Frågor med Forni

Nu är “Frågor med Forni” tillbaka efter ledigheten! Ställ frågor i kommentarsfältet i detta inlägg som ni vill att jag svarar på till nästa vecka. Puss!

Vilken foundation från Armani och vilket puder från bareMinerals använder du? Din bas ser alltid så felfri ut 🙂

Tack! Jag har Armani Lasting Silk UV Foundation med spf 20 i färgen 5 på vintern och 5.5 på sommaren. Sedan har jag bareMinerals mattande foundation-puder ovanpå.

_7962744


finns glamourama att titta på någonstans? Hade varit så kul att se!

Ja, här: http://www.tv3play.se/program/glamourama

Vilket tv-program hade du deltagit i om du var tvungen att välja: Robinson, Idol, Gladiatorerna eller Lets Dance?

Haha! Kul fråga. SÅ otroligt enkelt val – LETS DANCE FOR LIFE!!! Jag tycker att det verkar otroligt roligt att vara med i det. Robinson hade jag aldrig orkat med, Idol hade ju gått åt helvete pga sångrösten och Gladiatorerna verkar så hetsigt (plus… att jag inte har några muskler?).

Hej!
Superkul grej har en fråga till nästa gång du ska svara.

Detta låter kanske jättekonstigt? Men HUR kom du på att du skulle färga håret blont efter att typ alltid (?!) varit brunhårig? Haha
Kram

Haha! Det var faktiskt min frisör som föreslog det eftersom jag hade problem med fettigt hår innan. När jag bleker håret torkar det ut och blir mer “normalt”. Jag har ju generellt problem med att både mitt hår och mitt ansikte blir oljigt lätt så jag letar alltid efter produkter och lösningar för att minska dessa problem. Nåväl, vi tog ju pyttelite ljusare varje gång och efter ett år ungefär var jag helt blond. Älskar faktiskt att vara blondin och tycker att jag passar mycket bättre i det än vad jag någonsin hade kunnat ana. Det sjuka är att jag fortfarande ser mig själv som en brunett? Det sitter så djupt inrotat – jag är liksom italienska haha. Men just nu trivs jag i blont!

IMG_9774

Tack för en underbar blogg! Läser din kille din blogg? <3 kram

Tack själv sötnos! Ja men självklart! Det är en jättestor del av mitt liv. Jag hade blivit jätteledsen om han inte läste bloggen eller visade intresse för den.

-Om du skulle få välja deltagare till ett internationellt ”Så mycket bättre”, vilka artister hade du valt då och varför?

Men Gud vilken rolig fråga! Haha. Jag hade valt Beyoncé och Jay Z såklart, även fast de är ihop. Rihanna (fast det kanske ingen hade gått med på eftersom det ryktas om att hon och Jay Z har haft ihop det? Jesus…). Justin Bieber. Adele. Kanye West. Eminem (vet inte varför han är så fascinerande för mig?). Missy Elliott och Gwen Stefani hade också varit drömmen <3!!! Vilka hade ni valt?

NEW YORK, NY - MAY 02: Beyonce and Jay-Z attend Game Six of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2014 NBA Playoffs at the Barclays Center on May 2, 2014 in the Brooklyn borough of New York City. NOTE TO USER: The Brooklyn Nets defeated the Toronto Raptors 97-83. User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Elsa/Getty Images)

-Har du några tips på hur man kan komma över framtidsångest vid 19 års ålder? Jag har mitt liv planerat fram till i slutet av april nästa år då jag kommer hem från livets resa med mina vänner, men efter det har jag ingen aning vad jag vill göra. Vill inte börja plugga nästa höst men det vill mina föräldrar. Vill i framtiden läsa psykologprogrammet men har inte tillräckliga betyg för det. Helt enkelt VAD GÖRA när man inte vet vad fan man ska göra? Hur kände du året efter du hade tagit studenten, vad ville du göra?

Finis! Ingen stress, det är långt kvar. Fundera inte så mycket hela tiden utan se om det kommer spontant till dig. Är det psykolog du vill bli (som för övrigt verkar vara världens häftigaste jobb) – plugga upp dina betyg! Ge dig x antal terminer för att plugga upp och sedan bestämmer du dig för att söka när du är 21 eller 22 år. Jag tror på att gå på magkänsla och om magkänslan inte säger någonting får man bara göra något. Det är ju så också att man kan ju inte veta vad man vill göra om man inte testar sig omkring. Det enda jag inte tycker är okej är att bo hemma och ligga på sofflocket efter studenten. Jag skulle aldrig tillåta det som förälder. Ut och hitta på något – lev! Se världen, plugga, praktisera, jobba – LEV och ha kul! Någon gång kommer du att veta vad du vill bli när du blir stor eller så kommer du på det när du är 65 år men det gör inget, bara du har kul och lever livet. Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor? Jag jobbar ju som bloggerska och vem visste att man kunde göra det när jag gick i skolan haha… Puss!

-Om du bara fick äta en enda maträtt resten av livet, vilken skulle det bli?
PUSS DU ÄR BÄST

Absolut spaghetti med köttfärssås. Det är den godaste maträtten och den går att variera en hel del. PUSS DU ÄR BÄST!

Oh, då kanske du framöver skulle vilja dela med dig av tips kring hur du organiserar och planerar dina dagar som egen? 🙂

Jag spenderar just nu (för) mycket tid på mitt hemmakontor och upplever det som ganska svårt. Mycket tid går åt att göra administrativa saker (då jag inte har möjlighet att i nuläget ta hjälp med sådant).

Försöker verkligen stänga dörren och separera jobb och privatliv, men det flyter liksom ihop en hel del… Går och sätter på tvättmaskinen, plockar och städar helt plötsligt… eller läser bloggar som din ;). Hade vart toppen med ett kontorslandskap dit entreprenörer kunde gå för att få arbetsplats-känslan och ”kollegor”, men finns nog icke i denna lilla stad som jag bor i ;).

Hey!

Jag vet inte om jag har några världslösningar på detta för jag tror att alla fungerar så otroligt olika när det kommer till hur man jobbar. På min förra arbetsplats jobbade vi tydligt med frihet under ansvar men det blev lika tydligt att alla inte kunde hantera friheten. Vissa människor behöver helt enkelt ett jobb att gå till och någon som säger åt dem vad de ska göra.

Om man jobbar hemma tycker jag inte att det är något fel att privatliv och arbetsliv flyter ihop, så länge man sätter sina egna gränser. Min plan för kommande termin som egenföretagare är att ha 1-2 hela dagar då jag jobbar hemfrån och 3-4 dagar då jag är ute på möten, inspelningar, pressvisningar eller vad det kan tänkas vara. Såhär ser en jobbdag hemma ut för mig!

08.00-09.00 Jag går upp, äter frukost framför Nyhetsmorgon och gör mig sedan i ordning snabbt i badrummet
09.00-13.00 Jobbar framför datorn men med en paus på tio minuter varje timme. Då plockar jag ur en diskmaskin, kokar en kopp te, kollar Instagram etc. De här är mina mest effektiva timmar på dagen oavsett var jag jobbar. Då röjer jag undan allt administrativt och bockar av alla punkter på min att göra-lista.
13.00-14.00 Lunch och läser bloggar (bästa stunden på dagen!)
14.00-18.00 Skriver det som behöver skrivas. Blogginlägg, texter etc. Letar inspiration och fokuserar på skrivandet. Samt svarar på de mejl som ramlar in!
18.00 Stänger ner datorn och börjar med middagen! Sen tar jag alltid en till titt på kvällen för mejl, blogg och övriga sociala medier. Mitt jobb och mitt privatliv går ju hand i hand så på kvällen är det bara mysigt…

 1. Hej Michaela! Om du visste att du inte kunde misslyckas med något i ditt liv, vad hade du då gjort ?
  Så underbart att du vill lägga ner mer tid på bloggen tycker jag, för dina inlägg får mig alltid att må bra <3 Kram!

 2. Tror du att bloggläsare i framtiden kommer bli tvungna att betala för att läsa bloggar, med tanke på att det liknar magasin?

 3. Undrar som flera andra för kanske 3 ggr i rad vad du har för ögonskuggor. Nästan slutat läsa här för du inte svarar. Beautytips är det bästa jag vet 🙂

 4. Har också problem med att mitt hår blir fett superlätt. Har du några tips på bra produkter som hjälper lite? Skulle vara så himla tacksam!!

 5. Gud så bra du passar i blont! Helt rätt färg för dig! Jag undrar vilket av alla ställen som du varit på skulle du rekommendera ett par att åka till för en optimal parresa? 🙂

 6. Hej fina Michaela! Jag är ganska ny i din blogg and i looove it! så först tack för en fantastiskt inspirerande blogg 🙂 sedan undrar jag om du studerat någon högskole/universitetsutbildning eller diverse kurser, eller om du arbetat dig dit du är idag? stor kram!

 7. Hej Michaela!
  Jag älskar dina texter, du är väldigt bra på att förmedla känslor och det är ofta som jag känner igen mig i vad du skriver. Jag har inte så bra koll, är det så att du skriver på en ny bok? Skulle älska det i alla fall! Det skulle också vara kul om du ville publicera lite texter här i bloggen ibland.

  Massa kärlek!

 8. Jag har en fråga om att vara i förhållande. Min pojkvän har nyligen berättat för mig att han mår dåligt över sin stressiga vardag och att han inte får vardagspusslet att gå ihop. Då vi inte bor tillsammans bestämde vi oss för att inte nödvändigtvis sova tillsammans varje natt. Och läget nu är att han tränar två dagar i veckan och har matcher på helgerna och sedan känner att behöver egentid för sig själv. Detta ger oss typ två vardagar i veckan då vi kan ses och på helgerna om inte matcher eller annat vi har på eget håll är aktuellt.

  Och jag vet bara inte hur jag ska ställa mig till det här då vi är vana att ses precis varje ledig stund vilket jag förstår inte är hållbart. Jag tror inte på att begränsa varandra och jag förstår att man behöver både egentid och att umgås med egna vänner, men samtidigt kan detta kännas jobbigt ibland och jag känner mig icke-prioriterad.
  Jag har dock svårt att motivera att han ska prioritera mig före vänner eller mig före sig själv eller mig före träning då detta är saker som är viktigt för honom och sånt jag tycker är viktigt att få ha i sitt liv. Förstår du? 🙂 Hur tänker du kring detta?

 9. Jag var på dejt med en kille som jag tyckte gick bra. Skulle gärna träffa honom iallafall en gång till. Men frågan är då – hur hör jag av mig? Vad säger man? Ska jag höra av mig, eller gör han det om han är intresserad? Hur länge ska man vänta? Har precis börjat dejta igen efter ett långt förhållande, så jag känner mig väldigt ovan med allt det här. Kram!

 10. Hej Michaela,

  Tack för bästa bloggen! Jag har länge varit en bloggläsare och har alltid några bloggar jag följer dagligen och älskar denna värld. Nu har jag bestämt mig för att skriva en egen blogg, för att testa och se hur det går men främst för att det är roligt och härligt att få ut sin kreativitet! Mina frågor är då:
  1. Dina tips för att skapa en intressant och inspirerande blogg som andra vill följa?
  2. Hur ska man hålla motivationen och fantasin uppe? Jag har märkt att det inte är så lätt att alltid ha någonting intressant att skriva om!
  3. Vilka typer av bloggar tycker du själv är intressanta att följa? Och vilka bloggar läser du mest just nu?

  Återigen , tack för en toppenblogg!

 11. Hej Forni! Först vill jag säga att du är en så fin förebild, du är som en kärleksmamma! Har spenderat för många timmar på att gråta ihjäl mig pga dumma killar, och alla de gånger har jag läst dina böcker. Du har svar på allt. Om jag någon gång kommer få trösta tjejer med mina ord så som du tröstat mig och många fler, då skulle jag vara så himla stolt över mig själv. Jag hoppas du är det.

  Men min fråga är, jag har haft otur i kärlek, med otur menar jag att min första kärlek i ett år efter han gjorde slut med mig varit elak och hängt ut mig på sociala medier och tryckt ner mig till botten. Jag vet att han är dum i huvudet, ingen människa jag vill ha i mitt liv. Men det gör fortfarande ont. För några månader sen vågade jag äntligen ge mitt hjärta till en kille som sedan visade sig bara spela gamet med mig. Klassikern. Men när vet man att en kille kommer vara genuint snäll mot en? Jag får höra att DEN killen kommer någon gång, men jag behöver bara någon som behandlar mig väl. Vill ju bara ha någon som inte förminskar mig och mina känslor. Hur klarar man det när man är 18 år att hitta förtroendet igen för kärlek när man rent ut sagt blev mobbad av sin första riktiga kärlek? Kram!

  1. Usch – igenkänning på detta… Ville bara säga, innan Michaela säkert svarar, att jag gått igenom exakt samma sak och det är något utav det värsta jag varit med om. MEN – det finns så många bra, fina och snälla killar där ute. Dom är bara så svåra att se när man fått sitt hjärta krossat… Kanske behöver du bara tid innan han dyker upp. Så var det för mig. I alla fall, massor med kramar till dig <3

 12. Hej Mickis! Är superintresserad av att höra dina top3 lunchrestauranger och även top3 middagsrestauranger i Stockholm? Puss!

 13. Vad gör man när orken och lusten försvinner? Jag flyttade i höstas till ny ort många många timmar hemifrån. Hemmet där jag lämnade allt, vänner, familj och framför allt pojkvän.

  Nu har mörkret, avståndet och ensamheten tagit över. Jag pluggar precis det jag vill och jag tycker det är intressant och vill helst inte lägga av.

  Är det rätt att ge vika för att må bättre psykiskt eller ska man hoppas att “det blir bättre när våren kommer”?

  Tack för att jag många gånger fått vägledning genom dina texter och böcker, du äger. Puss

 14. Hej Michaela! Hur ser du på hållbarhet och prioritering av hållbara produkter över icke-hållbara, konsumption, kost, osv. Kram!
  Ps. Tycker er lya har blivit superfin och skulle mer än gärna sitta vid ditt nya skrivbord ATM.

 15. Jag skulle gärna vilja veta hur du arbetar när du skriver på din bok? “Friskriver” du och redigerar sedan, eller är du perfektionist (som jag…) och måste fixa på texten allt eftersom? Är jätteintresserad av att veta hur du gick tillväga för att publicera din första bok också!

  Kram – du är bäst!

 16. Om du fick rekommendera endast tre restauranger att besöka när man är i Rom, vilka skulle det då vara? (Ska di på en långweekend i mars och tänker att det enda rätta vore att fråga en matintresserade italienska.)

  1. Jag har inte varit där på åtta år så har tyvärr inte några klockrena tips :/ försök googla upp lite pålitbara resebloggar istället! Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi