MOTO FEMME

På bilden ser ni min kusin, Tilde, som är 15 år. Hon är så cool för hon är en av få tjejer som åker cross! Jag älskar människor som gör sin grej oberoende av stereotypiska könsroller. Dessutom är hon en jävel på att köra.

Till helgen så är det MC-Mässan där en fotograf vid namn Malin Kullberg ställer ut fotografier av kvinnor i alla åldrar som åker motorcykel. I utställningen finns ingen mindre än min älskade kusin med, så om ni är där i helgen måste ni gå och titta! Så stolt.

”I fotoutställningen MOTO FEMME har jag porträtterat kvinnliga motorcyklister i Sverige. Under hela MC-säsongen 2014 har jag fått äran att fotografera och intervjua tolv fantastiska tjejer. Jag vill med denna utställning förändra vårt sätt att se på kvinnor, inte enbart i motorcykelrelaterade sammanhang utan även i samhället i stort. Än idag kan vi se hur kvinnor blir objektifierade på bilder då de avklädda och tillgjort poserar med häftiga motorcyklar. Det faktum att detta är socialt accepterat har länge fått mig att tänka att jag istället vill ge plats åt de riktiga MC-kvinnorna. De moderna, modiga och vackra kvinnorna som jag tycker borde få representera verkligheten istället för en stereotyp och snedvriden osanning.”

På torsdag och fredag är det fri entré för alla som är 18 år eller yngre!

Var: MC-Mässan, Stockholmsmässan
När: 22-25 Januari 2015
Mässhall: A
Monternummer: AG:11
Läs mer på: www.mcmassan.se

  1. Tycker detta är såååå fantastiskt! Har själv kört cross hela min uppväxt och tillbringar fortfarande mycket tid på banan. Så bra att tjejer uppmärksammas och inte på ett objektifierande sätt! Tumme upp 😀

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi