Nyårsmål för 2016

Jag såg att Petra hade skrivit om sina nyårslöften på bloggen. Jag brukar ju sätta nyårsmål för mig själv inför varje nytt år så det är ofta kul och inspirerande att se vad andra sätter för mål.

Såhär såg mina mål för 2015 ut (inlägget finns att läsa här!)

♥ Gå i terapi minst en gång i månaden. Bena ut varifrån min ångest puttrar och hur jag ska komma över alla mina helvetes hjärnspöken som tråkar ner och förstör mitt liv, som jag annars är så nöjd och glad över.

CHECK! Gick i terapi fram tills i maj då min terapeut sa att jag kunde ta en paus för att jag har fått rätt verktyg. Bytte då ut terapin mot en karriärcoach för att ändå fortsätta utvecklas med rätt hjälp.

♥ Gå på yoga en gång i veckan! Nu har jag hållit det här nyårslöftet i två år och det är så kul! Jag hoppas därför att jag fortsätter låta yogan ta plats i mitt liv även detta år.

CHECK! Yogat regelbundet hela året.

♥ KÖPA EN NY LÄGENHET.

CHECK! Det absolut bästa med i år, utan konkurrens.

♥ Inreda vår nya lägenhet så att den känns harmonisk, trygg och som oss. Med persiska mattor som klappar golvet och doftljus i varje hörn som doftar hemma. Och massa växter och blommor som inte dör!

Halvcheck. Den är inredd men inte helt, även fast det var mitt mål att ha lägenheten klar till årsskiftet. Så jag ger mig själv Q1 också för att få klar hela lägenheten. Det är arbetsrummet samt hallen som ska finslipas plus lite sladdar och sånt vi inte har tagit tag i… som vanligt haha.

♥ Organisera upp min garderob som är kaos. OBS att detta sker i samband med nytt hem.

Sån jävla check! Min garderob är grym. Jag har jobbat upp en basgarderob som heter duga!

♥ Jobba stenhårt för att bli tryggare i mig själv.

Halvcheck. Jag har jobbat med det, men jag har inte lyckats helt än.

♥ Hitta min nya roll i Modern Women Media.

Jag sa upp mig. Så check på den?

♥ Lyckas lägga lagom mycket tid på Givesom och följa utvecklingen med projektet samtidigt som jag ger det mina bästa och roligaste idéer!

Här har jag misslyckats. Jag valde att sluta jobba operativt med Givesom i somras. Jag fick inte ihop det med jobbet. Jag får se om jag kan hitta en väg för att fortsätta jobba med projektet under 2016 nu när min jobbsituation förändrats, men vi får se. Jag vill inte släppa taget om välgörenhet och gillar att jobba med det. Givesom är ett projekt som jag och alla andra som är med jobbar med helt pro-bono eftersom det handlar om något som känns rätt i hjärtat. Jag är väldigt stolt över att vara en del av projektet så vi får se om jag hittar tillbaka till det i framtiden.

♥ Prioritera rätt vänner. Idag vet jag nästan precis vilka människor som får mig att må bra, så ska se till att prioritera tid med dem och inte låta vänskapen ramla mellan trötta arbetsdagar.

Halvcheck. Jag har minskat listan på människor jag väljer att umgås med, men jag umgås fortfarande inte så mycket som jag önskar med de jag håller kär. Så jag ska bli ännu bättre.

♥ Vara snäll mot min kropp och min själ, hela tiden. Verkligen försöka ta hand om mig själv så att jag får känna mig stark och välmående.

Check! Jag har tränat och ätit bättre under 2015 än vad jag någonsin gjort som vuxen, men bättre kan jag. Jag gillar inte när man är för hård mot sig själv men lite till kan jag ta hand om min kropp. För min egen skull.


Nu är det dags att sätta upp mål för 2016 och mitt första mål fick jag efter inspiration från en kommentar hos Petra:

Nyarslofte

♥ Mitt första löfte är precis det ovan. Jag ska sluta ta för mycket ansvar i sociala sammanhang. Det är ibland svinroligt att vara den som håller samtal igång, men ibland är det också dränerande. Det tråkigaste är att andra människor ibland tycker att man pratar för mycket, fastän man själv bara försöker hålla samtal igång när de inte riktigt vill av sig självt.

♥ Yoga en gång i veckan som jag alltid har gjort. Det är ett fint och bra nyårslöfte till mig själv.

♥ Gå ut och springa under de månader som Sverige tillåter. Jag tror att det kan bli mitt nya stadiga komplement till yogan. Springa är härligt.

♥ Skriva klart min bok

♥ Ordna klart hela lägenheten (inga ursäkter!)

♥ Bli ännu bättre på att laga mat. Jag börjat tycka att det är riktigt kul och blir bättre för varje måltid. Övning ger färdighet!

♥ Tänka över allt som rör jobb noggrant innan jag agerar. Jag har gjort en hel karriär på magkänsla och spontanitet men nu vill jag utvecklas karriärmässigt och för att göra det behöver jag tänka efter en extra vända. Genomtänkta beslut är det som gäller nu! Ibland i alla fall 🙂

♥ Ta hand om mig själv och min relation. Jag har insett att jag är inne i den här relationen för att jag verkligen tror att vi kan hålla ihop ett bra tag. Det känns självklart att leva med D. Men för att en kärleksrelation ska hålla livet ut så måste man hela tiden ta hand om och jobba på den. Alla som har varit tillsammans i hundra år säger det ju! Så mitt viktigaste mål i år är att fortsätta prioritera och se min partner. Jag ska bli bättre på att lyssna och försöka förstå honom när vi argumenterar. Och röra vid honom varje dag.

♥ Jag ska bli snällare, både mot mig själv och andra.

♥ Jag ska vara fylld av kärlek, inte hat. Det här året har jag varit väldigt arg. Det har verkligen varit ett mellanår för mig på många sätt. Nästa år vill jag vara den jag vill vara, inte låta yttre affekter påverka mig så starkt. Min personliga mur ska hålla det dåliga utanför och låta det viktiga komma in. Alla ska inte få påverka mig negativt.

Vad har ni för mål för 2016?

12213d996c71b782fa8e4e1b4b75e4ad

 1. Jag vill börja älska mig själv. För jag har insett att jag inte gör det. Älska min personlighet, mitt leende och mina drömmar. Vill 2016 finna mig själv och lägga fokus på mig själv. Har en tendens att låta folk säga sårande ord. Och människor har en tendens att utnyttja min snällhet.. gör jag något snett en enda gång hör jag redan ord som får mitt inre att säga:. Du kommer aldrig vara bra nog. My kindness is my weakness… Typ.

  Annars vill jag leva livet! Vill bara göra MITT. Hjälpa, resa, skriva och lära känna mig själv. 2016 började med gråtattacker i bilen och svordomar om att jag aldrig är bra nog. Men det gäller att inte ge upp, va?

  Massa kärlek forni. Din blogg får mig att vilja lägga extra tid och kärlek till maten samt bara leva MITT liv. Pusspusspuss. ❤

 2. Hej Michaela! Jag har en fråga till dig. Hur hanterar man svartsjuka och orolighet om otrohet hos sin partner? Ibland när han är på fest utan mig så tror jag automatiskt att det värsta ska ha inträffat, att han ska ha hånglat med någon annan eller liknande. Detta trots att han är en av de bästa människorna jag känner och som jag vet aldrig skulle göra något sånt. Men trots det kan jag vissa kvällar inte slappna av på grund av min orolighet. Hur lyckas man få bort de tankarna när ens värsta rädsla är att bli sårad, men i detta fall går det, orättvist nog, ut över den man älskar?

  Kram du är bäst!

 3. hej michaela! jag är 16 år och jag bara älskar dig och din blogg. som en ung tjej är det lätt att påverkas av alla bloggar som är så himla ytliga, och därför blir jag helt varm i hjärtat när jag får gå in på din blogg och läsa om den drivna och helt fantastiska kvinna som du är! du anar inte vad jag blir inspirerad av dig. tusen tack för att du är du och för att du vågar vara så öppen och sårbar på din blogg. kram och ha en bra söndag<3

 4. Du är alldeles underbar!

  Jag har endast ett mål för 2016 och det är att sluta gömma sig bakom “masken” och låta mig själv träda fram. Jag ska inte be om ursäkt för vem jag är och jag ska vara ärlig mot mig själv i alla lägen.

 5. Snälla Michaela kan inte du göra ett inlägg om bas-garderoben. Behöver verkligen uppdatera min och har ingen aning om var jag ska börja! Kram Amanda

 6. Hej Michaela! Jag stöttar Amanda ovan och önskar också ett inlägg om hur du fick ihop din drömgarderob 🙂 Har själv som mål att ha en garderob med bara kläder jag gillar, använder och passar i innan året är slut. Tack också för en inspirerande blogg, du är så ärlig! kram

 7. Hej Michaela!

  Jag önskar mig oxå ett inlägg om “den perfekta basgarderoben” av dig när du får tid och lust. Tack för en super inspirerande blogg!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi