FASHION WEEK DAY ONE

IMG_5054

Nu är det modevecka! Hurra! Två dagar hinner jag med innan jag ska ut på vidare äventyr igen.

IMG_5056

Startade veckan på Berns med en puss av Maggis.

IMG_5059

Alice Bah Kuhnke, vår kulturminister, öppnade upp modeveckan.

IMG_5061

Först ut på veckan var Whyred. De imponerade inte på mig denna säsong. Vissa av plaggen var absolut fina, men själva visningen var långt ifrån min smak. Galg-smala modeller som ranglar fram, alla är likbleka och sura på catwalken, flera av plaggen hade dessutom konstiga märken på sig som gjorde att de snarare påminde om militärer än verkliga personer där de vandrade. Nä, det var inte i min smak. Bättre kan Whyred, det har jag sett. Det hade verkligen varit trevligt om den svenska modescenen någon gång kunde bjuda på normalviktiga modeller och kanske ett leende mellan varven.

Här kan ni se alla looks om ni är intresserade!

IMG_5072

Efter första visningen åt jag en snabb lunch med Margaux och när hon skulle vidare joinade jag istället detta gäng för lunch och bubbel. Kan man få en bättre start på veckan? Tror inte det. Fantastiskt trevlig lunch!

IMG_5069

Frida har precis blivit mamma till ljuvliga Line, sex veckor gammal. Hjärtat smälter då.

IMG_5077

Efter lunchen gick vi upp till Stockholms Auktionsverk för att titta på flera olika accessoar och smyckes-märken som ställde ut där. Jag hade sällskap av mina favvokillar William och Nicklas.

IMG_5080

Tittade på snygga skor…

IMG_5076

… och fina armband.

IMG_5084

Killarna hittade favoritaccessoarer hos The Case Factory.

IMG_5088

ATP hade smyckat med blommor i fönstret!

IMG_5092

Nästa visning var Stylein som jag håller så kär!

IMG_5091

Jag fick bästa sittplatsen.

IMG_5100

Det här var min favvolook; stor, stickad tröja i en underbar färg med en knälång lack-kjol och slippers. Mycket tjusigt.

IMG_5104

Den här kappan i sammet (!) tackar jag inte heller nej till.

Tack modeveckan för första dagen! Ser fram emot en härlig dag imorgon också.

  1. Åhh så roligt att få gå på fashion week, det vill jag också göra haha man blir lite avis ^^
    Tänkte även säga att jag har skapat en egen hemsida som precis har lanserats och är i starfasen, det är en sida där man ska hitta vänner, man lägger upp ett inlägg och sedan får folk skriva att dom vill träffas om dom tycker personer är trevlig och är någon dom kan ses som sin vän 🙂 Tycker många är så ensamma så vill gärna föra folk samman ^^ Hemsidan hittar du här om du skulle vilja kika —> https://myfriendships.wordpress.com/
    Som sagt, den har precis lanserats så inga har hittat dig än och skrivit något haha men det kommer ^^
    Tack för en inspirerande blogg, kram kram ^^

  2. Fast Styleins modeller var lika smala som whyred? Allas modeller kommer vara lika smala som whyreds? Förstår inte din konstiga stekning…. Du brukar ju nästan aldrig recensera något som du går på? Typ lindex , frukostar för smink, spa, yoga events mfl . Nej konstigt inlägg låter nästan som du har något emot dom.

    1. Hej Cilla!

      Jag kommenterar modevisningar mellan varven och har flera gånger nämnt de underviktiga modellerna. Som jag skriver så gäller det inte bara Whyred utan hela modescenen i Sverige som jag tycker borde skärpa sig. Whyreds modeller såg dock oroväckande smala ut i år, även om det kan bero på hur man klär dem etc.

      Jag har ingenting emot Whyred och har skrivit mycket positivt om dem flera gånger när jag tycker de gjort bra ifrån sig. Så kände jag dock inte i detta fall.

  3. Förstår inte den nedsättande kommentaren om modellernas utseenden. Det finns andra sätt att framföra sin kritik mot modevärldens användande av ett slags utseende. Att skriva något som är direkt kränkande gör knappast dig till någon som är bättre än vad branschen är. Du stärker bara tanken om att det är okej att angripa ett sätt att se ut så länge det tillhör den så kallade normen. Men det är ALDRIG okej att angripa något slags utseende, angrip i stället källan till hetsen bakom det aktuella utseendet.

  4. Kul att du rapporterar från modeveckan! Ligger hemma med årets förkylning och fashion doesn’t live i min soffa just nu. Men när jag blir frisk ska jag ta tag i våren 2016. Modemässigt alltså, själva våren får vi nog vänta ett tag till på. Kram

  5. Hej michaela! vart kommer dina supersnygga byxor ifrån? är dom nya eller är det dom man sett förut? hur som helst supersnygga, frågar då jag själv letar efter ett nytt par 🙂 kram

    p.s. din nya väska är jättefin!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi