Inspiration: Måla om lägenheten

18a4d44f701b14b0c8a9c628f683f186

Nu har vi bott i vår lägenhet i ett år, ett fantastiskt år, och jag är så tacksam för att vi bor just här. Det är den finaste lägenheten jag vet.

Men efter ett år har man också bott in sig, vilket resulterar i att man bättre vet vad man vill ha i lägenheten. Vi har fortfarande hallmöbler, balkongmöbler och arbetsrummet kvar i inredningsväg, samt en tjusig drinkvagn (jag budar regelbundet på auktion!), men det är också saker vi inte har velat stressa fram ett köp på. Det kostar ju en hel del att inreda en lägenhet från scratch (vi tog inte med oss någonting från tidigare lägenheter) så när vi hade inhandlat det viktigaste passade det bra med en liten paus i inredningsshoppingen. Nu är det dock dags att sätta sista pusselbitarna på plats!

Nåväl, förutom shopping ska vi även måla om, byta gardiner och sätta upp ett par nya tavlor. Det har visat sig att färgen i sovrummet inte alls funkar bra (det blir alldeles för vitt med vita väggar när vi har ett så stort sovrum och dessutom med fyra meter i tak) så där vill vi ha en mörkare färg och i arbetsrummet skulle jag vilja ha en annan färg mest för att det är mysigt. Gardiner måste inhandlas nya, de tunna vita vi har i sovrummet släpper in alldeles för mycket ljus, och då tänkte vi i samma veva byta gardiner i vardagsrummet när vi ändå är igång. Vi gjorde en liten nitlott när vi köpte lägenheten som köpte loss gardinerna, det visade sig att de var av riktigt kass kvalitet och inte ens ordentligt uppsydda trots att de förra ägarna hävdade annat. Jaja, vi gör alla dåliga köp ibland.

e73433f44f734cdbd450dd7c457dc80e

I sovrummet är jag väldigt inne på något blått eftersom det är vår genomgående färg i lägenheten. Den här blåa färgen tycker jag är magiskt vacker.

2fc8ebe02d1211b62d8b243e0e6d2601

Men jag gillar också den här mörkare tonen, sjukt sexig på något vis? Passar fint till vår beiga säng och tunga gardiner i sammet tänker jag!

872d9e59c3a4cf61cce425566ac6506d

Även den här grå/lila-tonen gillar jag. Väldigt fin och harmonisk färg.

199f698b2ff8eeef4391f8813b638422

I arbetsrummet vill jag ha rosa! Men inte sånhär rosa, utan med dusty pink. Tänk mitten-penseln på första bilden. Det är ett litet rum så tror att det ger värme och mys till rummet, vilket ju är viktigt eftersom jag jobbar där inne.

cad110b4e6bc70e6c788a4860b6c3341

Vi håller på och sneglar på möjligheterna att göra om en garderob i hallen till en gäst-wc, men såklart är det lite knepigt med avlopp och vatten. Om det gick att ordna skulle jag vilja ha en stark tapet där inne, tapeten på bilden ovan är drömmen. Så. Jäkla. Magisk.

 1. Tror att någon grå-blå färg i sovrummet hade varit fint! Ska måla mörkgrått här hemma så fort jag får tid även fast rummet är ganska litet, tror det blir superfint! Och det är SÅ kul att det börjar komma mer “färg” även om jag själv mest kör på det gråa.

  Och balkongmöbler, vet ju inte hur stor er balkong är men kan verkligen tipsa om Cane-Line! 🙂

 2. Älskar också starka tapeter, men det gäller att man inreder rätt, små rum precis som du säger! Kolla in Clinton Friedmans tapeter! Underbara starka tryck perfekta för tex badrum!

 3. åh men Gud så sugen man själv blir, alla målar om och till så vackra färger också, jag blir så sugen. Tror jag ska måla om hallen, haha, har hintat lite lätt till maken att det förmodligen kommer en förändring i hallen inom kort.. 😀 Jag och förändringar i hemmet, man blir ju tokig på mig och det förstår jag. 😀

  Lycka till

 4. Tänkt på att kolla på flera blå toner om ni tänker det till sovrummet. Blått upplevs ofta som en kall färg och gör att man fryser om den inte bryts med annan färg för att upplevas varmare. Feng shui 😊

 5. Gud vad roligt, den där tapeten satt på den lilla toaletten i en lgh på observatoriegatan som vi var var en millimeter från att köpa i höstas. Men jag personligen gillade den inte alls. Den var otroligt orange och man såg helt galen ut i ansiktet i spegeln (kanske går att lösa med bättre belysning) Jag ansåg att den dessutom kändes väldigt stressande med sitt mönster och färg. Men jag kan hålla med om att på bilden ovan ser den väldigt mycket finare ut än den gjorde i den lägenheten!

  Liten kuriosa, mina gamla grannar valde att göra som du, att göra om en garderob i hallen till toalett, det funkade eftersom att andra stammar fanns bakom väggen. När de sen skulle borra in i väggen för att komma åt stammarna så borrade de istället rätt in i mitt badrum. ana chocken när jag kunde titta in i någon annans badrum genom ett hål i min vägg. Tack och lov gick det att laga utan att behöva göra om h-e-l-a badrummet, tur det eftersom mitt badrum bara var 1,5 år gammalt!

 6. Kom förbi Flügger Färg i Vällingby så hjälper jag dig med färgsättning 🙂 Om du inte har möjlighet så rekommenderar jag dig att gå in på någon Flügger och fråga efter den historiska färgkartan. Så vackra färger !! =) Lycka till.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi