Nyårsdagen 

God morgon kära ni! Gott nytt år på er <3

Hur mår ni idag? Vad gjord ni igår? Någon som vaknar upp med brutal nyårsångest? Jag hade ofta ångest den första januari när jag var singel. Bakis och ensam. Ofta efter en kväll som aldrig matchade ens förväntningar. Jag är så glad för att jag har fått fira tre nyårsaftnar tillsammans med D. Hoppas det fortsätter i många år till. Helt plötsligt är nyårsafton väldigt kravlös. Sålänge vi är med varandra så spelar resten liksom ingen roll.

Ni ska få full redogörelse över mitt nyår som faktiskt var det bästa på flera år, men idag är det klassisk nyårsdag som gäller här hemma! Pizza, film och kanske en promenad. 

2016, jag ser fram emot dig!

 1. Nope ingen ångest någonsin, varken som singel eller gift, älskar att vara själv och älskar att vara gift också, klarar mig bra på båda sätten. 😉 MEN är självklart ännu mer lycklig över att inte ha druckit, vakna fräsch och pigg (NOT) med en fin familj och två söta barn som ville upp och leka klockan 08:00. 😀 Är riktigt tacksam till livet.

  Ha en fin 1a januari, gott nytt 2016 och fin fortsättning.
  KRAM <3

 2. Lite bakis, singel, men ingen nyårsångest här inte! Mitt nyårslöfte är att aldrig någonsin tänka negativa tankar om mig själv mer och inse att jag aldrig aldrig någonsin är fel. Vara ödmjuk inför mina medmänniskors olikheter, men aldrig för det tycka att jag är fel. Vi är alla olika men lika rätt för det. Kram och gott nytt 2016!

 3. Jag hade en lugn och mysig nyårsafton hemma med min man.
  Laddade inför min januariutmaning 🙂
  10 000 kettlebells svingar på 30 dagar!
  Gjorde mina första 500 i dag.
  Bara 9 500 kvar… 🙂

 4. Ingen ångest här! Firade med man, dotter och föräldrarna (skulle ha firat med vänner som blev magsjuka). Förr kändes det aldrig som jag var på rätt ställe när tolvslaget kom, jag drevs av en rastlöshet och ville vara någon annanstans. Men de sista åren känner jag inte så längre, det är väldigt skönt!
  I dag har vi tittat på film, sedan tagit en promenad och nu väntar kycklingwok med nudlar : )

  Önskar dig ett Gott Nytt År och ser fram emot att följa dig genom 2016!
  Kram

 5. jag och min kille gjorde slut på dagen igår (ja, nyårsafton). vaknar upp ensam, men tack och lov inte bakfull, i min stora säng och bara ser att alla hans saker är borta. har aldrig känt mig så ledsen, och har aldrig haft sån ångest dagen efter nyår… jag vet inte ens vad jag ska ta mig till. jag trodde att det var han jag skulle kyssa vid tolvslaget och vakna vid idag, efter parmiddag hos hans vänner. istället gosade jag med en kompis hund vid tolvslaget igår… livet alltså. hoppas fanimej den här känslan går över och att allt blir lättare snart, vad fan gör man för att underlätta?!

  1. Nej åh vad det gör ont i mig att läsa det här <3 Jag hoppas att det går bra att jag också svarar? Den värsta känslan kommer att gå över, även om det är värdelös tröst just nu. För att underlätta smärtan, omge dig med vänner, familj, och gör saker du brukade tycka var roliga även om det känns trist nu. Prata av dig, man får älta och vara ledsen, och var snäll mot dig själv, tänk snälla tankar om dig själv, det hjälper även om det låter klyschigt.

   Något annat som hjälpt mig när allting känts för tungt har varit att dela in tiden i delar. Exempelvis ta en kvart åt gången. Läste om detta någonstans (minns ej vart tyvärr), men det känns faktiskt lättare och mer hanterbart att tänka att "nu tar jag de här femton minuterna, jag överlever i femton minuter till" och så får man förlänga och till slut släpper de värsta känslorna. Hoppas verkligen att du mår bra snart, massor av kramar till dig!

 6. Jag mår fantastiskt. Jag har blivit lämnad av mitt ex ganska nyligen, och vi träffades på nyår för fyra år sedan, och har firat varje år tillsammans sedan dess, så jag hade förväntat mig att vara deppig då jag saknar honom så enormt mycket. Men inte då! Jag var med min absoluta bästis och ett stoort gäng kompisar och deras vänner, och det kändes så skönt med ett nytt år och verkligen få lägga 2015 bakom mig. 2016 kommer bli ett bra år, där jag ser till mig själv, vad jag vill och vad jag behöver. Det ska även året då jag verkligen kommer över mitt ex. Det ska gå och jag kommer att klara mig utan honom! Är så peppad på att kämpa vidare för att må bra och ser framemot året som kommer med alla fina minnen som bara ligger och väntar på mig!

  Hoppas att du (och alla andra snälla läsare) får ett fantastiskt 2016, det är du så värd! Kram!

 7. GOTT NYTT ÅR! det är så spännande och härligt med nystart nu, allt kan hända detta år. Ska göra det till mitt bästa!!

 8. Blir pepp av alla fina kommentarer! Singel och oviss framtid, men jag är lycklig ändå. Lämnar ett tufft år bakom mig men har lärt mig att inte låta mitt humör styras av mina prestationer. Vi är värdefulla även om vi är singlar, arbetslösa eller har begått ett misstag.. Nu ska jag fokusera på mig själv, mina nära och vara snäll mot mig själv 🙂 gott nytt år alla!

 9. precis samma kravlösa känsla här angående nyårsafton. fjärde nyåret med min A, så mysigt. men nyårsångesten finns här idag ändå haha.

 10. Hej!
  Jag tvivlar inte en sekund på att du hade en jättebra nyårsafton och att du är supernöjd och lycklig i din relation . Men betyder det att singel = ångest för att du kände så? Betyder det att nyårsafton aldrig kan vara perfekt om man inte är i en relation eller att man alltid vaknar upp med galen ångest? Eller att man alltid måste ha någon vid ens sida för en fulländad kväll? . Jag förstår att det var DU som kände så när DU var singel men genom att skriva det som öppna frågar tas det som allmänt vedertaget. ( Någon som vaknar upp med brutal nyårsångest?” ) Din läsarkrets är som du vet unga tjejer i 15-30 årsåldern som ser dig som en fantastisk människa, vilket du säkert också är. Men jag kan inte hjälpa att bli lite ledsen när jag ser sånt här för för det skapar en bild hos unga osäkra framförallt tjejer, att så länge de inte är tillsammans med någon är det något fel på dem. Man måste faktiskt kunna älska sig själv för att älska andra, man måste kunna älska att vara själv för att älska att vara med någon annan. Jag menar inte detta som en elak kommentar utan bara som en liten notis att kanske ändra synsätt eller sätt att skriva. Jag förstår själv att du älskar din kille och att man vill skriva om det och dina personliga erfarenheter och det är INTE det jag klagar på, utan istället att du skapar en bild att singel= ångest. Men just “Någon som vaknar upp med brutal nyårsångest? Jag hade ofta ångest den första januari när jag var singel. Bakis och ensam” fick mig att reagera starkt.
  Ha det bra!

  1. tänkte precis likadant. Kändes nästan som att jag förväntades ha ångest för att jag är singel och vaknade upp själv haha, men det har jag ej 🙂

  2. Jag tror inte alls att det var så hon menade… Alla dom personerna som du pratar om som läser den här bloggen, dom läser ju inte detta inlägg (och just den meningen som du lite tar ur sitt sammanhang) enbart utan dom tycker att Michaela verkar vara en härlig person och läser ju bloggen regelbundet varför dom flesta också då VET att Michaela tycker precis som du att det är viktigt att älska sig själv innan man på riktigt kan älska andra och låta andra älska än själv. Dom vet att hon brinner för unga tjejers rätt till att göra precis vad dom vill. Och dessutom meningen du upprepar hela tiden kanske inte ens är menad som singel=ångest? Jag kan tolka det som att att vakna ensam och vara bakis är faktiskt inte ens nice känsla. Tycker inte alls att hon förmedlar budskapet att unga tjejer utan en ration är lite sämre.

   Jag tolkar det snarare som att singel=hårdare festande=bakisångest. Typ. Är man i en relation (hon har ju dessutom blivit tre år äldre än senast hon firade som singel, kan säkert också påverka festandet) tenderar det ju, iallafall för mig, att te sig lite lugnare sådana här kvällar 🙂

   1. Ja, jag har aldrig vaknat upp på nyårsdagen med ångest, varken som singel eller i par. Men har varit mycket bakis och så även igår 🙁

  3. Jag tolkade det på precis samma sätt och blev både irriterad och besviken faktiskt. Kändes nedvärderande mot folk som är singlar.

   1. Hej Susanne! Det var absolut inte min mening! Det kanske blev lite feltolkat. Jag antar ofta att ni som är här inne har läst bloggen länge. När jag var singel skrev jag ofta om att JAG hade ångest och kände mig ensam den första januari. Det betyder INTE att det gäller för alla singlar. Så det känns fint att jag slipper det just nu i mitt liv och jag är väldigt tacksam över att jag har någon att dela första januari med. Så jag ville dela med mig av den känslan till er – att jag mår bättre i år än vad jag har gjort tidigare år just den här dagen. Kram!

 11. Har pojkvän men vaknade upp med brutal ångest ändå 🙂 Gör alltid det när jag har fått i mig mycket alkohol.

 12. Nyår blir ju aldrig som man tänkt sig. Firade i Dubai, påväg mot Dubai Mall för att se fyrverkerierna. Blir slussade genom det enorma parkeringsgaraget. Människor börjar komma springande, sliter i nödutgångar, brandbilar kommer farande genom folkmassorna, ett under att ingen blir påkörd. Ingen vet vad som händer, bara fortsätta gå, måste ut ur garaget. Kommer ut och ser Adress Hotell i lågor, vandrar över de enorma motorvägarna med tusentals andra och möter lika många påväg till området ovetandes. Så overkligt, sådant man bara ser på film. Så lättad över allt det gick så bra som det faktiskt gjorde. Hade kunnat bli en fruktansvärd katastrof.

  Nya året började ju trots allt bra <3

 13. Ångest. Jag har känslor för en kille, och känslorna vill visa sig när jag fått lite att dricka. Vaknar ännu en morgon med ångest.

  Träffar dessutom på honom varje dag. Kan han inte bara bli min?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi