Bresaola med tryffel och Salma-lax asian style

     

     

Kvällens middag kommer härmed som utlovat! Först gjorde D en förrätt som är en nybliven favorit: bresaola med ruccola, parmesan, salt, peppar, citron och tryffelhonung.

Sen var det min tur att ta över och då blev det Salma-lax i en asiatisk sås med sockerärtor, avokado, morötter och rödlök som tillbehör. Såsen som laxen gottat in sig i är gjord på limeskal, limesaft, soja, olivolja, ingefära, chili, sweetchili-sås, koriander och vitvinsvinäger. Så god! 

  1. hur sjukt att jag googlat fram ditt salmalax – recept och förberett som middag innan du la upp detta! så gott, tack för receptet – vi drack vin och avslutade med hemgjorda éclairs.

    kram

  2. Ser underbart gott ut! Måste pröva båda två. Gjort den övre varianten förut dock utan tryffelhonung, men det lär ju göra succé!! kram <3

  3. Hej! Jag undrar hur länge du lät laxen stå i såsen och om du sen åt den rå eller tillagad? Ser riktigt gott ut, längtar till att laga själv!

    1. Den låg i såsen i en halvtimme ungefär och så åt vi den rå. ha den dock gärna i såsen några timmar om du har möjlighet! Kram!

  4. Hur gör jag tryffelhonung?? Är det möjligtvis så enkelt som att blanda olja och honung och sen ringla över? 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi