogg dem senaste åren och gillar ditt sett att skriva jättemycket, du verkar som en härlig person med väldigt bra aura:)
  Nu till min fråga, skulle vilja höra din åsikt om vad du anser om mångfalden i bloggvärlden rent generellt.. Jag menar vad tror du är anledningen till att majoriteten är etnisk svenskar och kommer från liknande förhållande (pratar rent generellt och menar inte ALLA). Jag är medveten om att du är halv italienska och kenza är halv marockan o att alla har privata problem som ni inte delar med er av.. Men jag har ännu inte hittat någon stor bloggare som är från något socioekonomisk område eller en bloggare som är muslim, svart. Menar inte att det är ett problem eller dåligt utan vill bara höra din åsikt om vad du tror är anledningen till att det är väldigt homogent i bloggvärlden?

  1. Tjejen som vann it Girls förra året är svart och från hallonbergen, sen hur stor hennes blogg är vet jag inte. Och tex dasha är rysk och uppvuxen i en förort.. Det kanske är svårt att komma ihåg när personen kommit så långt i ett nytt bloggliv, men det är nog många bloggare som haft en annan sorts uppväxt än man tror. Jag själv är uppvuxen i en förort och hade en jättebra uppväxt fast mina föräldrar inte var rika, det behöver inte heller innebära problem 🙂

 4. Och hur ser det ut rent generellt i den branch du jobbar i? bakom kulisser, events, pr-frimor osv?

 5. Hej Michela!

  Först vill jag tacka för en fantastisk blogg!
  Jag har en fråga som jag hoppas du vill svara på vid nästa “Frågor med Forni”.
  Jag har tittat på mycket intervjuer med dig och läst din blogg under en väldigt lång tid och har slagits av hur social och härlig du är. Du verkar vara ett socialt geni som kan konversera med vem som helst om vad som helst. Jag undrar helt enkelt hur du gör? Det kanske är “medfött” för dig. Men hur ska man göra som blyg och introvert för att bli mer utåtriktad och våga ta för sig i sociala sammanhang, tycker du? Har du några tips? I dagens samhälle känns blyghet och introverta beteenden nästan som ett hinder för att lyckas. Jag vill skapa avtryck hos människor jag möter 🙂

  Hoppas du förstår min fråga!

  Kram
  Matilda

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi