Dan före dopparedanDe här mellanåren som jag befinner mig i gör ju att julen känns lite mindre pirrig. Svårt att förklara men någon av er kanske förstår vad jag menar? Vi har inte någon släkt med massa barn och vi själva är inga barn längre. Julafton blir en dag med tid för familj och god mat men vi är duktiga på att ses och sprida kärlek i våra familjer under övriga året också. Jag älskar julen men just julafton har inte varit speciellt pirrig på många år för mig. Ser fram emot när det kommer nya barn in i vår släkt, julen är ju ändå barnens högtid. Då kommer nog också pirret tillbaka.

Nu ska jag släcka ner och somna framför en film (älskar att göra det) så hörs vi imorgon på julafton och allt.

Vi avslutar dagen med en liten påminnelse: Ta hand om dem ni älskar imorgon, men även andra också. Öppna upp era hjärtan och bjud in. Var snäll och ha inga fördomar. Om ni firar jul med barn eller tonåringar – drick med måtta. Även om man tror att det inte märks – ett barn känner alltid närvaron av alkohol. Kom ihåg att det är deras dag imorgon. Om ni känner er ensamma, kom ihåg att ni inte är ensamma i den känslan. Våga be om hjälp eller söka kontakt. Och ta hand om dig. Du är bra och fin och viktig. Tack för att du finns och tack för att du läser min blogg. Sov gott så hörs vi imorgon <3

  1. Jo jag känner samma angående julen när man är kring 20-års åldern. Älskar julen så mycket men just julafton är inte lika spännande som när man var barn/om man har barn i familjen. Längtar tills det blir så igen! Tur nog är det aldrig över utan det kommer nya kullar med barn in i familjer<3

  2. så fint skrivet! fyllde 26 år nyligen och känner inte alls samma pirr längre, visst att det är tråkigt men det kanske också är ett friskhetstecken hahaha. tecken på att man börjar bli vuxen. förhoppningsvis får vi se våra egna barn ha det där pirret och det kommer nog betyda tusen gånger mer än vårat egna pirr.

    God jul kära Michaela!

  3. God jul fina du. Har följt dig länge och även fast jag inte känner dig eller någonsin ens har träffat dig så kommer jag på mig själv med att sitta och le av stolthet ibland när jag går in på din blogg. Jag tycker att du är väldigt inspirerande och hoppas att du får en mysig jul och att 2016 behandlar dig väl. Kram <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi