Time for bed.

8825577c1d91e069796d6940df5b422d
Jag håller på och börjar kika på en ny säng för oss, men sänghimlen är stor alltså. Just nu är jag inne på en Carpe Diem som är svensktillverkade och känns riktigt lyxiga.

När jag köpte min första säng på Ikea för länge sedan åkte jag till en sängbutik med pappa efteråt för att titta på sänggavlar. Alla var alldeles för dyra för mig, men vi stannade kvar i butiken ändå för de bjöd på isglass. Vi var de enda i butiken för deras AC hade gått sönder mitt i ett stekhett juli så det var cirka 40 grader där inne… när jag skulle äta min glass slängde jag mig i lite olika sängar för att testa och fastnade i just en Carpe Diem. Mannen som jobbade där förklarade då att det är deras bästa säng och då tänkte jag att när jag blir stor och har en pojkvän då ska jag fanimig unna mig en Carpe Diem. Nu fem år senare är tiden inne men vill ändå skanna marknaden ordentligt innan man gör ett så dyrt köp.

Har ni några goda råd och tips inför ett sängköp? De som intresserar mig mest är nog Carpe Diem, Englesson och Hästens.

  1. Hej finaste bästa Michaela!
    Tack för en helt fantastisk blogg. Fortsätt med det du gör och sprid kärlek och var den förebild du är!

    Ang ditt sängköp så kan jag varmt rekommendera just Carpe Diem. Jag jobbar nämligen på sängvaruhuset SOVA där vi bara arbetar med premium märken, såsom Carpe och Hästen. Jag tror inte folk förstår hur viktigt det faktiskt är och investera i en bra säng. Man spenderar ju ändå en hel del tid där och då är det viktigt att man sover bra och vaknar utvilad. För och dra lite snabb sänginfo för dig så arbetar Carpe Diem med naturmaterial precis som Hästen och har pocketfjädrar i sin uppbyggnad vilket gör den väldigt följsam för hela kroppen. Sängarna är också tryckavlastade vilket gör att du slipper blodcirkulations störningar. Alla material de använder sig av är noga utvalda och av högsta kvalitet. Varje hantverkare signerar sin färdiga säng och de har 20 års garanti mot fjäder och rambrott. Alltså är det ingen säng du behöver byta ut efter fyra år. Har du väl vant dig vid en Carpe Diem säng kommer du inte vilja sova i något annat. Det är verkligen som du beskriver en lyxig säng och en väl investering. Jag själv har en Carpe Diem i modellen Sandö som är en kontinental säng som jag verkligen kan rekommendera om du vill ha en maffig, lyxig, omslutande och en helt fantastisk säng. Ett tips är att gå in på carpediembeds.com. Där hittar du de olika modellerna och kan även läsa mer ingående om dom. Carpe Diem har en säng för alla 😉
    Lycka till med ditt sängköp Michaela!

    Kram Magdalena

  2. Vi har också en carpe diem och dom är verkligen magiska! Aldrig sovit så skönt! Väl investerade pengar med andra ord! Älskar också att man kan välja exakt vilken hårdhet man vill ha på ”sin sida”. Riktigt bra om man inte riktigt gillar samma 🙂 puss!

  3. den första stora investeringen jag och min pojkvän gjorde (för 1,5 år sedan) var en carpe diem säng, och det är de bästa vi gjort. Nu sover, myser och busar hela familjen i den. (Vi väntade tydligen barn när vi köpte den ;))

  4. carpe diem alla dagar i veckan! Bästa köpet du någonsin kommer göra! Dock väldigt svårt att gå upp på morgonen efter en skön natt i en cape diem 🙂

  5. Vilken drömsäng!

    Funderar på att ge killen ett presentkort på Dayspa i födelsedagspresent. Men efter att ha surfat på hemsidan blir jag osäker på om det är ett ”tjejspa” – du som varit där, vad säger du? Funkar t.ex massage/ansiktsbehandling på Dayspa som present till en kille (som tycker om behandlingar etc)?

    1. Min kille har varit på deras massage med varma stenar och var suuuupernöjd! Så absolut att det passar för både killar och tjejer :))

  6. Mina föräldrar har carpe diem sängar och jag kan säga att de kan ha vart en av de bättre investeringar dem gjort, sängarna är otroligt sköna och de tycker nästan nu att alla andra hotell sängar är obekväma i jämförelse… Vet inte vilken modell de har men du kommer helt klart inte bli besviken! Jag älskar dem och tar varje chans att låna sängarna när de är bortresta haha

  7. Jag har en DUX-säng och är jättenöjd. Jag hade även en när jag bodde hemma under hela min uppväxt och kan fortfarande sova skönt i den när jag är hemma i barndomshemmet. Oerhört hållbara och bekväma.

  8. Jag och min pojkvän har haft både Hästens, Carpe Diem och nu Lectus. Han jobbar med sängar och säger att Carpe Diem är dyra för vad man får, finns mycket billigare sängar med samma komfort och utformning. De är ju däremot snygga! Hästens är fantastiskt skön, även om det var en 105cm säng vi sov i. Men vi var ju 16 år och nykära 🙂 Hästen känns som ett bättre val än Carpe då de spelar i en annan liga helt enkelt. Just nu har vi en Lectus (tror det är deras mellan-modell) och jag är supernöjd! Har aldrig sovit i en skönare säng. Det går också att välja olika hårdhet på de två madrasserna, men det kan man nog med alla lite dyrare märken. Om jag skulle köpa en säng skulle det nog bli Hästens, Carpe tyckte jag var alldeles för mjuk även om vi valde en hårdare modell.

  9. Finns du på snapchat? Mitt valda komplimentsforum. 🙂 hadde älskat att se små delar av ditt vardagsliv på stories. 🙂

  10. Carpe D all the way! Inte Hästens Michaela, nejnejnej! De är faktiskt inte bäst bara för att de är dyrast, har bara verkligen lyckats trumma in sitt varumärke. Kvallen där är faktiskt sämre än t.ex Carpe.

  11. Hej Michaela!
    Min kille och jag köpte vår säng för 1,5år sedan och stod och valde mellan en Carpe Diem eller DUX. För oss föll det på DUX då vi har haft DUX när vi växte upp och sängarna är av fantastisk kvalité! Det vi tyckte var bra var att vi kunde skräddarsy vilken hårdhet vi ville ha på varsin sida samt att vi ville ha en med tidlös design. DUX är dyrare men har aldrig ångrat investeringen, bästa sömnen och en mycket fin ”inredningsdetalj” om man gillar sånt vilket du också verkar göra:) Om ni vill prata med en grym säljare för Carpe Diem gå till SOVA på Kungsgatan och fråga efter Sara (om hon jobbar kvar så är hon blond och ca 25år) fantastisk säljare och duktig! Lycka till! /Tess

  12. Dux hotellsängar är de absolut skönaste sängarna jag sovit i. Är som sagt en hotell-serie men borde ju gå o beställa som privatperson. Rekommenderar starkt!

  13. Köpte en Carpe Diem för ett par månader sen med hjälp av Sova. Provade den först på sängrundan och det var kärlek vid första ögonkastet, men proffsiga som personalen var övertygade de oss att testa allt bara för sakens skull. Allt kändes såklart blekt i jämförelse, speciellt Hästens och Jensens som vi hört mycket bra om. Köpte deras dyraste variant men lyckades få gavel på köpet och lite andra bra rabatter. Aldrig sovit så bra, och trots att leveranstiden beräknades till 8 veckor ringde de efter 6 och undade om de kunde komma nästkommande dag. Jaa Tack! !

  14. Jag ser att alla hyllar Carpe Diem – om de sängarna kan jag inte uttala mig mer än att jag provade några i butik. MEN vi köpte en Atlantis ergobed. Och det är den absolut bästa sängen för oss! Vaknar varje dag och tänker ”herregud vilken skön säng” och den är fantastisk att lägga sig i också 🙂 man ligger liksom i sängen och inte på sängen. Prova den om du har möjlighet!

  15. Skulle rekommendera http://www.sleepo.se jag har aldrig sovit så gott i hela mitt liv och trots att det inte är uppe i 40 tusen-klassen så känns sängen lyxig, är oerhört bekväm, går att bestämma hur mjuk man vill ha den vid beställning osv.

  16. Hemma hos mina föräldrar har vi carpe diem! Kan varmt rekommendera deras sängar. Har dock bytt ner mig nu när jag flyttat hemifrån, men en dag så kommer det stå en Carpe diem i mitt egna hem också! 🙂

  17. Kan varmt rekommendera sängar från hästens då jag själv har en kontinental säng från dom i modellen auroria. Har aldrig sovit så gott som nu. De har dessutom 25 års garanti

  18. Hej Michaela!

    Att köpa en säng är världens viktigaste investering. När jag bodde hemma hade jag en ”vanlig” men rätt utsliten säng MEN sov bra. När jag flyttade till min pojkvän och började sova i hans säng så kan jag inte sova hemma hos mamma och pappa längre, mina armar och ben är istorsätt bort domnade när jag vaknar på morgonen. Hemma hos min pojkväns föräldrar sover vi i en Atlantis ergobed – super skön. Skillnaden kommer när man ligger ett längre tag. Förra året blev jag och killen väldigt sjuka hos hans föräldrar, i 3 dygn tog vi oss inte upp ur sängen annat än för toabesök, efter tre dygn hade jag så ont i hela min kropp efter att legat still att jag grät. Är sjuk nu med och har legat på exakt samma plats sen i måndagsmorse i vår säng och ligger gärna kvar, har inte det minsta ont någonstans. Vi har en VI-SPRING botten men det som gör skillnaden är vår tjocka tempur bäddmadrass, alltså den är det bästa som hänt mig och jag kommer aldrig mer sova en längre tid utan den! Lycka till med sängköpet! 🙂

  19. Carpe diem är fantastiska! Dom använder sig av tvärställda pocketar vilket innebär att det blir tryckavlastande på precis rätt ställe! Jag jobbar på ett stort sängvaruhus i södra Sverige, skulle helt klart rekommendera Carpe! Hästens är jätte fina, super bra comfort men väldigt fasta, dessutom är det väldigt mycket jobb med deras sängar för att det inte ska sätta sig och klumpa sig måste man dra och puffa i taglet väldigt ofta! Gå till en känd kjedja och be dom visa dig olika samt kolla så du ligger rätt i de du fastnat för 🙂

  20. Hej!
    Nu är jag partisk som anställd, men måste rekommendera er att gå till valfri SOVA-butik. Där får ni prova olika sängar från flera sängleverantörer för att komma fram till vad ni gillar bäst, både när det gäller komfort, utseende, pris och livslängd. Själv har jag en kontinentalsäng från Carpe Diem sedan tre år tillbaka och har svårt att tänka mig att sova i något annat de närmsta 15-20 åren :). Lycka till, vackra människa!

  21. Säger som flera andra; gå in i en Sovabutik där ni får rätt hjälp för att hitta rätt säng för ER. Alla ligger olika bra i olika sängar 🙂
    Lycka till med sängköpet!

  22. Hej Michaela! Ser att en del av dina läsare tipsat dig om DUX. Är du nyfiken och vill veta mer passa på att svänga förbi vår nyrenoverade DUXIANA-butik på Nybrogatan. Då kan du även se några av de spännande nyheter som DUX visade under möbelmässan. Lycka till i jakten på din drömsäng 🙂

  23. Men att ingen rekommenderar Tempur!? Vi köpte en Continental Tempur (Tempur i alla lager) och min rygg är som ny efter det och man sover ju bara så otroligt bra. de 3-4 första dagarna var konstiga men när man vant sig så är det som att sova på ett moln i himlen. Vi har mellanmjuk om jag minns rätt, inte Cloud och inte Firm.

  24. Säger bara kööööööp. Och vill du ha bäst hjälp åk ut till sova i bromma blocks. De är den bäst säljande butiken då dem är ett tajt gäng som brinner för vad de gör. Du kommer inte ångra dig. Själv sover jag i en hermanö från Carpe diem. Men en vacker dag ska den bytas mot en Sandö! Glöm inte bort att köpa de mest underbara kuddarna och täckena när du ändå är där! Kan inte förstå hur man nöjt sig med mindre innan. Lycka till i nya lyan sen!

  25. Vi köpte en tempur-säng för drygt ett år sedan. Bästa köpet någonsin då den formar sig efter kroppen, fantastiskt skönt! Kan säga att jag var extra lycklig under graviditeten då den avlastade min tunga kropp oavsett vilken ställning jag var tvungen att sova i.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi