Bellinis, våfflor med alla världens tillbehör, spontanmiddag och källaräventyr.

IMG_4329

I fredags jobbade jag under en filt hela eftermiddagen (kom hem från London vid lunch). När det blev middagsdags lagade jag smörstekta gnocchi med svamp, paprika, tomater, massa vitlök, olja, salt och peppar.

IMG_4332

Toppade med en pesto på bladspenat och rosmarin samt parmesan. Det blev gott men ingen höjdare. Hade jag gjort det igen hade jag stekt gnocchin längre och haft dubbelt så mycket sås haha. Men vegetariskt är bra och jag har ju som sagt börjat äta mer vegetariskt!

IMG_4337

I lördags morse drack vi kaffe i sängen och när klockan slog tolv gick vi upp till Emma och Sam. Vi var inbjudna till champagnebrunch!

IMG_4342

Alltså WOW, det var den mest uppstyrda hemmabrunchen jag någonsin blivit bjuden på. Vintage-champagne, charkisar, ostar och bröd serverades i första rundan.

IMG_4339

Samt löjromssnittar <333!!!

IMG_4348

En glad gullis.

IMG_4351

Sen kom det in sliders.

IMG_4376

Alltså JESUS vilken god hamburgare.

IMG_4355

Sam har köpt världens bästa blender så han hade gjort sååå mycket grejer från grunden. Två olika hälsoshots serverades till exempel!

IMG_4359

När det varma var uppätet kom sötsakerna in tillsammans med en ny hälsoshot och en smoothie.

IMG_4364

Så bjöds det på våfflor och bellinis (med hemmagjord persikopuré!!!).

IMG_4361

Jag tror att Shoans våffla avslöjar hur förbannat gott det var. Hatten av alltså (både till Sam och Emma som gjort så fint, men även till Shoan som fick i sig den här våfflan haha).

IMG_4378

När maten var uppäten dracks det Bloody Marys med hemmagjord tomatjuice (!!!).

IMG_4370

Man kan ju tro att trevligheterna slutade där, men inte då! Jag och Mandy skulle nämligen ner till Broms för att äta lunch med Steffi efter brunchen! Vi hade en del att prata om och det var sååå mysigt.

IMG_4366

Jag var ju proppmätt fortfarande från brunchen, men en liten laxsashimi med en mangosallad slank ner. Mums.

IMG_4371

Efter lunchen blev det mer drinkar hos Sam och Emma innan vi beslutade oss för att gå ner till oss hela gänget och laga middag.

IMG_4373

D lagade sin berömda köttfärsås medan vi andra låg och snackade skit i sofforna. Sen blev det pasta och rödvin så det stod härliga till och när klockan slog tolv tackade alla för sig. Helt klart en av mina bättre lördagar. Älskar spontana dagar!

IMG_4375

I söndags blev det ägg och bacon till frukost.

IMG_4379

Sen klädde jag på mig ordentligt för att gå två varv till grovsoporna (hade så jäkla mycket kartonger… suck) för att sedan gå en långpromenad med Carro och Morris. Efter att vi hade gått en mil så hjälpte de mig ner i källaren för att hämta lite grejer. Ni kanske minns min råtthistoria för ett tag sedan? Jag har inte vågat mig ner i källaren sen dess. Men nu var Morris med som kunde springa i förväg och skälla bort alla råttor (Morris är en hund alltså :))). Efter källarbesöket handlades det mat innan jag promenerade hem igen, iskall efter alla timmar utomhus men ändå vid gott humör!

IMG_4384

Till middag lagade jag lax med pressad potatis som jag blev sååå besviken över. 1. Laxen var underkokt 2. Det hade behövts mer kräm på laxen 3. Pressad potatis blev för tråkigt när det var så lite sås 4. Om jag envisas med pressad potatis måste jag ha en sallad till för att liva upp det hela. Men då vet jag till nästa gång! Eller hur 🙂

Avslutade helgen med två filmer på rad, chips och soffläge.

  1. Om du inte provat, testa att laga Lax med ingefära och lime. Så fruktansvärt gott tillsammans med pressad potatis!!!

  2. Haha. Jeg lurte på hva den blå væsken var på tallriken med egg og bacon. Tok pinlig lang tid før jeg skjønte at det bare var tallriken. Fin helg!

  3. Gällande det vegetariska! Det är inte så att vegetariskt inte är gott bara för att just den maträtten inte blev god. Det handlar om att du bara måste lära dig laga mat på vegetariska sätt 🙂 tänk själv, du har lagat med kött i över 20 år, klart att du kan lyckas med nästan alla kötträtter. Hade du däremot lagat vegetariskt i 20 år och skulle börja laga kött, så hade du säkerligen inte tyckt att dina kötträtter blev speciellt lyckade.

    Om du ger den vegetariska matlagningen en chans så kommer du till slut kunna laga GRYMMA vegorätter!!! Bra för hälsan, bra för miljön men ännu bättre för djur som slipper lida för att landa på tallriken. Blir så glad av att se dig äta veggo så hejar på dig!

    1. Precis – det mesta handlar ju om vana! Jag äter kanske en tredjedel av mina måltider vegetariska (allt hamnar inte på bloggen!) men målet är hälften vegetariskt och sen så lite rött kött som möjligt. Ett steg i taget! Ser fram emot att laga lite mer vegetarisk mat hemma nu när jag jobbar hemifrån. Idag blev det en falafelrulle med paprika och yoghurtsås 🙂 Kram!

    1. Nina, jag vet inte om denna kommentar var menad på ett elakt sätt. Om jag får gissa har du själv bulimi och undrar hur människor kan (till synes) äta så mycket mat men ändå vara smala/normalviktiga. Jag har själv bulimi och kan förstå din tankegång, men vi måste komma ihåg att när vi läser Michaelas blogg ser vi bara det hon väljer att visa oss. Alla bilder på de olika maträtterna och de olika sötsakerna betyder inte att Michaela åt av allt, hon kanske åt enbart en halv burgare och bulle till brunchen. Vi vet inte heller hur lång det var mellan de olika måltiderna och vi vet inte heller vad Michaela äter eller inte äter resterande måltider som inte kommer med på bloggen, därför är det både onödigt och farligt att spekulera kring andra människors matvanor och eventuella ätstörningar. Det gör inget gott för de som faktiskt har ätstörningar, men inte heller för de som är friska.

      1. Men hallå det va väl inga överdrivna mängder mat hon åt ens utan såg fullt medelmåttigt (om än härligare och lyxigare) ut.

    2. Hej Nina (och alla andra)!
      Jag har haft bulimi under 8 års tid. För fyra år sedan blev jag frisk, under min behandling gick jag ner nästan 10 kilo på grund av att jag började äta MER och SLUTADE träna! Hör och häpna men det Michaela visar upp i detta inlägg är ett helt NORMALT matintag. Jag äter nuförtiden precis allt jag är sugen på, när jag är sugen vilket gör att jag inte blir hysterisk de dagar man “får” äta vad man vill. Min kropp är inte heller stressad i skräck att jag lever på svältgränsen och därmed fungerar min ämnesomsättning.
      Nu var jag inte överviktig under min sjukdomsperiod och jag tycker inte att man ska prata för mycket om just vikten men ibland är det bra att ta upp för att bevisa för folk att det inte är farligt att äta husmanskost och fika till vardags. Jag kan slå min panna blodig av att höra på allt detta tjat om träning och detox, låt era kroppar vila och njut av mat och dryck gott folk!

    3. Usch vilken fruktansvärt obehaglig och tråkig kommentar på ett härligt och bjussigt inlägg. Kärlek till dig! (Tror du behöver det).

  4. Åh allt ser så gott ut!! Nu är jag sjukt nyfiken på D’s köttfärssås som man hört så mycket bra om. Finns det möjligtvis ett recept? ?
    Kram

  5. Och du bara fortsätter inspirera! Tack för att du driver världens bästa blogg Michaela 🙂 Jag önskar dig verkligen allt gott här i livet!

  6. Hej Michaela!

    Jag gillar verkligen din blogg och ska vara lite mer konstruktiv denna gång jag kommenterar (misslyckades förra gången).

    Din blogg är väldigt levande och det älskar jag! Lite mer intim på nåt sätt. Du verkar också vara en helt fantastisk person.
    MEN som vegan med den kunskap jag har måste jag tipsa dig om att se Earthlings. Det är fint att du bestämt dig för att äta mer vegetariskt, men varenda tallrik innehöll djur därefter. Att utnyttja djur på det sättet och samtidigt bära dem i var och varannat plagg man tar på sig man äger är fel på alla sätt och vis, och det märker du om du kollar på den..

    Hoppas du tar dig tiden att se den! Om du vill ha ett smakprov, så se trailern. Har respekt för att man inte vågar se hela, men då säger det också någonting om hur fruktansvärd djurhållningen i världen faktiskt är.

    Ta hand om dig!

  7. Haha! Så charmigt när du recenserar din egen matlagning 😉 Men det är roligt att öva och lära sig mer i köket 🙂 Allting såg jättegott ut i alla fall, kram!

  8. Åh så god mat din helg bjöd på! Älskar att du bjuder på så många matbilder, inspiration deluxe! Och som någon annan kommenterade, tycker det är så “gulligt” när du recenserar det du lagat <3 Kram till dig!

  9. Åh så himla mysigt inlägg, blir inspirerad till mer vardagslyx! Det känns alltid lika härligt att gå in här, älskar att du varvar inlägg som detta och mer djupa texter om saker du reflekterat över. TACK för sveriges härligaste blogg!

  10. Försöker också mig på ett mer vegetariskt liv! Tips är att göra massa goda vegobiffar (kikärtsbiffar, blomkålsbiffar etc. ) du kan variera din favoritkryddor i all oändlighet och ha nån god sås och tillbehör till. Blir alltid jättegott, enkelt och billigt. Andra stående vegofavoriter är chevrésallad och halloumisallad!
    Kram!

  11. Tips! blanda matlagningsgrädde och räkost (ja en burk räkost från typ Kavli) lägg laxfiléer i en ugnsform och häll “räksåsen” i formen också. In i ugnen på 225 grader och det är färdigt när laxen och såsen fått fin färg (cirka 15-20 min). Servera med pressad potatis.

    Annat laxtips! (världens godaste!!)Blanda Philadelphia med riven västerbottenost. Skär ett snitt längs hela laxfiléerna och fyll med oströran, en hel del faktiskt, låt det sticka upp ur snittet också så att det ligger ovanpå med. Ta ett par skivor valfri lufttorkad skinka och täck kanterna på varje laxfilé med. In i ugnen på 225 grader tills du ser att det fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör, men jag rekommenderar potatisgratäng eller ris.

    Kram och lycka till!

  12. Och en vegetarisk måltid innehåller dessutom ingenting från djur. Vegetariskt=vegetabiliskt. Om du äter tex mjölk så säg lakto-vegetarisk. Det är jättebra att du försöker, men att sprida missvisande information till så många som du gör är inte okej. Läs på lite, tar inte lång tid. Lycka till:)

    1. Ja Linda, vi vet att vegetariskt egentligen betyder det som i “folkmun” är vegan, men om man tänker på hur ordet används av gemene man så betyder vegetariskt inget kött. Tror ingen blir särskilt inspirerad av detta svar, kliv ner från din höga häst och döm inte människor för vad de gör för matval. Är väl super att man äter mindre kött, punkt.

      1. Nej Lisa, tydligen så vet många inte det. Jag informerade bara i min kommentar och skrev lycka till, så anklaga mig inte för att döma någon i min kommentar. Ja, jag håller med att det är bra att man äter mindre kött, skrev tom. att det är jättebra att hon försöker som du kanske ser. Förstår inte varför du är så defensiv?

  13. Åh vad härligt med sånt långt inlägg och vilken nostalgikick man fick när man såg de gamla skrivhäftena!
    På tal om att böja äta mindre kött! Så glad jag blev av att läsa det, har själv slutat med kött, inte bara för djurens skull utan för min egen och miljön, tänker inte övertyga någon till att bli det, det är ett stort och ett eget beslut, men du kommer bara märka att du mår bättre! Jag har på några månader tappat ca 5 kg sen jag bytte kost, utan att träna mer eller räkna kalorier, jag tror det är kroppens sätt att känna att det är rätt för den!

  14. Här kommer ett till experttips angående lax (hehe). Blanda en liten burk crème fraiche med fetaost, brukar ta ett helt sånt paket man köper på Ica på cirkus 150-200g. Kör i salt och peppar, smeta ett litet lager över laxfiléerna (som kryddas med salt, peppar och rosmarin) och spara resten att servera som kall sås till firren. 175grader i ugnen i 15-20 min (utan såsen brukar 15 räcka men den tjockar ju till allt så…). Brukar servera detta med fullkornsbulgur som jag slaffsar pesto i tills jag skäms. Inget för människor som gillar torr mat! Förresten, palla all moralpredikning folk har tid att syssla med. Alla försök att minska intag av kött borde uppmärksammas, främst av de som faktiskt är vegetarianer/veganer. Skäms på dem!

  15. Alltså åh. Jag gick på riktigt in och läste det här inlägget en andra gång (1h efter första) för jag blev så glas, inspirerad och suktad av allt!

    Du är fantastisk! Tack för att just du är en offentlig person att se upp till och inspireras av <3

  16. Åh jäklar vilken härlig helg!!!

    Tänkte bara tipsa om en god grej att göra med laxen. Lägg laxen i en ungsform med pesto och fetaost uppepå. Sedan häller du på en skvätt grädde runt ikring. SÅ GOTT. Till det kan du lätt äta pressad potatis eller ris utan att det blir tråkigt :* Kram!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi