Att baka till Leila Lindholm, dricka bellinis på Milles och äta tacos i sin ensamhet.

IMG_2009

Min helg började med ett möte med denna härliga människa – Leila Lindholm!

IMG_2008

Maija hade vågat sig på att baka en äppelkaka till vårt möte. Risky att baka till Sveriges bakdrottning haha. Men den fick MVG!

IMG_2020

Efter jobbet gick jag ut och sprang en sväng. Stockholm var så oerhört vackert i fredags eftermiddag, löven som lös gula och havet som glittrade. En mycket vacker dag och att få komma ut för frisk luft i det vädret var alldeles magiskt.

IMG_2022

På kvällen gjorde jag tacos för en.

IMG_2025

Testade de nya skalen men gillade inte alls de lika mycket som de vanliga mjuka? Vad tycker ni som testat?

IMG_2029

Efter att ha kollat på Boy Machine (ÄLSKAR) somnade jag, då var klockan 22.04…

IMG_2032

Vaknade sen efter 13 timmar, mycket utvilad, till lördag! Gjorde lördagsfrukost, gissa vad?

IMG_2042

Pannkakor såklart! Bästa helgfrukosten i världen!

IMG_2047

Såhär gillar jag mina pannkakor. Nutella, banan och jordgubbar gaaah…

IMG_2053

Efter lunch solade vi på balkongen, sen stack D iväg på äventyr så jag mötte upp Amanda & Shoan för lördagslunch.

IMG_2052

Bellinis och tonfisktataki. Vi pratade om avundsjuka, hur man tacklar avundsjuka människor i ens omgivning och hur man väljer att hantera det ekonomiska i en relation. Spännande och trevliga samtalsämnen med mina kära, kära vänner. Glad att jag har dem.

IMG_2060

Väl hemma igen la jag mig i sängen för Modern Family-maraton, men så smsade Margaux och frågade om jag ville ses på vin. JA svarade jag.

IMG_2064

Och efter ett par timmars tjejsnack blev det middag på Broms. Jag åt deras mosbricka deluxe – korv med västerbottenmos, persilja, rostad lök och kål. YUMMIE!!!

Sen somnade jag vid kvart över tio även denna kväll… Hehe.

IMG_2073

D hade varit uppe halva natten och kollat på NHL, så när jag vaknade vid tio låg han fortfarande och sov. Jag smög upp och åt frukost, nöjd över att ha sovit så extremt mycket både i fredags och lördags natt.

IMG_2076

På eftermiddagen tog vi oss ut på en promenad på Djurgården. Den här mannen blåste jättestora såpbubblor, till alla barns stora förtjusning.

IMG_2088

Resten av dagen kollade vi på Narcos, och när kvällen kom åt vi pasta (det var ju internationella pastadagen!) med svamp framför Solsidan.

Bra helg, men inte jättebra. Ni vet när något liksom skaver hela tiden? Man försöker göra allt mysigt och härligt, men något känns lite fel precis hela tiden? Så var min känsla under den här helgen. Men ni vet, livet kan inte vara på topp hela tiden.

 1. Jag vet att jag skrivit detta till dig förut men jag måste påpeka det igen!
  Jag uppskattar så mycket att du skriver ut när ditt liv inte är på topp, inte för att jag tycker att du förtjänar det utan för att det blir typ som en…. befrielse. Först dokumenterar du en helg som på bild ser helt underbar, perfekt och övernaturligt bra ut för att sedan avsluta med en mening som gör dig mänsklig. Som visar att även om bilderna visar ett så kallat perfekt liv så är det inte det.
  Jag tror att det är superviktigt av större bloggar att göra så ibland då många där ute får otroliga prestationskrav av alla “perfekta” liv som presenteras i bloggar. Så hatten av för dig! Tack för att du alltid är mänsklig och ärlig 🙂
  Kram!

  http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  1. Precis så som du säger! Så genuin blogg! En annan bloggare hade slutat innan sista meningen, så hade helgen sett helt amazing ut. Det är förövrigt de där helgerna jag tycker är värst. När man vet att det borde kännas perfekt, men ändå inte gör det :/

 2. Alltså mil helg har varit precis likadan. Haft en bitande känsla av ångest hela helgen. Så otroligt jobbigt, även om jag med hade en bra helg. Håller med ovanstående, älskar att du är så öppen och rak med ditt liv, sånt gör så man ont känner sig så ensam bland allas “perfektas” liv. Puss på dig!

 3. Som ovanstående personer skrivit älskar jag att (både Margaux och) du är så ärlig när du skriver. Skönt att känna att man inte är otillräcklig fast man inte känner sig på topp trots att man försöker göra omgivningen så bra som möjligt för en själv, med god mat, vin etc.

  Vill också fråga hur du gör ditt kaffe på morgonen? Är det cappuccino?

  1. Hej fina! Jag gillar själv ärlighet i bloggar så försöker att bjuda på den själv. Plus att det är skönt att vara ärlig här. Jag gör en latte via Nespresso-maskin! <3

 4. Lite kul att Leila lägger upp en bild på dig på instagram och skriver att hon träffat dig idag samtidigt som du lägger upp samma bild från i fredags. Kanske samma pose och klädsel två dagar ?

 5. Åh så skönt med sömn! Nästa vecka ska jag ÄNTLIGEN få sova ut, för första gången på 10 veckor, åh! Pastan ser supergod ut! Vad är det i den? 🙂

 6. Känner igen mig, hade oxå en helt ok och egentligen väldigt mysig helg, men ÅNGESTEN som skaver, usch om man bara kunde skala bort den.

 7. ÄLSKAR din ärlighet! Du verkar vara en fantastisk människa. Unnar dig kärlek och lycka i överflöd! <3

 8. That kind of posts which summarize your weekends are my favorites! 🙂 Looooove reading your blog and peeking in, especially on mondays!

  Hugs,
  Greta

 9. Sluta köp margarin, det är rent rävgift för din fina kropp! Vet du vad det innehåller? Rekommenderar nakna kockens böcker.

  1. Hej Felicia, margarin är ibland det enda laktosfria alternativet som finns på min matbutik så därför jag köper det 🙁 Puss!

   1. Prova kokosfett! Super att ersätta smör med och helt laktosfritt 🙂 och nyttigt! Margarin innehåller bensin och massa läskiga grejer. Puss!

    1. Som nutritionist och egenföretagare inom livsmedelslagstiftning känner jag mig manad att svara på kommentar, Felicia. Margarin innehåller inte bensin! Självklart är det inte tillåtet med bensin i livsmedel, och om alla självutnämnda experter är så säkra på sin sak, anmäl produkten till er kommun så den blir analyserad. Du har ingen skyldighet att lyssna på mig, men en skyldighet mot dig själv att vara källkritisk.

     Ingredienser i Arlas ekologiska Bregott: smör (pastöriserad grädde*, mjölksyrakultur*), rapsolja*, vatten, salt 1,2%, vitamin A, vitamin D.

     1. Ekologiska Bregott? Var väl margarin hon pratade om? Inte samma sak 🙂 eller missförstod jag nu? Blev nyfiken!

     2. Självklart, men jag syftar på flytande margarin, vilket inte är en naturlig produkt.

 10. Den skavande känslan känner man igen…det är bara att acceptera att den finns där ibland, och göra det bästa av dagarna! Vet du vad jag skulle uppskatta! Om du la ut recept ibland på vad du lagat. Du gör ju jämt supergod mat! 🙂

 11. Såååå mycket igenkänning på den där skavande känslan….. Hmmmm. Kanske funderar man för mycket. Puss!

 12. jag tycker ju detta inlägg är helt jäkla fabulöst, men STORT tack för sista stycket med.. som visar att du är mänsklig och att ingens liv är hurra hela tiden <3

 13. Fina Forni! Känner igen mig i den där skaviga känslan, var just en sådan svacka just nu trots att allt är perfekt i teorin ..
  Försöket vara extra snäll mot mig själv, äta snäll mat, unna mig lite extra och välja bort saker jag inte helhjärtat känner för att göra. Låter barnsligt men det brukar fungera och sen är man tillbaka till sitt vanliga lite mer tåliga jag.. 😉
  Måste fråga varifrån pläden på din säng kommer från!
  Du är bäst, ta hand om dig!

 14. Hej Michaela! Vet att du har tshirtar från Acne med även från kedjorna, letar efter den perfekta v-ringade tshirten. Vad har du för favoriter? 😀

 15. Måste bara fråga vart ni har köpt era huvudkuddar i sängen? De ser såå sköna ut och jag vet att du letade efter de perfekta när ni skulle börja inreda lägenheten! Tack för en superbra blogg!!

  1. TROR de största är från Clarion Sign och de mindre Mille Notti. Finns dock liknande kuddar på ex. Mio 🙂

 16. Så har det varit för mig de senaste dagarna också. Något lixom skaver utan att jag kan sätta fingret på exakt vad det är. Tankar som fastnar och till slut blir just det bekymret. Jag kan inte ta mig ur min hjärna och njuta av allt mysigt. Vad gör man? Blir extremt känslig och känner att gråten är i halsen hela tiden. Nämnde jag att jag också är högkänslig? Känner igen mig SÅ mycket i dig Michaela och det hjälper mig att du skriver och berättar så öppet, fint och ärligt. Så tack för det fina du!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi