Levanzo och Favignano

IMG_7995

Vår onsdag på Sicilien stavades utflykt! Vi skulle nämligen besöka de närliggande små öarna Levanzo och Favignano.

Vi gick upp tidigt, gjorde oss i ordning och hoppade på en liten båt från Trapani som 20 minuter senare stannade på ön Levanzo.

IMG_7996

Ni ser ju vad det var vi kom fram till. En liten ö med ett hotell, en restaurang och två barer men också med magiskt hav och natur man inte kan sluta titta på.

IMG_7980

Det var molnigt när vi kom fram men sprack snart upp till 22 grader och sol, vilket fick killarna att gå ner och doppa fötterna i vattnet.

IMG_8026

Jag var sommarklädd 🙂

IMG_8004

Vi bestämde oss för att promenera en bit runt ön. Ön har bara den lilla staden som ni ser på bilderna, men den är större än så vilket gör den till en perfekt liten hiking-ö. Jag skulle gissa på att det tar några timmar att promenera runt den. Det finns visst en badstrand en bit från mini-staden också så om det är sommar är det en perfekt ö för att ta med sig picknick och bada hela dagen!

IMG_8015

Helt tomt på turister var det men även på lokalbefolkning, gissningsvis är det människor som bor på Sicilien som har sommarboende här. Vi såg max 20 personer under tre timmar på Levanzo.

IMG_8006

Vi bestämde oss i alla fall för att ta en timmes promenad innan lunchen.

IMG_8008

Så jäkla vacker natur.

IMG_8009

Glad, varm och snart hungrig tjej.

IMG_8014

Efter en timmes rask promenad, med några stopp för fotografering, gick vi tillbaka till stans enda restaurang för att äta lunch.

IMG_8017

Efter lunchen tog vi ännu en båt vidare till Favignano, som är en lite mer civiliserad ö, även den tjugo minuter från Sicilien.

IMG_8023

Där är staden större och mer bebodd, och de har även fler alternativ på restauranger, barer, caféer, glassbarer etc.

IMG_8024

Vi drack finöl på uteservering och promenerade omkring innan klockan hade slagit fem och vår båt hem anlände.

IMG_8027

På kvällen var vi helt slut efter vårt äventyr, så D lagade en pasta som var svingod och så kollade vi på “Världens bästa burgare” allihopa i soffan.

  1. Alltså din pojkvän verkar laga så SJUKT god mat!!!! Kan du inte fråga honom efter recept på typ ovanstående pasta och även den köttfärssåsen han gör?

    PUSS

  2. Forni!
    Du hade en stickadtröja från Lindex som presslån, en beige/nude med bruna och rosa blommor. Du la upp en bild på dig i den när du och Jossan var och fikade. Jag kollar Lindex varje vecka efter tröjan men den verkar inte finnas. Har du koll på när den kommer? Eller har jag missat den tro? Kan inte släppa HUR FIN den tröjan är – ett måste i min garderob.
    Massa massa kramar till dig <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi