Eurocard Platinum

För ett tag sedan började jag fundera kring kreditkort: dess funktion, dess styrkor och dess status. Jag har personligen aldrig använt ett kreditkort men har haft familjekort tillsammans med D. Jag har dock inte upplevt hela kortet själv utan bara utvalda delar. Man kan säga att jag har känt lite på det! Och det jag vet är att jag har gillat konceptet med kreditkort – men kanske inte orkat ta tag i vilket jag ska ha eller hur jag ska gå tillväga. För en person med en stabil ekonomi finns det flera fördelar med kreditkort som jag är nyfiken på.

När Eurocard Platinum kom till mig och öppnade upp frågan för ett samarbete triggades jag därför igång direkt. Eurocard Platinum är samma kort som vi har använt som familjekort tidigare så jag är något bekant med dess styrkor – dessutom skulle jag ljuga om jag sa att jag inte älskar när företag som banker eller kreditkort vågar testa nya vägar för marknadsföring. När man har jobbat i den här branschen så länge som jag har gjort, blir man väldigt trött på alla som fortfarande är rädda för att testa nya marknader. När Eurocard Platinum sträckte ut handen kändes det direkt som att de är redo för ett äventyr som jag gladeligen genomför tillsammans med dem.

Under ett par månaders tid kommer vi därför att ha en stor kampanj tillsammans – jag, Eurocard Platinum och Joanna! Där jag och Joanna kommer att uppleva kreditkortet och dela med oss av dessa upplevelser till er.

1016-1

Här är några av fördelarna med Eurocard Platinum som jag ser fram emot att uppleva:

 • Concierge service – jag och D använder den jämt för att få hjälp med att göra bokningar på bra restauranger, klubbar etc. när vi är utomlands. Bästa grejen med Eurocard. Går även utmärkt att använda i Sverige!
 • Vip-lounger – bra för alla som reser mycket med lounge på flygplatsen där man kan hänga, använda wifi, dricka och äta etc.
 • Familjekort – att alla i lilla eller stora familjen kan använda samma kreditkort!
 • Erbjudanden – allt ifrån taxiresor till specifika upplevelser. Ska bli spännande att testa detta.

Platinum Lounge på Social Media Party

Jag ska snart sluta skriva, hehe, jag är bara lite överexalterad. Vi kommer nämligen ha en platinum lounge på Social Media Party! Där kommer ni att kunna hänga med Young Professionals (dvs. drivna och grymma unga kvinnor & män!) samt att ni får ett signerat exemplar av min bok om ni signar upp er på kortet, och boostas med karriärstips. Så vi ses där!

En sista fråga: Har ni någon drömgrej som ni hade velat att ett kort som Eurocard Platinum erbjuder?

Signa upp er på ett kort här!

 1. Älskar din blogg Michael, grymt jobbat och brukar mest vara positiv men vill gärna ge lite feedback på detta (ska försöka att inte låta för negativ). Jobbar inom kreditkorts-branchen och har hört så många historer om folk som inte kunnat betala tillbaka så får lite rysning när kreditkort säljs så öppet till en publik av unga kvinnor (antar det är din målgrupp). Inget fel med att du samarbetar med Eurocard (hade själv familjekort när jag bodde i Sverige :)) men tycker det är viktigt att även risker med att ha ett kreditkort framhålls. Kreditkort kan helt klart gynna de som spenderar mycket i och med extra fördelar, conciergie etc men för de som lyckas överspendera en del leder det till räntor om man inte kan betala hela summan. Att EuroCard dessutom inte har en övre gräns på korten gör inte direkt saken bättre, men jag skulle tro att de har interna processer där onormalt högt köpbeteende granskas.. Ville bara säga att det kan vara bra att ta upp de risker som finns med kreditkort och inte bara försköna de fördelar som det kan ha för de med stabil ekonomi. Tack igen för bra blogg, kör hårt!

 2. Tyvärr inte heller så förtjust i kreditkort, trots att jag har en stabil ekonomi så kan jag inte förstå varför jag skulle ha ett kreditkort? Anledning att få tillgång till en lounge är knappast tillräcklig och att boka bord på restaurang är superlätt att göra själv. Känns viktigare att ha kontroll över ekonomin o betala allt ”direkt”!

 3. Bra kommentarer av de ovan!
  Jobbar på bank med bolån och vill också höja ett varningens finger då storleken på Beviljade krediten, inte utnyttjade, hamnar på lånesidan i kreditupplysningen vilket påverkar kalkylen om man skall köpa bolån.
  Eftersom många är unga som läser så kan det vara bra att veta då det kan påverka mycket för en person med inte så hög lön.

 4. Håller med tidigare om deras åsikter!
  Jag tycker inte detta känns som ett samarbete som passar din blogg/dig (men vad vet jag, känner ju inte dig personligen)
  Med många unga läsare och inte alla unga eller vuxna för den delen som har en likadan syn på kreditkort som du verkar ha. Även om det är trevliga fördelar som du radar upp är det nog inte lika trevligt den dagen personer sitter med stora krediter i lån och svårt att betala tillbaka! Nej tacka vet jag ”spara först och köp sen” 🙂

 5. Det här inlägget var kanske inte så genomtänkt. Den som vinner på kreditkort i slutändan är bara företaget, känns lite pinsamt att du marknadsför ett företag på detta sätt. Att kunna boka bord ovs? Hur svårt är det att ta upp luren och ringa restaurangen man vill äta på? Pengar som man har kvar, efter att man lagt undan för sparande, ska ligga på ett vanligt kontokort. Kreditkort är rena rama lyxfällan.

 6. Håller med resten av gänget här! Dessutom kanske du skulle ha informerat att just Platinum kräver att man har en högre årsinkomst vilket många av dina läsare inte har? De flesta är ju unga och kanske till och med studerande. Och som ovanstående nämnt – för att inte tala om skyhöga räntor och kreditfällan i sig! Nej usch, detta var inget lockande samarbete.

 7. Nu kommer du säkert tycka att du får mycket obefogad kritik för ditt inlägg men eftertanke kan vara bra och värdefullt. min första tanke när jag läste var, bidrar inte sociala medier redan till en kraftigt ökad konsumtion hos unga? ska sociala medier nu även fronta företag som helt och hållet har som affärsidé att få personer att konsumera på lånade pengar med ränta?? Känns bara fel. För mig. Jag fattar att de flesta kommer i kontakt med krediter för eller senare i livet men att framställa kreditkort som något glamoröst förstår jag inte poängen med. Jag ser mest kreditkort som en risk och fälla för att hamna i ekonomisk skuld. Jag tror redan att allt för många unga tjejer och även vuxna kvinnor överkonsumerar tillföljd av det vi ser på sociala medier idag. Hade varit roligt att se dig skriva om tjejers möjlighet ökad ekonomisk frihet och sparande istället för hur man kan skaffa det bästa kreditkortet och skaffa sig en relation till ett kreditbolag.

 8. Tycker inte alls det är något fel med detta, det är ändå upp till varje människa att ta ansvar för sin ekonomi. Finns många fördelar med att ha kreditkort, inte bara just detta, men till exempel med SAS får man poäng som man kan använda till flygresor och hotell. Varför inte tjäna lite extra på att spendera? Om folk är så, förlåt, dumma att de hamnar i ekonomiska problem på grund av att de inte kan hantera ett kreditkort eller inte förstår hur räntor fungerar, så är det inte Michaela som ska hållas ansvarig för det, utan de själva. Det är också väldigt enkelt att läsa på själv vad detta kort innebär och hur det fungerar, tror de flesta förstår att detta är skrivet i ett samarbete (alltså reklam) för företaget. Bara för att hon har en blogg som många unga läser, tycker inte jag att Michaela ska hållas ansvarig för deras beslut pga att de kanske har påverkats av hennes blogg.

  1. Vilket lustigt resonemang. SAS har btw eget bonuskort som det går utmärkt att få födelar med att utan att ha kredit. Är väl ingen som påstår att det är Michaelas som ska hållas ansvarig om någon skuldsätter sig, men tyvärr är väldigt många ”dumma” nog att få problem med kreditkort idag.

 9. Visst det kan locka med ”vip-treatment” men som inte står någonstans så finns det en kostnad för det. Den ligger bara gömd och det vore bra om ni skriver ut kostnaden för att använda tjänsten och kortet. Jag har en släkting som har ett så kallat black-card för ovanstående fördelar men som sa upp kortet för att personen tyckte att det kostnaden blev för hög trots att personen har miljoner på banken.

 10. Håller med ovanstående. Inte ett av dina bättre samarbeten. Du skriver att du är imponerad av att Eurocard Platinum vågar testa nya vägar, men det här känns ju som helt fel väg, totalt fel målgrupp.

 11. Blir så ledsen av att läsa dessa kommentarer ..”Fel målgrupp” och man ska ”vara försiktig till att marknadsföra sig mot unga kvinnor”. Så unga kvinnor kan varken ha koll på sin ekonomi eller kunna hantera ett kreditkort? Jag misstycker totalt – jag är en ung tjej, använder mig dagligen av mitt kreditkort (t.ex har jag alltid med mig ett då jag reser bort för att vara extra säker) och det fungerar alldeles utmärkt! 🙂

  1. Jag anser att det handlar om unga människor i allmänhet, men benämner det här som unga kvinnor då det främst är kvinnor som läser.

 12. Visst, concierge service, vip-lounger och erbjudanden (till en kostnad om 1500 kronor per år) i all ära. Men höga uttagsavgifter och räntor på pengar som man egentligen inte har i samarbete med en blogg som riktar sig mot unga människor och inspirerar till konsumtion tycker jag rimmar ganska illa.

 13. Håller med, sunkigt samarbete!!
  Att du vill uppmana unga tjejer att signa upp på sån här skit bara för att tjäna pengar.

 14. Håller delvis med kommentarerna ovan. Ja, det känns riktigt lamt att försöka framställa kreditkort som något glamoröst. Men jag tycker inte att Forni har ett ansvar för sina läsare, marknadsföringslagen har det syftet, och så länge inga lagar bryts ser jag inget problem med den här sortens samarbeten. Reagerar dock på de två inledande styckena i inlägget: tydligt positivt till kreditkort men inte en endaste KONKRET anledning till varför? Väldigt svepande formuleringar, vilket tyvärr framstår som okunnigt (oavsett om det är fallet eller inte).

 15. Nästan hundra procent av kommentarerna är skeptiska till samarbetet på grund av Michaelas lättpåverkade, unga målgrupp. Alla här i kommentarsfältet verkar mer än väl kunna tänka kritiskt, varför skulle inte resten av Michaelas läsare kunna göra det? Nej, ser inget fel med ett dylikt samarbete.

  1. Varken min eller flera andra har synpunkter på målgruppen utan det handlar rätt mkt om kreditkort i allmänhet. Sen är det tyvärr så att man kan drabbas negativt av kreditkort (men såklart tror väl ingen att det är Michaelas önskan!) och risken är väl störst när man är ”ung och lättpåverkad” .

  2. Fast hon har många unga läsare, så är det. Bara en bråkdel läsare syns ju i kommentarerna. Sen var det snarare Eurocard jag kritiserade just gällande detta av val av språkrör. Men håller även med i övrig kritik om att det känns b att framställa kreditkort som något glamouröst. Hela inlägget kändes faktiskt väldigt oäkta.

 16. Inget problem med kreditkort men ska man ha ett får man se till att välja det bästa (och såklart ha bra koll på sin ekonomi), dessvärre ligger Eurocard Platinum inte på topp.

  Jag hade istället rekommenderat något av följande:

  – OKQ8 Visa. Du får 1% tillbaka på alla köp, i kontanter som du kab göra vad du vill med. Handlar du för 100 000/år får du alltså tillbaka 1000 kr.

  – SAS Eurobonus Mastercard. Har själv detta kort och tjänar poäng på varje köp och extrapoäng hos deras (sjukt många) samarbetspartner. Underbart att sedan kunna flyga billigare/gratis.

  Det fina är att du behöver inte öka din konsumtion för att få dessa fördelar, du bara ”passar på” att få ut mer av de pengar du redan spenderar.

 17. Vilken debatt det blev. Är ju inget fel med sammarbetet i mitt tyckte, som sagt, har man stabil ekonomi och har koll på sina pengar så är kreditkort toppen, har själv ett med cashback och extra försäkring som jag använder dagligen och betalar till fullo. Tycker bara att det hade varit bra om priserna och räntan stod med, inklusive årsavgiften. De kostar ju faktiskt att ta ut pengar, ränta om man inte kan betala etc. Inlägget känns som att det enbart fokuserar på det glamorösa och det kan vara bra att lägga till fakta. Jag klickade på länken och fick surfa runt lite på hemsidan och läsa på innan jag ens förstod hur det fungerar med delbetalning, ränta, avgifter.. Inget fel med reklam men kan vara bra att vara informativ med när man bloggar på en platform som vänder sig till unga tjejer!

 18. Men herregud, ni som sitter och kommenterar negativa kommentarer, bor ni ute i Farsta eller i Borlänge?
  Jag använder själv Amex platinum och självklart, det har en årskostnad på 6000 kr etc. men vafan, sluta vara så jääävla snåla och griniga – ut och spendera lite med er!!
  Den gången jag väl ringer Concierge service är det värt kostnaden.

  1. Vilken pinsam kommentar. ”Ut och spendera lite med er”? Det som fullkomligt dödar vår miljö är inte utsläpp eller bristfällig sophantering. Det är konsumtion. Jag konsumerar säkert lika mycket som den genomsnittlige stockholmaren, men genom att ha problematiken med konsumtion i bakhuvudet kan jag förhoppningsvis minska det med tiden. Och att du försöker använda dig av något slags snobberi genom att antyda att de som kritiserar Kreditkort ”bor ute i Farsta eller Borlänge” (???) ….. classy much?

 19. Läs vad Frida som jobbar med bolån skrev längre upp. Oavsett ålder eller kön ska man passa sig för kreditkort, avbetalningar, ”schyssta deals”, osv., för det är väldigt svårt att påverka sin situation när man väl trasslat in sig. Du får aldrig mer pengar över för att du köper något på kredit eller avbetalning. Allt syns på din UC direkt (och banker och företag tar hellre en UC för mycket på dig än en för lite). Hade hellre (oavsett bloggare eller målgrupp) sett reklam för håll-din-budget-appar, banktjänster för hur man får koll på sin vardagsekonomi eller sitt sparande.

 20. Kreditkort= pengar som man inte har……nej instämmer med övriga ganska smaklöst och osmart sammarbete! Cash is king!

 21. Jag blev faktiskt besviken när jag läste detta. Michaela har en ung målgrupp och bland unga människor har väldigt få en sådan ekonomi att kreditkort är ett klokt val. Unga människor är mer impulsiva, påverkas lättare av förebilder och har svårare att fixa konsekvenstänk. Dessutom har de mer sällan fast jobb och har inte hunnit så långt i sina karriärer att de har någon stabil position. Dessa saker i kombination gör dem väldigt olämpliga för kreditkort. Visst tror jag att majoriteten inser detta själva, men att som Michaela gör, försöka påverka dem till detta uppenbart riskfyllda beslut, tycker jag är dåligt. Hon har naturligtvis inte ansvar över sina läsare, men hon har ansvar över vilket budskap hon själv sänder ut och detta val av budskap tycker jag bör kritiseras.

 22. Att Michaela väljer att göra ett samarbete med ett kreditkortsföretag kan knappast vara att betrakta som så förkastligt som många av er ovan verkar vilja göra gällande. Så vore fallet om Michaela otillbörligt kommer att marknadsföra kortet och dess fördelar. Om så inte är fallet ser jag inget problem med samarbetet.

  Jag ser det som fördelaktigt och kul (som Michaela precis själv säger) att en ny bransch vågar marknadsföra sig själv till en ny målgrupp (kvinnor) då kreditkortsbranschens marknadsföring enligt min upplevelse, tidigare varit riktad främst till män trots att det idag finns oerhört många kvinnor med både bra och stabila ekonomier som kan dra fördel av ett kreditkort.

  Jag har själv ett kreditkort och en stabil ekonomi. Just en stabil ekonomi är givetvis en förutsättning för att ett kreditkort ska vara ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ då detta minskar risken för överkonsumtion vid oförutsedda händelser.

  Och till dig Michaela – grattis till det roliga samarbetet. Jag är övertygad om att du under samarbetets gång kommer att belysa såväl fördelar som nackdelar med kortet för att spegla att det såklart inte är rätt för alla att skaffa ett kreditkort (vilket inte alla kan göra heller). Detta då min erfarenhet av dig är att du verkar vara en affärskvinna med hjärtat på på rätt ställe! (P.S. försök skaka av dig alla de negativa kommentarerna ovan och lämna dem ute i höstrusket)

  1. Håller med! Jag kommer säkert skaffa kreditkort när jag har stabil inkomst, det har jag inte i nuläget och det skulle aldrig hända att jag skaffar det nu sålänge min ekonomi inte är stabil. Hade kreditkort för några år sedan och det passade mig bra då. Jag vet att det är lätt att skuldsätta sig, men i mitt fall handlar det inte om att shoppa för pengar jag inte har och sedan hamna hos kronofogden, det finns massa sätt att skuldsätta sig (typ sms-lån), men om man har ordnad ekonomi och vet vad man gör, why not have a Eurocard! Jag har stenkoll på ekonomi och väldigt hög awareness om vad som händer om man inte kan betala tillbaka, men vet samtidigt att inte alla har det och absolut – kreditkort är inte för alla, men för en del kanske det passar super!

 23. Håller med många andra här om att detta inte är ett av dina bättre samarbeten, plus att du inte skriver om en ända nackdel med att ha kriditkort i ditt inlägget!

 24. Tycker att många av kommentarerna här över inte är speciellt genomtänkta. Att använda ett kreditkort SKA INTE handla om att spendera pengar som man inte har. Precis som Michaela skriver så finns det många fördelar för personer som har en stabil ekonomi. Det är ju inte så att man kan tjäna 10 000 i månaden och sedan ha ett kreditkort med en limit på 20 000 som man kan spendera varje månad. Då har man inte alls fattat vad ekonomi handlar om.

  Jag har inte använt kreditkort då jag inte ser någon anledning till det i min vardag. Däremot har jag ett som används vid resa (Nordea Gold, gratis om man är förmånskund). Det ger mig en trygghet då Nordea hjälper till om jag skulle bli lurad på pengar, det ger vissa försäkringar på saker man köper, reseförsäkring osv. Det är väl SJÄLVKLART att man måste ha en viss inkomst för att kunna ha en viss limit på sitt kort.

  Kreditkort är inte lika med lyxfällan och kronofogden.

 25. Tråkigt att majoriteten av kommentarerna målar upp unga kvinnor som totalt okunniga när det gäller ekonomi. Skaffade mitt första mastercard när jag fyllde 18 pga extra försäkringar när man köper elektronik eller resor med kortet. Jag väljer aldrig till extra försäkringar utan allt kommer med automatiskt och det är tryggt. När laptopen hamnade i golvet fick jag en ny med låg självrisk. När bagaget försvann på en resa fick jag toppenservice och ersättning. Bytte sedan till NK mastercard som har samma fördelar och för dessutom poäng i varuhuset för allt som betalas med kortet, även utanför nk. Aldrig haft några skulder, inte påverkat lägenhetsköp eller något som ni tar upp. Ett kreditkort är inte likamed lyxfällan.

 26. HEJA MICHAELA!

  Tråkigt med all kritik du får nu. Jag tycker det är jätteroligt att få se ett sånt här samarbete – se vad som man kan få ut av ett sånt här kreditkort, fastän att det inte är aktuellt nu idag. Troligtvis senare då jag är klar med studierna! I alla fall jätteroligt initiativ.
  Tycker dessutom att alla läsare som hoppar på dig nu är rätt okänsliga, då du skrev för ett tag sedan att det var psykiskt jobbigt. Vissa lyfter inte fram sina argument väl utan kritiserar dig som person.
  Majoriteten av oss tycker att du är en klockren förebild och att du är grym. INTE sunkig. Heja heja heja Michaela. <3

  1. De flesta lyfter ju visst fram sina argument och hoppar inte på Michaela som person!? Man måste ju få kritisera och de flesta gör det väldigt välgrundat tycker jag.

 27. Tråkigt att så många inte kan ge konstruktiv kritik utan går direkt på Michaela som person. För mig är det inte aktuellt med kreditkort eftersom jag pluggar och inte har nån vidare stabil ekonomi, men min kille har ett Amex och i och med att han reser mycket spar han in hela årskostnaden (plus lite till!) genom att försäkringar ingår vid resor och hyrbil osv, han behöver alltså aldrig köpa till en extra försäkring. Såklart finns det risker med kreditkort också, tyckte att Matilda sa det bra i den första kommentaren vilket visar att man faktiskt kan ge konstruktiv kritik utan personangrepp 🙂

 28. Michaela, Jag har läst och fastnat för olika bloggar under många år, men din är den enda jag följt kontinuerligt, och den enda jag läser just nu. Men detta gjorde mig illa till mods, väldigt. Jag tycker verkligen att du verkar vara en helt fantastisk person och jag blir superinspirerad av dig. Därför kommer jag sluta läsa nu.
  Försök ta reda på hur många (volym) inkassokrav Eurocard har på människor i åldern 18-30. Skrämmande. Visst, alla människor har ett eget ansvar, men just i den världen du befinner dig, och målgruppen som läser din blogg, som kämpar och strävar efter att ”bli som du”, om dom är det synd när dom nu får detta upptryckt i ansiktet. Det är mycket lättare än man tror att få ett kort hos Eurocard. Glöm inte att det är på de som inte klarar att betala sina räkningar de tjänar mest pengar. Önskar dig såklart all lycka! <3

 29. Fina Forni. I mina ögon är du en av de mest äkta och ärliga bloggerskor jag vet om. En av de saker som uppskattas av mig och säkert många med mig, är att du alltid är tydlig med vilka inlägg som är samarbeten och inte. Att göra reklam eller samarbeten hör till er bransch, men det verkar vara era egna val hur ni publicerar den typen av inlägg. Ditt öppna och ärliga sätt att marknadsföra produkterna känns för mig mer ärligt och trovärdigt, än de som mer kör på ”smygreklamen”. Många stora, varma, starka, kärleksfulla kramar till dig.

 30. Fast om man har en stabil ekonomi behöver man vell inte ett kreditkort? Tappar faktiskt en del respekt för dig nu när du förespråkar kreditkort till en ganska ung publik (20-25 år kan jag tänka mig)…….

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi