Adventsfika med magisk saffranslängd, mycket skratt och alkoholfritt bubbel

IMG_3798

IMG_3786

IMG_3794

IMG_3808

IMG_3807

IMG_3801

IMG_3813

IMG_3814

Vi kom precis hem från det årliga (är det en tradition nu, Mandy?) adventsfikat hos Amanda och Shoan. Det är verkligen mysigt att ses såhär innan alla åker bort under julledigheten. Det bjöds på saffranslängder från Fabrique (min favorit under julen), pepparkakor, hemmagjord kola med havssalt (!), glögg och kardemummabullar.

Jag hade även med mig Richard Juhlins alkoholfria bubbel som överraskning! Jag tycker att bubbel piggar upp vilken tillställning som helst så alkoholfria alternativ är perfekta när man inte är sugen eller vill dricka alkohol. Passar också fint när man har vänner som är gravida eller bara inte dricker alkohol. Alla kan liksom vara med.

Richard Juhlin smakar riktigt bra och är utan tvekan det godaste alkoholfria alternativet jag har druckit, Petra kände inte ens att det var ett alkoholfritt mousserande vilket är ett gott betyg hehe. Här är en kort beskrivning om vinet:

Richard Juhlin Blanc de Blancs är ett elegant franskt mousserande chardonnayvin med krispig syra och balanserad fräschör med vackra toner av lime och gröna äpplen. Vinet är lagrat en kort tid på  små ekfat för att lyfta fram vinets karaktär. Richard Juhlin är ansedd som världens främste champagneexpert – respekterad bland annat för sitt unika doft- och smaksinne.

 

Ett hett tips inför julen när det vankas fest! Finns att köpa på Systemet.

Nu blir det söndagsmiddag här hemma, ha en underbar söndagskväll och var snälla mot varandra. Imorgon kommer hela helgen i bilder. Puss!

Det här inlägget är ett samarbete med Richard Juhlin

 1. Hej Michaela! Dina bilder har varit jättesuddiga de senaste veckorna, tänkte bara säga det. Ska tillägga att jag läser din blogg på iPad om det kan vara till hjälp? kram och tack för en härlig blogg!

 2. gud, trodde du skulle droppa nån bebis-hemlis när jag läste rubriken! haha. Mysigt det verkar, älskar sånna där traditioner <3

 3. även om det är ett sammarbete så är det skönt att få läsa om alkoholfritt bubbel när månaga andra inlägg på bloggar är så fyllda av alkohol. Hoppas det blir mer av det och kul att höra att den vara så uppskattad. Några av mina favoriter är 🙂 :
  –GodDryck No 1
  http://www.systembolaget.se/…/alkoholf…/goddryck-no-1-195901
  –P.Lex Pure
  http://www.systembolaget.se/d…/alkoholfritt/plex-pure-197101
  –Roomi
  http://www.systembolaget.se/dryck/alkoholfritt/roomi-192301
  –Richard Juhlin
  http://www.systembolaget.se/…/alkohol…/richard-juhlin-197901
  –Morouj Sparkling Rosé
  http://mrgwines.com/
  –Alkoholfritt , Mousserande – Billabong Sparkling
  http://www.systembolaget.se/…/al…/billabong-sparkling-194501

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi