Måndag.

Ännu en dag att överleva. Jag kämpar en hel del med att verkligen leva det liv som jag har blivit tilldelad, men jag kan inte låta bli att känna att vissa dagar bara handlar om överlevnad. Vissa dagar vill jag bara ska gå obemärkt förbi. Idag vill jag vara liten och ifred. Jag vet inte vad det är men jag känner ett enormt behov efter att få dansa okontrollerat. Afrikansk dans kanske eller en amatörs form av balett?

Röra av mig all den frustration som kryper inom mig.

MEN det positiva är att jag är en jävla jävel. Ja men så är det. Jag är stark och jag älskar högt, både mig själv och mina nära. Jag har lärt mig hur man samlar sig och letar upp styrkan när den gömmer sig på insidan. Jag vet vad jag är värd, vad jag bör ta åt mig av respektive låta rinna av och jag vet hur jag ska ta till mig livets påhopp.

Jag är en bra, snäll och härlig människa som gör så gott jag kan i mitt liv. Och det är allt man kan begära.

Hur är er måndag?

Magisk magisk magisk video.

 1. Hej Michaela!
  Jag har en fråga som jag hoppas du har tid att svara på. Jag har samma egenskaper som du – jag älskar mina nära och kära otroligt mycket, jag känner allt väldigt mycket, får lätt ångest, går och tänker mycket osv. Jag undrar om du ibland känner att du älskar dina vänner/pojkvän och gör mycket för dom fast du känner att du inte riktigt får samma tillbaka (även om du vet att dom älskar dig också väldigt mycket)? Kanske luddig fråga.. Men jag kan ibland känna att eftersom jag är en tjej med så otroligt mycket kärlek i mig så ger jag väldigt mycket. Men eftersom dom flesta jag känner inte riktigt har samma egenskaper som mig så kan jag ibland undra om dom inte älskar mig (vilket jag egentligen vet inte är fallet utan dom visar de inte lika mycket som jag bara..)

  Vill också passa på att tacka för en grym blogg. Och även tipsa om boken Lyckofällan, har läst den i 2 månader nu och har övat på att acceptera mina tankar och känslor ist för att skjuta bort dom. Ja boken är väldigt väldigt bra!

  Kram

 2. Stor kram till dig! Min måndag är seg, första riktiga dagen på kontoret (fast jag är egen företagare så jag har jobbat lite smått under jul/nyår ändå), går lite på halvfart känner jag. Ska ta tag i all min bokföring för sista perioden och lämna in till revisor på tisdag. Skönt. Därefter kan man börja på ruta 1 igen 🙂

 3. Vissa dagar är nog helt enkelt bara sådana! Jag tycker att du ska ska sätta på musik sjukt högt när du kommer hem och bara dansa, hur kul? Haha

 4. Du är en fantastisk människa och du och din blogg lyser upp mina dagar som även dom ibland är åt helvete, tänk på det när det känns tungt! Så mycket tack och kärlek till dig ??

 5. Hej Michaela!
  Idag blir det exakt 3 år som jag har kommit till Sverige från en helt annan värld. Och det var för några månader sedan som jag har lärt känna din blog o jag är jätte glad för att läser din blog nästan varje dag och genom att läsa din blog kan jag veta mer om svenska tjejer och deras värld och även förbättra min svenska. Förresten ursäkta om min svenska inte är så bra! Kraaam 🙂

 6. Du är inte ensam Michaela. Det finns fler som känner som du och det är viktigt att ibland ge sig tid att verkligen må som man gör, precis som det är bra att ibland vara en ”jävla jävel” och kämpa på!

 7. Du är inte ensam Michaela. Jag känner så väldigt mycket hela tiden och det är både på gott och ont. Både en gåva och stundtals en förbannelse. Ibland kan jag avundas ge som går genom livet mer neutrala utan känslor som tar över. Vad symboliserar videon för dig? Hoppas att du får en fin dag. Kram från Ida.

 8. För denna otåliga människa sniiiiglar sig denna måndag fram. På onsdag åker vi till Kata Noi Beach i Thailand för en LYXresa vi bokade för nästan ett år sen. När vi bokade kändes januari 2015 så långt bort men den kom visst ändå.

  Så jag jobbar på för att kunna lämna ifrån mig mina projekt på jobbet till andra i två veckor. Mina projekt är mina babies så liiite motstridigt är det. Men har ingen lust att jobba från under en palm. Då vill jag bara pussa på min man och dricka ananasdrinkar.

 9. gillar att du är så öppen med att du är känslig och lite skör (eh, låter som en förolämpning men hoppas du förstår vad jag menar)
  är själv så jävla högkänslig och känner hela, jävla tiden. Tröttsamt! kram ♥

 10. jag började dansa balett förra året, tyckte så mycket om det så nu dansar jag det tre gånger i veckan. har länge gått runt med en ångestklump i kroppen och gör det väl fortfarande, men dansen hjälper mig att i alla fall släppa tankarna på det för en stund. sån bra känsla bara, och så känner man sig ju så duktig efteråt också! kram

 11. Hej Michaela! Jag har en fråga angående kärlek osv, ja, du vet. Jag dejtade en kille i tre månader för drygt en månad sedan. Allt var egentligen chill tills jag föreslog att jag vill ta det vidare, alltså kanske prata mer och eventuellt ses mer för jag tycker om honom. Han velade och sa att han vet inte om han är kär för att han vet inte hur det känns (han har aldrig varit det innan sa han), vidare avslutade han med att han trodde inte han kunde få mer känslor än så här ,därför borde vi sluta träffas för jag kanske blir sårad. Jag blev ledsen såklart, men efter ett tag tänkte jag att det är lugnt, jag vill inte ha någon som velar. Nu när det har gått en stund så har jag börjat må bra igen, jag till och med kände att jag ville vara kompis med honom, dels för att jag gillar honom och dels för att vi umgås med samma människor. Den senaste veckan har jag dock fått höra från olika människor att killen tycker det är sjukt jobbigt att se mig osv osv, och beter sig dessutom som att han vill ha mig tillbaka. Det störande är att han går runt och tycker det är svinjobbigt men gör inget åt det. Hur som helst så har allt detta typ väckt känslorna igen, fast denna gång tycker jag mest att det blir jobbigt för att han tycker det är jobbigt, förstår du? Jag mådde bra innan jag fick höra att han inte gjorde det, eller det är vad jag tror iallafall. Jag ska prata med honom och ta reda på vad han vill, men är osäker om jag vill ha honom igen (om det är det han vill). Så sjukt svårt, för trots att han tog det beslutet, så kan man fortfarande ångra sig och jag vet inte alls om jag pallar… Så min fråga är; bara skita i allt eller ge det ett nytt försök? Min magkänsla säger INGENTING.

  1. Svar till isabelle:
   Vore så himla snällt om du tod dig tid att hjälpa mig, eller åtminstone säga vad du tycker! Tack ♥ kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi