En perfekt planerad lägenhet

Det är helt galet att tre av mina tjejkompisar säljer sina lägenheter under samma månad. Så spännande och roligt! Här kommer i alla fall en riktig godbit till er, nämligen Dashas lägenhet. Jag vet få lägenheter i innerstaden som är så välplanerade som den här. Låg avgift, bra läge, inte en enda onödig kvadratmeter i lägenheten. Hennes walk in closet är dessutom ett ”riktigt” rum, så det går lika bra att använda det som gästrum/arbetsrum/barnrum/sovrum. Verkligen en lägenhet som passar allt från singlar till par och familjer. Badrummet är magiskt också!

Här kan ni titta närmre på den.

3ce9c6d8-4586-4f8e-93b6-069acd981911

e23d718a-8bb0-43d3-b140-1d17d1ee053a

6155d0e4-9848-452e-856d-eeea51a30b03

73c100a5-2ff8-4eb4-b325-50be2e9de470

80397c0a-4349-41ba-8f28-c7a5563b2ad6

  1. wow jag säger bara wow !!! jag som är helt förälskad i lägenheter, jag längtar bort från radhusliv till lägenhet, en vacker dag kanske!!

    1. Nämen hej Diana! Är du här och förgyller även Fornis läsares liv med din närvaro och dina alltid lika meningsfulla kommentarer? Kul!

  2. 5 miljoner för en lägenhet på 66 kvm. Hej bostadsbubbla! Jag hade aldrig vågat ”köpa” en bostadsrätt för så mycket. Tänk vilket stort lån man hade behövt ta samt den risk det ändå innebär att ha en bostadsrätt = inget faktiskt ägandet, att man är solidarisk ansvarig för föreningens skulder och om det vill sig riktigt illa och bostadsföreningen går i konkurs så står man där kvar med sin miljonskuld till banken fast utan bostadsrätt (= inget att sälja). Priserna är så upptrissade idag att det inte ens är säkert att man säljer med vinst den dagen det är dags att sälja, har man otur kan man snarare sälja med stor förlust. Jag tycker det är skrämmande att folk ”köper” bostadsrätter för lånade pengar. Är det inte det? Det är ju långt ifrån gemene man som har miljoner att lägga i kontantinsats, istället tar man lån i miljonbelopp. Det är/har varit alldeles för lätt att låna. Folk tänker att några hundratusen hit eller dit inte gör så mycket, men just det beteendet gör att vi själva trissar upp priserna och gör bostäderna övervärderade. En råd till er som funderar på att ”köpa” en bostadsrätt i miljonklassen: läs på först!

    1. Tack för din informativa kommentar! Kul att du antar att alla som köper bostadsrätt i Stockholm är dumma i huvudet. Jag tror de flesta har koll på vad de gör och vet om att det är en risk att köpa. Men det är som med alla investeringar – ju högre risk desto högre avkastning (eller förlust) 😉

  3. Nej, jag dumförklarar ingen utan jag vill endast göra folk medvetna om att bostadsmarknaden allt mer pekar åt en bostadsbubbla med övervärderade bostadspriser. Om priserna skulle falla så faller även värdet på bostadsrätterna. Har man då tagit mycket stora lån för att kunna köpa sin bostadsrätt så är det inte alls säkert att en framtida försäljning täcker vad man ursprungligen betalade för den. Vad jag vill understryka är dels medvetenhet kring vad ägandet av en bostadsrätt innebär, men också att folk tänker till om de verkligen har råd samt har marginal för att köpa en bostadsrätt för flera miljoner. Många glömmer räkna på vilka marginaler de har och det kan göra att man utsätter sig för en mycket stor ekonomisk risk. Svenskarna är några av de mest belånade i världen, inte minst p g a våra bostadslån. Det finns en naiv tilltro till att bostadspriserna kommer fortsätta stiga och att man alltid kommer att sälja med vinst – det är inte alls säkert.

    1. Hej!

      Alla som tar lån (i alla fall merpartern) lånar från en storbank som har strikta regler för hur mycket man får låna i paritet till ens inkomst. När jag och min sambo köpte vår lägenhet räknade de på att vi skulle ha råd med lägenheten även om räntan steg till 7% vilket är en kraftig ökning eftersom räntorna är nere i runt 1% nu. Jag tror att de flesta som tar ett lån har en bank i ryggen som informerar dem om risker och ger rättvisa lånelöften för att slippa sätta folk i klistret sen.

      Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi