Oscarsgalan och Nyhetsmorgon

IMG_5180
Min fredag började med långlunch på Riche. Tjejlunch så det bara sjöng om det, finns inget bättre! Jag är så glad för att jag jobbar med människor som är så härliga.

IMG_5174
Sen gick jag förbi Stella McCartney och provade klänningar till söndagens Nyhetsmorgon som Emilia de Poret hade valt ut åt mig…

IMG_5186


På kvällen kom Amanda och Shoan över på middag, men vi hade så trevligt att jag glömde fota någon bild förutom denna. Till förrätt åt vi i alla fall plock: tomater & mozzarella, hemmagjord pesto, tryffelsalami, tryffelkräm, kronärtskockor, bröd och kex. Till varmrätt blev det en marockansk gryta eftersom att vi ska åka till Marocko ihop över påsk (!) och till efterrätt chokladtryfflar till kaffet. En mycket trevlig och välsmakande kväll.

IMG_5195

I lördags gjorde jag som sagt ingenting. Låg i soffan hela dagen. När kvällen kom åt vi lövbiff med pommes och bea. Det kändes precis som när man var tio år och åt lördagsmiddag med familjen hemma, innan Melodifestivalen började och man satte sig i soffan med chips, dipp och lösgodis. Åh.

IMG_5197

I söndags åkte jag till TV4-huset tidigt på morgonen för att bli sminkad i gala-style. Såhär trött var jag dock när jag anlände.

IMG_5201

Såhär mysigt var det i studion!

IMG_5206

Det bästa var när Tommy Körberg sjöng medan Jonas lagade mat, då fylldes hela rummet med värme. Jag satt på en pall och tyckte att det var den mysigaste stunden på länge.

IMG_5208

Såhär såg det ut hemma från tv-soffan 🙂

IMG_5207

Fick den här bilden av Hampus, han förstod inte riktigt varför jag var i tvn haha <3

IMG_5209

Mellan sändningarna gick vi ner i loungen och fortsatte med sminket…

IMG_5213

Till sist var det dags att slingra på sig den underbara klänningen, på med smycken och trippa in i studion för att visa upp slutresultatet av min gala-förvandling! Det var så kul för jag kunde inte röra mig i klänningen haha, så när Jessica bad mig gå lite höll jag på att ramla varje steg.

IMG_5226

Himla tjusigt slutresultat blev det, tack tjejer för att ni gjorde mig så snygg!

IMG_5223

När vi var klara bokstavligen sprang jag ut ur studion för att slänga mig in i en taxi och i ilfart åka vidare till…

IMG_5237

Nynäshamns Havsbad! Vi skulle nämligen ha en överraskningslunch för min morfar som fyllde 80 år. Det var så roligt för han och mormor satt hemma och kollade på mig i Nyhetsmorgon till kvart över elva, sen trodde han att bara han och mormor skulle äta en lunch ihop men så kom vi allihopa och överraskade :)))

IMG_5228

Vi åt en sen lunch och drack ett glas bubbel.

IMG_5234

Grattis på 80-års dagen världens bästa morfar!!!

IMG_5242

När vi var klara med lunchen åkte vi till Länna Möbler för att kika på inredning. Jag ville ha absolut allt i hela butiken.

IMG_5244

När vi kom hem på kvällen lagade D en pasta med lövbiffen som blev kvar från kvällen innan.

IMG_5246

Vi avnjöt pastan med varsitt glas av Lindemans nya vin med lägre alkoholhalt! Jag fick det i present i fredags innan jag gick från jobbet och var så sugen på att testa det. Så otroligt bra att det börjar komma viner med lägre alkoholprocent. Jag kan tycka att det är så jobbigt när man är sugen på vin till någon god middag, men inte känner att man kan dricka för att man varken vill bli lite berusad eller bakfull. Det här vinet har 9% istället för de vi brukar dricka på 14%. Mycket bra!

    1. Haha jag tror faktiskt att han skulle ha en riktigt bra matblogg för han är duktig på att ta bilderna också!

  1. Jag kan tycka rödvin med låg alkoholhalt inte känns så fylligt. Men tyckte du det här fortfarande smakade ”rödvin”? 🙂

    1. Jag förstår vad du menar och håller helt med, ibland köper jag de alkoholfria vinerna men har slutat för de smakar verkligen bara saft. Det här smakar dock rödvin precis som det ska, nio procent är ju fortfarande inte alltför lågt. Har dock ett femprocentigt som jag ska smaka sen, lovar att recensera det också. Om även det lyckas hålla tydlig smak av rödvin är den ju en given vinnare – gott vin med låg alkoholhalt är ju livet! Puss

  2. Hej Michaela,
    Älskar dina restips – Restaurangerna du tipsade om i Miami var underbara!! Nu ska jag till Chicago och kollade lite på dina restaurangtips men skulle också behöva tips på ett bra hotell. Hittade inte var ni bodde nånstans i bloggen. Har du något tips på bra hotell?

    1. Hej tjejen. Fan vad kul att du gillar tipsen! I Chicago bodde vi på Sofitel som jag verkligen rekommenderar. Lite billigare än de 5-stjärniga lyxhotellen men jättemysigt och bra service. Ligger väldigt nära shoppingen så gångavstånd. Ät lunch på Fig & Olive och middag på PRM Italien! Bästa staden. Puss!

      1. Hej Michaela, Tack för svar 🙂 Det låter ju kanon bra – alltid bra med närhet till shopping 😉 Restaurangerna blir det definitivt. Ha en underbar dag! P&K

    1. Jag tycker absolut det var gott med tanke på att alkoholhalten är lägre än de vinerna vi vanligtvis dricker. Min farfar har alltid sagt att ju högre alkoholhalt, desto bättre vin, så då får man ju ha förståelse för att lättare viner även smakar… lättare. Men att bryta av då och då med ett vin under tio procent är klockrent tycker jag!

  3. Idag höll jag en presentation om sociala medier för alla chefer på företaget jag jobbar på (det gick bra!) och jag tänkte på dig och på hur det är att vara ung kvinna i mediebranschen med allt vad det innebär. Du är av mina största inspirationskällor!
    Kram Vanessa

    1. Hej fina du

      Åh vad gulligt, tack! Grym du är som höll en presentation, belöna dig själv med en present tycker jag 🙂 Det brukar alltid jag göra haha.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi