Frågor med Forni

Här kommer veckans svar på era frågor! Fortsätt kommentera och fråga så svarar jag i dessa inlägg varje vecka! <3

Kära forni! HUR stylar du ditt hår? Sådär bakåtdraget, volymigt helt vanlig vardagsfrisyr som passar lika bra till utekvällar? Kram

Kära du! Det magiska svaret är torrschampo! Borsta bak håret, spraya med torrschampo och toppa med hårspray. Puss!

Jag undrar vad du gör för att verkligen koppla av på ”djupet” och dämpa vardagsstressen?
<3

Jag lägger ifrån mig min telefon. Alltså låter den ligga i hallen i en väska eller i ett annat rum. Sen har jag aldrig varken ljud eller vibration på min telefon, blir så enormt stressad av den. Så yogar jag, såklart, det är ju som balsam för en stressad själ.

Men ÅH vad härligt att få fråga saker! Först av allt: tack för att du är en så härlig, fin och inspirerande person. Din blogg har lätt blivit min favorit, eftersom du verkar vara så äkta och trevlig. Skulle så gärna vilja fika med dig och ge dig en kram! 🙂

Min fråga är: för ett tag sedan skrev du mycket om att du hade det jobbigt med höga krav och press på dig själv. Jag har det ofta likadant, och det är nog ingenting som kommer att gå över direkt… Hur hanterar du pressen? Mår du bättre nu – har du några tips till oss andra som dras med samma grej?

<3

Hej underbara du. Först och främst – TACK. Skulle verkligen behöva en kram från dig just nu så vi får skicka lite digital kärlek till varandra <3. Jag har jättesvårt för att hantera press och mår inte alls så bra just nu. Har inte mått bra på ganska länge tror jag. Jag hoppas verkligen att 2016 blir en nystart för mig – jag behöver det. Och när jag ser ljuset i tunneln lovar jag att dela med mig om jag har några tips!

IMG_3735När jag var i Guangzhou i Kina på jobb för några år sen 🙂

Vad står på din travel bucket list som du ännu inte kryssat av?

MASSA STÄLLEN! Men topp tre då: Sydafrika, Comosjön och Japan!

Vad gör man som vän om ens bästa kompis är tillsammans med jordens största idiot? När han förminskar, ignorerar och behandlar henne som en påse skit och hon trots det är kvar och vägrar inse. Vad ska jag göra innan jag förlorar min bästis helt och hållet?

Man kan inte styra över någon annans känslor – hon måste få komma till den insikten själv. Stå vid hennes sida och säg vad du tycker utan att gå på för hårt. Sen får du vara beredd på att ta hand om henne när hon faller. Om man är tillsammans med en idiot brukar det hända förr eller senare… och då behöver man viktiga vänner som finns där för en!

Jag undrar om du inte ibland kan bli trött på att vara så offentlig och att dokumentera allt du gör? Om det kan bli en press på dig ibland liksom?

Jo, men det jobbiga är mest det som finns runt omkring. Alltså pressen som andra sätter på mig – snarare än pressen jag sätter på mig själv. Ibland kan det såklart bli för mycket med allt men på något sätt är jag så van vid att leva med den underliggande stressen att hela mitt liv ska dokumenteras – så jag reflekterar sällan över det. Jag har trots allt inte varit vuxen utan att berätta för tusentals människor varje dag om mitt liv. Det är lite knäppt när man tänker på det.

Hej Michaela,

Här kommer världens mest allmänbildade, viktig fråga: hur många LIKES är lite likes för dig? När ryker senaste instabilden. En annan har att under 11 likes är k a ta s t r o f a l t.

Världens härligaste blogg förövrigt,
Kram Elin

Haha, vilken rolig fråga. Om jag får under 1000 likes så kategoriserar jag det som lite. Om jag får över 2000 likes så är jag nöjd. Jag har dock aldrig lagt upp en Instagram-bild och sen raderat den, det är inte riktigt min grej. Jag är inte en sån som kämpar för att ha ett perfekt instagram-flöde – jag försöker dela med mig av mitt liv och saker jag tycker är fina bara! <3

Sitter och kollar igenom alla gamla glamourama, LOVE IT! Sån nostalgi! Men både du och Petra ser så annorlunda ut och det jag undrar är, VAD har ni gjort med era läppar? Dem ser så naturliga ut idag men man ser att nånting helt klart har hänt. Vill göra nånting med mina läppar men vet inte vad för att det ska se naturligt ut. Värsta djungeln. Puss!

Jag testade att spruta in restylane i mina läppar två gånger precis i samma veva som Glamourama! Det var dock INTE min grej haha och efter att det gick ur (det tar tre månader) har jag levt mitt liv utan injektioner, ingrepp eller plastik. Jag kommer nog leva resten av mitt liv utan sådant – jag föredrar att vara naturlig!

  1. Tycker att det hade varit svinkul att göra läpparna större! 😀 Men eftersom jag är lärare känns det som att det inte passar. Efter sommaren kanske, så att de har glömt hur jag EGENTLIGEN ser ut ^^

  2. Jag är också en högkänslig person och förstår dig precis. Tror du gör helt rätt som slutar på Devote, man måste lita på sin magkänsla och strunta i hur man ’borde’ göra (enligt folk som inte förstår). Jag påverkas otroligt mycket av stress och press, och av människor runtomkring. Har med åren lärt mig att skala bort sådant, och sådana, som trycker ner mitt humör och mående. Kram!

  3. Älskar din svarta väst med fuskpäls från Zara. Hade du kunnat ge lite tips på hur du bär den? Med vilka plagg, i vilka kombinationer, vid vilka tillfällen? Puss och Kram!

  4. Vad gör man när ex hör av sig? Jag har varit tillsammans med en kille i två år och vi är lyckliga tillsammans. Ett ex till mig har under dessa två år hört av sig nån gång var och varannan månad för att fråga hur jag mår osv. Det börjar bli tröttsamt. Jag har aldrig svarat pga att det känns som att jag då skulle besvara hans intresse, förutom en gång då jag skrev att jag inte ville att han skulle smsa nåt mer. Jag har ju ingen skyldighet att förklara mig mer än så? Jag vill inte starta en dialog större än så. Exet vet att jag har pojkvän. Jag har heller inte berättat för min sambo att mitt ex hör av sig på inrådan från mina kompisar. Men jag hade ju velat veta om min sambos ex hörde av sig, det är mitt argument till varför jag vill berätta, men mina kompisar sa att jag absolut inte skulle. Kloka forni, vad skulle du göra om du var i min situation?

  5. Hej!
    Superkul grej har en fråga till nästa gång du ska svara.

    Detta låter kanske jättekonstigt? Men HUR kom du på att du skulle färga håret blont efter att typ alltid (?!) varit brunhårig? Haha
    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi