Ingen bra dag.

Nä fy idag är ingen bra dag. Är mat-bakis efter middagen igår, åt alldeles för mycket, och fick därför inte i mig någon frukost. Så nu sitter jag på kontoret och är hungrig/illamående. Sämsta kombon. Så fick jag höra någonting som gjorde mig irriterad/ledsen igår. Oktober är aldrig en bra månad för mig, det är en månad jag varje år bara genomlever. Alltid hur mycket som helst att göra på jobbet, och aldrig så mycket events, tillställningar och födelsedagar som i oktober. Gick igenom oktober månad de senaste åren i bloggen och insåg att jag verkligen har haft årets dipp just i oktober varje år.

Men om någon vecka är det november 🙂

Jaja. Idag har jag fyra möten kvar att avverka, sen vankas det middag med Lindex ikväll. Imorgon är det helg, D är uppbokad på tv-spels helg med Sam eftersom Emma är i Göteborg så min plan är MYSHELG EXTRA ALLT i min ensamhet.

55d50be6f1d3b6458c8cccee11318c9f

  1. Oktober är VÄRSTA månaden, går alltid runt med en klump i magen under dagarna och inte blir det bättre av att vädret är som det är… Det blir bättre!! Ta vara på dig själv i helgen, ibland behöver man en myshelg. Kram

    1. Mörkret är ju så otroligt deppigt. Man vänjer sig ju inte – även fast det är samma visa varje år. Det är så jobbigt och tråkigt med mörkret och jag vill helst bara mysa hemma hela tiden… Skickar massa varma kramar till dig!

  2. Jag förstår dig. För mig är den månaden Mars. Har inte haft en bra marsmånad på flera år. Augusti är också ångest för mig. Däremot älskar jag Maj och September, båda känns som nystarter. Vilken månad är din favorit?

    1. Jag gillar typ alla andra månader förutom oktober. Februari och mars kan vara ganska jobbiga, för då känns det nära till vår men ändå så långt borta… Favoriterna är december samt maj-september. Puss!

  3. Mars är månaden jag bara vill skrota!
    Jag kommenterar sällan men läst din blogg i flera år,även Dina böcker,du är en riktig powerwoman och jag får massa inspo. KRAM❤️

    1. Ja mars är fan inte kul heller. Oktober, januari, februari och mars tycker jag är sämsta månaderna på året. De andra är okej 🙂 Tack för att du läser sötnos, puss!

  4. Oktober som är såå mysig… Fast jag förstår att alla har olika hat månader, själv har jag svårt för våren och sommaren när det bara är varmt och klibbigt och man känner press på att vara uteboch göra massa saker hela tiden.. Jag gillar att kunna drabner persiennerna och bara kunna mysa med lite tända ljus. ”Kul” att vi alla är olika ändå. Hoppas det känns lite bättre snart och snart är det helg, sup o svälj.. Skämt å sido ☺️ Kram!

    1. Haha ja men jag förstår dig, vi gillar ju alla olika månader. Jag älskar sommarmånaderna! Maj-september är ett enda stort lyckorus. Även december är megamysigt, men just oktober, nä, då dippar jag.

  5. Oktober älskar jag! Vackraste veckorna på året! Så fint ute med alla färger och mycket syre i luften. Mitt välbefinnande är inte styrd av nån särskild månad.
    Dvs jag mår inte bättre/sämre för att det står något annat i kalender från en dag till en annan.

    1. Hehe. Vilken märklig kommentar från dig? Det är väl ingens välbefinnande som styrs av själva namnet på en månad och det är väl inte heller det som diskuteras i detta inlägg? Det jag pratar om är att oktober generellt, tycker JAG, är en trist månad. Grå, mörk, mycket jobb och jävla massa slit. I alla fall för mig.

      1. Förlåt. Jag trodde man fick skriva som man kände. Precis som du gjorde. Du skrev ”snart är det november” och jag skev att JAG inte styrdes av sånt för jag uppfattade det som att du menade att du mådde bättre då. Handlar inte om att va ”konstig” el trampa på ngn’s tår. Alla kan inte tycka lika 🙂
        Hoppas du snart mår bättre!

    2. Såklart är det roligt att få olika perspektiv på ämnet, men när du Knorr väljer att lägga till ”dvs jag mår inte bättre/sämre för att det står något annat i kalendern från en dag till en annan” så sänker du hela din kommentar. Som om Michaela och alla vi andra som instämmer med henne tittar på datumet en dag, ser att det är oktober och plötsligt bestämmer oss för att må dåligt. Det handlar om återkommande händelser, mörker, kyla och massa andra faktorer som spelar in. Håll dina nedlåtande översittar-ord borta från detta kommentarsfält, tack!

  6. Känner verkligen med dig! Den här veckan har varit full av saker jag behöver göra, men jag är tom på ork. Skjuter upp och skjuter upp och får ångest och gråter och känner bara att jag är så LESS på så mycket.
    Jag tror att oktober lätt blir en sån månad för att det är mitt i en ”termin” eller vad man ska kalla det, mellan sommar och jul menar jag, och man är ofta väldigt mitt uppe i saker och ting. Massor av projekt som pågår för fullt och när det ena är klart börjar nästa och ibland är det flera saker samtidigt och det är svårt att se ljuset i tunneln. Det i kombination med att det blir mörkare och kallare tror jag att gör månaden lite extra tung.
    Men precis som du säger – snart är det november och vi närmar oss sakta men säkert julen, som förhoppningsvis innebär en paus från allting!
    Har vi klarat oktober förut så klarar vi oss igenom det i år också. Jag tänker att man får ta till vara på de stunder då det faktiskt känns bra emellanåt, och vila i dem om det går för att hämta lite styrka i alla fall.
    Kram till dig och tack för en bra blogg!

  7. Konstigt nog mår jag nog alltid sämst i augusti, trots att det ofta är en underbar månad vädermässigt. Jag känner mig ofta ofräsch och inte i form efter semestern (vilket jag inte borde låta påverka mig så mycket men gillar inte att falla ur rutiner även om det är underbart med semester), samt att jag har kvar den här känslan från barndomen när augusti innebar att sommarlovet snart är slut. Så känner jag alltid, att ”det roliga snart är över” och känner mig sorgsen.

  8. Åh jag ser så mycket fram emot november-december och allt uppbyggande mot jul, det är nog en av de mysigaste högtiderna på hela året! 🙂

  9. Men Gud, igenkänningsfaktorn över att avsky oktober. Jag hör dig! Så mörkt, grått och isande kallt. Usch.

    Från en sak till en annan, är jag ute och cyklar om jag påstår att du haft panikångestattacker(?). Jag tycker jag läst det i bloggen nångång.. Iallafall, OM du haft det någon gång, vad är ditt bästa tips? För mig kommer ångesten i perioder och så även attackerna, nu har det gått en vecka och jag har haft minst en attack om dagen, ibland vaknar jag mitt i natten av att det känns som att någon lassat över en säck stenar på mitt bröst. Jag kan inte jobba just nu, och jag undviker människor (speciellt där det är mycket folk på samma plats) för att jag blir yr och illamående. Mår riktigt riktigt illa..

    Älskar din blogg! Kram!

    1. Från en som också har haft ångest och panikångest… Be om hjälp. Berätta för en kompis, pojkvän, mamma, farmor, storebror, kollega eller någon annan som känns trygg för dig att du har en sådan period just nu med återkommande panikångest attacker. Själv pratade jag tillslut med min kille som hjälpte mig att få komma till en läkare och en psykoterapeut och dom kunde ju verkligen ge mig riktiga verktyg att hantera allt det där jobbiga. Och så berättade jag för min mamma för det är skönt att få bli liten och gråta hos sin mamma när allt gör sådär fruktansvärt ont på insidan.

      Så mitt tips är iallafall – be om hjälp!

      1. Vad skönt att läsa Alexandra att det blev bättre efter hjälp hos läkare och psykoterapeut. Jag har själv sluppit liknande hela mitt liv fram tills efter sommaren, jag har pratat av mig med människor jag litar på så gott jag har kunnat och i veckan var jag även och träffade en läkare. Ska börja gå hos en terapeut om 1 vecka, jag bara hoppas att det blir en person man känner att man får bra kontakt med! Kramar

    2. Har lite tips då jag själv får panikångest när jag blir stressad. Först: tänk efter om det är något speciellt som skaver i ditt liv som utlöser attackerna. tex att du har för mycket på jobbet ,bråk inom familjen, inga pengar osv. När du ev hittat orsaken måste du lära dig att hantera attackerna. Jag har läst att man inte ska undvika tex folkmassor för då förstärker du rädslan, du måste utsätta dig steg för steg så att hjärnan lär sig att det inte är farligt. Om du ändå får en panikattack- försök att andas djupt och tänk på en lugn plats. Om du är ute bland folk, försök hitta en lugnare plats och sätt dig ner ett tag. Det hjälper även för mig om jag ringer någon, prata med personen, och då fokuserar du mer på det än själva ångesten 🙂

      1. Till Alexandra, Sara och Elsa: tack gulliga ni för svar! Jag vet om att jag inte är ensam med att ha panikångest men just i det känner man sig så jävla ensam och onormal. Som att det är något fel på en. 🙁 Jag kan ana några saker som har utlöst det: 1. Jag har slutat på mitt jobb. Försöker vara lugn i tanken att allt kommer att ordna sig samtidigt som jag blir så fruktansvärd stressad. 2. Jag har nyligen flyttat in i min drömlägenhet, alltså DRÖM(!). 3. Har senaste helgerna gått ut och krökat stenhårt vilket i helgen resulterade i riktig gråtfest hemma (gråter aldrig på fyllan). Men grejen är den att jag inte känner mig stressad, ni vet ibland kan man ju verkligen tänka på sin stress och allt man ska hinna med men nu uttrycker den sig bara genom panikångestattackerna. Sen vill jag bara slå mig hårt på käften, jag har vågat säga upp mig från jobbet jag fick ont i magen av och jag har ett vackert hem. Förstår ni? Jag hoppas att jag inte låter alltför knasig. Jag tror att det jag söker är.. Balans. Och trygghet, harmoni. Hur hittar man det? Om ni tjejer har något peppigt så dela med er. <3

  10. Åh jag känner likadant! Sitter med plugg som tar ca 60h i veckan MINST och hinner inte andas eller leva just nu. Om två månader åker jag till Thailand i tre veckor, längtar SÅ mycket!

  11. hej!

    Ngt helt annat…
    Äker till sthlm over helgen. Vilka är dina topp 5 restauranger?
    Du har säkert gjort ett sådant inlägg men hittade ej ngt.
    Tacksam för tips. (gärna restauranger där det ev går att få bord utan alltför bra framförhållning.

  12. jag som tycker Oktober är BÄSTA höstmånaden.. men duu, kom ihåg att alla dagar inte kan vara fina. Och snart är det ny dag <3 Kram!

  13. Buy Retro Jordan 8 Aqua 2015 Online free shipping.
    Authentic Retro Jordan 8 Aqua shoe at black friday
    sale with incredible low price for you. Easy return and exchange with 180 days, buy
    now!
    more from : cheap retro jordan 8 aqua

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi