En eftermiddag med sin bästisDet här mörkret ger mig sån otrolig ångest. Så mycket mörker i det här landet, börjar få tvångstankar om att jag måste gå hem innan det blir mörkt för att inte gå ner mig helt i depp. Vad gör man åt det här? Har ni några tips på hur man handskas med ångesten och mörkret?

Efter jobbet idag höll jag i alla fall ett av mina nyårslöften och träffade Carro. Vi drack varsitt glas rött på Italiano och snackade ikapp julen. Älskar henne så mycket!

 1. Ljusterapi!! Funkar svinbra för mig som alltid får en mindre depression när det blir mörkt och vinter, det finns på mitt gym i uppsala och jag brukar gå dit på lunchen och får huuur mycket energi som helst 🙂

 2. Mörkret och det här vädret gör mig arg. Det har varit typ 4 stormar här de senaste veckorna och jag är så rasande arg. Förstår ingenting, hur man kan bli så arg på vädret! Haha 🙂

 3. Åh känner igen mig. Jag tror det enklaste är att försöka finnas i det även om det kanske låter lite svårt.
  Försöka finnas i det. Okej det är mörkt. Hur kan jag göra det mysigare, bio, vänner, familj, film kväll, dansa, tända ljus, laga god mat, yoga? Gör det som gör dig glad och vara (precis som du är) med de som får dig att må bra och som du älskar. Det är mitt tips hoppas det känns bättre snart. Kram! ♥

 4. Åå, jag känner precis som du! Sitter inne på ett kontor utan fönster hela dagarna. Mörkt när man åker till och från jobbet. Har undrat varför jag vart lite nedstämd och trött men det måste ju bero på allt detta mörker. Men dessa första månaderna på året brukar gå hyfsat fort och snart är det vår, underbart! Passa på att mys lite extra och tänd alla ljus du har när du är hemma. Ät lite extra gott också 🙂

  Kram!

 5. Har aldrig känt “vinterångest” tidigare, detta är första året jag bara vill ha sommar typ nuuu !! Men tänd massa levande ljus och ät långa, goda middagar med människor du tycker om är mitt tips 🙂 Om man har det bra så försvinner ofta ångest mer 🙂

 6. Kanske inte funkar för dig men jag fixar alltid mysiga kvällar, tar tillvara på mörkret kan man säga 😉 tänder en massa ljus, dricker te eller vin, plöjer böcker/serier/filmer. Sommahalvåret är så stressigt för min del så kanske är därför jag kan njuta nu 🙂

 7. Vilken fin blogg du har! Tycker också att mörkret är jobbigt, man får kämpa för att förändra mörker till ljus. Jag brukar tänka att efter varje natt är solen på väg 🙂

  Läs förresten gärna min blogg om hur det är att komma som ensamkommande flykting till Sverige och min resa hit.

 8. D-vitamin! Ätit dem från Holistics (hört dem ska vara bäst) sedan i slutet av september och FANTASTISKT. Inte dyrt alls och väl värda pengar! Lidit av vinterdepression hela mitt liv, första gången detta år som jag inte lidit det minsta av mörkret! Köp köp köp och börja idag!

 9. Jag knaprar i mig en D-vitamin varje dag som ger mig energi. Ett tips om du vill känna dig pigg och glad mörka dagar som dessa.
  Hoppas allt är bra med dig annars, kram!

 10. Ja det är jobbigt den här mörka årstiden. Usch!
  Och när man har ett sånt jobb som jag har så kan det på vintern
  dröja veckor innan man får en skymt av solen, om man har otur.
  Om jag vore du så skulle jag boka nån weekend någonstans där solen lyser,
  och sen invänta våren….den är ju trots allt på G =)
  Ha det bra! /Elin

 11. Vet du vad. Jag kande likadant, tills jag sprang in i ett nyforalkat par som som bott i California hela sitt liv och nu flyttat till Sverige. De berättade hur mycket de uppskattar årstiderna. Snon. Att de kan aka langsidor och sedan ga pa mysiga middagar tillsammans. Mat och tands ljus.
  Att leva med mörkret ar trist, men se det vackra i hur vadret vander. Hur årstider ar ett del av vart liv.
  Jag bor i Kanada nu. Vaxte upp i Sverige. Jag berättar alltid for Kanadensare att INGEN UPPSKATTAR OCH LEVER OCH ALSKAR OCH FESTAR SA BRA SOM SVENSKAR.
  Vi gor det for att vi far betrakta alla årstider och dess skonhet. Lite plaga genom vinterhalvåret, visst. MEN – Sverige ar varldens basta land. Man FAR klaga. Men forsok att ALKSA alla årstider.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi