FOR MY SKIN

Förlåt för att det har dröjt lite med produkter jag använder för hyn! Här kommer det.

Bild lånad av Columbine

 

I duschen varje morgon eller kväll använder jag Clarisonics ansiktsborste. Det känns ju helt logiskt att borsta ansiktet precis som man borstar håret och huden mår riktigt bra av det. Hej då gammal hud och dagens äventyr som fastnat i ansiktet.

Det här är drömprodukterna för ansiktet – Mene & Moy. De är väldigt starka och inte för dig med känslig hy. Problemhy – go ahead. De är så jävla effektiva att man kan känna de jobba i ansiktet. Jag använder dagkräm (den orangea), nattkräm (den lilla) och ansiktsrengöring som jag låter verka i en minut eller två. De är i en lite dyrare prisklass, mellan 500-800 kronor, men verkligen värda det.

Sist men inte minst; bästa foundationen på marknaden. Giorgio ArmanisLuminous Silk” med spf 15. Den kostar runt 500 kronor men värd varenda krona (obs! Armani har en annan foundation som heter Designer lift och kostar 800 kronor. Den är egentligen inte bättre än denna, bara mycket dyrare :). Tunn men täcker ändå allt det röda utan att det känns som en kaka i ansiktet.

Kom ihåg att investera i en borste till din foundation! Borsten gör halva grejen. Använd aldrig händer eller svampar!

Puss puss!

 1. Jag har alltid använt händer till min foundation men inser att jag bör införskaffa en borste.. vilken använder du? Eller någon annan läsare som har tips? Känns som en djungel att hitta en bra och inte allt för dyr! Kram ♥

  1. Svar till Tove:
   Hej Tove! Sluta med det genast!

   Jag använder en foundationborste från Mac. Kostar runt 400kr men håller ju hela livet. Den är riktigt, riktigt bra.

 2. Jag vet flera make up-artister som använder fingrarna när de lägger foundation. Jag tycker det är en smaksak. Jag använde borste ett tag men tycker att det smälter in bättre i hyn när jag använder fingrarna så nu gör jag det istället 🙂

 3. Hej Michaela…

  Satt och kollade runt på bilder och hittade dessa på Anna Karina..
  Hon var en dansk skådespelerska som var väldigt stor i Frankrike på 60talet.
  Och jag tappade nästan hakan när jag såg hur lik du är hon.
  Otroligt! 🙂 Och det är ju självklart en bra grej! 😉

 4. Varför ska man undvika att använda händerna? Om man har tvättat, och kanske t.o.m. desinfekterat, händerna, borde det väl inte vara ett problem? Många professionella makeupartister använder ju händerna för att värmen från fingrarna får foundationen att smälta samman bättre med huden. Blir lite osäker nu för att du är nära med Petra som också är proffs på sådant här, haha.

  1. Svar till julia:
   Jag köpte min på Åhlens city i Stockholm, dem är grymma på att hitta rätt färg som passar! 🙂

 5. Vet inte om det känns så bra att använda en ansiktsborste (första bilden) varje dag, om man har lite halvdålig hy. Jag gissar på att den har en lätt exfolierande effekt, även om den är mjuk.. Något som ju inte alls är bra VARJE dag för dålig hy, det förvärrar ju bara.

  1. Svar till Jojo:
   Min hudläkare säger att det är bra för mig, så jag litar på henne… sen kanske det är fel, svårt att veta svaren i denna oändliga värld om hud, men jag tycker det känns bra så kör vidare!

   Puss!

 6. Armani Luminous Silk har ingen SPF alls! Det är därför den är bra att använda vid fotografering, det blir ingen vit flash back i ansiktet när man använder blixt som det kan bli när man har SPF i ansiktet. Det är dock viktigt att använda hög SPF i ansiktet under dagen när man använder produkter med syra i som har exfolierande effekt, som dom från Mene & Moy. Älskar dessa produkter!
  En jättebra och prisvärd foundation borste är Real Techniques Expert Foundation Brush.

 7. Hej Michaela,
  Jag undrar om du vet någon bra salong som använder just Mene & moy som produkter?
  Tack för en bra blogg:)
  / Johanna

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi