Frågor med Forni

img_1035-1024x768-1024x768
Kuddar från Clarion Sign & Mille Notti, påslakan i linne från H&M Home, filt från Habitat, säng från Carpe Diem, sänggavel från Zandvoort, sängskåp från Superfront! Puh!

Hej! Undrar vart du köpt de stora vita kuddarna bakom de mindre? Så fint och ger en lyxig hotellrumskänsla!
PS. Du är en fantastisk och inspirerande kvinna! Puss och kraaam

Alltså det är världens bästa kuddar! Och precis som du skriver så ger de en hotellrumskänsla – just för att de kommer från ett hotell! De finns på Clarion Sign och går att köpa där för 599kr (har jag för mig att de kostade)?. BÄSTA köpet någonsin tillsammans med kuddarna under som är 90 cm långa men bara 40 eller 50 cm breda (Clarion-kuddarna är 90×70 typ) och kommer från Mille Notti, de är lite dyrare dock.

Fraga:
Vad har du for strategi och forhallningssatt till ekonomi? Hur mycket sparar vs investerar du och I Vad? Vad har du for finansiella drommar och mal?
Tack! 🙂
Xo

Jag sparar mycket pengar! Jag har inga pengar i familjen, arv eller trygg ekonomisk bakgrund att luta mig tillbaka på, till skillnad från en del andra människor i min omgivning. Utan det jag tjänar in det är vad jag har att leva på, både nu och i framtiden. Eller, ja och D då såklart. Vi är ju en egen liten familj.

Varje månad plockar jag ut en fast lön från mitt företag. Av den lönen sätter jag in nästan hälften på ett gemensamt konto för mig och D som går till avgift, amorteringar, räkningar, oförutsedda utgifter och lite spar. Resten är pengar som jag lever upp – mat, shopping, restaurangbesök, taxi etc. Sedan har jag några olika spar: lågriskfonder där jag stoppar in pengar ett par gånger om året, ett sparkonto för långsiktigt sparande, ett sparkonto för resor och större köp (väskor och sånt) samt att jag sparar pengar i mitt bolag. Ibland gör jag utdelningar ur mitt bolag för att lägga in i mina diverse sparkonton. Jag har en ständig dialog med min revisor kring min ekonomi och känner mig trygg i min ekonomiska situation. Jag har alltid varit strukturerad när det kommer till min privatekonomi och har aldrig levt över mina tillgångar, snarare tvärtom.

I framtiden hoppas jag på att lära mig mer om fonder och aktier, bli duktigare på att pensionsspara (jag börjar nu!) samt att jag fortsätter spara mycket, så att vi i framtiden kan köpa en lantställe i ett varmt land. Kram!

Hej Michaela!

Tack för en fantastisk blogg! Den ger mig energi och inspiration varje dag. Du är en stor förebild för mig som ung vuxen. Men det var inte bara det jag ville säga, även fast det är viktigt att det kommer fram också 🙂

Jag tar studenten till sommaren (!!) och nu börjar släkt och vänner efterfråga en önskelista. Porslin och serviser är väldigt vanligt, icke desto mindre bra att önska sig i studentpresent vad jag har förstått, men frågan är vilken design, kollektion etc. jag ska önska mig. Har du någon favorit? Smycken är ju inte att underskatta där heller. Någon favorit på dom fronten? Vad mer kan vara fint att få på denna stora stora dag?

Många soliga och pirriga kramar!

Oj vad roligt att få en sådan fin present! På porslinsområdet är min absoluta favorit Rörstrand, jag har hela tre serviser därifrån. De gör otroligt vackert porslin som är klassiskt och aldrig går ur tiden. “Ostindia” från Rörstrand är nummer ett för mig, det är så vackert alltså!

När det kommer till smycken är jag barnsligt förtjust i Sophie by Sophie, men även Jane Koenig och Blue Billie känns heta och rätt i tiden. Jag gillar diamanter, månar, stjärnor och roséguld på mina smycken. Om man får önska hej vilt 🙂

IMG_5772

Tallrik och kopp från Ostindia-serien, Rörstrand

Hej. Jag är en läsare som också är nöjd så länge samarbetena känns personliga och väl utvalda, du vet:) du har tagit upp detta förut och många är helt med dig! Du är bra på ”rätt” marknadsföring och det vet du sedan länge!
Men det vore också lägligt tycker jag, i o m att många läsare verkar skeptiska och nästan upprörda, att du tar upp i ett inlägg om hur det funkar. Vi har förstått att bloggare tjänar pengar på samarbeten etc, men hur? Om du ger dina läsare en rabattkod, vad genererar det dig? Om du nämner/visar en bild på en matkasse? Hur ”går bloggen runt” på dessa olika typer av marknadsföringstrategier? Får ni betalt i pengar? Eller är betalningen gåvor i form av en matkasse=ni slipper köpa mat= vinst… ?? En resa inklusive hotell? Som du skriver Michaela, bättre att prata om det än att ignorera, och vi är nog många som undrar, och förundran leder ofta till skepsis.

Hej kära du!

Jag ska försöka förklara det så generellt och kort som möjligt. Jag jobbar med tre olika typer av samarbeten:

1. Sponsrade inlägg
2. Bartersamarbete
3. Procent på försäljning och adlinks

80% av mina samarbeten är sponsrade inlägg. Då tar jag ett fast pris för ett inlägg i mina sociala kanaler. Det är det bästa sättet att jobba på för då behöver jag inte pracka på mina läsare saker. Om man jobbar med procent på försäljning kan det lätt bli så att man “tjatar” på sina läsare och det fungerar inte för mig. Precis som ett företag betalar för en helside-annons i Vogue betalar dem ett fast pris för ett inlägg i mina kanaler. Och precis som Vogue väljer ut de bästa samarbetsparterna för dem, väljer jag ut de bästa samarbetsparterna för mina kanaler. Vem som helst får inte synas hos mig och jag tackar varje månad nej till ungefär 75% av alla erbjudanden jag får. Att synas här ska kännas rätt för alla inblandade: mig själv, företaget och mina läsare. Då blir det en win-win och det är det viktigaste. Jag väljer helst ut olika typer av samarbetspartners inom livsstils-segmentet (som tur nog är väldigt brett) så att det blir en variation av samarbeten och inte bara inom samma kategori. Ibland är det tandborstar, ibland är det skönhetsprodukter och ibland är det alkoholfri champagne.

10% av mina samarbeten är barter – alltså utbyte av tjänster eller produkter och då får man synas i mina kanaler i gengäld mot att jag får upplevelser, tjänster eller produkter i gengäld.

10% av mina samarbeten är procent på försäljning eller adlinks. Jag annonsmärker alltid mina inlägg med “Det här inlägget är ett samarbete med…”. Om det inte står med så är det inte ett samarbete. Adlinks är helt nytt för mig, jag har bara använt det runt tio gånger, men har förstått att läsare uppskattar om man skriver att det är en adlink så jag ska försöka tänka på det. En adlink betyder att jag får betalt per klick eller försäljning av produkten. Det tycker jag är ett schysst sätt av er läsare att hjälpa mig tjäna pengar eftersom ni får tillhandahålla all underhållning i bloggen utan kostnad. Då känns det fint när vi kan hitta andra sätt att få in inkomsterna från.

Hoppas det här var tydligt och gav en tydligare förståelse i hur jag jobbar med mina kanaler. Stor kram!

Hej Michaela! Brukar du checka in din LV väska när du reser? Om nej så undrar jag vilken storlek du har på din väska.. Jag vill önska mig en i bröllopsgåva men jag kommer inte våga checka in den så vill inte ha en som är för stor.

Tacksam för svar!

Hej fina! Nej, det är en kabinväska i perfekt kabinstorlek. Skulle aldrig falla mig in att checka in en LV-väska faktiskt. De är ju väldigt oömma med väskorna på flygplatser och mina väskor som jag checkar in håller aldrig mer än några år så jag skulle inte lägga pengar på en så dyr väska som inchecknings-väska. Min size är perfekt! Över weekends brukar jag inte vilja checka in bagage heller så då räcker det gott och väl med LV-väskan. För större resor packar jag en väska som jag checkar in och sedan en kabinväska med saker jag är rädd om – ifall att den incheckade väskan skulle komma bort. Kram!

IMG_1068

Barnsligt glad och överraskad blev jag när den här stod hemma en dag efter jobbet. Bästa pojkvännen, helt klart 😉

 1. Tack för ditt svar om sponsrade inlägg. Jag tycker att det är självklart att vi ska bidra på det vis vi kan med pengar till dig, och har egentligen aldrig brytt mig om det är sponsrat eller inte då jag antar att du endast skriver om det du vill! Vi har fått inblick i ditt liv under många år och självklart ska vi bidra för att du ska kunna fortsätta. Stort tack för att du inspirerar mig varje dag. Jag har precis fått mitt drömjobb och flyttar till Stockholm om två månader och längtar efter att få ta del av alla dina tips “på plats”! Stor kram till dig!

 2. Hej Michaela! Tack för frågor med forni, det var intressant och lärorikt att läsa om hur sammarbeten fungerar – du har ju pratat mycket om det tidigare men inte just hur det funkar och det är intressant att läsa för oss icke-bloggare som inte vet! Så tummen upp för dig, för att du inte undviker ämnet utan tydligt förklarar, jag tycket det är imponerande med tanke på att många bloggare inte gör det och att du (Trist nog) kanske öppnar upp dig för negativa kommentarer och klagomål avseende sponsring. För min del så tycker jag det är roligare att läsa sponsrade inlägg när jag vet hur det går till (mer tillit).

  Jag älskar verkligen din blogg – blir så glad när jag ser ett nytt inlägg. Hoppas du mår bättre än igår – jag har också dåliga dagar just nu, vilket är jobbigt men ‘med regn kommer solsken’ eller vad man nu brukar säga. 🙂 många kramar till dig och jag ser sååå framemot några outfit bilder med din nya gucci väska !

 3. Helt underbara frågor och svar, gillar när man är rak på svar, ärlig och dessutom tar upp frågorna man får. 😀

  Jättefin säng, visste absolut inte att man kunde köpa kuddar hos de, måste ta kontakt med Clarion och kolla för de vill jag ha. 😀

 4. Hej Michaela,

  Vilket superbra svar på frågan om sammarbeten! Jag tycker du har en bra balans i dina inlägg och nu när jag förstår hur adlinks fungerar känns det som ett jättebra sätt att “ge” tillbaka till dig genom att klicka sig in på de länkarna 🙂

  Tack för fin livsinspiration och hoppas din helg blir toppen!

 5. Så roligt inlägg! 🙂 ps. tror du missade att svara henne vilken storlek det var på väskan.

  Trevlig helg ❤️

 6. Hej
  Du testade tidigare Swiss Skinroller som jag nu funderar på att köpa. Använder du den fortfarande och hur tyckte du att den fungerade? Tacksam för svar.
  Mvh Hanna

 7. Hej Michaela!! Tack för en fantastisk blogg!
  En fråga till nästa “frågor med Forni”. Jag kommer att flytta utomlands i höst och behöver en chic väska att resa lite kortare sträckor med.
  Jag funderade på om du kanske skulle kunna tipsa om weekendväskor i stil med SMWallikan bag från by Malene Birger?
  Massa kramar

 8. Fast trygg ekonomisk bakgrund har du väl ändå haft? Även om jag förstår att du menar att du inte kommer från någon “överklass familj” och att du alltid har tjänat dina egna pengar. Så länge man har föräldrar med en (medel) inkomst varje månad, som kanske äger en bostad och har möjlighet att resa så skulle iaf jag säga att man har haft en trygg ekonomisk bakgrund. Det finns många barn i samhället som har föräldrar som är låginkomsttagare/som har varit sjukskrivna/arbetslösa/behövt leva på bidrag/ensamstående/ med stora skulder och kanske betalningsanmärkningar. Dessa barn har inte fått en trygg ekonomisk bakgrund. Med det sagt vet jag inte om du har haft det så under din uppväxt, men det är inte den bilden jag har fått under de 10 år (hjälp vad tiden går!) som jag har läst din blogg. Obs, säger inte detta för att kritisera utan för att medvetandegöra då jag tror att den meningen kan sticka i ögonen på personer som har haft det väldigt otryggt ekonomiskt.

  Lite nyfiken, vad får ett företag betala för ett inlägg i t.ex en bloggares sociala kanaler (du behöver inte nämna specifikt för dig, utan mer generellt 🙂

  Önskar dig en trevlig helg!

 9. Det kanske är en lite personlig fråga men måste ändå ställa den. Hur har ni diskuterat kring barn och familjeliv? Är ni sugna nu eller vill ni vänta flera år? (Jag har förstått det som att det är något du önskar i framtiden).
  Anledningen till att jag frågar är för att jag själv velar och inte riktigt vet hur man ska ställa sig till det. Är nu 28 år och har varit sugen på familj ett tag nu men samtidigt lever jag ett härligt cityliv och allt vad innebär. Hur länge ska man våga vänta liksom…Svårt det där, har du några funderingar?

 10. Ja, fast du märker ju inte adlinks för att vara “snäll” mot läsarna, det är ju faktiskt lag på det.

 11. Hej Michaela!
  Har en fråga till nästa torsdag! (Eller kanske som separat inlägg om du tycker det är en kul idé). Tänkte på att du som är rutinerad bloggare och lite av bloggvärldens Queen-motsvarighet till Beyoncé typ, antagligen har ett gäng trogna läsare och blir igenkänd lite här och var. Har du haft några möten med läsare genom åren som etsat sig fast i hjärtat? Några roliga, knäppa, fina, romantiska, surrealistiska, obehagliga händelser och träffar som du vill berätta om? Vore roligt att läsa! Kram!

 12. Har aldrig förut klickat på en adlink, har inte förstått vad hur det funkar. Från och med nu ska ska klicka varje gång 🙂

 13. Jag förstår inte irritationen över sponsrade i lägg etc. Visst är det trevligt med personliga inlägg men jag läser bloggar för inspiration i form av vackra bilder och tips på snygga kläder, väskor, inredning etc. Ingen vill väl jobba gratis? Bra svar på frågan givetvis, känner mig dock aldrig lurad. Alla arbeten går ju mer eller mindre ut på att tjäna pengar på andra i någon form så förstår inte varför en blogg skulle vara annorlunda. Var och en gör ju själv valet att läsa eller inte…
  Oavsett om du tjänar pengar eller ej på dina inlägg så INSPIRERAR du mig till 1000 så jag hoppas du fortsätter blogga i många år till! Tack för en superbra blogg med en perfekt mix av allt 🙂

 14. Hej Michaela! Tack för din fina blogg, det är en av mina bästa stunder på dagen att klicka in här! Så mysigt <3
  Jag har en fråga till nästa "Frågor med Forni". Jag är nämligen en ganska svartsjuk person, särskilt på min killes tjejkompisar. Det är väldigt jobbigt för mig, och jag har insett nu det senaste att det är något som jag skulle behöva jobba med. Du har berättat tidigare att du var ganska svartsjuk i ditt första förhållande, men att du jobbat på det och att det är bättre nu. Kan du inte berätta hur du gjorde? Några tips? Jag vill verkligen få bort de här känslorna 🙁
  Kram <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi