Söndagssnack

God kväll mina hjärtan!

Hur mår ni?

Oj vad bakfull jag har varit idag. Jag är ju inte ute och festar så ofta längre så glömmer liksom bort att jag inte kan dricka i samma tempo. Det är stor skillnad på att gå ut fredag + lördag varje helg plus en spontanare på vardagar då och då jämfört med nu när det blir en eller ett par gånger i månaden. Dessutom drack jag två glas vitt vin och det är inte alls bra för mig, blir helt sänkt på det. Slut på det vita vinet för min del.

Dessutom har jag haft en inflammation i mina ben OCH problem med mitt ena knä (ramlade rakt på ett järnrör på Summerburst två minuter efter att vi kom dit, jävla klackskor :'(), därför har jag inte haft klackar på ett par veckor. Drog på mig ett par duktiga 12-centimeters igår men fick ont i knät redan första timmen och sen var det jäkligt vingligt.

Har funderat lite på det där med klackskor… jag ska nog börja satsa all in på snygga outfits med platta skor. Det passar inte riktigt en arbetande ung kvinna som springer omkring hela dagarna att ha skyhöga klackar. I alla fall inte om man inte är så rik att man kan åka taxi överallt haha. Det är liksom omöjligt att gå i under en hel dag och så har man så otroligt ont i fötterna på kvällen sen. Jag börjar mer och mer känna att det inte är värt det.

Mitt problem är att jag alltid har känt mig så kort och ful utan klackar, men det börjar släppa ju mer jag kör platta skor och nu känner jag mig ibland riktigt fin, även utan de där extra tio centimeterna som klackskorna ger.

Kollade igenom massa bilder på Olivia PalermoInstagram och hon kör ofta klackfritt men ändå skitsnyggt, bra inspiration för mitt nya klackfria liv :)))

Jaja, nu ska jag försöka övertala killen att ta en paus från VM och titta på en film. Vi kom precis hem från hans föräldrar. Hans brors nya flickvän var med första gången så det var jättemysigt. Jag har ju träffat henne tidigare men det är roligt att ha en tjejkompis med när vi är hos deras föräldrar. Gillar henne jättemycket. På tal om föräldrar… hans mamma och pappa hade gjort hela lunchen med laktosfria produkter, allt ifrån såser till smör och chokladtårta med laktosfri vispad grädde. Jag älskar dem för det. Laktosfria produkter är mycket dyrare än vanliga produkter samt onödigt att köpa hem om ingen i hushållet är laktosintolerant, och därför tar jag aldrig för givet att människor i min närhet ska anpassa sig efter det, utan snarare att jag då helt enkelt får skippa såsen eller mjölken till kaffet. Men när jag kommer dit och får höra att jag kan äta allt utan problem, då värmer det hela mitt hjärta. Fina fina dom.

Okej, film var det. Vi hörs imorgon! Ha en mysig kväll nu.

 1. Ett hett tips till ditt klackfria liv är Chloés ballerina sko förbaskat sköna! silkeslent skinn som sitter superbra på foten.

 2. Har du testat tabletter som finns att köpa på apoteket som hjälper om man äter laktos? Jag har Lactrase, tar med mig om jag äter ute eller hemma hos någon annan. Funkar i alla fall för mig. Testa!

  1. Svar till Saraa:
   Jag äter dem då och då men de hjälper inte om det är laktos i för stora mängder för mig. Dock om det är lite sås eller så tar jag en tablett 🙂

 3. Är helt med dig när det gäller klackskor. Har i princip sprungit runt i högklackat sen jag gick på högstadiet typ, har liksom alltid sett det som att det skulle vara något självklart, särskilt när jag var ute och festade. Men för något år sen så kände jag bara, nej nu får det vara nog, jag började liksom inse att det är så himla ovärt att ständigt ha ont i fötterna. Det är inte värt att det som ska vara en kul kväll ute med vänner blir en plåga för att man har ont i fötterna, inte kan röra sig och släppa loss som man vill, och till slut går hem för att man har så ont. Alltså det är så sjukt när jag tänker på det(!!!) att man liksom var så fast i högklackat-normen så man inte kunde tänka sig nåt annat. Haha. Nu för tiden har jag alltid lågskor, och känner mig mist lika snygg i det 🙂 Det finns massvis med snygga skor utan klack, speciellt nu på sommaren när man kan ha sandaler. Jag tycker att jag hittar massvis med inspo på olika bloggar och sidor på nätet, men det kanske är för att jag aktivt brukar kolla efter det. Älskar tex de sandalerna du köpte på River Island för ett tag sen!
  Oj vilket långt inlägg det blev nu, haha, men man kan aldrig diskutera skor för mkt 🙂 Ha det fint!

 4. Mysigt inlägg! Är också laktosintolerans och du har så rätt, hjärtat smälter lite när någon lagat laktosfritt bara för min skull! En sån liten sak som är gulligt att någon annan haft i åtanke och faktiskt kommit ihåg.

  Men, som någon skrev tidigare, Lactrase frunkar superbra att ta när du ska äta något med laktos i. En tablett håller i sig ca 1h så om det är lång middag med grädde till efterrätt brukar jag ta en till då! 😉

  Kram 🙂

 5. Har också varit helt beroende av klackar, bar verkligen klackar jämnt och ständigt och så himla osköna skor dessutom! Tror det är en vanesak att bära platta skor för jag klarade verkligen inte av det förut, kände mig så ful och kompakt typ haha. Men nuförtiden känns det helt ok. Vill dock helst bära klackar på en utekväll men då är det sköna klackar som gäller, med hög platå där fram så foten inte lutar så mycket 🙂

 6. Älskar dina inlägg som dessa. Du kommer att se smashing ut oavsett klackar eller inte. Det sitter i din energi som du alltid utstrålar. Ha en vacker vecka!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi