Lunch med Roxy, Afternoon Tea och Farmers Dinner på Lux.

Min gårdag var riktigt underbar. Hade ett givande frukostmöte på Snickarbacken 7 och efter några timmar på kontoret åt jag lunch med RoxyRiche.

Efter lunchen sprang jag iväg och blev fotograferad snabbt, sen promenerade jag till Lindex för att spana in våren! Det här var mitt favoritset, älskade det verkligen.

De bjöd på Afternoon Tea. Så himla trevligt, gott och mysigt.


På kvällen åkte jag och killen till Lux dag för dag för att avnjuta deras Farmers Dinner. Hela kvällen började med att alla i lokalen fick varsin ”slaktarshot” som vi drack och sedan fick vi se hur en slaktare styckade en kalv. Ingenting för den känslige, men för egen del var det riktigt kul att se. Ju mer intresserad jag blir av mat, desto roligare tycker jag att hela processen är.


Vi åt åtta olika, fantastiskt goda rätter med råvaror från tre stycken närproducerade gårdar. Fokus låg på vilt, grönt och ost. Allt ifrån tartar till dovhjort, gräddstuvade rotsaker och ostar i alla dess former. En mycket god middag och en väldigt trevlig kväll med min älskade.

Idag är det torsdag! Uppdateringar från denna dag får ni senare 🙂 Puss!

  1. En kalv är i genomsnitt sex veckor när den slaktas och spenderar det lilla liv de har i en box på ungefär 1×1 meter. Tycker det är brutalt att man får slakta djur som är så unga och som egentligen är livliga och lekfulla..

  2. Vad anser du om att svenskar äter så mycket kött? Jag är själv vegetarian och förstår faktiskt inte varför man äter djur. ”Det har man alltid gjort” är ett sånt lame argument. Jag dömer inte dig alltså utan undrar bara hur du tänker kring det. Förmodligen skulle jag blivit rejält ledsen, upprörd och äcklad av att se det du fick se på restaurangen.

  3. Om du vill se hela den fantastiska slaktprocessen så rekommenderar jag verkligen att du ser det från första början. Riktigt kul att se hur kalvarna får panik när deras liv sipprar ur dem sakta men säkert..

    Usch, vad ledsen jag blir när jag läser din text. Har läst din blogg i säkert fem år nu, och alltid tyckt att du varit så himla inspirerande och klok. Den klokaste kvinnan i världen. En kvinna jag inspireras av på många sätt. Du har talang och är så himla bra på så många vis, men att veta att du blundar för dig själv och verkligheten och ser slakt som något fantastiskt och inspirerande till din matlagning så vill jag bara gråta.

    Jag trodde aldrig jag skulle överväga att bli vegetarian, men se där! Nu sitter jag här och har inte ätit kött på tre år snart och det är det bästa beslut jag någonsin tagit. Vi människor är inte gjorda för att äta så mycket kött som vi gör idag, in fact, grunden till alla hälsoproblem vi människor får idag kommer från kosten. Det kan vara allt från huvudvärk, urinvägsinfektioner, magkatarr till cancer. Jag har aldrig mått så bra som jag gör idag, och allt tack vare att jag slutat äta kött och samtidigt insett vilken hemsk process det är. (inte ens krav-märkning eller ekologiskt kött gör livet bättre för kalvarna, bara för människans sinne)
    Förstår inte hur folk kan bli så chockade varje gång jag talar om för dom att jag är vegetarian. Skulle jag visa dem diverse klipp på hur slakt verkligen går till så skulle de bara säga ”nej usch, sluta! vad hemskt du är! Det där vill jag inte se” och fortsätta tugga i sig sin hamburgare. Men om du är den öppna och kloka kvinnan många ser dig som så borde du se hur verkligheten går till.

    Varsågod. Det är såhär verkligheten går till, oavsett om köttet är kravmärkt på alla sätt och vis.

    https://www.facebook.com/video.php?v=10152783020741508

    https://www.facebook.com/video.php?v=10152589604684475

    https://www.facebook.com/video.php?v=465201000201820 (detta klipp är avsett som ett ”roligt” skämt. Människor som dagligen köper korv i butiken, men när korvmakaren får slut på korv och tar fram en livs levande griskulting som han tänker stoppa i köttkvarnen medan kunderna ser på är helt plötsligt helt obefintligt, så gör man ju inte. Men att äta grisen är ju helt okej ändå..)

    https://www.youtube.com/watch?v=ql8xkSYvwJs

    Tack för mig.

    1. Svar till Josefine:
      Håller helt med dig, Josefine. Man kan också se ”Vegucated”, efter det slutade jag äta kött.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi