Två år

I morse kom D ut från sovrummet, satte på kaffemaskinen och sa ”Grattis på treårs-dagen!”. Jag skrattade… ”Du vet väl att vi bara varit ihop i två år?” varpå han svarade ”Ja men det känns som tre eftersom jag känner dig så himla bra!” och så föll vi i skratt båda två, han med lite rodnande kinder av att ha sagt fel. Så typiskt honom <3.

Idag var det två år sen vi var på vår första officiella dejt. Vi hade träffats under några månader innan dess, men de var röriga månader. Så den 15:e juni 2013 tog vi båten en solig lördag ut till Fjäderholmarna för att äta lunch, promenera runt ön, köpa glass och hålla i handen.

Två år har gått sen dess och det har varit två år fyllda av stor glädje och stor sorg. Det är inte lätt att gå in i en relation, i alla fall inte för alla. Inte för oss. Det har stundtals varit både svårt och smärtsamt att lära känna och släppa in varandra. Vi har tvivlat, ångrat oss, inte varit säkra. Jag tycker att en relation känns lite som livet i allmänhet – det tar tid att växa upp och bli trygg. I sig själv men också i sin relation. Vi har haft storslagna bråk. Vi har sårat varandra, ibland så djupt att de såren kommer att leva kvar i många år till. Det finns saker som vi har sagt och som vi har gjort som jag önskar kunde vara ogjorda.

Men vår kärlek är också storslagen.

Det jag känner för honom, det är mäktigare än alla andra känslor som existerar inuti mig. Jag älskar honom på ett sätt som har varit absolut livsomvälvande för mig. Innan jag träffade D, förstod jag inte att kärlek kunde vara såhär… explosiv, men samtidigt självsäker. Fylld av passion men också alldeles självklar.

Jag tycker att han är det i särklass vackraste jag någonsin har vilat min blick på. Ibland lägger jag allt annat åt sidan och så bara tittar jag på honom. Jag tycker att varenda (v a r e n d a) del på hans kropp är perfekt. Jag kan inte förstå hur en människa kan vara så fulländad. Ingenting gör mig så trygg och fylld av kärlek som att lägga min blick på honom och tänka på att han faktiskt är min. Vi tillhör varandra.

Två år senare och jag är fortfarande nykär i honom. Vi är inte alltid bästa vänner, ibland glömmer jag bort att jobba i team. Vi har barnsliga bråk och ibland säger vi dumma saker. Men jag blir mer kär i honom för varje dag som går. Inte bara den där djupa kärleken som växer sig stark, jag pratar om den där ungdomliga kärleken. Jag är fortfarande upp över öronen förälskad i honom. Varje dag när jag hör hans nyckel i dörren hemma slår mitt hjärta ett extra slag. När jag drar ett skämt som han tycker är roligt, blir jag fortfarande mäkta stolt. När han rör vid mig vibrerar min hud. När han får mig att skratta gör mitt hjärta kullerbyttor av glädje. Jag kan vara på mitt sämsta tänkbara humör, men när han lägger sina armar om mig känner jag mig helt och hållet tillfreds. Han har makten att göra mig hel i en värld där jag för det mesta känner mig trasig. Han äger mitt hjärta.

Två år är en barnaålder. Men jag är glad över att vår kärlek fortfarande är så ung, när jag tänker på sammanhanget och alla de år jag hoppas att den ska få växa på. Kärleken till honom är mitt äventyr. Vår historia är inte perfekt, men vilken tvååring är det? Varje dag blir vårt band lite starkare och vår kärlek lite tryggare. Den blomstrar inom oss.

Vår kärlek är barnslig och jag ser fram emot att låta kärleken till honom få växa och mogna med åren.

 1. Så oerhört vackert skrivet! Du gjorde tillochmed mig rörd då jag så lätt känner igen mig! jag firar snart två år med min kärlek, vi har växt starkare ihop, startat företag, hjälp varandra. I början var det osäkert men när jag blev kär förstod jag äntligen vad hur det kändes när man träffat sin andra halva, allt man haft innan går inte att jämföra. Han är också från Iran och i september ska vi tillsammans åka till Iran och träffa hans familj, det för mig är en ära!

 2. Fantastiskt skrivet! Du gav mig precis det hopp om kärleken som jag inte trodde fanns hos mig. Tack, du är en stor inspiration!

 3. Herre min Gud vad vackert skriver, sitter här med gåshud och tårar i ögonen! Du skriver så otroligt fint och denna text var bland de vackraste! Stort grattis till er kärlek, kram!

 4. så otroligt fint skrivet Michaela! Sitter här med tårar i ögonen. Fint av dig att dela med dig av de här känslorna <3

 5. Du skriver så otroligt, otroligt fint Michaela. Dina texter rör mig ofta till tårar och denna var inget undantag.

 6. Blev så rörd av dina ord Michaela, just för att jag kände igen mig i varje mening till den relation jag lever i. Jag kopierade rakt av och skickade till min pojkvän, hänvisade dig och sa att jag känner precis samma. Fick till svar: Det var det finaste jag läst, detta gjorde min dag på jobbet!

 7. Så fint! Hur menar du att det var ett par röriga månader innan det blev ni? Är nämligen i ett stadie med en kille där allt är huller om buller och vi har inte blivit officiella ännu <3

 8. Så otroligt fint skrivet!! Vad glad jag blir över att du vågar dela med dig av det som är stormigt och inte alltid bra också, vågar visa att allt inte är perfekt jämt men ändå så är det det. Go kärleken<3

 9. Wow vilken fin och ärlig text. Blir rörd när jag läser för det kändes som du beskrev mitt förhållande med min pojkvän. Det har inte alltid vart enkelt men något som alltid slagit mig i stunder när det varit svårt är hur stark vår kärlek till varandra varit även om vi båda också sårat varandra precis som du skriver. Vi har nu varit tillsammans i 5 år och våra två första år var verkligen de som prövade oss mest..Nu känns det som vi mer och mer för varje dag som går lever i en balans som vi själva format utifrån våra personligheter utan andras krav på hur ett förhållande ska fungera och vara. Ett liv utan han är otänkbart även om vi ibland är så olika – men det kanske också är därför bi dras så starkt till varandra? Din text känns så genuin och äkta och jag tror verkligen ni är rätt för varandra! Kram

 10. Hej, Kan tänka mig alla skriver samma sak.. Att texten är så fin (och det är den verkligen) och hur dem känner igen sig i den. Så jag får göra samma sak, Jag känner igen mig och mitt förhållande så mycket att jag började lipa här på jobbet. För herregud va man kan bråka och tvivla och ändå går hjärtat nästan sönder av tanken på att inte få va med honom en sekund till. Grattis till er och grattis till oss för storslagna kärlekar, det gör livet så jäkla härligt! Och tack för att du sätter ord på exakt allt det där man känner, nu känner jag mig lite extra trygg och säker på mitt förhållande. (konstigt kanske, men att du vågar va öppen med att ni bråkar om både fjuttiga grejer och har storslagna jättebråk ger en trygghet i att man inte är den enda som gör det, sånt där som ens vänner kanske inte alltid vill säga för allt ska va så perfekt) Detta var som en bästis som sa dem där orden man behövde höra och förstod exakt hur man känner. puss Michaela du är grym!!!!

 11. När jag läser det du skriver så känns det som att läsa om mig och min makes förhållande. Vi är nu inne på 10 år tillsammans och 3 barn. Vi är varandras bästa vänner och bittraste fiender på grund av den stora kärlek vi känner till varandra. Stort grattis till er på er dag! Må det bli många fler årsdagar att fira ❤️

 12. Herregud… Är det redan två år sedan (nästan, inte exakt på dagen) som jag lyssnade på podden när du och Dasha skrattade åt din ”fula” linnebränna som du hade fått av att sitta på en lunch i fem timmar?! Och du hade mystiskt glömt din solkräm, och Dasha försökte flika in att du kanske hade sovit borta och inte hade den med dig p.g.a det, hmm…
  Länge leve KÄRLEKEN! <3 <3 Hoppas ni får en fantastisk dag (och ett liv!!!) ihop!

 13. Så fint!!!! Blir alldeles tårögd. Jag och min kille har ettårsdag idag! Så jag känner mycket som dig. Puss!

 14. Åh vad härlig text! Precis så är det för mig och min kille. Vi har vart tillsammans i lite mer än tre år och det är verkligen inte lätt. Vi går igenom en tuff period nu då hans mamma dog för några månader sen. Det är svårt att leva i en relation där den ena sörjer. .. men vi gör vårt bästa.

 15. Inte förrän jag träffade min nuvarande sambo förstod jag hur det känns att vara kär på riktigt. Och du är fantastisk på att sätta ord på dessa känslor. Puss!

 16. Åh grattis fina du, ni! Jag är alltså speechless. Du sätter ord på känslor som ingen annan. Love

 17. Hej.
  Jag känner igen din känsla. Finns ju ingen finare än min kille. Kan inte sluta kolla på honom och han är så söt när han är nyvaken med håret åt alla håll!

  Jag firade 7 år med min kära för några veckor. Förstår inte vart alla år tagit vägen de har gått så fort.

  Är fortf löjligt gosig och kramig. Kan inte få nog, höjdpunkten på dagen är att lägga sig i soffan med huvudet mot hans bröst och bara känna hjärtslagen. Det är det som lugnar ner mig efter hektiska arbetsdagar. Då spelar inte det där jobbiga på jobbet någon roll. Då är det bara han och jag.

  Vi har haft bråk om små saker och om stora saker men vi har löst detta och gått igenom det. Gått från att vara väldigt svartsjuk till att bli lugn och trygg i våran relation. Det är det bästa med tiden. Man blir mer trygg och säker både på sig själv och sin omgivning.

  Blir så stolt när jag tänker ”det där är min kille”. Blir så lycklig när jag tänker att vi har så många år framför oss.

  Gud vilken hoppig kommentar. Blev bara så lycklig av din text. Den passar även in på mig.

  Grattis på årsdagen!

 18. Massa GRATTIS till er! Så underbart att få läsa om dina känslor, kärlek är verkligen världens bästa grej. Ni borde kolla på filmen ”Her” ikväll! En renodlad modern kärleksfilm som berörde mig och min kille!

 19. Kändes så bra och igenkännande att läsa din text om er relation! Jag och min kille har varit tillsammans i 1,5 år och det har varit en del gånger som vi varit osäkra på oss och vår framtid. De jobbiga stunderna har jag tänkt att min relation är så ofantligt misslyckad… samt hört andra säga att ”efter 1,5 år då bör man nog ändå veta om det är rätt” vilket gjort mig ännu mer osäker. Trots alla våra bråk, vissa mer barnsliga än andra, så har vi ändå fortsatt att hålla ihop för att när det kommer till kritan så tycker vi om varandra väldigt mycket. Nu är jag mer övertygad om att relationen kanske behöver ”bara” mognas litegrann. Tack för den insikten 🙂

 20. Åh det är sånt här som får mig att tro på äkta kärlek, när jag ibland tvivlar på att den existerar. Tack<3

 21. Grattis till er!
  Så skönt att läsa att det även har stormat hos er ibland,
  men käleken övervinner allt <3

 22. Jag kommenterar aldrig men idag kan jag bara inte låta bli. Din text berörde mig djupt. All kärlek är inte alltid enkel och man kan så lätt tvivla när det känns så starkt. Väldigt vackert skrivet! Jag önskar er många lyckliga år tillsammans.

 23. Så fint!! Fantastiskt fint skrivit! Hoppas att jag någon dag ska känna såhär starkt för någon!

 24. Så jävla vackert. Det är precis sånna här inlägg som gör din blogg till min favorit <3

 25. Håller med föregående! Verkligen fint skrivet. Du sätter ord på de känslor som man ska känna i en relation och jag känner också igen mig i allt. Jag har varit ihop med min persiska drömprins (också ett D) i snart 6 år och i april i år friade han!! Efter det har jag gått som på moln och jag är också förälskad på nytt. Inget i världen slår den känslan!! Grattis på tvåårsdagen!

 26. Så jävla fint. En av de bästa av dig hittills (så tänker jag dock varje gång du skriver). Hjärtat dunkade och läpparna log när jag läste och kände igen mig. Men även för att du, efter alla underbart fina men sorgliga texter, äntligen har kommit hit, till detta. Hade bara velat skicka den här texten till dig för kanske 4 år sen och säga ”snart, snart får du vad du förtjänar!” Åh vad bra och fin text. Tack. <3

 27. Hej Michaela! Just nu går jag igenom en otroligt jobbig och mörk period i mitt liv som innefattar både sorg, ilska och hopplöshet. Jag har alltid varit en positiv och hoppfull själ som sett livet från dess ljusa sida. Detta har tyvärr förändrats på grund av rådande omständigheter. Jag känner likgiltighet inför det mesta, det är inte mycket som längre spelar någon roll. Jag har helt enkelt mer eller mindre förlorat livsgnistan, stundtals iallafall. Men ibland stöter jag på saker i min omgivning som påminner mig om vad livet egentligen går ut på. Din text som jag precis läste kom att bli ett sådant ”wake-up-call”. Fyfan vad vackert! Dina ord berörde mig inpå bara skinnet, de berörde mig i hjärtat. Den kärlek du beskriver är makalös, jag vågar tillochmed påstå att den är meningen med livet. Tack för din påminnelse om vad som är viktigt i livet, jag behövde verkligen detta! All kärlek till dig<3

 28. Michaela,

  Jag har i flera år arbetat inom media i Stockholm och har därför träffat många i branschen. Jag måste skriva till dig och säga att du, vad jag läser verkar vara en väldigt sympatisk och äkta person. Det gör mig så glad. Det gör mig att glad att det finns fler som vågar visa sina känslor och att bara vara den man är. Det behövs verkligen. Jag menar hur ska det bli om tjejer runt om i landet ser upp till något/ någon bransch som inte existerar.

  Detta inlägg tycker jag verkligen bekräftar det som jag skrev ovan. Inlägget fick mig att känna mig mindre ensam i min storslagna men… ibland dramatiska och fantastiska relation. Vilken jag behövde idag.

  Fortsätt att bara köra på! Du är grym!

  Stor Kram
  Elina

 29. Du skriver så vackert Michaela.
  Jag märker att jag mer och mer skriver mina texter i din rytm. Vilket är så fint. Att du och er kärlek är den första jag ser upp till. Aldrig har jag sett upp till någon eller något förut. Jag önskar er all lycka i framtiden. Älskar dina texter om er

 30. Åhhhhhh det här var bland det finaste och ärligaste jag läst! Så fint!!!!!!!!

  Kan inte fatta att det gått två år sen det podsvsnittet. Kanske för att jag lyssnat om era podavsnitt sisådär tio ggr styck.. <3

 31. Så vackert så jag gråter. Det är få bloggar som berör mig på djupet, men dina texter slår aldrig fel! Du sätter ord på mina djupaste känslor, de känslor jag trodde jag var ensam om. Tack ♡

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi