En lista om sömn

Hittade den här listan om sömn hos Elsa. Jag snor den! Happy wednesday people.

När brukar du gå och lägga dig?
☾ Vid elva på kvällen. Ibland ligger vi  i sängen och ser en film eller så, men jag somnar nog för det mesta runt elva – vardag som helg (om vi inte är på fest såklart!).

När vaknar du?
☾ När min klocka ringer på vardagar (vilket den brukar göra mellan sex och åtta beroende på dagens agenda, men oftast 07.30). På helger vaknar jag runt tio.

Är du morgonpigg?
☾ Jag är nog helt normalt kvälls och morgonpigg eller trött. När jag vaknar brukar jag alltid vilja ligga kvar och gosa lite, oavsett om det är vardag eller helg. Men så fort jag har kommit upp ur sängen och in i badrummet så är jag vaken och redo för dagen! På vardagar brukar jag förbereda för att kunna snooza i 30 minuter och på helgen ligger vi (eller mest jag) gärna kvar i sängen en timme.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
☾ Jag slökollar på mobilen eller ser på en film med D. Men jag somnar nio av tio gånger innan filmen är slut.

Vad finns på ditt nattduksbord?
☾ En lampa i grön marmor. Jag avskyr ju stök så har sällan saker framme. I nattduksbordet ligger dock ett par böcker som jag ströläser, en dofta gott-spray till sängen, ett gosedjur, ett par glasögon samt en låda med diverse viktiga saker.

Hur är din säng bäddad?
☾ Vi varvar mellan tre olika påslakan-set (vitt i satin från Hemtex, ljusgrått i linne från H&M Home och mörkgrått från Beach House Company som är favoriten!).

IMG_2733-1024x768

Påslakan från Beach House Company

Vilken låt är allra bäst att somna till?
☾ Jag gillar inte alls att somna till musik, blir så stressad av det?

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
☾ Nybäddad säng är ju nummer ett på sova gott-listan. Ingenting slår en nybäddad säng med krispiga lakan och doften av rent. Kombinera det med ett riktigt mörkt rum som är knäpptyst, fluffiga kuddar och ett stort duntäcke så är du hemma. Jag är verkligen en sån som har lätt för att sova 🙂

Hur sover du egentligen?
☾ I fosterställning eller på rygg med händerna knäppta över magen som om jag låg i en kista (är det någon mer som sover så?) och ibland med händerna över huvudet som en bebis. Helst så nära D som möjligt så att han blir irriterad och inte får plats haha.

Vad har du på dig när du sover?
☾ Trosor bara. På vintern när det är som kallast ute har jag en tunn, långärmad tröja också.

Hur är din sovfrisyr?
☾ Utsläppt!

Vad har du för säng?
☾ VÄRLDENS BÄSTA!!! Det är en Carpe Diem Sandö i beige med kopparben, 180 cm bred.

img_1035-1024x768

Världens bästa säng.

Vad gör du mitt i natten?
☾ Jag går upp och kissar en eller två gånger. Annars håller jag mig lugn och sansad 🙂

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
☾ Vi har satsar på hotellkänsla i sovrummet och det är mitt bästa tips för ett perfekt sovrum. Vi har badrum i anslutning till sovrummet så det känns som en liten svit. På väggen mot badrummet har vi stora garderober från golv till tak med inbyggd belysning och sedan mittemot sängen står Vass från Asplund och ovanför byrån sitter en tv på väggen. Nattduksborden är från Superfront och sedan har vi stora, tunga gardiner som täcker de två stora fönsterna i sovrummet. Jag gillar att inte stöka till det i ett sovrum – jag vill att det ska se ut precis som på ett riktigt lyxigt hotell!

vard_vass_60180st_whp4_asplund

I sovrummet står ”Vass” från Asplund, en riktig klassiker som jag älskar!

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
☾ Det måste vara när jag var tonåring och sov under bar himmel eller i nerspydda tält på diverse festivaler. En gång när jag var på Emmaboda-festivalen sov jag i en park i stan under bar himmel med en tjejkompis – förstår inte hur jag vågade? Vad som helst kan ju hända. Usch, jag vet inte hur jag någonsin ska våga släppa ut mitt framtida barn i världen haha.

  1. När ska vi få se hur garderoben ser ut? 😀
    och kan du inte snälla dela med dig av dina bästa packnings-tips? Både typ en weekend i storstad och 1-2 veckors solsemester? Du är grym, jag klickar mig in här flera gånger om dagen. Måste även säga att f-n vad cool du är som säger upp dig för att det inte kändes helt bra! Vill inte ens veta hur många människor som går runt och är olyckliga i sin arbetssituation. Du verkar utstråla en helt annan lycka nu för tiden, och det är härligt att se! Stor kram, kom ihåg att du är awesome <3

  2. Åh vad skönt att jag inte är den enda som går upp och kissar på nätterna. Jag kollade tom upp det och gjorde en undersökning (mycket obehaglig där de förde upp ett rör i mitt urinrör och fyllde blåsan med vatten) men inget var fel, snarare tvärt om. Har världens sämsta blåsa och kissar jämt känns det som. Bra nätter är det bara en till två gånger men det händer ofta (minst två gånger i veckan) att det blir upp mot en tre fyra, ibland ännu oftare. Sjukt handikappande och jag stör min sambo 🙁

  3. Min pojkvän sover också på rygg med händerna knäppta på magen, haha. Lite som törnrosa. Men det passar bra då jag alltid sover på sida, så då kan jag ligga och hålla om honom innan vi somnar <3 Mysigt är det.
    Kraaaam

  4. Kan du skriva om vilka hudvårdsprodukter du använder? Jag vet att du hade problem med din hy tidigare och om du har några som helst rekommendationer om hudvårdsprodukter så skulle nog många läsare bli glada 🙂 Tack för en jättebra blogg!

  5. Jg sover också som i en kista, så himla skönt och det känns väldigt fridfullt på något sätt 🙂

    Mkt fint sovrum! Vad är det för överkast? Är det från MIO? Jag är på jakt efter något grövre och ert är hinna fint! Vill gärna slippa de där bastanta i siden som är quiltade.. Men inte superlätt att hitta andra!

    Ha en superfin dag :*

  6. Jag sover exakt likadant! Sover jag på rygg ligger jag alltid raklång med händerna på bröstet som Dracula, min pojkvän tycker det är himla lustigt… är det inte så sover jag precis som du med armarna sträckta över huvudet, blir alltid lika förvånad när jag vaknar haha.

  7. Jag sover också så! På rygg med händerna på magen eller med händerna ovanför huvudet! Att lägga sig på rygg är för övrigt ett superbra knep om man har svårt för att somna, tycker det i kombination med djupa och medvetna andetag lugnar sinnet och kroppen jättemycket vilket hjälper mig att så småningom somna in 🙂

  8. Vad är ett lukta-gott-spray till sängen? Antar att jag förstår vad man har det till men var hittar man ett sådant? 🙂

  9. Åå haha har också en Carpe Diem Sandö (med segelben i silver) och sängkläder från Beach House! Har tre set och har faktiskt skänkt bort alla våra andra sängkläder, hamnar ändå bara underst i linneskåpet! Ett lyxigt tips är sängkläder i FLANELL från Gant, för de kallaste nätterna… vill så gärna ha…. sover för övrigt nästan alltid i framstupa sidoläge eller som en döing i en kista som du, smått creepy tycker min sambo ibland. PS du är bäst såklart

  10. haha sover också på rygg med händerna knäppta. När jag var liten var jag rädd för att somna så eftersom man såg död ut och då tänkte jag att jag kunde dö på grund av det liksom….så jag låg ofta typ med ett ben utsträckt eller så för att se mindre död ut…haha.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi