Fira sin födelsedag tre månader för sent, dansa till Madonna och att hitta tillbaka till sin bästa vän.

IMG_2537

I fredags var vi inbjudna till mina föräldrar jag, D, Timmy och Sofia. Vi skulle nämligen fira min och Timmys födelsedag! Jag fyllde visserligen år 6:e augusti ha ha, men min födelsedag hamnade lite mellan stolarna i år. Ingen skada skedd – bättre sent än aldrig 😉

IMG_2538

Vi började med champagne, löjroms-snittar och ballonger – som sig bör på kalas!

IMG_2540

Efter en timme slog vi oss ned till bords för en supermiddag. Först ut var ceviche aka allt man gillar i en och samma skål: koriander, avokado, räkor, pilgrimsmussla, mango, chili etc. NOM NOM.

IMG_2546

Till varmrätt blev det lamm med rödvinssås och sallad.

IMG_2552

Ostbricka! Vid det här laget hade vi avverkat följande ämnen: Att känna sig utanför i en familj, kritiska kommentarer i min blogg, att våga stå upp för det man tror på, smygrasism i vår närhet, flyktingsituationen, ilska och maktlösheten när man vill stå upp för något men inte vågar. Samt vikten av att faktiskt göra något för den här världen. Vid ett tillfälle fick jag tårar i ögonen och behövde torka bort dem inne på toaletten.

Mamma hade för övrigt köpt en blåbärshonung som ta mig tusan var det godaste jag ätit. Har tänkt på den flera gånger… måste köpa en likadan för charkkvällarna hemma.

IMG_2554

Till efterrätt fick vi chokladfondant med hallonsorbet. Och presenter! Födelsedagspresenter! Lyckan att få det i november. Jag fick en ritbok för vuxna (väldigt meditativt faktiskt), doftljus från Voluspa, smoothie-biljetter från Juiceverket och…

IMG_2556

Vanilla Marble från Agonist! Som jag skrivit om här i bloggen tidigare. Blev så himla glad.

IMG_2557

Mina föräldrar är världsbäst på att bjuda hem till middagar. De låter middagen ta tid, man sitter länge runt matbordet, det serveras nya rätter hela tiden, det är aldrig tomt i glaset. D brukar säga att jag ärvt känslan av att göra det mysigt av min mamma.

Vid det här laget hade något mer hänt… våra mobiler pep frekvent av uppdateringar från Aftonbladet. Samtalsämnena byttes ut mot det enda självklara och väl hemma somnade vi till live-rapporterna på tv:n.

IMG_2564

Morgonen efter vaknade jag vid nio, låg i sängen och gick igenom sociala medier. Den här texten tyckte jag var bra, som en bekant hade skrivit på Facebook, så jag sparade den i min mobil.

IMG_2582

Efter en hel dag hemma själv kom Emma över på fika och skitsnack. När hon gick började jag sminka mig med Madonna på högsta volym!

IMG_2582

Klänning från Gina Tricots partykollektion och La Isla Bonita.

IMG_2607

Vid halv sju promenerade jag ner till nyöppnade Hillenberg för en middag med det här gänget. Lindex hade nämligen bjudit in oss till middag och konsert. Så otroligt lyxigt – tack snälla Lindex!

IMG_2597

Jag tog två förrätter. Först kalvcarpaccio med kantareller…

IMG_2598

… följt av skaldjurstoast med tryffel. Mums!

IMG_2606

Till efterrätt blev det hotshots. Vår stämning var pirrig – det märktes snabbt att vi alla sett fram emot kvällen länge och att vi var väldigt glada över att hänga tillsammans. Nya kompisar när man är vuxen, jag säger ju det: Det äger.

IMG_2635

Sen tog vi Chanel-ligan med oss och vinkade adjö till Hillenberg.

IMG_2634

MOT MADONNA!

IMG_2618

Som jag skrev igår så var hennes tal verkligen rörande. Dock var konserten fram till dess inte mer än godkänd. Hon fokuserade lite för mycket på hennes nya låtar och vem hon vill vara – mer än hennes stora hits och vad publiken vill höra. Tycker jag.

IMG_2639

Hade dessutom glömt bort hur kul jag har med den här lilla gullungen. Vi ses mest i gäng nu för tiden – det blir ju så när man har mycket jobb osv. Vilket innebär att det inte är så ofta som vi umgås utan våra andra tjejkompisar eller pojkvänner. Nu fick vi en helkväll tillsammans och jäklar vad roligt vi hade. Hon är verkligen min bästa vän, Petra.

IMG_2629

Efter Madonna gick vi ut och dansade. Det var SÅ BRA MUSIK!!! Avslutade kvällen på Riche med ett glas cava och Niklas. En timmes skitsnack och diskuterande av kvällen innan han följde mig hem.

IMG_2632

Söndagsmorgon: ägg, bacon, proviva, kaffe och vätskeersättning.

IMG_2641

Söndagskväll: matlagning.

IMG_2643

Det blev fiskgryta med varm ciabatta och färskost.

IMG_2647

Mysigaste dagarna är de med D.

  1. Hej michaela!
    Kan inte du och dasha köra igång podden igen?
    Lyssnar på era gamla om och om igen, varje natt innan jag ska somna. Jag har massa ämnen ni skulle kunna prata om! Vet att många skulle uppskatta det!
    Kram från Sanna!

  2. Forni, om du hade en resa bokad till Paris inom den närmaste veckan, hade du åkt eller ställt in din resa?

  3. Samtidigt som jag ligger i min säng i mitt tonårsrum och inser att jag är så långt ifrån mitt drömliv som möjligt, så läser jag dig blogg och får hopp. Du lever min dröm. Jag blir helt pirrig av dig och ditt liv. Du är min största förebild, all time. Love!

  4. Alltså jag måste bara skriva till dig! Du är helt fantastisk, har följt dig sen förevigt. Det finns ingen som får mig så inspirerad som dig, och som jag kan identifierar mig med så mycket som dig. Tack för att du fortsätter blogga, du ska bara veta hur viktig du är för så många. Jag har nyss fått reda på att jag klara mina första 15 hp och min första tenta. Så ska nu ta ett glas rött och njuta hela kvällen och avsluta med PH haha. Hoppas du får en fin kväll <3 PUSS

  5. Shit vad snygg du är! Vad använder du för att fylla i ögonbrynen? Jag har ungefär samma toner som du men har inte hittat den perfekta nyansen än, men dina ser superfina ut! <3

  6. Hej fantastiska du! Tack för din fina blogg och alla dina kloka ord. Du är en stor förebild! Klänningen finns den i butik nu eller kommer den? ❤️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi