Lax i ugn

  
I somras bad jag er tipsa om era bästa fiskrecept för ugnen. Nu kommer hösten och då passar både fisk som är så nyttigt samt ungstillagad mat alldeles perfekt. Att använda ugnen i matlagningen är tio poäng tycker jag pga inget stekos (som måste vara det äckligaste som finns?).

Igår till middag blev det lax i ugn som jag hällde en asiatisk sås över och serverade med ris och rödkål. Fick receptet i en matkasse, kommer garanterat göra denna rätt igen! Toppade med mynta som bidrog till att göra rätten lite vackrare (och godare) dessutom.

Vilka är era bästa hösträtter? 

 1. Lax i ugn är en favorit hos oss också, så enkelt! Jag brukar bre pesto på fileérna och/eller smula fetaost över innan de åker in i ugnen, himla smaskens!

  En annan favorit är att steka upp små köttbitar eller kyckling (tänk storlek grytbitar) och sedan vispa ihop grädde med valfri färskost (vitlök och örter är min favvo) som man häller över och låter puttra ihop. Serveras med fördel tillsammans med pressad potatis.

  Vi bor dock på Malta och här ligger temperaturen fortfarande på över 30 grader och uppåt så blir mest sallad då man inte orkar äta varm mat.

 2. Ser supermums ut! Men alltså bästa höstmaten måste vara soppa! Gulbeta/getost, crème ninon, butternut/lime/ingefära/kokosmjölk, jordärtsskocka. Och du måste äta spaghettipumpa, önskar det fanns året runt men det är bara nu på hösten. Puss!

 3. Hej fina duu!!

  Va kul och höra att ni kör mer medveten-handling när det kommer till mat! Jag är student och lever på csn (9000/mån) och äter allt 100% ekologiskt och gjort några år! Funkar jättebra!

  Stor KRAM på dig : )

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi