DREAM BIG BREAKFAST

IMG_2808.JPG

IMG_2806.JPG

IMG_2811.JPG

IMG_2814.JPG

IMG_2816.JPG

Igår var jag på pressfrukost för Jossans nya smyckeskollektion som hon har designat. Den var SÅ fin! Ni anar inte hur glad jag blir när mina fellow bloggkollegor gör välförtjänta och övergrymma samarbeten. Jag tycker att det är otroligt roligt att se hur unga kvinnor får skapa sina drömmar i den här branschen – med rätt driv, kreativitet och engagemang.

Verkligen stort grattis Josefin! <3

Jag fick med mig två underbara smycken med hem, bland annat “Dream big”-halsbandet som ni ser på bild. Det andra smycket får ni se senare 🙂

Jättemysig frukost också, jag fick tid att sitta och prata med både Lisa och Rami som jag tycker så mycket om. En underbar start på dagen!

Vad roligt med allt engagemang i mitt Eurocard Platinum-samarbete förresten! Jag hoppas att ni som känner att ett kreditkort skulle kunna vara någonting för er verkligen får en inblick i dess funktioner under samarbetes gång. Ni som har kritiska kommentarer kommer jag att besvara lite senare idag i kommentarsfältet till inlägget i den mån jag hinner, men här kommer lite korta punkter rörande kreditkort:

 • Eurocard gör en kreditbedömning innan man får kortet och därför så kan inte en person utan fast inkomst / stabil ekonomi få kredit
 • Man får bättre koll på sin ekonomi eftersom alla köp man gör registreras – till skillnad mot kontantköp där pengarna bara försvinner, eller skriver du ner varje läsk du köper?
 • Det är mycket snack om att tjejer är starka och duktiga men det är också ni tjejer som säger att tjejer är för lättlurade eller dumma för att kunna hantera ett kreditkort. Jag är medveten om att de tjejer som blir beviljade ett Eurocard Platinum kommer att hantera sitt kreditkort mer än väl – och ha mycket nytta av kortet.
 • Eurocard vänder sig till Young Professionals – unga i karriären med en aktiv livsstil som reser mycket, har ont om tid och vill ha ett mervärde som förenklar i vardagen!
 1. Är väl ingen som har sagt att tjejer är lättlurade o för dumma för att hantera ett kreditkort, men risken finns ju, så är det. Inget nedvärderande om tjejer för det. Har inget kreditkort men har precis lika bra koll på vad jag köper för alla köp registreras där också, krävs ej kredit.

 2. Hur är det räntefritt? Det är ju värt att skriva ut ifall man inte betalar hela fakturan så är den effektiva räntan 13,06 %? Sen kan jag inte tycka att det är bra kort när man reser heller, valutapåslag på 2% när man handlar utomlands, kostar 3% att ta ut pengar från kortet. Då skulle jag hellre rekommendera Icas bankkort som har avgiftsfria uttag utomlands och inga valutapåslag. Sen kostar ju Eurocard Platinum 1500 kr per kort, jag personligen tycker upplevda nyttan är låg i avseende fördelarna kontra kostnaden.

  Själv har jag Sas Eurobonus (har också valutapåslag, används inte utomlands) och tjänar poäng på det jag handlar, jag är inte emot kreditkort om man klarar av de. Men det är desto roligare i slutet av året att plocka ut en resa till USA tur och retur för två med Sas än att inte få tillbaka nått med Eurocard, om jag förstår rätt så har de inte ens någon cash-back?

  1. Det är räntefritt om man betalar hela fakturan! Varför skulle man inte göra det? Betalar du halva dina övriga räkningar som hyra, el, tv-avgift etc?

   1. Jag skrev ju att de inte är räntefritt om man inte betalar hela fakturan. Det är ju det som kreditkorten tjänar pengar på om man överkonsumerar och inte kan betala hela fakturan en månad så kan man betala en del, alltså delbetala till en ränta på 13,06%?

    JAG betalar hela mina räkningar ink. kreditkortet men tänkte att de är värt att belysa vad som händer om man inte kan göra det.
    “Delbetalning – handlingskraft och frihet, Med Eurocard är det du som bestämmer när det passar att handla. Tack vare möjligheten att delbetala din faktura och att kortet inte har någon övre köpgräns kan du göra ett större köp och sedan jämna ut dina månadskostnader”

 3. Jag fick klippa mitt Visa-gold-kort. Jag tycker inte att man/jag har koll på hur mycket pengar man har på sitt konto. Bättre med Medges Ej och shoppingstop än att köpa på. Och då är jag en ansvarsfull tjej som inte har problem med pengar i vardagen, har samlat ihop insats till min egen bostadsrätt och så. Men det är din blog Michaela, du skriver och rekommenderar vad du vill 🙂

 4. Jag tycker att det är bra att läsare bidrar med kritik mot kreditkort, visar på mognad. Som jag tidigare skrev men som togs bort strider inläggen mot marknadsföringslagen. Om man gör en liten enkel googling ser man också att Eurocard varit uppe i rätten förr på grund av deras sätt att göra reklam. Troligtvis kommer denna kommentar inte heller att ligga kvar så länge.

  1. Hej Sara!

   Jag hade skrivit en punkt fel (ber om ursäkt!) i inlägget så jag fick ta bort inlägget och posta om det med den nya korrigeringen. Så om du var snabb nog att posta en kommentar den kvarten det första inlägget låg uppe så var det därför 🙂

   Jag raderar bara direkta påhopp och mobbning i den här bloggen!

   Vill även påpeka att jag inte sagt något ont om kritiken som kommer – jag är ganska beredd på den 🙂

   Kram!

   1. Vill inte vara dum heller och det är inte kritik mot dig som person. Tänkte att infon kunde vara bra för din egen skull också. Samt att försvaret “läs gärna på” från din sida kanske inte var så korrekt när det verkar som personer verkligen läst på.

   2. Hej Michaela,
    Saras kommentar låg ju uppe samtidigt som min, så hur kunde hennes försvinna och min vara kvar?

    Känns ju också konstigt att din punkt om att kortet var räntefritt och att vi läsare borde läsa på innan vi kommenterar försvinner i inlägget, samtidigt som Sara skriver att de inte alls är räntefritt, att det går emot marknadsföringslagen att inte skriva ut avgifter och räntor när det handlar om kredit och att du också borde läsa på.

    Jag är ingen hater, jag lovar :p jag älskar din blogg men ställer mig lite frågande till vad som hände med inlägget.

    1. Alla villkor, priser etc. finns såklart att läsa vid ansökan som man naturligtvis måste klicka sig vidare på – därför kände jag och Eurocard att det räckte att ha informationen där. Det blir väldigt mycket tråkig info i bloggen om jag skulle rada upp alla villkor etc. här – därför har vi skapat en samlingssida med den informationen som jag har länkat till i inlägget!

     Räntefritt är det ju bara om man betalar hela fakturan > men jag tog bort det då det kunde misstolkas (vilket det uppenbarligen gjorde… J)

     Det är kul att du säger att du inte är en hater när du ändå på något vis verkar misstro och vilja “sätta dit” mig i denna kampanj (“e” alltså, inte “Sara”). Ställer mig lite frågande till ditt extrema engagemang i din kritik. Jag ser den – jag läser den och jag besvarar den. Tycker det är långt mycket mer än vad många andra gör med kritik.

     Jag har inget behov av att radera en kritisk kommentar bland ett trettiotal – då skulle jag nog i sådana fall välja att radera dem allihop!

     Önskar dig en trevlig kväll, nu checkar jag ut från kommentarsfältet!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi