Frågor med Forni

Hej Michaela! Jag går andra året på gymnasiet och min senaste uppgift i svenskakursen är att skriva en debattartikel. Länge funderade jag på vad jag skulle skriva om och lotten föll till slut på bloggyrket och den, tyvärr, nedvärderande syn många har på det. Just kombinationen skriveri och bloggande fick mig såklart att tänka på dig. Så, vad tänker du om detta? Har du upplevt någon negativitet mot ditt yrke? Vilket är ditt starkaste argument för att bloggandet faktiskt är ett riktigt yrke? Tack för en superblogg och ständig inspiration!

Hej Ebba!

Kul uppgift! Det skulle ta mig flera veckor att svara på mina tankar kring detta, så jag ska försöka att dra ner det till ett par meningar. Självklart upplever jag ständigt negativitet kring mitt yrke. Jag tror att det handlar om en mix om att det är en så ny bransch, att den drivs av unga OCH kvinnor samt att jobbet som bloggerska är förknippat med nöje eftersom så många också bloggar för nöjets skull. Det är lite som att vara en artist, författare eller tv-kock. Det känns för bra för att vara sant att kunna försörja sig på något som från början var ett intresse, och därför tror jag att folk har svårt att acceptera det som just ett riktigt jobb. Argumentet är enkelt: jag tjänar pengar på det här. Allt man tjänar pengar på är ett jobb, oavsett vad det är man utför för att få in pengarna. Så enkelt är det ju!

Puss!

Hej Michaela!
Vill så gärna veta vad du använder för sminkprodukter, foundation, puder?? Gärna vad du använt när du åt lunch med Marit förra veckan.
Du hade sånt glow då!! 🙂

Hej sötnos! En sminkguide kommer i nästa vecka, fotade den i tisdags. Puss!

IMG_5571

Hej älskade du!

Varje dag längtar jag till den stunden på dagen som jag ska få gå in på din blogg och läsa dina nyupplagda inlägg. Så konstigt och härligt att det alltid gör mig så glad och trygg 🙂

Jag kämpar för fullt med att få till min och min killes lgh, men det är inte lätt alltså. Jag vill gärna att han ska få lämna sin input, men då blir det lätt att vi inget köper för att vi inte är helt ense! Sen tycker jag också att det är svårt att göra en investering i en lite dyrare möbel, då jag direkt blir osäker på om jag kommer tycka om den om ett år? Eller om den kommer passa i i vårt hem då?

Jag undrar iallafall vart ni köpt ert fina sängöverkast, tänker att det är ett steg i rätt riktning iaf att ha ett fint överkast, haha.

Kram på dig <3

Hej hjärtat!

Men gulle dig <333!!!

Nej det är inte lätt att inreda ett hem och kompromissa på två personer om man är två personer som båda vill ha något att säga till om. Det är helt klart så att enklaste sättet att inreda ett hem är om den ena inte bryr sig öht alt. om man råkar ha exakt samma smak. Vi debatterar ständigt här hemma om inredning och som du säger, vissa saker blir liksom aldrig köpta för att vi inte kommer överens. Det är knepigt men å andra sidan ett litet vardagsproblem i livet med en annan människa.

Filten på sängen kommer från Habitat i Täby Centrum!

Hej Michaela. Tack för en harmonisk blogg. Blir lugn av att läsa dina texter, du är duktig på att sätta ord på känslor tycker jag.

Hör o häpna, du har en manlig bloggläsare. Det började efter att min flickvän pratat gott om din blogg. Tycker det är kul när din pojkvän är med, känns mer att relatera till som kille.

Några frågor; vad kör han för bil (om han har nån) och vad arbetar han med? (du behöver ej svara om de e för personligt)

Vart äter ni helst middag en lördagskväll?

Hur gammal är han o hur träffades ni?

Tack. Jättefin lägenhet också.

Hej Daniel och HEJA manliga bloggläsare! Önskar att fler av mina manliga läsare kommenterade lite mer, ni är ju trots allt tusentals enligt statistiken hehe.

Kul att du gillar bloggen och när D är med!

D sålde faktiskt sin bil alldeles nyligen, han hade en Audi sen många år tillbaka (vet inte vilken modell?) som han köpte när han bodde utanför stan men det är alldeles för onödigt med bil i stan om man inte har kids. Han driver två olika bolag, det ena i min bransch faktiskt! Vilket är svinkul för vi förstår oss på varandras jobb väldigt väl när vi rör oss i samma bransch.

En lördagskväll om vi äter hemma blir det nog pasta med någon tomatbaserad sås, charkisar eller pizza. Men vi mixar våra middagar ganska mycket.

D är 31 år, alltså fem år äldre än mig (jag är 26 år!) och vi träffades via gemensamma vänner. Vi var vänner innan vi råkade hamna i säng och efter ett tag av mer oseriöst häng kom vi på att vi var kära och blev tillsammans – något jag tror var väldigt oväntat från både hans och mitt håll. Vi flyttade ihop tre månader efter det och har varit sambos i två och ett halvt år. Bästa åren ever!

img_3646-1024x768

Hej Michaela! Jag undrar vilken storlek du har på din Neverfull? Jag har så svårt att bestämma mig ifall att jag skulle köpa en. Tycker MM är något litet litet för liten men GM ser väldigt stor ut på bilder jag kollat på på Google. Tycker din väska ser ”perfekt stor” ut när du bär den, därför skulle jag gärna vilja veta! Blir jätteglad för svar & tack för bästa bloggen! Kram

Hej Nathalie! Jag kör MM, alltså den mindre storleken, den stora blir alldeles för stor på mig. Jag är 165 lång och ganska liten i kroppen så LV rekommenderade MM-sizen. Det bästa är att gå in i en butik och prova själv vilken som känns bäst när den hänger på axeln! Puss

Vad gör du när du känner dig så nere så det går ut över precis allt? Är i en sjukt dålig fas just nu, ska börja ett nytt jobb snart som skjuts upp och gått länge och bara väntat. Försöker vara pepp och positiv men nu efter x antal veckor känner jag mig bara så grinig, ledsen, less och känsla av hopplöshet vilket också går ut över mina nära. Jag är i vanliga fall duktig på kunna peppa upp mig själv och ha saker att se fram emot osv, men just nu är allt bara så tungt efter motgång på motgång och blir ju inte heller då bättre när det går ut över mina nära och jag nästan drar mig undan, när jag vet att det är det sämsta jag kan göra. Jag vet alla vanliga tips JAG i vanliga fall ger andra som att gör mycket saker, omringa dig om folk du gillar och så men det är ju just detta som är problemet nu – allt detta drar jag mig undan, vill inte vara en börda och bara ge negativ energi (som jag känner att jag gör just nu) och känner mig även väldigt utanför då allas liv bara fortsätter. Gud vad jag långt detta vart, men du kanske förstår? Jag känner helt enkelt inte igen mig själv och vet inte riktigt hur jag ska komma tillbaka. Att dock gå in hit gör mig oftast peppad och glad, tack för det 🙂 Kramis

Hej finis!

Var själv, stäng in dig, ta dig tid att känna in dig själv och ditt mående. Det är okej att inte umgås med alla och vara på toppenhumör hela tiden. Ibland får man energi av att vara med sina vänner, men ibland tar det också energi. Jag håller mig ofta undan i deppiga perioder av mitt liv för att hitta tillbaka till energin inom mig, det funkar för mig, testa du också. Dina vänner finns kvar när du har energi och glädje för att hänga med dem igen. Oavsett om det handlar om någon dag eller några veckor. Om de ifrågasätter att du håller dig lite för dig själv kan du bara förklara läget för dem. Mina vänner är nog ganska vana vid att jag fungerar så, visst betyder det att jag missar en del roliga grejer men å andra sidan VILL jag verkligen vara med mina vänner när jag väl träffar dem sen. Då njuter jag av umgänget och ger av min positiva energi.

Hoppas du hittar tillbaka till din glädje snart igen men kom ihåg – det är ingen brådska. Den finns bakom hörnet. Se till att meditera och lyssna på kroppen så länge. Puss!

  1. måste skriva tillägga en sak så du får veta! för sen jag började läsa din blogg har jag alltid tyckt om den, men måste tala om att jag nog tycker om den ännu mer efter att du jobbar med den på heltid! älskar älskar den. kram

 1. Till dig som skrev sista frågan: Jag är i en liknande sits humörmässigt, även om omständigheterna är annorlunda. Tycker Michaelas svar är jättebra! Jag är på väg ur min deppighet/vilsenhet/omotivation, så jag kan säga vad som funkade för mig: Jag har spenderat mycket tid helt själv, vilket gjorde att jag kunde känna efter och tänka igenom saker tills jag hittade rationella svar. Jag har också ibland stängt av helt och ägnat mig åt att kolla på serier eller pyssla med något roligt, som avkoppling från hjärnan. Eftersom jag vet att det är bra att socialisera har jag gjort det, men LAGOM för jag vet ju att jag blir trött av det när man mår såhär. Så t ex en fika med ett par stycken. Och sen dagen efter vara helt ensam igen. Ge dig själv mindre press och tänk att du ordnar upp en bit av ditt liv i taget, och just nu är fokuset på ditt välmående. Gör saker du tycker är kul/avkopplande. Kompisar är bra när man vill få feedback och stöttning, men du måste också hitta styrkan inom dig själv. Du ÄR inte dina omständigheter, såsom problem, jobb, relationer osv. Du är du, oavsett.

  1. Tusen tack Michaela för ditt omtänksamma svar, och tack till tjejen som svarade och gav mig så fina råd och tips i inlägget där jag skrev denna fråga (kommer inte ihåg ditt namn) och även ditt svar Milla. Tjejer är bäst! Jag kan meddela att jag känner mig väldigt mycket gladare och starkare sen jag skrev frågan, även om det bara gått en vecka sen, men det är lite jag i ett nötskal 🙂 Däremot har jag massa att jobba med fortfarande och alla råd och tips gör mig himla glad och framförallt PEPPAD! Puss o kärlek <3

 2. Kan inte göra annat än hålla med ovanstående. Jag blir så himla glad av att gå in här och det märks verkligen att du lägger ner mer tid och kärlek på bloggen. Varje inlägg känns så genomtänkt och man lämnas med en mysig känsla. 🙂 Som att du har dessa frågestunder tillexempel, så härligt!

 3. Hej!
  Kan inte du tipsa om hur man gör för att inte bråka om städ, tvätt och andra vardagssaker med sin partner. Jag och min kille har just flyttat ihop och pratar om att vi inte vill hamna där eftersom vi båda gjort det i tidigare förhållanden. Har du och D några smarta knep? Delar ni upp vardagssysslorna eller hur tänker ni?

  1. Ett tips från en som bott ihop med sin kille i 7 år och sällan bråkat om det. Min kille lagar all mat (jag är rätt talanglös på det plus tycker det är tråkigt), jag i gengäld diskar och tvättar. Städar hjälps vi åt med 1 gång i veckan. 🙂

 4. Hej Michaela! Jag har läst din blogg sedan vi gick i gymnasiet (är ett år yngre än dig) och jag har älskat varje rad av det du skrivit. Och jag vill bara säga att det märks skillnad på dig och bloggen nu när du enbart jobbar med detta – den har blivit ännu bättre (trodde inte det var möjligt)! Tack för att du sätter ord på tankar, känslor och för att denna mysiga blogg finns. Du är bäst!

 5. Måste bara berätta att jag har älskat din blogg och älskar din blogg ? Men layouten har blivit lite konstig i min iPhone 6 på mobilen! Så du vet ?

 6. Hej Michaela!

  Hur ser du på Moderaternas nya ställning i flyktingsituationen (vill absolut inte kalla det kris eftersom det inte är en kris för oss enligt mig, dock för de som tvingas fly)? Det är ju, tyvärr, inte bara Moderaterna som ändrat inställning utan många andra partier. De enda partier jag anser har vettiga åsikter i just denna fråga är Miljöpartiet och Vänstern, men dessa partier har en rad andra frågor jag absolut inte kan ställa mig bakom. (Det krångliga med partipolitik, haha.)

  Så, vad lång utläggning det blev. Kort och gott (jag vet ju inte hur du röstar och det är helt okej att inte gå ut med det offentligt) – Vad anser du om Moderaternas (och andra partiers) nya politik som just i frågan om flyktingar har ändrats radikalt åt SDs håll?

 7. Vill också passa på att tacka för ett fint svar på den sista frågan. Är själv inne i en sådan period, dessvärre sedan ett par månader. Det var inte länge sedan jag var väldigt lycklig och tillfreds, det här känns så olikt mig! Men som du säger, det är ingen brådska, man får ta sig tid för sig själv för att försöka hitta rätt väg att gå, harmoni och balans igen. Önskar dig en fin helg. Kram

 8. Älskar dina frågestunder! Känner att jag vill tillägga en sak, eftersom flera här i kommentarsfältet skrivit att de känner igen sig i den sista frågan.
  Svaret var verkligen bra, det är naturligt att ha perioder i livet som känns tyngre än andra och att då vilja och behöva dra sig undan för att hämta energi. Om perioden blir längre och längre, och inte verkar gå över “av sig själv” dock, kan det vara läge att söka hjälp för depression. Knappt hälften av alla kvinnor och en fjärdedel av alla män i Sverige får någon gång i livet en depression som kan behöva behandlas. Känner man att man skulle behöva professionell hjälp kan man vända sig till sin vårdcentral (och be om remiss till psykolog), en privatpraktiserande psykolog eller ett universitet med psykologprogram (där studenter med handledning utför terapi gratis eller till billigt pris som en del av utbildningen). Kan vara bra att veta 🙂
  Kram!

 9. Hej Mikaela! Jag tycker väldigt mycket om dina frågestunder. Jag har en fråga som relaterar till ditt första svar. Du svarade “argumentet är enkelt: jag tjänar pengar på det här. Allt man tjänar pengar på är ett jobb, oavsett vad det är man utför för att få in pengarna”. I relation till det, vad tycker du om prostitution? Är det något som vi bör omvärdera vår syn på (liksom bloggande) eftersom människor som säljer sex får inkomst på det och därmed bör det räknas som ett jobb som alla andra (enligt dina egna ord)? Det hade varit intressant att höra dina åsikter i denna fråga.

 10. Hej Michaela 🙂
  Jag är i en rätt knivig situtation. Klickar inte alls med min sambos föräldrar och tycker det mest är jobbigt att vara i deras sällskap. Hans mamma kan inte hålla tyst och pratar om det mest ointressanta sakerna som finns medan jag själv är en person som gillar att prata när man har något att prata om, och annars låter man någon annan prata. Jag har helt enkelt tröttnat på att höra deras prat om att spårvagnen kommer vara avstängd i sommar och därför har jag svårt att visa intresse för dem. Please help me, jag kan ju inte inte umgås med dem men det förstör en hel dag att göra det.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi