Nyårslistan

Här kommer en nyårsresumé! Såhär (klick!) såg svaren ut förra året när jag gjorde den.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Massa saker. Men de största är väl att jag besökte nya länder som jag inte har besökt tidigare. Jag köpte en lägenhet tillsammans med någon för första gången! Och jag sa upp mig från ett heltidsjobb för första gången. Så var jag med i Nyhetsmorgon och Efter tio med Malou – det var väldigt stort och första gången för mig! Juste, var med i en reklamfilm som gick på tv också för Bonusbay. SJUKT KUL JU! Wow vilket år man har haft nu när jag tänker efter…

img_5226-1024x1024

Vilka länder besökte du?

USA (Chicago, Las Vegas, San Francisco, LA), Marocko, Danmark, Spanien (Marbella och Ibiza), Italien (Rimini, Milano och Portofino-kusten), Dubai, Frankrike… tror det var det!

Är det något du saknade år 2015 som du vill ha år 2016?

Jag vill komma helt i ordning i vår lägenhet och så vill jag hitta en skön jobbkänsla i och med min nya arbetssituation.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

Oj! Inga specifika datum förutom födelsedagar och högtider som jag alltid minns. Jag minns å andra sidan väldigt mycket datum iom bloggen, men det har inte hänt något speciellt på något speciellt datum. Kanske den 12:e februari när vi signade på för vår lägenhet.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Jag gjorde en väldigt lyckad reklamkampanj med Synsam – Länge leve fåfängan! Och sen givetvis att jag valde att köra eget och lämna min gamla arbetsplats. Samt att jag signade på för att skriva min tredje bok!

Och din största framgång privat?

Hur jag har utvecklats i mig själv och därmed hur min relation har utvecklats. Det här tredje året som tillsammans har varit otroligt häftigt, jag har aldrig någonsin känt mig såhär nära någon.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och resor!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?

Allt med The Weeknd som min kille spelar hemma dygnet runt, även Akon haha. Och låtarna från Så mycket bättre! Jag lyssna på dem ofta.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Lika glad och ledsen som vanligt!

Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat mina vänner. Det är någonting jag verkligen tar med mig in i 2016 – att träffa mina vänner mer. Jag har inte orkat under året som har gått, men i år vill jag umgås mer med de som är viktiga för mig utanför min närmsta familj.

3b06a74d6d86d2ec0522615f65a22a11_980x0_c_85_ns_v4

Den maträtt du åt oftast 2015?

Minipizza (älskar!) och sallad (inte riktigt lika gott… men fungerar utmärkt som lunch eller middag när man inte orkar tänka).

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Jag var på Ibiza och firade på Blue Marlin. SÅ jäkla roligt. Se bilder här!

img_9113-768x1024
Högsta önskan just nu?

Att nästa år bygger på politiska lösningar kring flyktingsituationen som pågår. Att Sverigedemokraterna minskar i popularitet. Och att människor blir lite mer medmänniskor.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Givetvis hela flyktingsituationen och diskussionen kring den. Den här smygrasismen som blomstrar runt omkring mig… jag blir rakt ut äcklad. Och så otroligt frustrerad för att jag inte kan argumentera för min sak. Det finns bara känslor, inte smarta argument, inuti mig. Och i diskussioner mot de som är mindre öppna för att släppa in flyktingar så förlorar jag. Människor gömmer smygrasism bakom smarta uttalanden eller väl uttänkta meningar och så bäddas allt in i någonting mycket mjukare och mindre farligt än vad det egentligen är. Jag finner inga ord för äcklet jag känner inom mig när jag hamnar i de situationerna, både i verkliga livet och på internet. Då känner jag mig liten, och arg.

Vad fick dig att må bra?

D. När hela världen känns mörk är han mitt ljus.

Vem saknade du?

Min farmor och farfar. Min mormor som jag har träffat mindre än vanligt. Och några nära vänner som jag inte har umgåtts med så mycket som jag önskat.

Vad är du mest stolt över?

Oj, sjukt mycket saker. Jag är överlag ganska stolt över mig själv. Jag tycker att man ska vara det! Jag är stolt över att jag vågade säga upp mig, att jag har blivit så duktig på att laga mat, hur bra jag är på att ta hand om min relation, att jag har byggt upp ett stabilt liv åt mig själv och att jag har köpt min drömlägenhet med min drömman.

img_4997

 1. Brukar sällan lämna kommentarer, men nu vill jag göra det.

  Du är en sann inspiration för mig Michaela, en riktig förebild.
  Jag älskar din blogg och det du står för. Tack för att du finns och är med oss, du är så himla viktig.

  Hoppas att ditt 2016 blir alldeles underbart och så vill jag önska dig ett fantastiskt gott nytt år!
  Kram<3

 2. Blir glad för varenda nytt inlägg på din blogg. <3 Tack för att vi har fått följa dig ännu ett år och gott nytt år världens bästa Forni! Du är så himla bra.

 3. Håller såå med om det du skriver om smarta argument gällande flyktingfrågan. Jag vet inte heller vad jag ska säga. Tack för att du sätter ord på sånt jag tänker på i vardagen.

 4. Tänker du något på din miljöpåverkan, Michaela? Om alla andra hade ett lika stort avtryck som vi svenskar, skulle vi behöva 3,7 jordklot i stället för det enda vi har. Det tycker jag är tänkvärt! Här kan du och andra läsare testa vad er livsstil har för miljöpåverkan: http://www.klimatkontot.se Kanske kan 2016 bli ett år där vi tillsammans försöker tänka mer på vår miljöpåverkan? Bloggar har ju en benägenhet att ha en påverkan på andra, inte minst konsumtion. Gott Nytt År!

 5. önskar dig ett gott nytt<3 mitt nyårslöfte är att göra saker för min egna skull, så lätt att säga men har kommit på att jag verkligen tänker så mkt på avd andra tycker och tänker om mig – och där av påverkar det mina val. har varit så ledsen det här året, och jag tar till mig ditt nyårslöfte du hade iår – fylld av kärlek. men ska även gråta är jag behöver, känna det som känns, för att hantera allt. kram

 6. “När hela världen känns mörk är han mitt ljus” Bara du vidrör ämnet kärlek träffar dina formuleringar rakt i hjärtgropen <3

 7. Om jag inte minns fel så röstade du på moderaterna? Om du fortfarande gör det så bör du veta att de har fått kritik för att de har en hårdare flyktingpolitik än Sverigedemokraterna.

 8. Läser ofta men kommenterar sällan, ville bara säga vad jag brukar säga när flyktingar och rasism kommer på tal, en rätt enkel grej. Om nån knackar på min ytterdörr som är helt panikslagen och ber om hjälp så hjälper jag, så enkelt är det.
  Skäms ögonen ur mig när sjukt privilegade människor gnäller om att de inte får plats, att det blir otryggt, kriminaliteten kommer öka yada yada… Ligger det en skadad person på gatan kliver man inte över den för att man inte vill smutsa ner sina fina kläder.

 9. Kul att läsa. Man blir helt varm när du skriver om din D. Samma känsla som jag har för min S. Helt underbart och tryggt! 🙂

  God fortsättning!

  instagram: martinitrip

 10. […] eftersom det är det enda vi lyssnar på här hemma och har lyssnat på de senaste två åren. Här (klick!) är min nyårslista för 2015 som är ett tydligt bevis på hur mycket jag lyssnat på The Weeknd […]

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi