Överdriven i mina känslor, mitt agerande, i mina val. Jag pratar alltid för högt och bråkar för mycket. Älskar för länge och hatar för starkt

Jag fick ett mejl i morse som påminde mig om den här meningen som jag skrev för en tid sedan, i någon krönika eller vad det var. ”Överdriven i mina känslor, mitt agerande, i mina val. Jag pratar alltid för högt och bråkar för mycket. Älskar för länge och hatar för starkt”.

Det är verkligen så jag.

Hur mår ni?

Jag mår skit idag igen. Så trött på livet just nu. Längtar tills det vänder.

Nu blir det jobb och snart kommer ett viktigt inlägg i samarbete med Systembolaget upp.

Puss mina älsklingar <3.

 1. kände så igen mig… hatar dessutom att man ska behöva dämpa sig i svägningarna… men förstår ju att det är jobbigt för andra.. fy har också en skitdag, eller skitvvecka… aja hoppas på att nästa blir bättre <3 Hoppas du får en härlig helg <3

 2. Du är så himla bra och inspirerande i det! Jag själv har inte en toppendag heller. Sa till min kille att jag älskade honom för första gången (första killen jag sagt det till) igår kväll och han sa det inte tillbaka 🙁

  1. Men ÄLSKADE du. Det har hänt mig också. Han älskar dig nog, han kommer att berätta det för dig när hans tid är inne. Och om det inte är så, så är han inte ditt livs kärlek i vilket fall. Men ge honom lite tid, vissa är blygare än andra när det kommer till att uttrycka sina känslor.

 3. mitt bästa tips: köp godis och bänka dig framför ”Inside Out”, pixars nya film, heeeeeelt fantastisk, man gråter och skrattar om vartannat! den är som första hjälpen för en känslosam period. se den!

  1. Jag hade en sådan dag igår och köpte kanelbulle och choklad och såg filmen. Den var verkligen helt fantastisk!! Rekommenderar det samma för dig.

 4. Hej Michaela! Tycker att, efter jobbet, ska köpa dig en stor bukett av dina favoritblommor, gå hem och sätta dom i en fin vas, göra en kopp varm te och bara mysa i soffan med datorn i knät och läsa dina favorit bloggar! Du kanske känner dig lite gladare efteråt! KRAM

 5. Hög igenkänningsfaktor på detta….. Aldrig är man lagom i känslorna. Suck. Puss på dig. Hoppas du får en fin helg.

 6. Är precis likadan. Det är ju på gott och ont men man blir ju för matt ibland alltså ?Känslor all over the place ?

 7. Följer din blogg slaviskt (hehe)..
  Allt började just med att jag ofta, *läs typ prick jämt* kunde relatera till känslorna i dina texter!! Du är en inspiration på så många olika sätt för mig.
  Av vad jag har uppfattat så verkar du vara genuint vacker inifrån och ut. Med risk för att låta mer än en aning cheezy vill jag ändå avsluta med ett pepp-citat! Stor kram!!
  ”And hard times are good in their own way, too. Because the only way you can achieve true happiness is if you experience true sadness as well. It’s all about light and shade. Balance.”

 8. Har också en kass dag, tappat motivationen till det mesta & att ens närmsta vänner varit på två fester de senaste dagarna och inte frågat om man vill följa med känns inte jättekul. Känns så skönt att veta att man inte är den enda som inte är på topp idag.

 9. Jag har min nereperiod igen nu. De där veckorna då jag skrattar hysteriskt (fast jag inte är glad), gråter hysteriskt (för att allt i hela världen är så fult, fint, hemskt eller bara sorgligt) och ligger i sängen en hel dag och hoppas att ångesten ska gå över (vilket den aldrig gör förrän jag reser på mig). Men jag vet att det går över, jag har lärt mig det tillslut, så jag väntar och väntar. Läser din blogg och mår lite bättre. Fasar lite för hur jag ska klara helgens fest utan att, som du skrev i inlägget om systembolaget, döva mig med alkohol, för det slutar alltid (utan undantag) med att jag mår så fruktansvärt mycket sämre..

  Din blogg är så himla bra Michaela, jag hoppas egoistiskt att du aldrig slutar blogga!

  Kram

 10. Så glad över att kunna gå in på din blogg och läsa dina ärliga inlägg. Ibland avundas jag ditt liv när man ser härliga bilder från ditt liv, men det lugnar mig att ditt liv är som alla andras och att du öppet berättar det. Det är en sån lättnad att faktiskt kunna se upp till någon som visar upp alla sidor i livet även om jag förstår att du inte berättar allt. Att känna att det är okej att må piss en fredag eller hel helg om det är så, men inte behöva ljuga om det. Ibland får man må dåligt också, annars kan man inte uppskatta det fina i livet. Tack för allt du delar med dig av, det gör iallafall att min fredag känns lite lättare <3 Hoppas du får en bra helg fina Michaela, det förtjänar du <3

 11. Som många andra redan har skrivit så är det så skönt att du vill dela med dig även av dina dåliga dagar. Att du låter oss komma innanför den där fasaden som lätt målas upp i blogg-och övriga medievärlden.
  Tänk på att du är en fantastiskt människa och inspirerar flera hundra människor varje dag. Även om du kanske inte känner dig så fantastiskt just nu så är vi så himla många som tycker precis tvärtom. Ta hand om dig och hoppas du får en fin helg trots allt, ät massa god mat och gör bara precis det du känner för (även om du bara vill ligga i sängen hela helgen så är det helt okej). Massa kramar och pussar och kärlek!!! <3

 12. Känner så igen mig i det du skriver. Mina känslor känns som om dem sitter utanpå mig, som att vem som helst kan läsa av mig och se att jag inte mår bra just nu. Fick en panikångestattack igår och låg och hyperventilerade och grät i fosterställning, mitt hjärta slog så fort att det kändes som att det skulle slitas ur mitt bröst. Min kille fick ligga och klappa på mig, pussa mig i pannan och hyssja mig som att jag var ett litet barn. Jag är så stressad, på jobbet, på fritiden, hela livet. Vet inte vad jag ska ta mig till. Jag skulle behöva 10 veckors semester från livet känns det som. Konstigt hur man kan känna så här trots att man ändå har det så bra? Jag har ett bra jobb, världens finaste kille, fina vänner, fin familj osv. Ändå kan man ligga och gråta och hyperventilera i fosterställning. Är så glad över din blogg. Det är så bra att gå tillbaka till gamla inlägg och läsa, just såna här dagar när allt känns dåligt, för då vet man, att det kommer faktiskt komma bättre dagar <3 KRAM

 13. Du är grym som är så öppen, förstår exakt hur du känner. Som tur är för mig så har jag just nu en lätt och skön tid efter en tung tid, hoppas den kommer för dig också snart! Kramar

 14. Så fint när du delar med dig. Jag är själv inne i en mindre bra period, väldigt olikt mig att känna dom känslor jag känner just nu. Vet inte riktigt hur jag ska hantera dem och ska börja prata med terapeut på måndag. Känns så himla ”onödigt” när man bara vill vara som vanligt och ha det lika bra som det brukar vara! Men jag ser också fram emot bättre tider. Har lite att ordna med till dess. Men tänk vad underbart när det vänder sedan 🙂 Kramar

 15. Ligger i min säng en fredag för att middagar och utgångar kändes för tufft när det känns som att jag inte får plats innanför mitt egna skinn. När ångesten gnager där i magen. Men sängen är inte heller skön. Det gnager lika mycket ändå. Däremot så gnager det lite mindre när jag inser att det inte bara är jag. När jag läser att du, och många fler kan känna såhär. Och du ska bara veta hur himla tacksam jag är för att du får det att göra lite mindre ont i min mage. Du och dina ord gör större skillnad än du kan ana. Och ni andra som kommenterar också för den delen. Puss o ha en fin fredag!

 16. Tack för att du skriver. Tack för att du skriver om både bra och dåligt. Du behövs! Du använder ord på ett fantastiskt vis. Längtar efter en ny bok sprängfylld med ord och tankar att känna igen mig i. Jag känner mig mindre ensam i mina känslor när jag läser det du skriver.
  Du är så jävla bra! (Och så jäkla vacker) stor kram

 17. Tack för dina ärliga inlägg, som inte lindas in i massa lulllull.

  Fick mitt drömjobb för några veckor sedan, och idag grät jag på kontoret när alla gått hem, för att jag hade så mycket press och stress. Är som du, känner så mycket, och ibland bubblar det över.

 18. Kom ihåg, ett steg fram och två tillbaka. Livet suger ibland men oftast är det jävligt nice. Det är okej att ha skitdagar. Jag har haft dem jävligt ofta den senaste tiden. Men det gäller att komma ihåg familjen, syskon, vänner, semester, sambon,kanske en ny väska, en bättre middag någonstans. Vi har det jävligt bra, men ibland får man en käftsmäll. Det är då man reser på sig och inser: Jag är jävligt bra som jag är och jag är människa! Bring it!

 19. Han får dåligt samvete för att jag älskar för mycket och ger 110% och han knappt klarar av att ge 50%. Han mår dåligt och känner att set är orättvist. Jag är bara förvirrad för jag vet inte hur man älskar lagom.

 20. Vi är alla så mycket mer fantastiska än vi någonsin kommer kunna förstå. Framförallt i jobbiga känslor tror jag. Jag vill tro att genom det jobbiga kommer allt det fina bli ännu större och vackrare. Det finns någon känsla av sammanhang för mig i att få ta del av det du skriver. Så tack för att du finns. Det är så mycket jag känner igen mig i. Som jag går och tror att jag är ensam om. Du ger så mycket styrka, hopp, lugn. Att vara allt är helt. Det är kärlek. Vill bara försöka ge något litet tillbaka för allt du ger mig. Tack!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi