Vad gör man om ens bästa vän är tillsammans med någon som är dålig?

Hej kära Forni! 

Jag har en ganska komplicerad kärleksfråga som dock inte rör mig, utan min bästa vän. Det är nämligen såhär att hon har varit tillsammans med en kille i över ett år som i överlag inte är bra för henne. För att göra en lång historia kort så är det såhär att; Han vill ha henne när det passar honom, när han ”orkar”. Detta är inget han har förklarat för henne men det kan tex gå dagar utan att han hör av sig, för att ”han inte orkar”. För bara någon dag sedan fick jag även reda på att han har varit otrogen mot henne, vilket jag berättade på en gång. Detta förvånade inte alls henne, utan hon hade t.om. redan misstänkt det. Men hon blev i alla fall oerhört ledsen och sårad. Dagen efter när han och hon ska prata igenom allt… Så tar hon tillbaka honom, utan några problem. Jag får PANIK. Jag är inte en person som dömer andra (speciellt inte min bästa vän), men jag kan inte stötta hennes beslut ang honom längre. Jag äcklas av honom och jag är rädd att det ska förstöra våran vänskap. Trots att jag har visat att det är ett dåligt val som hon gör, så verkar hon inte riktigt  bry sig. Så min fråga lyder nu; ska jag stötta henne igenom deras så kallade förhållande och finnas där för henne nästa gång det händer (vilket det kommer göra), eller ska jag läxa upp henne en ytterligare gång för att visa vad som är bäst för henne? Jag vill inte att hon ska vara med honom, men jag vill att hon ska kunna inse det på egenhand… Är bara så rädd att det aldrig kommer hända. Jag är så kluven då jag inte vill att han ska förstöra vårt förhållande också. HJÄLP MIG SNÄLLA!

 



Läs svaret på månadens ”Kärlek med Forni” här.

  1. Väldigt fint svar.
    Har själv varit i situationen, där min vän trodde att en kille inte var bra för mig. EN GÅNG fick hon torka mina tårar. Samma gång fick jag ett ultimatum om att ”går jag tillbaka till honom kommer du inte till mig när det skiter sig igen”. Det var svårt men henne är jag inte vän med idag. Däremot tillsammans med killen i tre år nu och aldrig mått så bra. Ville mest säga att jag blev överraskad över ditt svar till henne. Det är så fint med riktiga vänner. Sedan finns en gräns för hur mycket någon ska orka ta men. Du verkar vara en så fin person Michaela! Dina vänner är lyckligt lottade

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi