Frågor med Forni

Första frågetorsdagen är här! Jag väljer ut några av era frågor varje torsdag och svarar på dem i det här inlägget. Tack vare det långa frågeinlägget i tisdags har jag dessutom ett mycket stort urval av frågor att välja mellan!

Hej! Vet att det här egentligen är en trist fråga och inte så rolig att svara på eller läsa om kanske, men så viktigt!
Hur ser du på din ”roll” som förebild för unga samtidigt som du försöker leva ett sunt och hälsosamt liv men på samma gång så ses du ibland på bilder röka?
Tycker du att det är förenligt? Jag tänker bara själv på hur man påverkas som ung av coola förebilder, jag rökte när jag var några år yngre men nu så ser jag alla skador med rökningen runt mig och flera äldre släktingar/personer i min omgivning har blivit allvarligt sjuka av just rökningen.
Kram

Hej! Om jag skulle behöva tänka på att vara en bra förebild i alla aspekter, vilket många av er verkar kräva av mig, skulle jag lika gärna kunna stänga ner den här bloggen. JAG ÄR INTE PERFEKT. Jag kommer aldrig att vara det. Jag är en grym förebild ur många aspekter, men inte ur alla. Jag feströker (väldigt glad btw över att jag har gått från heltidsrökare till feströkare på bara något år) och jag kommer nog att fortsätta med det tills jag blir förälder. Det är hemskt och fult att röka och jag rekommenderar ingen att någonsin börja med det. Men tycker heller inte att jag på något sätt romantiserar rökning i bloggen (längre! det var värre när jag var 18 år) samt att mina läsare är vuxna och tar egna beslut om hur de vill leva sina liv.

Jag är nyfiken på om allt går som det ska (man vet ju aldrig hur svårt det kan bli!!) hur många barn vill du ha när det väl är dags? Tycker om dig så mycket, du verkar vara så fruktansvärt klok. /en tjej som fortfarande hoppas på att din och dashas podd ska göra comeback 🙂

Vi vill ha tre stycken. MEN det är lätt att säga innan man har kommit till det steget. Kanske kan vi inte ens få en, kanske räcker det med två (om man har turen att kunna få två barn!). Men som du säger – om allt går som det ska så satsar vi på tre 😉 Tack kära du, vad det värmer med lite positivitet från er läsare <3

Bebis

Vad är dina 4 bästa tips för att lyckas karriärmässigt som ung tjej ? 🙂 ps älskar dig <3

 1. Skaffa dig en eller flera mentorer – människor som du ser upp till. Människor som tror på dig. De kommer att vara dina guider genom din karriär och det är otroligt skönt att bolla sin karriär med någon som faktiskt tror på en – men inte gullar med en som mamma kan göra 😉
 2. Gör först och be om ursäkt sen. Om man kommer som en ung, frisk fläkt in i ett företag eller bransch kan det vara lätt att dina kollegor eller chefer inte tror på dina idéer, för att de vill göra som man “alltid har gjort”. Eller så kanske de säger att de redan testat din idé och att det inte kommer funka. Eller något annat tröttsamt. Så gör saker du tror på och be om ursäkt om idéerna inte fungerar. Kanske inte alla som håller med om detta karriärstips haha, men jag fick det av min gamla VD och det är ett av de bästa tipsen jag har fått i min karriär.
 3. Tuffa till dig. Både män och kvinnor kommer vilja äta dig till frukost om du är ung, driven och framgångsrik. De kommer göra allt de kan för att bryta ner dig eller så kommer de sno åt sig dina idéer. Var tuff och rakryggad.
 4. Acceptera befogad kritik – men ta aldrig skit.
  ÄLSKAR DIG!

Vad tynger dig mest idag?

Mitt huvud.

Vad gör dig glad idag?

Tanken på att jag ska få yoga ut skiten ur huvudet på lunchen.

Hej! Det hade vart intressant att höra din syn om detta:
Motdrag har undersökt alkoholens närvaro i några av Sveriges största bloggar. Undersökningen visar att i hälften av de undersökta bloggarna innehåller runt en tredjedel eller en femtedel av inläggen alkohol. Och eftersom de flesta av bloggarna lägger ut flera inlägg per dag, är alkohol alltså väldigt ofta närvarande. Toppnoteringen finns under augusti hos Michaela Forni då nästan hälften, 47 procent, av inläggen innehöll alkohol.

http://www.unf.se/bloggranskning/

Jag dömmer inte på något vis, tycker du verkar ha en sund konsumtion med nått glas härochdär och verkligen inget supande, men ändå. Man får sig ju en tankeställare inte sant?

Hej!

Du är inte den första som frågar 😉 Jag känner faktiskt inte så mycket kring den här undersökningen. Det är jättebra att UNF finns och det jobb de gör men med tanke på att jag själv är helt trygg i min konsumtion så finns det inte så mycket att känna.

Nästa fråga som då kan dyka upp är hur jag ställer mig till det faktum att unga människor läser min blogg och kan bli påverkade. Mitt svar där är att jag tydligt har visat att man ska vara försiktig med alkohol (speciellt på senaste tiden i samband med Systembolaget). Samt att de flesta av mina läsare är vuxna människor och det är inte mitt jobb att ansvara över deras alkoholkonsumtion.

Sist men inte minst så gjordes mätningen i augusti och september. I augusti hade jag en välförtjänt semester och när jag kom hem ägnade jag dessutom veckorna efter att skriva och uppdatera kring semestern. Så det var kanske lite fult av UNF att välja just dessa två månader 😉 Slår man ut mätningen på ett helt år ser det nog annorlunda ut.

Kram!

Hej fina du!
Måste först och främst bara säga att du verkar som en så fantastisk människa. Har följt dig (din blogg, instagram, podd osv) i några år nu och du har alltid varit en grym förebild och inspirationskälla.
Nu till frågorna.
Jag vet att du är uppvuxen i Nacka. Vad har du för relation till Nacka idag? Jag är själv därifrån och blir därför nyfiken.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv? Den första jag kom att tänka på var Anne Hathaway, hihi.

Kramar!

Hej fina du!
Tack snälla <3

Mina föräldrar flyttade från Älta till Hammarby Sjöstad nyligen, så jag vistas inte så mycket i Nacka längre. Men det kommer alltid att vara den förort som står mig närmst. Jag bodde i Nacka under mina första 18 år av livet och kan varenda busshållsplats, skola, gympasal och kiosk utantill känns det som.

Anne Hathaway – vilken komplimang! Men om jag fick välja så väljer jag Audrey Tautou eller Marion Cotillard – jag älskar ju fransyskor.

audrey-tautou-wallpaper-2

Audrey Tautou <3!

Du har alltid varit öppen med att du är svartsjuk av dig. Hur har du hanterat tanken på att den du är tillsammans med har fritt fram att börja hålla på med massa andra om ni skulle göra slut? Har det fått dig att hänga ihop med någon längre än du borde?

Du är bäst! Kram

Människan är inte logisk när det kommer till känslor. I alla fall inte jag (och inte du heller verkar det som). Så mitt svar är att jag blir helt galen av den tanken och helst undviker den helt. Jag har inte hängt ihop med någon längre av den anledningen, och skulle nog inte heller göra det. Men det är såklart hjärtskärande att föreställa sig sin älskade med någon annan. Jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva det med D.

Du är bäst! <3

Hej Michaela,

Vilken är den perfekta julklappen till en pojkvän?

Kram!

Det kan jag inte svara på, för alla pojkvänner är ju olika :))) Beror helt på budget, intressen och ålder tycker jag. Kram!

Hej Michaela! Åh jag tycker om din blogg så otroligt mycket, och dina fantastiska böcker ännu mer! Är så glad att du ska släppa en till, när har du planer på att lansera den? Din och D’s lägenhet är fenomenal i stil och form, jag dog för era nattduksbord!! Var det snabb leverans från Superfront och hur är materialet? Lätt att få bort fläckar osv? Med tanke på att dem går på en liten slant.. Puss du underbara!!

Åh, tack snälla! Nästa bok kommer hösten 2016, så om ett år! Superfront-sängborden är schyssta i materialet, vi har ofta vattenglas på dem och det blir inga fläckar. Leveranstiden är dock hemsk, tror vi väntade 10 veckor på våra… men det var det värt tycker jag. Puss!

Hej härliga Forni!
Vilka är dina bästa dejtingtips?
Hur vågar man ta kontakt?
Puss och kram från tjejen med en crush

Hej härliga du!
Jag är fan sämst på dejter. Har alltid varit livrädd för dem – är bara ärlig mot dig nu. Hehe, kanske inte bäst för att lugna dina nerver. Vet verkligen inte för jag har själv undvikit dejtande i den form det går. Mycket härligare att gå på dejt med en kompis eller när man redan är ihop, så det kanske får bli mitt tips också – tänk att det är någon du redan känner dig trygg med!
Puss och kram från sämsta dejtaren i Sverige

Är du och Dasha ovänner?

Absolut inte! Vi brukar ju ses ofta? Mycket mer än vad jag träffar flera andra av mina vänner. Perks of being i samma bransch!

IMG_1553

Hej Michaela! Nu när du skrev Linn kom jag å tänka på din vän som du hade givesome med, är bara nyfiken hur det går för givesome och hur din i företaget är nu då det var länge sedan jag hörde något om det!

Hej kära du! Givesom (och Lin!) finns kvar i mitt liv men jag jobbar inte operativt med det längre på grund av tidsbrist. Är fortfarande delägare och stolt ambassadör. Puss!

ÅH världens finaste Forni -tack för sveriges bästa blogg!

Min fråga lyder: ”Har du några favoritnamn/namnförslag till dina framtida barn?”

KRAM

Tack för att ni är Sveriges bästa läsare!

Jag hade ett favoritnamn på en flicka, men en bekant valde precis att namnge hennes dotter till mitt namn (som jag inte trodde att någon någonsin skulle välja – vad är oddsen). Så nu måste jag hämta mig från den sorgen och se om jag kan hitta något nytt namn eller om det blir det ändå. Det är ju inte som att jag ska få barn idag direkt så hinner säkert ändra mig några gånger 😉

Puss!

Va kul med frågestund. Jag älskar verkligen dig i Dasha å jag undrar bara om ni kommer starta en ny säsong 🙂 för har lyssnat sönder alla avsnitt för mycket men tycker ändå dom är så sjukt bra 🙂
Lots of love! Så peppande är du

Heeej gullis! Som det ser ut nu kommer det inte att bli något mer poddande… men man vet aldrig! Livet och jobbsituationer förändras hela tiden och det kanske blir aktuellt en dag. Puss!

Hej! Jag kopierar min fråga som jag ställt tidigare men ännu ej fått svar på,-)

Isa skriver:

7 november, 2015 kl. 15:43

Hej, fint att ni försöker tänka hållbart gällande möbler ni väljer! Dock undrar jag om du vill kommentera dina tidigare inlägg där du promotar varor med päls samt att du även valt att samarbeta med en butik som säljer pälsprodukter. Hur tänker du i dessa sammanhang, varför inte vara konsekvent och göra etiska och hållbara val även när det gäller mode?

Hehe, det är så typiskt att ni med “knepiga” eller “vassa” frågor ofta återpublicerar och frågar varför jag inte svarar – som om jag skulle vara rädd och vilja ducka frågan. Jag har heller inte hunnit svara på hur jag sminkar mig eller andra frågor som generellt kräver långa svar. Jag har ingenting jag behöver försvara mig för – känner jag.

Jag är inte konsekvent i den här frågan precis som jag inte är konsekvent i en rad olika frågor, handlingar eller känslor i mitt liv. Jag röker men är livrädd för döden och går till läkare var och varannan dag – det är inte heller ett speciellt konsekvent tänk. Snarare helidiotiskt.

Jag försöker gå mer och mer åt ett liv med ekologiskt, mindre kött, mindre alkohol, mindre cigg, mindre läder, mindre päls och allt vad det är – men just nu lever jag mitt liv som jag gör och jag trivs bra med det. Små steg. Kanske tycker ni som har detta som hjärtefråga att mitt svar anses nonchalant, men kom ihåg att ni är nog inte helt konsekventa i det liv ni lever heller. Eller gör precis prick allt rätt som människa.

Kram!

 1. Jag är en av dem som undrar vad du har för smink, särskilt ögonskuggorna och för mig skulle de täcka med en bild på dessa eller namn/nr/märke på dem! 🙂 Du behöver inte skriva massor om du inte hinner 🙂

  Sen ang ditt älsklingsbarnnamn som blev taget – strunt i det och håll fast vid det! Man kan heta samma, ge inte upp det! <3

 2. Hej Michaela!
  Intressant att läsa dina tankar kring alkohol och vår undersökning! Ville bara kommentera mina val av månader. Dels hade det att göra med utgivningsplanen och mina deadlines, men främst ville jag ha med både en sommarmånad och en höstmånad (tänker att i september så har ju de flesta börjat jobba eller plugga), så att det skulle bli en så rättvis bild som möjligt. Det hade såklart blivit ännu bättre att göra undersökningen över ett helt år, men det tar väldigt lång tid att läsa igenom så många inlägg och föra statistik. Så jag behövde helt enkelt begränsa mig 🙂 Hoppas du och dina läsare förstår mer kring hur jag resonerade då!
  Med vänlig hälsning / Lina Mattebo, redaktör för Ungdomens nykterhetsförbunds medlemstidning Motdrag som har gjort undersökningen

  1. Hej Lina!

   Jag anade att det var deadlines etc. som begränsade undersökningen 🙂 Och det skrivs ju en hel del inlägg varje månad. Bra jobbat!

   Kram!

 3. Sån jäkla styrka och självsäkerhet som du utstrålar i dina svar!! Så himla häftigt att läsa och känner mig alltid inspirerad till max efter!! Tack för fantastisk blogg <3

 4. Jag tycker du gav ett så inspirerande och intressant svar på den sista frågan! Jag är själv så less på att många dömer och kategoriserar människor hela tiden och att man ständigt måste akta var man “sätter ner fötterna”. Det är så himla många krav som man ska rätta sig/leva efter i dag. Du ska leva hållbart, inte konsumera alkohol i stora mängder, inte äta kött, inte röka, inte stressa, träna flera gånger i veckan, ta hand om din hud, ha ett stort socialt nätverk etc. Uppfyller man inte alla dessa kriterier anser sig andra människor har rätt att kritisera en och (för)döma en utefter det. Snälla, kan vi inte bara ta det lite lugnare, leva livet och respektera andra för de val de gör. Med detta sagt så är jag en stark förespråkare för att ta hand om vår planet, dra ned på vår konsumtion av kött, prylar, resor etc. men jag tror definitivt inte att vi kommer någon vart i denna strävan om vi står med pekpinnar gentemot de människor som idag inte tänker på dessa aspekter. Precis som du svarar Michaela, det är svårt att vara konsekvent rakt igenom och visst ska vi istället hylla de små steg vi gör i rätt riktning? Heja dig!

  1. Tjena Bea! Det låter som om vi har samma tankesätt kring detta. Kul! Jag respekterar de som tänker annorlunda men det är kul att se att de finns de som håller med mig också. Stor kram!

   1. Får jag bara flika in med en sak här?

    Att man ska ta hand om sin hud, ha ett socialt nätverk, inte stressa, samt träna flera gånger i veckan är EN sak. Det påverkar DIG. Men att blanda in att inte äta kött i detta samanhang känns så himla ledsamt, fel och oallmänbildat (om jag får uttrycka mig så – utan att mena att NI faktiskt är det, för det tror jag verkligen inte att ni är utanför denna fråga). Att inte äta kött påverkar inte DIG, det påverkar djur som behandlas fruktansvärt illa, och en miljö som förstörs. Själv tycker jag bara att det är en fråga man tar för sig – utan att koppla in träning & skönhet. Jag skulle bli så himla imponerad av er om ni kunde gå in och titta på denna film http://djurfabriken.se/filmen och sedan återkoppla. Vill verkligen inte kritisera er, för förstår ju hur ni tänker med att “hinna” och “leva upp till så mycket”, men som sagt – att koppla in köttindustrin i detta får mig att känna så mycket hjärtesmärta. För jag tycker det är så himla egocentriskt att säga sånt, när jag sitter här påläst med information som bla att en gris faktiskt har exakt lika mycket känslor och tankar som en 3-årig människa. 🙁

    Kram till er båda!

    1. Håller med dig Cecilia, om kött men även päls. Det är en så otroligt vidrig, hemsk industri där miljontals djur lever i avskyvärda förhållanden och dödas på hemska sätt. Och det är så onödigt också, det finns ju knappast något behov av att bära äkta päls? Medan även jag som vegan förstår att kött är något man vill gradvis dra ner på – och applåderar alla som vill göra det! – så är väl ändå päls något de flesta kan sluta med idag? Speciellt i och med alla fantastiska fuskalternativ som finns. Kolla på Shrimps, Unreal Fur, The Design Studio Hawarden, Ainea och Stella McCartneys Fur-Free Furs, bara för att nämna några. Fake is the way!

     1. Hej Sascha,

      Vill bara påpeka att jag slutade med riktig päls för många år sedan och använder idag ENBART fuskpäls.

      Kram!

    2. Exakt! Hur man konsumerar är inte längre något personligt som ingen annan har att göra med, att välja att konsumera på ett sätt som skadar andra människor, miljö och djur är egoistiskt. Vi har alla ett eget ansvar oavsett hur andra lever sina liv. Man kan inte skylla bort ett felaktigt val som skadar andra på att andra inte heller lever konsekvent. Ska vi ändra något så måste alla hjälpa till. Det gäller såväl inom miljöfrågor, djurskydd och mänskliga rättigheter. Vi vet bättre idag än att äta kött varje dag, köpa päls och varor som producerats under usla villkor. Att man köper sina varor från dyra märken, i läder för att de håller längre eller “bra producerat” kött är ingen ursäkt när man konsumerar mycket och över jordens tillgångar.

    3. Hej Cecilia,

     Jag håller verkligen med dig i allt du skriver och förstår precis vad du menar i att inte “klumpa ihop” handlingar som endast rör dig själv (som att ta hand om huden, träna etc.) med val som får förödande konsekvenser på djur (genom att bära päls, äta kött). Med lite eftertanke förstår jag självklart att man måste särskilja dessa två “kategorier” av handlingar. Det var fel av mig att göra det inledningsvis. Det jag dock ville trycka på i min första kommentar till Michaela är att jag inte tror att förbud, pekpinnar och ett hårt kritiserande samhällsklimat är den bästa vägen att gå. Jag har hört så många i min omgivning, som lever ohållbart på många sätt, som sparkar bakut av alla förbud att de tillslut inte mäktar med. Dvs. att de intar någon form av försvarsställning och tycker att omställningen till mer hållbara vanor blir en oinspirerad, tråkig och tvångsmässig väg att gå. Och konsekvensen blir att de fortsätter med sitt ohållbara leverne– tråkigt (och förödande för klimatet) men sant. Nu menar jag inte att Michaela är en av dessa, för jag tror och hoppas att hon har skapat ett leverne som både är hållbart och som känns bra för henne. Och det var lite dit jag ville komma, att jag hoppas att alla människor intar en hållbar livstil som passar dem utan att de ska behöva ifrågasättas för att de kanske inte lever hållbart på alla punkter.

     Hur som helst, tack för dina synpunkter och för länken till filmen “Djurfabriken”. Jag ska se den ikväll, direkt efter mina förbestämda planer att se “Cowspiracy”.

     Kram!

     1. Bea, förstår verkligen din synpunkt. Såklart att ingen av oss är helt perfekta. Inte jag heller. Ber verkligen om ursäkt om jag varit alldeles för ifrågasättande. MEN, enligt mig är den här frågan bland den viktigaste vi har i samhället just nu, och det är därför jag tar upp den. Speciellt här, då du Michaela är så bra på ord (tro mig, jag beundrar dig högt!!!<3). Men precis som jag själv ständigt får frågan om varför jag är vegetarian, så tycker jag det är så himla intressant att höra varför folk är köttätare, och om de vet hur vägen ser ut för att den där magiska köttbiten ska ha kunnat hamna på tallriken. Tror det är viktigt att veta det, och att man har skylldigheten till det. Mitt motto har allt varit att "tänk innan du käkar". Tar också mycket upp frågan för att vi glömmer bort att faktiskt reflektera kring den. Vill mer få svar på frågor som "är köttätande egentligen folks val eller är det av ren bekvämlighet?". Du Michaela brukar ju så ofta skriva just "ät den magiska grisen" eller "testa den fantastiskt goda kalven", vilket jag reagerar lite över – INTE KRITISERAR. Och utan att försöka låta hemsk i mina ord undrar jag verkligen bara. Men förlåt, återigen, om jag har betett mig dumt.

 5. Alltså människa, fan vad grym du är! Läser dina svar och tycker bara ännu mer om dig. Du bemöter kritik och ifrågasättanden så snyggt, värdigt och välformulerat. Och förklarar saker så en sitter och nickar instämmande. Och du, DU ÄR en förebild! En enormt viktig sådan. Just för att du är mänsklig, och förklarar att “nej, jag är inte perfekt, och det är okej”. Du står för den du är, med goda och sämre sidor, och det borde vi alla lära oss. Nej hatten av Mikaela, du är fanimej en fantastisk kvinna och inspiration. Kärlek till dig och tack för den bästa bloggen av alla (sen sååå många år tillbaka) <3

 6. Att du har många inlägg där alkohol syns kan ju även bero på att du är den modebloggare som bloggar mest om mat (och tillhörande dryck) medans andra bara lägger upp outfits och mode 🙂

 7. Tycker du ger superbra svar! De känns genomtänkta. Det där med namn till barn är SÅ svårt. Jag har också ett flicknamn som jag haft länge. Tror att om någon i min närhet (inte så nära som syskon eller nära vänner) skulle “ta” det namnet skulle jag köra på det ändå. Det är ju ändå ingen (finns såklart undantag) som är helt ensam om sitt namn så jag tycker inte sånt ska begränsa en. Och jag HOPPAS att människor inte är så elaka att de säger “du får inte döpa ditt barn till detta, jag var först”.

  Detta förutsätter ju såklart att man ännu vill ha namnet själv 🙂

 8. Hej Michaela!

  Jag har följt din och några andra bloggare i några år nu. Det jag inte förstår är varför just DU får så himla mycket kritik till skillnad från andra bloggerskor. Det är ingen som kritiserar andra bloggerskor som varje månad reser till andra sidan jordklotet för semester eller uppdrag och som skadar miljön betydligt mer eller hur mycket mer alkohol det förekommer i andra blogginlägg. Visst, det kanske inte är så lämpligt att jämföra sig med andra. Men som bloggläsare blir jag faktiskt förvånad varför du ständigt ska bli utsatt, för du är ju en lika offentlig person som alla andra! Sedan förstår jag inte varför samma frågor ställs i frågestunden som berör dina kompisrelationer, alkoholkonsumtion eller ditt köttätande/pälsfrågor. Det känns som om det ständigt ska vara på tal, och jag förstår verkligen inte detta!
  Vi alla lever olika liv, ingen är perfekt som du skriver, men det är viktigt att idag vara medveten om vilka handlingar som kan skada framtida generationen. Samtidigt måste en inse att små steg och handlingar även ger resultat och detta upplever jag ändå att du belyser klart och tydligt i bloggen.
  Kram och kämpa på och lev precis som du gör, dvs som en konsekvent och medveten livsnjutare!

   1. Hej! Jag tror att anledningen till att antalet oförskämda kommentarer är så högt just på Michaelas blogg just eftersom att hennes läsare vet att hon alltid ger svar på tal, och dessutom klyftiga sådana. Till skillnad från vissa andra bloggerskor så sticker dock Michaela inte ut tungan i regn bara för att hon kan, utan säger endast ifrån när det verkligen behövs på ett ärligt vis. Dessutom så är många kommentarerna man ser här inlindade i bomull, men efter att ha läst kommentaren så känns det ändå som att något är fel. Just för att Michaela är så otroligt duktig på att uttrycka sig i text, så försöker andra göra likadant och gömmer sina sårande ord i förklädda meningar. Det måste vara otroligt svårt att tackla dessa kommentarer, och att svara med exakt rätt dos kaxighet tillbaka. Men det är inget som Michaela inte klarar, drottningen av comebacks ju!! Kör hårt!!

  1. En anledning till att jag tror att Michaela får så “personliga” frågor är för att jag kan vara tala för mig själv dock känner Michaela nästan som en kompis. Dina blogginlägg känns som att du och jag sitter i en soffa och skvallrar om ditt liv.
   Dina foton och dina äventyr känns som en grej mellan dig och mig. Jag tror att fler kan känna så (annars framstår jag nu som rätt läskig..) men det jag menar är att eftersom Michaela framstår som en kompis är det lättare att kritisera, hylla och fråga eftersom vi är kompisar..
   Oj vad märkligt det blev. Men hoppas bi förstår mitt tankesätt. Sen försvarar jag inte de som ställer knepiga frågor, blir otrevliga mm men det kan vara en förklaring.

 9. Är alla dina läsare vuxna? Trodde du hade en stor andel yngre läsare. Finns det statistik på det? /Nyfiken

 10. Vad kul med alla personliga frågor och svar! 🙂
  Såg frågan om julklapp till pojkvännen och jag skulle vilja passa på att rekommendera en väninnas lilla företag som säljer måttbeställda läderarmband på http://www.vsydorw.com De är superfina och handgjorda i Sverige av Italienskt nappaläder och finns i flera färger och de måtten man vill ha.
  Kram!

 11. Hej forni

  Tack för en väldigt bra blogg som alltid. Jag har en fråga. Vart kommer din svarta bucket väska ifrån? Tror det var något danskt märke? Om jag inte missminner mig. Vore jätteglad om du svara kram Malin

 12. Åh vad mysigt med torsdagsfrågestund!! Och som någon annan skrev: det är styrka och självsäkerhet i dina svar. Älskar det!

  Du är en av mina absolut största förebilder i livet. Du har fötterna på jorden och hjärtat på rätta stället. Dessutom har du gjort en hejdundrande karriär, vilket inspirerar mig massvis. Tack för en underbar blogg! <3

 13. HEJ vackra människa! Jag har ställt en fråga här någon gång som jag aldrig har fått svar på så jag tänkte testa nu när du faktiskt har en frågedag. Jag är en känslig människa, som du också verkar vara. Jag känner så mycket och det svänger hit och dit, vilket kan vara ganska jobbigt både för mig och de jag har nära, antar jag. Speciellt min pojkvän då som kanske inte riktigt förstår alltid vad det är som händer. Jag undrar: Hur har du hanterat detta när det kommer till dina relationer? Har du något tips att ge en förvirrad och väldig känslosam 21-åring?

  Kram <3

 14. Jag älskar hur ärlig du är, ingen är perfekt, men man försöker vara snäll mot personer, miljön pch allt som hör därtill. Därför älskar jag hur du beskriver dina val, ja du bär päls, men du köper ekologiskt, ja du dricker alkohol, men du promotar inte stupfyllor. Man kan inte vara en perfekt människa för vem är det!? Man lever sitt liv som man vill njuta det men fortfarande kunna stå upp för sina val. Jag tycker verkligen du visar alla sidor på ett bra sätt, när jag läser sin blogg så hata jag inte mig själv för de fel kag gör, snarare så känner jag mig stolt för det jag gör rätt, pch blir jag sedan full eller köper en burgare så känner jag att jag iaf att jag försöker vara så bra jag kan, i den mån jag kan. Cheeeers!

 15. Hej! Intressant angående mentorerna, skulle vara kul att läsa om vilka som har hjälpt, stöttat och inspirerat dig. Och ifall du på liknande sätt agerar mentor åt någon annan idag? KRAM

 16. Hej min förebild!
  Om jag bara var hälften så klok, stark och vacker som du hade jag vaknat upp med ett extra brett leende varje morgon. Nu till min fråga: jag vill fira nyår i Stockholm med min pojkvän. Vi har aldrig varit i huvudstaden och vi vill börja året med det lilla extra. Vad gör man på nyår i Stockholm? Vi vill ha en lugn och harmonisk kväll, jag tänker mig hotell/spa med något nyårspaket. Hoppas du kan hjälpa mig! Ha en trevlig helg fina 🙂 Kram!

 17. Åh vad kul med frågor varje vecka!! Tycker alltid om frågestunder både i bloggar och på youtube. Någon torsdag skulle du ju kunna svara i en video, kom jag på nu 😀

  Superkul iaf, du är en så inspirerande person<3 kramar

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi