Det är en sorgens dag.

Det är en tid fylld av sorg. Idag vaknar vi upp till barn på tv som berättar historier de aldrig ska behöva berätta. Familjer som tvingas genomlida händelser de aldrig ska tvingas genomlida. Mitt hjärta värker för de drabbade, för Trollhättan, för Sverige. Det är en sorgens dag och Sverige blöder. 

Det finns bara en typ av människa och det är människan. Den är lika värdefull oavsett vilket kön, religion, bakgrund, sexualitet eller land den kommer ifrån. Om den är på flykt eller har ett hem. Vilken färg på hyn den än har. Vi är alla människor. 

Det finns bara en människa som skiljer sig åt och det är den som är ond. Människan som dödar, särskiljer andra människor, skadar. 

Alla tankar till de drabbade.

  1. Det är så fruktansvärt, ens egna problem blir så små och obetydliga när något sånt här händer.

  2. Förstår inte vad som händer….! Blir så orolig, kommer hatet att eskalera ytterligare nu? Som sambo till en utlandsfödd person kan jag inte annat än känna en stor oro inför framtiden och att våra framtida barns trygghet i samhället inte kan vara säker pga av deras ursprung. Det gör mig så ledsen och förtvivlad. Känner mig tung idag och väldigt förbannad över att sånt här händer i Sverige.

  3. Det er forferdelig, føler med dere. Jeg får minner tilbake til 22/7 i Norge. Kommer aldri kunne slutte gråte av den dagen, så vondt det gjorde for en hel nasjon. Tanker til Sverige fra Norge <3

  4. fruktansvärda händelse! det värker i oss alla! men oj vad bra du är på att sätta ord på saker och ting. vi borde sprida massa kärlek istället. det gör jag här till dig. och till alla andra också! <3

  5. Så fint och bra skrivet Michaela! Jag har en fråga, vilket parti anser du dig tillhöra idag? Tänker på de beslut Moderaterna har tagit kring integrationsfrågorna de senaste dagarna. Känner du som Bella (Blondinbella) att det inte är ett parti för dig längre eller hur tänker du kring den här frågan?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi