Frågor med Forni

Hej gullisar! Här kommer veckans frågor. Ang. alla frågor jag får om vad jag använder för smink – jag har svarat på dessa frågor flera gånger i mina kommentarsfält men kommer att göra ett sminkinlägg när jag är hemma och har tid för det. På så sätt kan ni få alla sminkfrågor besvarade i ett och samma inlägg samt bara söka på “sminktutorial” i bloggens sökfält om ni letar efter någon viss produkt jag använder.

Tror du att bloggläsare i framtiden kommer bli tvungna att betala för att läsa bloggar, med tanke på att det liknar magasin?

Mja, svårt att säga men troligtvis inte. Den här generationen är ju känd som “non paying generation” vilket gör det otroligt svårt att få denna generation att betala för sin underhållning. All underhållning är gratis idag och alla tar den för givet (allt ifrån musik via youtube till tv vid olika playsajter eller streaming samt bloggar, pinterest och allt som vi använder oss av för att bli stimulerade, underhållna eller inspirerade). Dock tror jag att läsare kommer behöva acceptera och sluta tjata på reklam då det är ett måste om man inte ska ta betalt som underhållare – vilket man inte kan eftersom ingen vill betala för det. Kram!

Har också problem med att mitt hår blir fett superlätt. Har du några tips på bra produkter som hjälper lite? Skulle vara så himla tacksam!!

Alltså torrschampo for the win. Jag kör torrschampo varje dag. När jag duschar använder jag Redken Scalp Relief (klick!) som är ett oil detox-schampo som jag älskar. Har använt det i säkert fem års tid. Tvättar inte håret mer än var tredje eller fjärde dag heller. Tvättar alltid håret med två vändor schampo och sen – skölj ordentligt! Puss!

Gud så bra du passar i blont! Helt rätt färg för dig! Jag undrar vilket av alla ställen som du varit på skulle du rekommendera ett par att åka till för en optimal parresa? 🙂

Oj vad svårt. Världen har så mycket fina platser. Men jag säger nog Portofino-kusten för den slog mig med häpnad och det var ett perfekt resmål för oss som som par. Men även Dubai är grymt bra när man reser i par. Det finns så mycket vackert att titta på och alla restauranger blir lite nattklubb efter middagen vilket är positivt eftersom vi ofta inte går på klubb bara jag och D, men ändå kan gilla att festa lite när vi är utomlands. Puss och TACK!

img_3565-1024x1024

Drinkar på stranden i Dubai

Hej fina Michaela! Jag är ganska ny i din blogg and i looove it! så först tack för en fantastiskt inspirerande blogg 🙂 sedan undrar jag om du studerat någon högskole/universitetsutbildning eller diverse kurser, eller om du arbetat dig dit du är idag? stor kram!

Men Gud, TACK! Jag läste Modevetenskap 30p på Sthlm Universitet direkt efter gymnasiet vilket resulterade i att jag fick jobb som moderedaktör på Nöjesguiden (i kombination med att jag drev en stor blogg sen innan). Sen är det bara hårt arbete och en stor dos charm 😉 Puss!

Hej Michaela!
Jag älskar dina texter, du är väldigt bra på att förmedla känslor och det är ofta som jag känner igen mig i vad du skriver. Jag har inte så bra koll, är det så att du skriver på en ny bok? Skulle älska det i alla fall! Det skulle också vara kul om du ville publicera lite texter här i bloggen ibland.

Massa kärlek!

Tack snälla, fina du. Jag håller på med en bok som ska komma ut nu till hösten 2016. Det är en bok som riktar sig till er läsare på många sätt och jag hoppas att ni kommer gilla den och att ni kommer finna tröst, trygghet och hjälp i den. Ska försöka få ut mer texter i bloggen men just nu går all tankekraft till boken. Jag vill att den ska bli så bra den bara kan. Stor kram!

Vad gör du när ingen annan tittar? Har du något guilty peasure? 🙂

Jag yogar, ibland smygröker jag en cigg eller äter nutella på rostat bröd, lyssnar på musik och gråter samtidigt… men oftast är mitt guilty pleasure att bara få ligga raklång på soffan och titta på en serie (samtidigt som jag äter nutella).

4fae099aa00622d72e82f3df2fc882c1

Såhär fina är inte mina nutellamackor direkt men vi kan ju låtsas…

Jag var på dejt med en kille som jag tyckte gick bra. Skulle gärna träffa honom iallafall en gång till. Men frågan är då – hur hör jag av mig? Vad säger man? Ska jag höra av mig, eller gör han det om han är intresserad? Hur länge ska man vänta? Har precis börjat dejta igen efter ett långt förhållande, så jag känner mig väldigt ovan med allt det här. Kram!

Vad roligt! Om du gillar honom tycker jag absolut att du kan höra av dig efter någon dag – men min gissning är att han hinner höra av sig innan. Om båda personerna efter en dejt känner att den var lyckad brukar en kille vara hyfsat snabb med att berätta det (i alla fall om man är två vuxna, mogna personer). Dock går det lika bra för dig att höra av dig om du kände att ni hade roligt tillsammans. Nu har det ju gått en vecka så jag antar att något har hänt här – kommentera gärna och berätta ;-). Och kom ihåg – oavsett om man precis börjat dejta eller dejtat femhundra personer kan man vara precis lika nervös. Men egentligen ska det ju bara handla om att lära känna en ny människa för att ta reda på om man kan ha kul tillsammans. Kram!

Hej,

Vilken parfym använder du? Kram <3

Hej gullis! Jag använder Vanilla Marble från Agonist (finns här!). En helt galet god parfym som passar mig alldeles ljuvligt. Är kär i den. Puss!

2695-76b4fbd066764122aacb0bee2a8fab48

 1. En fråga till nästa veckas Fråga Forni som jag varit lite nyfiken på ett tag… Vad jobbar din kille med? 🙂

 2. Går det bra att ställa en fråga här tills nästa vecka? Gör ett försök 😉 Undrar om du blir stressad av likes på alla sociala medier? Har märkt att jag själv påverkas väldigt mycket av det och försöker nu släppa den stressen/pressen, men det är ju så svårt att inte bry sig om det! Eller?

 3. Fråga till nästa vecka: om du inte fick bo i Stockholm (eller Sverige överhuvudtaget) vilket land och vilken stad/by skulle du då vilja bo i och varför? 🙂

 4. Sluta tjata på reklam? Forni du har i föregående inlägg ( två inlägg längre bak) fått kritik för ditt synsätt på produktplacering och nu bemöter du det som tjat? Vad är det för ocharmig stil? Folk fattar att du har reklam, men i tidningar är det reklamsidor, vilket är tydligt var gäller annons och vad gäller artikel. En stor skillnad på ditt bisarra sätt att sälja ditt varumärke. Tre fyra stycken om något som är skrivet på ofta ganska dålig svenska, för att sen introducera produkten. Det är taskigt och känns påtvingat. Och precis som kommentarer i föregående inlägg så har din syn när det passar att märka inlägg som sponsrade ingen som helst relevans, utan är det produktplacering då ska det skrivas ut. Följ lagen?!

  Tycker du har många bra sidor. Men jobba på dig själv får du fortsätta med!

  1. Jag blir så sjukt trött på troll som dig! Pissiga människor som sitter hemma och skriver pisskommentarer om saker som man inte vet ett piss om. Du tror att tidningar enbart livnär sig genom tydliga helside annonser i färg? Ingenting redaktionellt?! Och vad fan vet du om att sälja varumärken? Hade du haft något piss att promota eller sälja hade du åtminstone lagt in en länk här och stått upp för din sketna åsikt. Varför fortsätter du ens läsa bloggen om stilen är så ocharmig och språket är så svagt? Avundsjuka trötta människa.

   1. Om du läser min kommentar och sen din märker man att det är du som är på pissigt humör och antagligen mår fett dåligt med tanke på din aggressiva ton och min sakliga. Ja, jag tycker Forni går runt lagen och borde sköta produktplacering och reklam bättre. Varför gör det mig troll, okunnig och feg? Det är konstruktiv kritik. Och eftersom jag har en akademisk bakgrund skaver det oerhört ibland att läsa texter som haltar. Det är min högst subjektiva åsikt. Det har jag rätt att tycka.

    Jag jobbar inte inom tidningsbranschen men som juriststudent och en samhällsintegrerad människa gör det mig till en helt kompetent person att påstå det jag skrivit.

    1. Amanda.
     Jag får ta och hålla med trolljägaren här, jag tror att den personen (likt mig) blir på pissigt humör just pga. din onödiga kommentar.

     Du får tycka precis vad du vill och det får även vi andra, men snälla, sluta vara så jäkla PK och leka någon samhällspolis.

  2. Amanda, Amanda, Amanda… Vet inte riktigt vart jag ska börja när jag läser din kommentar. Herregud, vem är du!?
   Först och främst, om Michaela eller andra bloggare inte skulle följa lagen, tror du inte då att fler bloggare skulle åka dit eller anklagas för “fusk”?
   För det andra, Michaela behöver inte jobba på sig själv någonting, den enda som behöver jobba på något är du, du borde jobba på att sluta sitta hemma framför din sketna jävla dator och lägga onödiga kommentarer som gör andra personer ledsna och se över ditt eget liv istället.

   Snälla, gör oss alla en tjänst och sluta läs denna blogg.

   Mvh,

   1. Hur kan reklam vara en så stor grej? Låt den som vill använda sig av reklam oavsett om det gäller bloggare, på instagram, eller andra sociala medier. Låt bli att läs bloggar, följa konton m.m om det gör dig frustrerad. Så enkelt är det, låt bli 🙂

  3. Snark. Amanda, du håller på med översittar-fasoner. “eftersom jag har en akademisk bakgrund skaver det oerhört ibland att läsa texter som haltar” HAHA, för det första: Jag är också akademiker och det finns ingenting i Michaelas språk som är sämre än i ditt. För det andra: Varför läser du om det skaver så för dig? För det tredje: Alla, oavsett språkkunskap, har väl rätt att uttrycka sig? Det är också tydligt att du inte hängt med i debatten då Forni mött kritik av den här sorten på ett sakligt sett vid ett otaligt antal tillfällen. Du tycker att du är saklig, du skriver att Forni behöver “jobba på sig själv”, det är ett personligt påhopp. För övrigt tycker jag att det ofta är tydligare när det handlar om reklam i den här bloggen än när sidor i magasin är sponsrade. Du har rätt till din egen högst subjektiva åsikt, men tänk innan du delar med dig av det som bara är rena elakheter nästa gång.

 5. Förstår din kommentar men tycker du går för långt när du låtsas känna henne och skriver “Tycker du har många bra sidor. Men jobba på dig själv får du fortsätta med!”. Synd att du inte kunde hålla det sakligt.

 6. Tror också att läsarna accepterar reklamen, så länge det framgår att det är reklam! Många bloggare är verkligen usla på att skriva ut samarbeten/sponsrade inlägg, klart man som läsare kan bli irriterad. Om alla bloggare följde marknadsföringslagen hade det nog varit lättare att acceptera reklamen:) men smygreklam är inte ok….

 7. Dejttjejen här! Det blev faktiskt aldrig något, det rann ut i sanden. Jag kände mig efter någon dag mer osäker och bestämde mig för att inte höra av mig själv, och han gjorde inte heller det. Vilket faktiskt känns riktigt bra! För nu förra helgen så träffade jag en kille på en fest hos en vän, en otroligt fin och charmig kille, som jag faktiskt tog modet till mig att skriva till en dag här i veckan! Och han svarade och vi skrev vidare hela kvällen. Jag vet inte om det kommer att bli något mer, men det här stadiet är ju så mysigt och pirrigt att befinna sig i på något vis! När man går runt och hoppas att vartenda sms ska vara från honom och man gör sig fin bara man ska till ICA – då vi bor i samma område och det därmed finns en chans att stöta in i honom!

 8. Hej Michaela!

  Först och främst vill jag säga att jag tycker att det är beundransvärt att du har valt att ge upp ett stort jobb för att följa ditt hjärta. Stort och modigt.

  Fråga till nästa torsdag:
  Du umgås väldigt mycket med vänner. Det är luncher, middagar, hemmabesök, bruncher, fika, m.m. Skulle du beskriva dig själv som sällskapssjuk. Kanske inte för nu när jag läser ditt inlägg så säger du att du gillar lite ensamtid. Antar att det jag är nyfiken på är, är det inte utmattande att flänga runt mycket? Har du återhämtningstid? Inget illa menat alls och hoppas inte att det tolkas så. Tänker kanske utifrån ett introvert perspektiv och undrar ifall du ibland kan bli lite matt på allt umgänge (trots att det är underbart för stunden) och vill bara vara hemma och vila, och vara för dig själv.

  Hoppas att du har en fortsatt trevlig resa. Kram!

 9. Kom ihåg att för varje negativ kommentar är vi 100 på din sida. Vill bara visa att jag är en av dem genom att kommentera på just detta inlägg. TACK för att du fortsätter blogga för alla oss som älskar dig, och det är ju så bra att du kan rekommendera saker så att vi får fortsätta läsa din blogg!!! Kram, njut av resan <3

 10. Hej Michaela! Jag har följt din blogg i ett par år nu och jag beundrar hur uppriktig du är – och att du vågar följa din egen väg karriärsmässigt! 🙂

  En annan fråga som jag tror att du vore bra på att svara:
  Jag och min italienska pojkvän besöker Stockholm för ett veckoslut i april, vi kommer att bo i Gamla stan och första kvällen äter vi på Aifur (vi har en svaghet för dylika restauranger, hehe). Men lördag och söndag är ännu öppet!
  Vilka restauranger rekommenderar du till ett matälskande turistande par i Stockholm? Vi uppskattar god mat och goda upplevelser! Vi kommer mest att röra oss i centrala Stockholm (Djurgården, Gamla stan, Södermalm…)

  Grazie mille!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi