Frågor med Forni

Vad är dina nyårsplaner om du har några? 🙂

Vi är hemma på nyårsafton för första året ihop så vår plan är att ta det easy peasy. God mat, gott vin och härligt sällskap kommer man långt på. Puss!

Älskar din svarta väst med fuskpäls från Zara. Hade du kunnat ge lite tips på hur du bär den? Med vilka plagg, i vilka kombinationer, vid vilka tillfällen? Puss och Kram!

Javisst! Jag bär den med utsvängda blåjeans och vit t-shirt, helsvart outfit (då funkar allt!) eller någon stor tröja och ett par enkla byxor. Ankelboots till, både höga och låga. Har haft den likväl till jobbet som fest. Den passar ju till allt med allt! Jag har den inte nu när det är så kallt men använde den fram till att november kom. Puss!

Vad gör man när ex hör av sig? Jag har varit tillsammans med en kille i två år och vi är lyckliga tillsammans. Ett ex till mig har under dessa två år hört av sig nån gång var och varannan månad för att fråga hur jag mår osv. Det börjar bli tröttsamt. Jag har aldrig svarat pga att det känns som att jag då skulle besvara hans intresse, förutom en gång då jag skrev att jag inte ville att han skulle smsa nåt mer. Jag har ju ingen skyldighet att förklara mig mer än så? Jag vill inte starta en dialog större än så. Exet vet att jag har pojkvän. Jag har heller inte berättat för min sambo att mitt ex hör av sig på inrådan från mina kompisar. Men jag hade ju velat veta om min sambos ex hörde av sig, det är mitt argument till varför jag vill berätta, men mina kompisar sa att jag absolut inte skulle. Kloka forni, vad skulle du göra om du var i min situation?

Jag ogillar ju när ex inte förstår att man har gått vidare. Jag tycker att ex tillhör det förflutna och så är det med det. Om det inte är så att man har barn ihop eller har blivit goda vänner efter att relationen tog slut såklart. Men om er relation var en kärleksrelation och efter den tog slut har ni inte varit vänner (på riktigt alltså, inte friends w benefits) – då tycker jag att hen ska hålla sig borta. Man är inte kära längre och man har blivit kär i någon annan – varför ska man då vara kvar i varandras liv? Fattar inte… Varför fortsätter han om du inte svarar? Det är lite märkligt. Jag skulle nog skicka ett till sms och skriva någon i stil med “Hej! Jag skulle verkligen vilja att du respekterar min önskan om att inte höra av dig mer. Jag önskar dig allt gott men är inte intresserad av att ha kontakt. Kram!”. Det måste ju vem som helst förstå och acceptera. Ang. att berätta för din kille – dont do it. Bara onödig irritation tror jag. OBS att jag inte är facit i detta – det finns nog många som inte håller med mig här. Puss!

Hej!
Superkul grej har en fråga till nästa gång du ska svara.

Detta låter kanske jättekonstigt? Men HUR kom du på att du skulle färga håret blont efter att typ alltid (?!) varit brunhårig? Haha
Kram

Jag ville testa något nytt och behövde en förändring i mitt liv! Sen hade jag problem med fettigt hår och då hjälpte blekningen för att torka ut håret. Puss!

Vad var det som du och D firade för ett tag sedan? Har varit nyfiken sedan dess:)

Att jag tog steget och sa upp mig 🙂

IMG_1678

När vi var ute och firade mitt stora steg 🙂

Hej! Vilket yrke skulle du vilja prova på om du fick välja något helt annat än det du gör idag? Kram.

Psykolog, coach av något slag eller lärare!

Var hittar man ett snyggt laptopfodral?
Vilka produkter/smink använder du till vardags?

Du är alltid så vardagsfin! 🙂

Happy Plugs, Marc Jacobs och Ordning & Reda har fina!

Jag använder foundation från Armani (bäst i världen), concealer från YSL, bare minerals-puder, brunpuder från Guerlain, ögombrynsskugga från Loreal, highlighter från Nars (den här!) och läppenna från Make up Store (den här!)

Hej! Hur ser du och D påmframtiden? ( förövrigt är det spännande att följa er, ni verkar va så söta ihop 🙂

Tack gullis 🙂 Vi vi ha massa söta barn och sen någon gång efter det kanske gifta oss. Vi båda är unga och har ingen brådska med livet – det är så otroligt kul att leva ihop så vi stressar inte fram någonting. Jag älskar att få ha honom för mig själv innan jag måste dela honom med någon annan, och kring giftermål är vi nog båda överens om att det blir roligare att göra när vi är lite äldre.

Jag har celluliter och mår otroligt dåligt över det. Har du celluliter? Om ja, hur känner du? Mår du dåligt över det? Gör du något spec fär att reducera de och isåfall vad? Tacksam för svaaar! Kramar

Hej! Ja jag har celluliter. Nästan alla kvinnor jag känner har det. Jag tänker faktiskt aldrig på dem. Dels ser jag dem aldrig eftersom de håller till på baksidan av min kropp – dels så känns celluliter som världens normalaste grej att ha. Så länge jag varken är underviktig eller överviktig och har en kropp som bär mig genom livet, så är jag nöjd. Puss!

Hur länge har du och Petra varit bästisar?

Vi lärde känna varandra när vi var tio år, för då spelade jag basket med hennes lillasyster Millo. Hela familjen Tungården var väldigt engagerade i basketen och var ofta med. Petra spelade i laget över mig eftersom hon är ett år äldre! När vi blev 13 så fick både jag och Petra upp kärleken för hemmafester och där någonstans blev vi kompisar haha. Sen dess har vi hållit ihop. Älskar verkligen den människan som en syster, ni vet när man ibland blir skitirriterad (för att man bryr sig!!!) och ibland så känner man sig lite mindre hel om man inte träffat sin person på ett tag. Så är hon för mig.

article_image_cc44d2cb0261062f

Jag och Pettis på Glamouramas premiärfest 2010…

 1. Vilken foundation från Armani och vilket puder från bareMinerals använder du? Din bas ser alltid så felfri ut 🙂

 2. Du verkar vara en så härlig person Michaela, och precis som någon skrev så är det väldigt kul att följa dig och D. Ni verkar ha det väldigt mysigt med långa middagar tillsammans och bara sitta och prata. Det är ju det bästa som finns med sin partner, att verkligen känna en connection 🙂

 3. Alltid så kul med bloggare som tar upp och verkligen svarar på vad folk skriver!! Nu har jag en fråga, vad ska du ha på dig under dagen på Social Media Party? kramar

 4. Alltså var skönt det är att du verkligen tar upp alla frågor och svarar på dom. Typ den om celluliter, haha… Alla har dom och ändå kan man inte låta bli att gå runt och noja och det är så löjligt. Precis som du säger ska man vara lycklig som bara den om man har en kropp som fungerar som den ska!

 5. hej hej och godmorgon! tänkte bara skriva en grej som jag tänkt på. det handlar inte om nått med inlägget. tänkte bara säga att tack för att du delade med dig av din körkortsresa. Jag övningskörde lite smått när du skulle köra upp och allt de mitt drog ut på tiden (ett år)och jag kände att jag aldrig skulle fixa det. fast jag är 25 år nu och så gärna ville körkortet. jag gick in då och då framförallt på slutet och läste om din uppkörning, din inställning och vet du hur mycket det hjälpte? jag blev genast mycket lugnare själv och försökte ta av din energi. I tisdags klarade jag min uppkörningen och det känns så underbart. tack för att du bloggar är öppen om saker, allt möjligt stora som små. för det kan betyda jättemycket för oss som läser, tusen kramar och ha en underbar fredag finaste du kram!

 6. Vilket tv-program hade du deltagit i om du var tvungen att välja: Robinson, Idol, Gladiatorerna eller Lets Dance?

 7. Jag vill bara ge ett annat perspektiv (obs inget är rätt eller fel osv) till tjejen som undrar om hon ska berätta om sitt ex för sin kille: jag hade absolut berättat. Är i en liknande situation (fast mitt ex har bara hört av sig ett par gånger) och jag har berättat båda gångerna. Jag förstår absolut att man kan tänka olika om detta, men tycker det är jättekonstigt att dina vänner är så överens om att du inte ska berätta? Mina vänner var mer “du har väl berättat för J?!” haha. Jag tror verkligen på att vara öppna och ärliga mot varandra. Att min kille får veta senare, eller av någon annan, skulle kännas väldigt fel. Jag vill inte dölja sånt för honom, precis som jag inte vill att han ska dölja sånt för mig. Att han skulle bli irriterad vore en jättekonstig reaktion? Vad mitt ex gör är liksom inte mitt ansvar. Vad jag däremot gör av det, om jag döljer det eller inte, det ÄR mitt ansvar. Men jag förstår också att det beror på hur ens kille är. Men ärligt talat, är man tillsammans med en kille som skulle bli arg för att ett ex tar kontakt med en, så ska man kanske fundera lite på hur den där killen behandlar en i övrigt… Enda skälet jag kan se, är om ens kille är en väldigt känslig person som blir ledsen och orolig över sånt, eller om han har sagt uttryckligen att han inte vill veta. Då ska han förstås få slippa det 🙂 min kille berättade inte när hans ex tog kontakt med honom för några år sen. Jag råkade se hennes namn i hans inkorg på mobilen nån vecka senare (när han bad mig smsa hans kompis att vi var påväg medan han körde bil). Jag blev jätteledsen och kände att han gått bakom min rygg, för ex är känsliga grejer och sånt jag inte vill att man smusslar med. Han bad om ursäkt och sa att han inte trodde att jag velat veta, för att det bara skulle göra mig osäker i onödan. Jag förklarade att jag inte blir osäker så länge han är öppen och ärlig. Efter detta har han berättat öppet om när de hörs, vilket är ibland, och då känner jag mig lugn och blir inte irriterad alls 🙂

  1. Mycket bra och tänkvärd kommentar! Håller ju med dig – man blir ju besviken om någon inte är ärlig. Och när jag tänker efter så ja, jag hade ju berättat. Men tänker att sånt ofta kan uppröra i onödan. Either way så vill man ju inget illa till sin partner, men det kanske är bättre att vara ärlig trots allt!

 8. Åååååååh vad mysigt med frågor med Forni! Min helg kunde inte börja bättre än att läsa detta i mitt kök med lite tända ljus och regnet som smattrar mjukt mot fönstret. Är så glad för att din blogg (och du såklart!) finns! 🙂

 9. Hoppas på att du kan svara på denna fråga i torsdagens frågestund!

  – Hur lär man sig att acceptera och inte må dåligt över sin partners tidigare liv? Tillfälliga partners osv. Har du och D pratat om detta och hur hanterar du det i så fall?
  – Hur stärker man sin självkänsla?

 10. alltså ÄLSKAR att du börjat med frågestunder igen! älskar kommunikation i bloggar och har verkligen saknat det här hos dig, känns som din blogg bara växer och är så spännande att följa 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi