Vägen till körkort: Att klara det

Ang. uppkörningen då. Så åkte jag dit i förmiddags och möttes av strålande sol, en mycket liten vänthall och en kvinna som skulle hålla i min uppkörning. Jag körde upp i Sollentuna och var inte så nervös faktiskt, något jag egentligen inte har varit någon gång genom min utbildning.

Jahopp så in i bilen och börja åka, snacka skit, in på motorväg, villaområde, backa runt ett hörn, peka ut alla vätskor i motorhuven, snacka lite mer skit och sååå var vi plötsligt klara. Och jag vet att jag precis har trängt mig före en bil i en cirkulationsplats, något som inte uppskattas vid en uppkörning.

Så tittar denna trevliga kvinna på mig och säger ”Jag borde eventuellt ingripa i cirkulationsplatsen när du tränger dig före en bil som redan befinner sig där, men eftersom du i övrigt har kört så himla bra så kan jag inte säga annat än grattis till körkortet. Du kör väldigt säkert och tryggt så ut och kör med dig!”.

Gjorde fem glädjetjut i rad och kramade sedan min körskolelärare som väntade utanför bilen. Det roligaste av allt var att typ ingen trodde jag skulle klara det och blev helt chockade, haha.

Lättnaden över att nu ha ett körkort är ju obeskrivlig. Jag firade med att låna chefens bil och åka omkring i stan en sväng. Fick tre kärringstopp på Birger Jarlsgatan (ha ha ha) och märkte att det faktiskt är rätt stor skillnad på olika bilar… men vad fan gör det. Jag har tagit körkort och jag är så jävla stolt.

Mest av allt ett stort och innerligt tack till KevinMy Driving Academy, som har lärt mig att köra bil på tre månader – från att jag aldrig någonsin suttit bakom en ratt till att jag sätter både teoriprov och uppkörning på första försöket. Ingenting hade gått såhär smidigt utan honom och jag vill skicka mina varmaste rekommendationer när det gäller Kevin till er om ni själva funderar på att ta körkort. Vilken resa vi har haft ihop!

Nu är det helg och jag ska bara slappna av, dricka vin och ha på mig klackskor (inte kunnat ha klackskor pga övningskör varje dag typ… haha). Sen nästa vecka hittar ni mig på vägarna igen.

Puss!

 1. Åh grattis finaste Michaela! Du är verkligen en stor förebild och det är otroligt hur många människor du berör och hjälper dagligen. TACK!

 2. Åhhh, Grattis på körkortet! Imponerande att du klarade det på 3 månader bara. Själv är jag förhoppningsvis också klar om några veckor. Kram

 3. Återigen ett stort Grattis Michaela!!
  Tack för de varma orden…
  Det har varit ett nöje att få följa med på din resa till körkortet. Ditt glada humör gjorde mitt arbete betydligt enklare. Kör förnuftigt och glöm inte titta titta blinka…;)

 4. Grattis grattis grattis Michaela, eftersom man fått följa din väg till körkortet känns det typ som att en nära vän just tagit körkort haha:D Att ta körkort är bland det bästa man kan göra så fira i helgen nu!

 5. Stort grattis fina du! Jag hade min uppkörning för snart ett år sedan och gjorde precis som du, trängde mig före i en rondell då det var uppförsbacke och jag helt missade bilen.. Men han som höll i min uppkörning tyckte att jag klarade allting annat då bra att jag blev godkänd! Vilken lättnad. Ringde mina föräldrar och grät några lyckotårar sedan firade vi med champagne! Ha en underbar helg!!
  Kramar

 6. Åååh! Väääärldens största grattis till dig bäste michaela!!!!! 😃 måste ju kännas helt underbart! Själv har jag uppkörning om 3 veckor, i en småstad med minimal trafik ; ) så blir relativt mkt lättare än för dig haha, ändå dööö nervös! Puss och kram!

 7. Åååh! Väääärldens största grattis till dig bäste michaela!!!!! 😃 måste ju kännas helt underbart! Själv har jag uppkörning om 3 veckor, i en småstad med minimal trafik ; ) så blir relativt mkt lättare än för dig haha, ändå dööö nervös! Puss och kram!

 8. Grattis! Själv gjorde jag exakt samma sak efter bilskolan, fick kärringstopp tit som tätt eftersom jag böt mellan pojkvännens och mammas bil hela tiden (totalt olika som om de ene inte ens vore en bil??). Bra jobbat!

 9. Hej! Jag kände bara att jag måste ge er credd för er underbara podcast. Jag har levt i ett väldigt destruktivt förhållande (medberoende) och blev dumpad för några månader sedan. Från att ha blivit nedbruten till att försöka hitta sig själv var extremt tufft men jag trodde att jag kommit en bit på vägen i alla fall, men så fick jag reda på att han har en ny och ångesten jag inte känt på länge kom tillbaka – som ni beskrev i ”Dumpad”, jag blev dragen under mattan och som förlamad i kroppen… så efter lite googlingar på hur fan man ska tänka när ens ex träffat en ny så hittade jag er podcast. Och TACK vad jag känner igen mig och blev på bättre humör! Jag har bara lyssnat på två avsnitt men ska fortsätta för ni är verkligen två inspirerande starka tjejer. Jag vill inte känna mig värdelös och obetydlig pga honom och er podcast räddar min helg från att grotta ned mig. Tack vad ni är fina! Känner mig inte lika ensam och ”löjlig” i min sorg ♥ Nu ska jag fortsätta lyssna!

 10. Först och främst, ett grattis till körkortet! Starkt jobbat (och helt fantastiskt att du klarade första uppkörningen, helt fantastiskt!)

  En kort fråga, du bar ett jättefint svart linne till One night with Kelloggs inlägget den 24/3 – var har du hittat den?

  Ha en härlig söndag!!!!!
  Clara

 11. OOHHHHH jättegrattis önskar att jag kunde ta kortet också men jag har tyvärr bara ett ben. Men se till att behålla det nu, det är det som är den svåra biten!!
  Till er andra så tänkte jag rekommendera att ta en kik på en site, där det finns lite blandat skit. Typ vilka bloggare som tjänar mest, om facebooks planer på sitt superflygplan, världens snabbaste knockout, de fredligaste länderna i världen och lite till, helt enkelt sånt som kan vara intressant att veta.
  http://vartattveta.wordpress.com

 12. hej fina michaela

  undrar om du använde dig av något speciellt program/app när du pluggade din teori? har teoriprovet om tre veckor och är supernervös..

  kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi