Pannkaksfrukost, häng i gäng och Sveriges godaste råbiff.

Min fredag började som ni vet med att JAG TOG KÖRKORT!!!

Sen hade jag lunchmöte med PerRiche. ”Ta det dyraste, jag bjuder” sa han. Sagt och gjort och slurp så hade en Biff Rydberg ramlat ner i lilla magen.

När jag kom tillbaka till kontoret hade jag fått en whisky med mitt ansikte på! Killen har ju redan en flaska som är döpt efter mig men nu har han alltså en till i samlingen hehe.

Vi hade after work på jobbet till rätt sent och sedan mötte jag upp några andra för att fortsätta på Escalier innan vi gick hem för att laga middag. Jag ber redan på förhand om ursäkt för den extrema matexplosionen i veckans ”Min helg i bilder” men så blir det ibland. Ber även om ursäkt för den dåliga kvaliteten men ni får använda er fantasi!

Jag förstår inte vad som hände men köttet smakade verkligen helt fantastiskt. Oftast måste man ju hålla på och försteka, sedan in i ugnen, köttermometer osv. om man vill ha det perfekt. Men killen skippade samtliga steg (förutom stekningen då…) och fick ändå till ett freaking perfekt kött. Älskade honom extra mycket för det.

I lördags morse var det min tur att steka… pannkakor!

Jag toppade mina med vaniljglass och färska jordgubbar. Jesus i himlen vad gott det var. Jag måste börja göra pannkakor till frukost oftare på helgen…

Sen tog vi oss ut i solen och till Djurgårdsbrunn för en heldag med vänner, rosé och skitsnack. Att hänga i gäng när våren kommer är oslagbart.

När kvällen kom hade jag bokat dejtkväll åt oss! För att fira körkortet (eller sörja om jag inte hade klarat det, haha).

Vi åt på den här underbara restaurangen och valde mellan de här underbara rätterna. Alla rätter är mellanrätter vilket betyder att man beställer varsin åt gången och så delar man tills man är mätt.

Jag ska inte trötta ut er med bilder på allt vi åt när det är så kass kvalitet men här kommer en lista:

* Tunt skivad bläckfisk & korianderrot (se bild). Det här var sååå gott och fräscht och koriandern bara älskade med ens mun.

* Friterad piggvar i tunnbröd, salsa, ingefära & forellrom.

* Bakad anklever & potatis, brynt smör, tryffel & salvia. Eftersom jag verkligen gillar lever var den här rätten en höjdare för mig, killen tyckte dock att den var lite för mäktig.

* Handskuren råbiff, parmesan, rostad mandel & vattenkrasse. Mer info om denna rätt kommer längre ner pga dog när jag åt den.

* Kokta havskräftor, krämig vit sparris, rå champinjon & brynt smör. Den här var, precis som allt annat, otroligt god.

* Dutch pancake, mörstekt dilammbog, vårsvamp, frasig kål & lammsky.

Okej lite måste jag tråka ut er för jag måste bara lägga två meningar på att berätta för er att det var den godaste råbiffen jag har ätit i hela mitt liv. Den bara smälte i munnen och omfamnade mina smaklökar. Åh vilken ljuvlig middag det var.

Sen mötte vi upp ett par vänner för en drink på Miss Voon.

Söndag bestod av frukost och fix hemma. Sedan en shoppingtur på stan innan vi åkte hem till hans föräldrar på en tidig middag. Jag körde dit, det gick sådär :/

På kvällen åt vi upp jordgubbarna från dagen innan och kollade på Wolf of Wallstreet. Den var inte så bra som jag hade hört men absolut en välgjord film! Leo är ju en stjärna också.

Tack för i helgen helgen!

 1. Hej! Jag tänkte om ni hade några tips för jag är i en väldigt svår sits just nu!!
  Det är så att mitt ex vill ha tillbaka mig. Vi gjorde slut för fyra månader sedan och nu säger han att han vill ha tillbaka mig. Jag vet inte vad jag vill. Jag har nästan kommit över honom men när jag ser att han är och håller på med andra tjejer rasar jag samman. Vad skulle ni gjort i denhär situationen? Kram

 2. Det är sådär när man är ny körkortstagare, vissa gånger går det åt pipsvängen och vissa gånger är man master of the road. Det är bara att nöta på, så sitter det i ryggmärgen efter ett tag 🙂

  Vilken skithärlig helg förresten! Inte alls tråkigt med matprat, kanske beror det på att jag delar din passion för lever och framförallt råbiff, denna gudomliga rätt! Kan tipsa om att ta med killen till Piemonte i Italien, där åker man runt bland byarna (Barolo, La Morra mm.), dricker rödvin i världsklass och äter fantastisk råbiff dagarna i ända. Underbart!

 3. Har börjat få upp ögonen för rödvin (drack jämt öl innan) kan du tipsa på ditt/dina bästa vinare? skulle uppskatta det jättemkt. är precis som du en riktig mat och- dryckesnjutare. Ha det fint!

 4. Älskar att läsa din blogg Michaela. Tack för alla visdomsord. Undrar var klänningen är från som du har på bilden? :)) kram

 5. Tappa inte modet fastän det inte går så bra att köra bil i början. Då jag nyss hade fått körkort hade jag inte så värst flyt alla gånger heller. Jag har en lite äldre bil som inte hade så värst bra handbroms, så det gick alltså att köra fastän handbromsen var på. Det lyste ju en lampa på instrumentpanelen och den gick ju liksom lite trögt, men det gick att köra. Så en morgon skulle jag köra till skolan då och jag tyckte att det var lite svårt att komma mig iväg i korsningar och så småningom luktade det alldeles bränt och bilen liksom hoppade lite. Då, efter att ha kört 10 km märkte jag att handbromsen var på!!!! Kände mig ytterst smart och jag behöver väl inte ens nämna att handbromsen blev så slapp att det var onödigt att använda den. Men min kära pappa spände åt handbromsen och inte en enda gång sen det där har jag glömt den på igen. Kör vidare bara 🙂

 6. Nej jag ääälskar dina matbilder och matinlägg! Fortsätt fortsätt! Väldigt kul att läsa om, spelar ingen roll om bilderna inte är dem bästa! Tack för grymm blogg, du verkar vara en så otroligt härlig människa! Kram

 7. Hej och GRATTTIIIS till körkortet!! Minns själv vilken underbar känsla 🙂 Måste bara fråga var det svarta snygga linnet är ifrån!? Sitter som en smäck på dig!! 🙂 kram!

 8. Hej Michaela!

  Vi är ett gäng tjejer (de flesta är under 18) som ska upp till Stockholm med skolan i tre dagar. vi har fritt på kvällarna och undrar lite vad man kan hitta på i stockholm på kvällarna? 🙂

 9. Fina du, stort grattis till körkortet!! Tog mitt 3 veckor sedan och vet exakt hur det känns. Första veckan började jag tveka om jag verkligen borde fått det men körde ändå vidare, typ varje dag, till högskolan, till stan, till gymmet, till vänner osv och nu flyter det på, bra eller inte, vi fick ju körkortet av en anledning och det ska vi fan vara stolta över!! 😀 Kram

 10. Hallå där! Ville bara fråga hur får man sitt ansikte på en famous grouse flaska?Det är ju nämligen drömmen!:D Tacksam för svar

  Grattis till körkortet också ,underbar frihetskänsla minst sagt. 🙂

 11. Man blir så glad utav dig Michaela, din bok om att älska är min bibel. Fortsätt alltid vara just du. Du verkar vara en sån varm och härlig person. Man ser upp till dig. Allt jag vill säga är tack Michaela, tack för att du är just du och för att du delar med dig utav dina tankar och känslor. Hoppas detta ger dig en bra start på fredags morgonen.

  Kram

  1. Svar till Evelina Löf:
   Men gulliga, fina, underbara du! Tack för att du finns här, jag hoppas att du kommer fortsätta läsa länge.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi