Mattor och bord.

a5869e74dbbeff7aac20294746ddb658

Gud så spännande, stressigt och SVÅRT det är att leta nytt boende. Efter varje visning står jag som ett frågetecken – vad är den här bostaden värd? Hur mycket gillade jag den? Finns det något bättre?

Trots det är jag optimistisk, även om det är lite krångligt att köpa hem är det roligt också, väldigt roligt.

Anyway, jag har en fråga! Vi tänkte ha en persisk matta under antingen soffbord eller matbord men jag vet inte vad för typ av bord som passar bäst ihop med just persiska mattor. Först var jag inne på vinröd matta + marmorbord men nu börjar jag tänka att lila eller brun matta till något tungt träbord vore snyggt? Har ni några förslag? Skicka gärna länkar på allt ifrån bord till pinterestbilder som ni tror att jag skulle gilla! Man vill ju vara förberedd :)))

Snart ska jag börja med middagen. Ni får en uppdatering kring den senare. Puss!

  1. Vi har vinröd matta med mörkt (nästan svart) marmorbord till hemma hos oss! 🙂 Men glasbord på metall stomme är ju jäkligt snyggt också till, antingen mässing eller stål!
    Hoppas maten smakar, kram 🙂

  2. flytta är ju så himla kul!! spännande och peppig nystart liksom. Men ja, det är ju inte samma sak som att shoppa en tröja på H&M liksom. Lita på magkänslan!

  3. En mörk matta kan ju upplevas som ganska tung, så jag hade nog satsat på ett ljust marmorbord eller ett bord med glasskiva som någon skrev här 🙂

  4. GRÅTER. Varför kommer inte dina inlägg på bloglovin längre?? Missat hur mkt som helst ju 🙁 (har dock mkt att läsa nu ist :D:D)

  5. Vi har en röd-ish persisk matta plus detta träbord! Fullkomligt älskar att vi köpte ett fyrkantigt och inte ett avlångt bord, så mysigt att ha förfester runt detta/middagar med min kärlek/godiskvällar med kompisar osv osv <3 lycka till med lägenhetssökandet! Snart dyker er pärla upp :)))

  6. Hej Michaela! Jag skulle verkligen satsa på röd matta med marmorbord. Vi har en brun/vinröd matta med ett träbord och i början så älskade vi verkligen den kombon men nu har det gått ett halvår och jag är såå trött på de alldeles för murriga färgerna som blir tillsammans. Det blir mörkt i vardagsrummet och träbordet får bara massa fläckar på sig hela tiden. Sen så är det såklart en smaksak men jag får fan nog på allt det mörka! :):

  7. Persisk matta? Köp i Iran!! Inte i Swe finns mkt mer utbud och varianter där.
    Skulle a-l-d-r-i-g köpa en persisk matta i Swe.
    Ja du finns hundra modeller/varianter/material. Handknuten, maskin, silke, etc etc..
    Inte så smart o ställa ett marmorbord på en stackars persisk matta där 50% eller mer är knutet i silke…

    Men skulle nog säga en ljusare handknuten matta med inslag av beige/rosa nyanser gärna 6 m….vi har 9 m hemma tycker det blir tråkigt med heltäckande, snyggt när parketten syns lite.. men som sagt beror på hur stort rummet är såklart 🙂

    1. om du vill ha det bästa av bästa, kör på handknuten och silke (investering).
      En ljus matta med beige, ljusblåa och mörkblåa inslag är också jätte snyggt :). Jag älskar persiska mattor!!! Längtar till sommaren, ska ner till Tehran på jakt efter den ”perfekta” och köpa en till min första lgh 🙂 Lycka till!!!

        1. Kör inte marmor bord, trä är fint men kan bli mörkt och murrigt efter ett tag som Frida nämnde. Glasbord passar annars perfekt med persiska mattor. 🙂 / Iraniern

          1. Det där med murrigt har jag inte tänkt på men med alla kommentarer så har ni ju rätt. Om det inte är ett helt vitt rum med högt i tak förstås, då kan det nog bli fint. Vi får se om vi hittar något!

  8. Jag tycker att det är väldigt snyggt att kombinera en matta med blå och bruna toner (möjligtvis även rosa inslag) med ett glasbord i mässing! Varm mässing möter kalla blåa toner.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi