FRANKY’S BURGER

05891dec667619e2debead5760cd0c77

3c562f0c7d9c1c1a6536c99b8f692abe

a769429b532f9ad0ff105014f9dfd6cf

Frankys är en hamburgerkiosk på Sveavägen, precis utanför Hard Rock Café

Igår körde jag, Margaux och Carro på jobbet fredagsburgare, det börjar nästan bli en tradition för mig och Margaux! Vi testade FrankysSveavägen som bara är en liten kiosk mitt på gatan, men som är känd för att ha sviiingoda burgare. Tips att komma väldigt tidigt eller sent för lunch, annars får man nog räkna med en timmes väntetid.

Anyway, de var mycket goda. Jag gillade pommesen en hel del sen har de bara två dippsåser på menyn; chilimayo och tryffelaioli. Varför krångla till det när de är bäst i vilket fall?

Snäppet bättre än Phils Burger, men inte lika bra som Gnarlys. Plus för att de var lätta att äta! Minus för att man mår så dåligt efter att man smällt en burgare till lunch haha…

TACK Maggan som jag snodde bilderna av. <3!

  1. Hej du kloka! Du som är så medveten om att du är så läst och en förebild för många. Ber dig mjukt att tänka över innan du låter tangenterna forma tanken att man mår dåligt när man smällt en hamburgare till lunch. Snälla låt den känslan stanna i tanken istället för att vara med och bygga bilden av att man ska må lite dåligt när man ätit hamburgare och annat som inte är på nyttighetslistan.

    1. Eftersom att Forni inte svarat ännu så gör jag det :). Kan lova dig att hon menar att vi åt lite för mycket och blev illamående och hamnade i matkoma. Inte så bra nät man ska jobba klart inför helgen. Men förstår vad du menar med att det kan tolkas fel i texten.
      Kram

    2. Hej Mia! Att jag mådde dåligt handlade självklart inte om att jag fick ångest över vad jag hade stoppat i min kropp pga vikt utan att man blir väldigt mätt och trött av att äta skräpmat till lunch. Jag förstår helt vad du menar och tänker oftast på hur jag uttrycker mig, men försöker också att inte begränsa mig allt för mycket i min blogg. Att äta hamburgare är för mig världens mest naturliga grej och att man blir väldigt mätt efteråt är normalt, precis som när man ätit pasta, och på något sätt vill jag kunna skriva så utan att man kopplar det till vikthets och ångest. Knepigt det där. Ska fortsätta tänka på det. Kram!

  2. Hej Michaela!

    Jag skickade även ett mejl till dig, men för att vara på den säkra sidan kommenterar jag min fråga här också 🙂

    Om cirka en månad fyller jag 18 år och då ska jag ha en bjudning för mina närmsta tjejvänner. Jag ska ha ett tema som inte är allt för omständigt att fixa sig inför. Jag tänker något snyggt, roligt och som sagt inte ”för mycket” då vi ska gå ut efteråt. Jag tänkte köra all in på temat från inbjudningskort till efterfesten! Jag har funderat på något färgtema eller cocktailparty. Vad skulle du haft för tema?

    Hoppas du har tid att svara 🙂 kram

  3. Jag Älskar Frankys. Är glad att jag bor i samma kvarter och har aldrig mått dåligt efter deras hamburgare, tvärtom! 🙂 Men är det rätt att kalla det skräpmat verkligen? Nymald högrev är kvalitet enligt mig och ska inte sättas i samma fack som Sibylla eller McD bara för att det serveras mellan två bröd.

    1. Hey! Jag mår alltid kasst efter att ha ätit tungt. Det finns ju olika nivåer av skräpmat, till lunch tycker jag att allt som är tungt för kroppen eller har dåligt med näring räknas som skräp. Kroppen behöver ju bra med energi och näring, vilket inte direkt finns i en burgare, även om det är väldigt gott 😉 Tycker likadant om pasta, pannkakor eller vad det nu kan tänkas vara. Tallriksmodellen är enligt mig det bästa för att få i sig bra med energi för en dag på jobbet. Kram!

  4. Du borde testa barrels burgers and beer i gamla stan. Dom har även burgare i toastbröd som jag såg att du gillade 🙂 bästa burgaren på hela menyn!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi