Manlig gäst i veckans podd

Kära podcast-lyssnare,

I veckans avsnitt av Michaela och Dashas podcast kommer vi att ha en manlig gäst med i studion! Han kommer att svara på era frågor kring killar, hur de tänker, vad de tänker och varför de tänker. Han kommer att hjälpa er med tips, råd och era funderingar. En superkille som lyssnat på podden sedan start och har stor koll på oss tjejer.

Skriv din fråga till honom i kommentarsfältet nedan så tar vi den med oss till inspelningen!

Puss puss

  1. Kollar killar mest på utseendet eller personligheten, för många påstår att killar bara bryr sig om tjejernas utseende, iallafall de flesta 🙂

  2. Tjejer som är lite knäppa, tröga när det gäller skämt, skrattar mycket och skojar mycket men samtidigt bryr sig om djupa samhällsfrågor, är dem direkt friendzoonade? Ibland känns det som om ”flickvänner” ska vara de där lite svåra, blyga och dem som har ”koll på saker som är inne”…

  3. Åh kan du inte fråga ifall man är osäker på om en kille är intresserad, vad är bästa sättet att få reda på det utan att fråga rakt ut (för det vågar jag nämligen inte haha)?

  4. Hej, varför tycker killar att fysisk otrohet är värre än psykisk? Såklart är inte alla killar likadana men utifrån mina reflektioner så verkar det som att en känslomässig otrohet är reletivt överkomlig för killar medans en fysisk kontakt med en annan man får det att brinna av totalt i huvudet på er… Själv skulle jag ha mycket svårare att komma över en psykisk otrohet om jag nu var tvungen att välja.. som tur är behöver jag inte komma över något av det och inte min partner heller för den delen 🙂

  5. Hur får man en killes (som man inte känner) uppmärksamhet vid olika tillfällen, exempelvis på krogen, på en hemmafest, vid en nykter tillställning osv? Hur är bäst att ta kontakt utan att verka för på?

  6. Jag undrar varför det är så mycket lättare för en kille att vara otrogen än för en tjej. Varför det är så vanligt bland män. Självklart finns det tjejer som är otrogna, dock ingen som jag kan komma på spontat. Snackar vi om killar däremot kan listan bli lång – bla min pappa, pojkvän, kompisars pojkvänner med flera. Hur kommer det sig? Killar måste uppenbarligen anse sex (för ja, det är bara sex det handlar om här) som en mindre grej? Att det inte spelar så stor roll vem man har det med. Personligen tycker jag att sex är ett samlingsord för två helt skilda saker. Sex kan antingen vara just bara sex och då får man ha det precis med allt och alla (utgår från att man är singel) men sex kan också vara ren kärlek när det är med någon man verkligen bryr sig och tycker om. Dem går inte ens och jämföra för det är två helt skilda saker. Jag är även sådär att jag har väldigt svårt att bli kär och känns det inte 100% rätt vill jag helt enkelt inte binda mig, just för att jag inte vill behöva säga nej till någon annan som kanske känns mer intressant, för man vet ju aldrig vem man träffar. Det ska vara 100% rätt annars kan det helt enkelt va. Men när jag väl är dökär i någon så är det bara han, han, han och ingen annan än honom som jag vill ha och jag är ganska säker på att jag inte är ensam om att vara så. Så när jag väl binder mig med någon finns det inte en chans i världen att jag skulle vara otrogen. Men varför är det då så lätt för killar att dra hem första bästa tjej från krogen? För att det helt enkelt inte var helt rätt? (något som gör fruktansvärt ont att erkänna för sig själv när man själv var så himla kär.) för även om de ångrar ihjäl sig dagen efter, även om de kämpar och vill mer än någonsin förr så har det fortfarande hänt och jag förstår inte det. Förstår inte hur det kunde hände. Hur det just då, i just den sekunden var viktigare att ligga med den där nya okända människan. Hur det kunde vara värt risken att förlora den där andra som skulle dö för en, den som man själv också faktiskt tycker bra mycket om, uppenbarligen. Varför är det så här? Och hur ska man gå vidare? Hur ska man bygga upp ett förtroende för någon som raserat hela ens värld? Helt ärligt vet jag inte hur jag ska kunna lita på någon kille i huvudtaget då alla killar i min närhet som sagt varit otrogna.

    1. Svar till Lovisa:
      Det där är något fysiskt och kemist. Inte alla killar är så, såklart, men överlag så har killar lättare för att koppla bort det intima från sex och ”bara ligga”. De flesta skulle aldrig bete sig så i nyktert tillstånd men när alkohol är inblandat så slås reptilhjärnan på och de flesta, och män i större utsträckning än kvinnor, vill bara knulla och äta.

      Jag har både blivit bedragen och bedragit själv. När jag blivit bedragen så har det varit precis som du säger – det var en helt främmande tjej på krogen som han inte ens visste namnet på. När jag gjorde det var det en kille jag träffat genom kompisar flera gånger och som jag visste var attraherad av mig. Kanske är det en konstig fråga om trygghet?

  7. Hejsan, jag är en tjej på 15 åt, jag har träffat en kille och vi har setts 2 gånger själv, andra gången var vi femmor honom och det blev lite hångel, han är väldigt snäll och mysig men jag vet inte om jag gillar honom påriktigt, jag vet ärligt talat inte hur det känns att vara kär hehe..påriktigt alltså, jag vill fortsätta träffa honom men hur gör jag om vi träffas mycket, han gillar verkligen mig men jag inte känner samma tillbaka, i så fall vill jag inte gå så långt att jag verkligen skulle såra honom…men jag vill gilla honom och jag har varit så nervös att jag får svårt att sova innan vi ska träffas…men det är just det att jag inte vet…och jag vill verkligen inte såra…hur lång tid kan det ta innan man vet att man är kär..har ni varit med i någon liknande situation, kanske inte en fråga just till killen men någon som kan kanske har upplevt, eller om det är något nu upplevt och kan svara på i ett mail hehe, kram, och tack för en såå bra podd!

  8. måste tillägga att jag tycker inte att förhållande ska handla om vad man får och inte får göra, utan vad man VILL och INTE VILL! känner man minsta sug efter någon annan ska man inte ska vara i ett förhållande – det skulle fan utrota otrohet

    1. Svar till Lovisa:
      Alltså kvinna, du har satt ord på tankar jag tänkt på så många gånger men inte kunnat formulera. TACK!

      Håller helt i övrigt med, det handlar inte om vad man får och inte får, men jag vill då vara med nån som bara VILL vara med en själv.

  9. Hej! Jag är en tjej som är väldigt social och glad och har många kompisar, därmed även killkompisar. Nu är det så att jag har en pojkvän sen drygt ett halvår tillbaka och han blir lätt svartsjuk när jag pratar med andra killar. Det sker 9/10 gånger när vi är ute och alkohol är med i bilden. Jag har sagt åt honom 100 gånger att de bara är mina kompisar, att det är han jag älskar osv. Vårt förhållande är JÄTTEstabilt annars och detta är inget problem så, men det blir jobbigt ibland för jag menar ju inget illa och blir själv ledsen när han blir ledsen över det. Hur ska jag göra? TACK ♥

  10. Hej!
    Spännande med manlig gäst, här kommer en fråga från mig:
    – Jag har två äldre bröder som står mig nära och som jag har en bra relation till. Jag har många kompisar och en stor umgängeskrets – men bara med tjejer! Hur skall jag göra för att knyta bekantskaper även med det motsatta könet?
    – Bästa och värsta raggningsrepliken?
    – Hur skall man göra för att inte låta någonting ”rinna ut i sanden” (som alltid händer mig). Som tjej vill jag inte stämplas som ”jobbig”, hur mycket kan jag höra av mig?
    Er podd äger!
    Över och ut

  11. Hoppas verkligen att jag kan få svar på nästa fråga, känns något som kanske både Michaela, Dasha och den manliga gästen kanske kan kommentera kring. Min frågar är; hur ska man bäst ge sin partner ”ensamtid” utan att känna sig som en needy flickvän? Min partner är i stort behov av egentid då han helst umgås med sina grabbar och gör grabbiga grejer (fotboll, hockey osv)… Tycker det är svårt att balansera utan att det känns som att man ”tjatar” om att han ska spendera tid med en..

  12. Jag har haft på G med en kille i två år men vi har inte ännu ett förhållande eftersom han verkar tveka. Vad ska jag göra? Fortsätta och hoppas eller dissa killen? så vitt jag vet har han inte heller varit med någon annan tjej

  13. Jag och mina kompisar har undrat en hel del över hur killar tänker i huvudtaget angående förhållanden – när blir man egentligen ett par och måste man säga att ”det är vi” och trycka upp det i ansiktet på dem för att de ska fatta? Tillexempel, min kompis och en kille träffades jätte intensivt i några månader, men när hon väl tog upp ”förhållande frågan” menade han på att han inte ens tänkt i dem banorna. Ursäkta? känner jag då. ”Ni har bettet er som ett gulligt kärlekspar i en evighet nu men du har inte tänkt på det så, alls? Troligt.” Hur som helst vart dem tillsammans kort senare och nu har de varit tillsammans i flera år, men vem vet hur det hade blivit om hon inte tagit upp frågan. Själv träffade jag också en kille sådär jätte intensivt i några månader och vi betedde oss precis som att vi hade ett förhållande. eftersom min kompis hade den där erfarenheten som jag nämnde innan var hon ofta på mig om att jag borde kolla upp vart vi faktiskt stod. jag tyckte dock inte att det behövdes då jag ansåg att jag och killen visste vart vi hade varann. en dag var han sorgligt men sant otrogen och låg med en annan tjej. ”vi hade ju inget förhållande men jag känner att jag borde berätta det för dig ändå för…” Nej menar du? Vi betedde oss precis som om vi var tillsammans, så vad fan är skillnaden? Saker och ting vart mer seriöst mellan oss efter detta eftersom vi här blev tvungna att börja prata om hur vi faktiskt kände och ville. men varför är det såhär?

  14. Hej!

    Är det så att utsidan ger insidan en chans eller är det olika mellan alla killar tror ni/du? Jag själv har fått uppfattningen att det är så då jag är lite större (mulligare?) än mina tjejvänner och när vi är ute och dansar så kommer (99% av fallen) killar fram till dem och inte till mig och pratar/frågar om nummer osv.

    Hur har ni Michaela och Dasha upplevt detta genom alla era år? Och är det så eller hur känner ni (alla tre)?

    Ni är bäst! ♥

  15. Hej! Först av allt vill jag säga att eran podcast är fantastisk, jag har inte missat ett enda avsnitt.
    Jag har en pojkvän sedan ett år tillbaka (jag själv är 22 år) och vi har haft långdistans (olika länder) mer än halva vårt förhållande. Trots det känns det som att allting fungerar jättebra och vi är som nykära. Jag älskar honom och ser mig själv dela resten av mitt liv med honom. MEN jag kan dock känna ibland att jag tänker på honom HELA tiden och saknar honom konstant, trots att jag har massor av vänner och ett väldigt bra liv utan honom också. Ibland känns det som att han kan gå väldigt länge utan att tänka på mig och fokusera på sitt jobb och sitt egna liv. Vad tror du om detta? Tror du att killar i allmänhet tänker mindre på sin kärlek vid ett distansförhållande? Jag känner ibland att jag själv har så svårt att fokusera på mig själv, och han verkar vara så bra på det. Väldigt tacksam för svar, kram.

    1. Svar till Vanessa:
      Åh jag sitter i PRECIS samma sits.. hade också velat ha svar på detta!

  16. Jag dejtade en kille ett tag men han gick från snäll till douche på bara några veckor. Neggade mig och körde allmänt ”The Game” mot mig så jag blev så jävla ledsen. Någon vecka efter att vi slutade dejta var vi ute på samma klubb men han hälsade knappt på mig, kvällen slutade med att jag åkte hem med en av hans bästa vänner som hade frågat honom innan ifall det var OK att han stötte på mig. Det var lugnt enligt honom men någon dag senare tog han bort bilder på oss på FB och unfriendade mig.
    Blir så sjukt förvirrad.. Vi slutade ses för att han inte pallade träffa mig men ändå blir han sur för att jag ”gått vidare”? Om han blev sur över att jag valde hans vän borde han bli minst lika sur på honom och inte bara på mig. Eller? Hur fan tänker ni killar egentligen? Haha.

  17. Hej! Jag undrar om killar tycker det är roligt/intressant och blir glada när tjejer frågar ut dem på dejt via sms/Facebook eller irl. Eller blir det helt enkelt för lätt för killarna då och tjejen blir för på och ointressant?

  18. Är det alltid så att om en kille vill vara med en så kommer han se till att vara det? (Bortsett från att man verkligen säger att man inte vill osv..)

  19. Hej!
    Jag undrar hur en kk-relation som hållit på i ca 4 månader (då man främst hörs på helger), kan leda till något mer seriöst? Om det ens kan det? Hur vet man eller hur kan man ta reda på om han är intresserad av något på ett mer seriöst plan?

  20. Jag har tänkt lite på det där med dofter. Enligt många tjejer kan endast en killes doft få de på fall (alltså en riktigt fräsch god parfym) och jag undrar om det är så även för de flesta killar? Skulle du påstå att det finns någon särskild doft som män går efter och vilken parfym eller doft skulle du vilja att din tjej bar?

  21. Hey man. Vad tycker killar om att vara hemma med tjejen en fredagskväll? Klassiskt fredagsmys (sånt som tjejer kan gå och längta efter i en hel vecka)

  22. Hey man. Vad tycker killar om att vara hemma med tjejen en fredagskväll? Klassiskt fredagsmys (sånt som tjejer kan gå och längta efter i en hel vecka)

  23. Är myten ”om en kille vill ha en tjej så ser han till att det händer sann?
    Eller kan även killar vara osäkra och inte våga ta initiativ till att något mer ska hända?

  24. Hejsan! Det här är något som jag och min pojkvän pratat en del om, men då vi båda är rätt oerfarna skulle det vara kul med era tankar kring detta.
    Vad är att vara kär, riktigt kär? När älskar man någon, och vad innebär det att älska sin partner för er?
    Tack för världens bästa pod!

  25. Lovisa, det du har varit med om är hemskt. Jag tror inte att det är så att män är mer otrogna än kvinnor jag tror helt ärligt bara att kvinnor är bättre på att dölja det, de har nog också mer ”affärer” det är nog vanligare att killar som du säger ”drar hem första bästa från krogen”. Med det sagt så tror jag att anledningen till att killar är otrogna är att de har svårt att uttrycka sina känslor eller att sätta fingret på vad som är fel i relationen, lägg till ett impulsivt beteende och otroheten är ett faktum. Jag vet många fler tjejer som har varit otrogna än killar men killarna blir oftare påkomna eller berättar för tjejen.
    Hoppas du lär dig lita på män i framtiden, det finns killar och tjejer som är så jäkla lojala att de hellre skulle hugga av sitt lillfinger än vara otrogna mot sin partner, en sån människa ska du ha! De finns där ute, ge aldrig upp hoppet om kärleken. Kram

  26. Om man nekat en kille en gång, och märker att han tagit illa vid sig genom att han undviker en – är det kört?

  27. Okej en gång för alla nu – HUR SKA MAN GÖRA I TIDIGT DEJTANDE? Hör så mycket olika från killar, ni vill att tjejen ska höra av sig och tycker att spelet är lame samtidigt som ni typ tänker stalker alert om man faktiskt gör det. Jag känner själv att spelet är så old och om jag är intresserad av en kille så vill jag vara rätt öppen och bara skitsamma, nu kör vi. Får man göra så? Aaahh behöver bara lite hjälp här.

  28. Tror du att om det är meningen att man ska vara tillsammans så kommer man bli det i slutändan även om det inte går just nu?

  29. Hur raggar man på bästa sätt på en kille? Både på Facebook och i ”verkliga livet”

  30. Hej!

    Jag är så konstig men.. jag gjorde slut med min kille förra veckan. Vi har varit ett par i drygt 3 år med en kort paus på tre dagar i augusti!

    Jag älskar honom och han är den finaste människan jag vet, men jag känner inte att jag är KÄR i honom.

    Nu när jag gjorde slut. (Kan tilläggas att han bor utomlands i tre månader och kommer hem om en månad! ) så avslutet var väl sådär.

    Men…

    Direkt när jag sa det,.. så stängde han av helt. Svarade inte. Jag hann inte ens säga att jag ville göra slut. Jag ville kanske inte ens det men jag ville att han skulle fråga hur jag MÅDDE och varför..

    Han bara stängde av. Helt. Detta var en vecka sedan. Två dagar senare tog han bort mig från Facebook. Allt vi haft bara kändes borta.

    Han har inte hört av sig. Ingenting. Han bara stängde av.

    VARFÖR?! Var jag inte värd mer?! VARFÖR stänger killar av såhär?! Det känns som att man bara SKITER i allt man haft.

    HUR ska jag bete mig?! Ska jag höra av mig?! Ska jag säga att jag blir ledsen över hur han betett sig?! FAN! 🙁

    Kram!

    1. Svar till Ledsen tjej:
      Fast dte där kunde en kvinna göra lika bra, tror inte det är könsrelaterat.

  31. Vad är det bästa att prata om med den man är intresserad av för att veta mer om honom men inte verka allt för nyfiken. Vad gillar killar att prata om?

  32. Jag är väldigt rädd för att människor ska se igenom min fasad och se mig, bara mig. Har därför svårt att släppa in nya killar i mitt liv, är väldigt öppen till en början, men när jag sedan tycker att personen börjar komma för nära stänger jag av. Jag har träffat många människor med liknande rädslor, men nu undrar jag vad du säger om det? Är tjejer räddare än killar eller tvärtom? Vad är det isåfall ni är rädda för?

  33. Hur är killar som femtonåringar? Vad pågår i deras hjärnor egentligen? Jag trodde det var en överdrift att alla killar i min ålder skulle vara så HIMLA fixerade vid kroppar och att skoja om det osv, men nu när jag fått nära killkompisar så har jag upptäckt att alla är så himla sexuellt fixerade.. Är det hormoner eller grupptryck eller är de allmänt dumma och sexfixerade?

  34. Hur gör man om man vill få lite ”man on man time” med Petra Tungårdens estetiskt perfekta kusin Joakim Graan?

  35. Först och främst kan vi väl alla hålla med om att this love stuff is a motherfucker?!
    Visst är det väl så att alla tjejer innerst inne har en speciell kille som de är lite extra sugna på och visst hade det varit underbart om vi kunde få denna kille att krypa dreglande efter oss. Så min fråga mer specifikt är då hur bör en tjej agera/bete sig för att håva in the goodlooking fella?
    kram

  36. Håller killar bara sin tjejs hand på stan och skedar och myser med henne bara för att hon vill? Eller gör ni det för att ni också faktiskt tycker det är mysigt?

  37. Hej!

    Först och främst måste jag säga att eran podd är sååå skön. Älskar att bara slölysna på er i bakgrunden när jag gör något annat..

    Nu till min fråga, då ni ska ha en kille med tycker jag detta är intressant att ställa till just honom.

    Jag har varit i ett förhållande med min nuvarande pojkvän i drygt ett år, men träffats som vänner några månader innan. vi har bott med varandra i 9 månader och jag är over the moon kär i honom. Älskar honom över allt annat, och trodde aldrig jag skulle få träffa någon som honom.

    Vi är väldigt olika, vilket uppenbarligen har gjort att vi dragits till varandra. Han älskar min spralliga sida. Jag skrattar högt och ofta, socialiserar mig med allt och alla, allmänt färgglad person. Blivit avfärgad från min familj kan man säga, där vi alla pratar högt och i mun på varandra under middagar. Har även 2 storasystrar.

    Han däremot, är ensambarn och har 2 underbara föräldrar som är motsatsen till mina.. Tysta, pratar inte i onödan, lite gammaldags etc etc. But i adore them.
    Han har ju självklart blivit avfärgad utav dem, med all förståelse. Han vet ju inget annat. Jag märker att han öppnar upp sig mer och mer, med känslor men även allmänt social kompetens. Iochmed att jag pushat honom att försöka vara mer så.

    Summa summarum, min fråga är helt enkelt – hur långt ska man sträcka sig att acceptera varandras olikheter, och hur mycket får man pusha för förändring? När sårar det och när är det något som den andra tänker ”gud vad skönt att du berättade det här, annars hade jag ju aldrig vetat om det.”

    Lite konstig fråga kanske, men det är ett litet dilemma.. Om ni inte väljer att ta upp detta i programmet å skulle jag bli ööööverlycklig om ni åtminstone kunde svara på detta, antingen snubben ni ska ha med eller kära Forni och Dasha 😀

    Puss på er!

    // Kajsa

  38. Hej! Först vill jag bara säga att eran podd är såå himla bra, tack!
    Är en kille som varit så himla taskig mot mig(skrivit taskiga saker osv) fast jag är jävligt trevlig liksom. Slutade svara i helgen när han sa att han ville ha min kompis nummer och att han gärna hade ”det” med henne, och ni kanske tänker ”oj är ju inte många dagar” men vi har pratat varje dag i ett år ?! Kommer han göra av sig igen? Hur tänker han? Har liksom inte gjort honom illa utan mest bara sagt att jag blir ledsen..kram kram!

  39. Åh så intressant!
    1. Vad är det mest attraktiva på en kvinna? (Både vad gäller kroppen och personligheten)
    2. Hur tänker ni med att spela svåra? Något många gör? Hur beter ni er då?
    3. Vad får er att vilja ha en tjej/ha tillbaka en tjej? Finns det beteenden hos tjejer som särskilt triggar igång er ”vill ha”-känsla?
    4. Hur gör man ett intressant första intryck på er?
    5. Beteenden hos er som alltid kan tolkas betyda en särskild sak? (T.ex. ”hör han av sig = intresserad”)
    Tack & Kram!

  40. Hejsan!
    Jag undrar hur man fångar en killes intresse? Och hur en kille visar intresse?
    En annan fråga jag gärna skulle vilja ha svar på är varför många killar är väldigt dryga när man skriver med dom? Varför är det så svårt att skriva ut hela ordet och skriva en smiley?
    Kramisar till underbara ni!

  41. Jag har alltid haft en känsla att killars känslor inte är lika starka som tjejers. Kan ni ligga somnlösa en vecka och tänka på tjejen ni älskar? Kan ni bli så sårade att allt annat känns meningslöst? Kan en tjej lysa upp eran värld? Och kan en tjej få världen att kännas helt meningslös?
    Emma

    1. Svar till Emma:
      Dethär funderar jag med på! Även om jag vet att min pojkvän älskar mig känns det inte som att han går runt & tänker på mig så som jag tänker på honom! Min pojkvän är lite mer av ’jag säger att jag älskar dig en gång & då menar jag det tills jag säger nåt annat’, medan jag överöser honom varenda dag.. haha 🙂

  42. Jag har alltid haft en känsla att killars känslor inte är lika starka som tjejers. Kan ni ligga somnlösa en vecka och tänka på tjejen ni älskar? Kan ni bli så sårade att allt annat känns meningslöst? Kan en tjej lysa upp eran värld? Och kan en tjej få världen att kännas helt meningslös?
    Emma

  43. Okej, jag har en ganska så stor fundering! De är nämligen så att jag har träffat en kille 3 ggr under ca. 2 år ,kanske ska tillägga att vi har legat en av dessa gånger men när vi ses har vi väldigt svårt att hålla oss ifrån varandra, men ingen stor grej alltså. Den stora grejen är att denna kille har haft tjej 2 av dessa tre ggr. Första gången visste jag inget om detta andra gången trodde jag dem gjort slut, men icke! tredje gången hade dem gjort slut och jag började lite smått hoppas på att vi kanske kunde ses lite mer. Vi började höras lite grann och han verkar intresserad. Efter en månad får jag höra av en killkompis att denna kille har en ny tjej, IGEN! jag blir rasande, och faktiskt väldigt ledsen och bestämmer mig för att inte höra av mig något mer.
    Men under alla hjärtansdag får jag ett meddelande (om man kan kallade det så?) på snapchat med ett hjärta på, vilket får mig att bli väldigt konfunderad. Har efter det även fått ett namnsdags grattis, vilket jag inte ens trodde man gratta någon för.

    Så min fråga är; vad vill denna kille är han intresserad eller ska jag bara lägga ner och glömma honom? Vill ju inte glömma honom.

  44. Hej! jag har varit tillsammans med min pojkvän i 4 år (vi är inne på vårt 5, och vi är 20 & 21 år) Vi älskar varandra väldigt mycket och har alltid kul tillsammans. Men saken är den, att jag tänker ju ”alltid” på honom när jag inte är med honom. Till exempel så om jag ser ett snyggt armband eller en fin tröja tänker jag ”Men gud vad snygg, den skulle nog … tycka om!” Och det har hänt många gånger att jag har köpt små spontana grejer bara för att göra han glad i vardagen! Sånt tycker jag är jättekul och uppskattar supermycket. MEN…det har han nog aldrig gjort till mig. Han är extremt seg på att svara på sms och liknande, jag ser på facebook att han läst mitt meddelande men svarar inte. Jag känner mig helt enkelt inte uppskattad, men älskar honom självklart. Vi gör ju varandra lyckliga men jag saknar det där lilla extra i vardagen av honom. Jag har sagt till honom flera gånger, det hjälper ett par veckor men sen tynar det liksom bort. Vad ska jag göra? Varför ändrar han inte på sig? Är han bara en trög kille eller är killar så? Hur tänker dom?

    Kram Sofie!

    P.s ni har bästa podden!

  45. Tror du att killar bryr sig
    Mer om utseende på den de år intresserade av än tjejer?
    Berätta om dina ”raggtekniker”.
    Do’s and dont’s inom sex,dejting,kärlek.
    Vanligaste ämnet ni killar snackar om?

  46. Åh så spännande!

    Jag har alltid undrat vad killar egentligen(!!!)snackar om när de är med grabbarna. Är det verkligen bara fotboll, öl och vilken tjej som har snyggast rumpa? Jag tror inte det…

    Älskar er podd tjejer! Ni förgyller mina dagar på jobbet:)

  47. För några år sedan träffade jag en kille som jag föll för vid första ögonkastet. Vi började skriva med varandra och min bästa kompis då sa att han gillade mig. Nu så här två år senare har han skaffat en ny tjej( det gjorde han tidigare) och jag har gått vidare men när jag ser/träffar honom faller jag lika handlöst igen. Hur det slutade vet jag inte egentligen meddelandena bara dog ut och likaså instagram och Facebook gillningarna. Idag finns en fråga jag ställer mig varje gång jag ser honom. Gillade han mig på riktigt, var han lika kär som mig? Hur vet jag?

  48. När jag började högstadiet splittrades hela min klass. Jag och min första kärlek(vi var aldrig tillsammans) träffades varje dag på bussen. Vi pratade gamla minnen, om livet och alla nya upplevelser. Vi hängde ett tag, glada i varandras sällskap. För något år ändrades något. Jag slutade prata med honom och han med mig. Jag är fortfarande lite småförälskad i honom så här 3 år senare. Vi åker på samma buss fortfarande men tittar knappt åt varandras håll. Jag vill inte börja prata med honom för jag vill inte tränga mig på, allt var naturligt förut. Vi som gått med varandra i 6 år och sedan splittrades. Vad har jag gjort för fel?

  49. Hej! Vill börja med att säga att jag älskar eran pod! Jag har en fråga till mannen i fråga, hur pratar ni om tjejer i ditt killgäng? Pratar ni endast om ert senaste ligg och ”hur bra min tjej är i sängen”, eller pratar ni om riktiga känslor? Tex tar ni upp om ni blivit sårade osv. Alla killar känns såååå känslokalla och verkar enbart bry sig om att ligga. Jag är rädd att öppna mig för er killar eftersom jag är så oerhört rädd att bli sårad. MEN om inte så har du nu chansen att försvara männens rykte, och därmed ändra min syn på er! Stor kram från mig

  50. Träffar en kille som är skitmysig, kramar mig hårt och vill sova hopslingrad o sådär. Han har berättat väldigt personliga saker om sig själv och verkar vilja veta saker om mig med, även om jag har svårt att öppna mig. Men han har aldrig bjudit ut mig på en riktig dejt och vi ses bara spontant på kvällstid… Är det bara sex han vill ha i allafall?

  51. Åh vilken superbra grej! Jag har en viktig fråga, gillar killar när tjejen tar initiativ till att ses? Jag är van vid att killar hör av sig till mig men just nu är det en kille som fortsätter snacka med mig (efter vi hamnat i säng tillsammans) men aldrig tar upp frågan att ses.. Bara vid 3 en lördag (dock ömsesidigt) Inga hard feelings, jag tycker det är najs som vi har det nu och vill inte förstöra något, men samtidigt måste man ju våga för det kanske kan leda till något ännu bättre?

    Puss och tack för en bra pod!

  52. Hej! För att komma rakt på sak. Första gången du ser en i underkläder eller naken, bryr du dig om hennes kropp då? Att det kanske finns lite fett, småa valkar vid bh-bandet t.ex, nån finne på ryggen, och att låren inte har ett mellanrum? 🙂 För jag har läst att det är i stundens hetta, så att killarna inte bryr sig om tjejens kropp? Är detta sant? Kram!

  53. Hur vet man att en kille inte bara vill ha en för sex? Om situationen är att man skriver med varandra, hur kan man tolka hans skrivande? Vill han bara ha det som är mellan benen eller är han seriös och gillar en? Tack på förhand!

  54. Kul tänk tjejer och sååå välbehövligt!

    Okej, ställer den uppenbara frågan då: Hur tänker ni om ni gillar en tjej? Förstår att killar precis som tjejer är olika, några blygare och mer nervösa än andra och några tar vad de vill ha! Är det som i filmen ”He is not just that into you” dvs. att oavsett typ av kille (blyg, macho) om han är intresserad av en tjej då hör han väl av sig? Och ser till att man ses?

    Frågorna är kopplade till en kille jag träffade en kille en kort stund och som jag inte ens själv hann bilda en uppfattning om mina känslor för det blev så sällan/kort tid. Vi pluggade ihop och bestämde oss sen på mitt initiativ för att ses ute för ett glas. Gick väl ok för att vara första gången. Sen skulle vi ses igen på hans initiativ men han hörde inte av sig… Veckan gick och jag hörde av mig och bestämde att vi skulle ses och sen kom en resa mellan och sen sågs vi tillslut men jag fick styra upp ställe: blev middag osv. Han har under hela tiden var seg på att höra av sig och jag förstår också att vi alla har olika kommunikationsbehov/rutier med sms osv, men har ändå dykt upp när vi hade bestämt. Samma vecka som middagen sågs vi i slutet av veckan för utställning. När vi sa hejdå så sa han igen att vi skulle ses näsa helg.

    Jag smsade och föreslog exakt det han hade haft i kikaren till helgen innan men som inte blev av. Några dagars väntan och det blev just det han föreslagit: utställning å mat. Efter det hem till honom. Sov över. Fick tandborste och frukost. När jag gick därifrån dagen efter sa han vi hörs i veckan. Han hörde aldrig av sig. Jag väntade till söndagen och smsade. Inte ett pip. Två dagar senare ringde jag – inget svar. Och nej, jag har inte hört nåt. Han jobbar och pluggar så jag fattar att han inte har lika mkt fritid som mig som ”bara” pluggar. Men han hade ju hört av sig om han var intresserad.. Det stör mig bara att han inte ens via den enklaste kommunikationskanalen sms kan avsluta det och säga att vi inte ska ses. Tilläggas bör är att han är drygt tio år äldre än mig och att han jobbar. Trodde män blev bättre med åren? Och det finns ju ärligt talat enklare sätt att få ligg på? Varför slösa hans tid, pengar och energi på aktiviteter osv om han inte ens kan skicka ett sms.

    Jag vet att jag förtjänat bättre och jag skulle inte stå ut med att gå i dagar och vänta på ett sms-svar och inte veta om vi ska ses eller inte. Men jag blir så snopen när jag inte ens själv hade klurat ut vad jag känner och hade gärna träffat honom med. Det känns som ett oavslutat kapitel. Vad ska jag göra? Vill hör av mig men hans tystnad talar sitt tydliga språk. Skulle dessutom bli jobbigt om/när vi ev. springer på varandra ute – ”Nej där är den där jobbiga tjejen”…

    Som sagt – what to do?

    Kram

  55. Min pojkvän har svårt med att jag umgås med han och honoms kompisar ihop (vilket jag tycker är viktigt att man umgås med varandras vänner). Jag märker att han lätt blir avundsjuk om jag pratar med nån av hans vänner? Varför blir han så avundsjuk när det är hans kompisar? Det är ju inte så att jag snackar med någon helt random. Jag känner nästan att jag måste pussa på han efter jag sagt minsta mening till en av hans vänner för att han ej ska sura. Så töntigt bara!

  56. hej! jag är en tjej som gör ganska ” manliga” saker, tex jagar, och tränar mycket. Jag har alltid fått höra ”du ska nog passa dig för att säga att du jagar till killar” och ”verka inte för tuff, då kommer killarna känna sig hotade”… ALLTSÅ bara massa ”visa inte vem du är för då kommer du inte kunna få en kille att falla för dig”.
    vad tycker du om detta ? är det så att jag dölja mina ”manliga sidor” för att kunna bli vän/eller mer med en man?

  57. Oj ska försöka fatta mig kort om det går. Dejtar en kille, vi klickade väldigt fort, har kul ihop, grymt sex osv. Men det är nästan alltid jag som måste höra av mig om vi ska ses. Han är alltid på att ses när jag väl frågar men jag tog upp det med honom och han sa att han är väldigt svår. För några veckor sen slutade jag höra av mig. Tänkte om han vill fortsätta träffa mig så måste han ju höra av sig. Gick lite mer än två veckor och hörde ingenting men i lördags träffades vi av en ren slump på en nattklubb. Han stod precis bredvid mig vid baren och vi började prata och han verkade uppriktigt ledsen och berättade om hur arg han är på sig själv för att han inte har hört av sig, att han alltid drar sig undan när han känner att han börjar komma någon nära, att han vill höra av sig och träffa mig men hans dåliga självkänsla sabbar för honom. Han anses se väldigt bra ut och han berättade att han är så trött att tjejer bara ser honom som en snygg kille och inget mer. Att han blivit så bränd i tidigare förhållanden och den enda personen han litar på är sin mamma. Att han vill slå sig ner och stadga sig men att han är så rädd att bli sårad. Jag som läser till psykolog har dragit mina psykologiska termer i huvudet men jag vet ändå inte vad jag ska tro. Vi var i alla fall med varandra hela kvällen, han höll mig i handen och när vi kom hem pussades vi och höll om varandra hela natten. Inget sex. Så vad tycker du? Ska jag fortsätta ”jaga” honom? Vi båda är 28 år, båda har tidigare haft varsitt förhållande som varade i 5 år. Han har varit singel i två år och jag i ett halvår.

  58. Hej! Tack för en super podd!
    Vill passa på att fråga denna mystiska gäst om (alla) tjejers problem: vikt&kroppsproblem. Hur viktigt är det med kroppen egentligen? Då menar jag första gången man ses typ inte efter ett 5 års förhållhande (för då tycker man ju om personen för den dom är). Hur mycker tänker killar på tjejens kropp? Självklart ska man bli attraherad men hur viktigt är det med super skinny ben, stora bröst, platt mage och en kick-ass rumpa?
    Mvh en tjej som hatar att gå till gymmet

  59. Hej Michaela!
    Jag skulle vilja fråga denna manliga gäst hur mycket killar påverkas av sina kompisar? Alltså om tjejen de träffar. Själv haft problem med det att killen jag träffar påverkas så mycket av vad hans kompisar tycker och alla andra med. Hur viktigt är det för en kille vad hans polare tycker?

  60. Jag har en fråga till dig istället (japp nu fick du titeln som kärleksguru haha).. Om man har känslor för någon som är så fel så det finns inte för en (tex. att han har en flickvän, är kriminell, bor 1000tals mil bort, eller att man helt enkelt vet att han är ett svin), ska man säga upp kontakt då även fast det inte alls gör så att känslorna kommer att försvinna? Eller ska man göra det känslorna vill ”för tillfället” som ju är att hålla kontakt och dra till sig varje liten stråle kärlek som finns från detta svin? Får ju alltid höra ”följ ditt hjärta” men egentligen hur smart ska man agera i kärlek? Du verkar ju ändå ha hittat jävligt rätt nu. Grattis! Kramar

  61. Jag vet att killar blir lika hjärtekrossade som tjejer blir. Men ibland känns det inte så. Jag har killkompisar som dricker några öl, man tröstar, han skriker några fula ord och sen somnar han. Nästa morgon är det ”det är okej, jag kommer över det” så går han till jobbet. När mina tjejkompisar (eller jag själv) får tillbaka ett trasigt hjärta slutar världen snurra. Vi dricker flaska efter flaska på tom mage, slutar äta, badar badkar och gråter, gråter gråter. I månader. Sen gråter vi lite till för att han redan verkar ha gått vidare. Varför är det så här? Är tjejer känsligare? Eller har killar något konstigt beteende där de vill hantera det på egen hand? Antar alla har olka sätt att resa sig upp från ett krossat hjärta. Men ibland känns det jävligt när jag inte kan gå upp ut sängen på en vecka och han lägger ut glada bilder från en aw. Förstår ni vart jag vill komma? Omformulera gärna då frågan, då den blev väldigt lång.

  62. Efter 1,5 månads dejtande så insåg jag att jag var alldeles upp över öronen förälskad i killen. Enligt honom vid denna tidpunkten kände han samma sak. Detta är första gången jag kände såhär sedan mitt förra långa förhållande på fyra år (vilket var 1 år sedan). Så jag blev skit rädd. Och avslutade det. Idiot. nsåg mitt stora misstag 1,5 vecka senare. Ringde honom och berättade vilken jävla idiot jag var som avslutade det och att jag bara blivit livrädd för jag insett hur mycket jag tyckte om honom osv osv. På en och en halv liten jävla vecka säger han då att hans känslor \\\”avsvalnat\\\” osv, och jag förstår ju att jag sårade honom och att han är skraj nu. MEN. Nu har jag gjort ALLT för att få honom att förstå att jag vill ju bara vara med honom. I förra veckan skulle han tänka efter vi hade haft ett snack på måndagen. På torsdagen hör han av sig och säger att läget är oförändrat och att han inte vill. Jag hade ju aldrig agerat som honom? Och han sa ju att han verkligen tyckte om mig innan (detta är ingen badboy, han har ett hjärta av guld). HUR KAN HAN HA SLÄPPT DET SÅ SNABBT?!?!? Och varför i hela fridens namn slutar han tex inte följa mig på instagram om han inte är intresserad. Jag har ju tagit bort honom på alla sociala medier för vi har ju inget med varandra att göra längre?!? Håller på att slita av mig håret i att förstå hur killars hjärnor funkar här. Kommer han komma om jag låter honom vara? Vi har inte pratat sedan i torsdags när han sa att han inte ville. Och jag bara låter honom vara. Men mitt hjärta vill ju så gärna vara med honom.

  63. vad tycker du om kärlek o vara i ett förhållande?
    vad uppskattas av killar att man gör, om man vill göra något speciellt.

  64. Gör en lång historia kort. Om en kille man träffar (allting känns rätt när man ses) men håller just nu på att slutföra olika tentor osv inte är speciellt bra på å höra av sig och blivit lite mer ”off”, hur ska man tolka det? När han säger att han faktiskt är upptagen är han de trots lite stelare sms, eller är det ett sätt att dissa ”snyggt” (fast i mina ögon inte så snyggt). Blir galen! Vill bara höra ett ärligt svar, men känns lite konstigt å fråga också!

  65. Hur tusan gick det till i hjärnan hos denna killen och vad fan vill han? Vi träffades i 8 månader ungefär, saker blev snabbt seriösa och vi hade ”the talk”. Han frågade vad jag ville med detta, ville jag bli tillsammans med honom eller vad skulle ske? Klart som fan jag ville, men dum som jag är (man har ju en tendens att inte vilja pressa killar av rädslan av att de springa iväg) svarade jag ”det är väl ingen brådska. Låt oss fortsätta som nu och se vart det leder, jag gillar dig otroligt mycket”. Vi avslutade samtalet med kyssar och löften om fortsatta träffar.

    Men då! Då försvinner han. Inga svar på sms, inga samtal – ingenting. Jag försökte ta tag i det men han ville helt enkelt inte snacka, han sa att han inte ville såra mig, att han var en dålig kille för mig osv.

    Sen drog han iväg utomlands ett halvår, själv låg jag hemma och sörjde. Nu kom han hem för bara några dagar sedan och det första han gjorde var att skriva till mig, fråga om mitt liv osv. Inget flörtigt eller inbjudande direkt. Mina frågor till dig,allsmäktige podd-kille: vad vill han? Varför hör han plötsligt av sig efter ett halvårs tystnad? Och framförallt: vad ska jag göra? Jag är fortfarande helt sjukt sugen på honom men vet inte om jag bör försöka inleda något. Om jag bestämmer mig för att försöka, hur återupptar jag då den FÖRÄLSKELSEN jag vet att vi ömsesidigt hade förut?

    Mycket tacksam för svar! Kram

  66. Hej!
    Hör jämt och ständigt att om killar verkligen är intresserade så visar dem det. Är det verkligen så? Finns det verkligen inte killar som är lite fega och rädda för att fråga om man t.ex. ska träffas? Blir killar direkt ointresserade om man visar att man själv är intresserad? Han har visat en del intresse, men är samtidigt lite distant. Han är väldigt blyg och osäker, vilket jag inte är van vid att killar är. Hur gör man för att inte vara för ”på”? Att någon fyllesmsar en och skriver att man är finast i världen osv, betyder det ens någonting eller brukar det finnas en grund till det?
    Antar att ni som har lite mer livserfarenheter har en tanke om detta! Tack för värlens bästa podcast förresten, följer den slaviskt! Ni är fantastiska! ♥

  67. Hej! En fråga som jag försöker pumpa mina killkompisar på utan resultat som helt klart är material för er podd och speciellt detta avsnitt! Jag och pojkvännen tog efter några tuffa veckor en paus. Hans hjärta gick itu, jag ångrade mig och nu är vi tillbaka på… en ruta nånstans i mitten. Att vilja vara med varandra igen men båda två vara rädda för att bli sårade igen. Att inte byta nyckel igen, inte sova med varandra så ofta som man borde, men ändå vara ihop. I ett konstigt jävla mellanting. Frågan hur som, är att jag efter miljontals googlingar läst allt om hur man får en kille att bli lika kär och galen i dig som första gången och kommit fram till – no contact & stay busy. Mina små men omfattande experiment har faktiskt gett resultat.. ibland. Men på riktigt, funkar skiten? Blir en kille på riktigt galen i dig om du fokuserar på ditt egna liv, tar han saken i egna händer? Kommer han stå utanför min dörr med blommor och stora ord om jag sätter sms-förbud på mig själv? ”Jagar en tjej en kille så springer killen längre bort, men om en tjej försvinner så börjar killen jaga” Nu vill jag ha svar!! Hur ska jag bete mig?

  68. Är det generellt för killar har ha en på/av-knapp över sina känslor? Hur lyckas man med det i så fall? Jag och min pojkvän lever i distansförhållande och mitt hjärta går i tusen bitar av längtan. Han därimot klarar av att acceptera läget, och lyckas stänga av alla negativa tankar. Jag orkar inte det, när jag blir ledsen så kommer allt och jag ser inget positivt med distansen utan vill bara ha honom fastklistrad vid mig. Hur ska jag klara av att tänka så positivt som han gör?

    Tack för bästa podden, kramar!

  69. Han säger till mig att han älskar att umgås med mig, han trivs med mig och vill aldrig att jag ska gå när vi umgås, han kan vara sig själv med mig som han aldrig kunnat vara med någon annan, vi har samma humor och skrattar konstant och vi klickar så himla bra.
    Han påstår sig själv inte känna mer än ”tycka om”-stadiet, men för mig är det ovan en tydlig kärleksförklaring. Men han säger att han inte är kär, är inte det kärlek?
    Vi har inte träffats konstant, utan i perioder, vi har även dejtat andra men i slutet av dagen har vi alltid slutat upp med varandra. Med många förklaringar till varför vi vill vara med varandra, men sen finns det inte kärlek för honom. Det här gör mig galen.

  70. Hej! Grymt initiativ.

    Gjorde slut med min pojkvän för ca 1 månad sedan, träffade honom utomlands med hans kompisar. Har under den senaste tiden börjat sakna honom så jag spricker, men med respekt mot honom inte sagt något. Ringde dock honom i veckan och frågade hur han mådde etc., då frågade jag även hur det gick med tjej(vi kallar henne Lisa nu). Han svarar ”bra, vi träffas nu”.
    Det gick fort, är detta ett tecken på att jag aldrig kommer komma in i hans liv igen på det sättet? Vissa påstår att han säger det för att göra mig svartsjuk.
    Tror du att det aldrig kommer bli vi igen?

  71. Hej! Jag har diskuterat med mina vänner om att ta första initiativet, att möjligtvis skriva första och om att hinta för killen att man är intresserad. De tycker att det är killen som skall göra det, jag tycker det är båda. Jag skriver gärna, går gärna fram och presenterar mig, men frågan är – vad tycker egentligen killar om tjejer som gör det? Jag orkar nämligen inte sitta och vänta på att killarna jag är intresserad av kommer fram om 3 månader. Haha

    Ha det bra. Haj

  72. hur vill ni att tjejer ska vara i sängen? hur viktigt är det första gången man har sex med en ny partner att det är bra?

  73. Hej på er! 🙂

    Jag undrar hur den största delen utav killar vill att en tjej ska vara i början när man träffas?

    Hur vet man att en kille är intresserad utav en?

  74. Gillar killar att bli ”uppraggade”? Kan de leda till något mer eller är det bara för kvällen om man går hem tillsammans efter en utekväll?

    Älskar podden, gör mina torsdagar 🙂

  75. Hej!
    Jag har träffat en kille i ett halvår men han säger att han inte är redo för ett nytt förhållande. Han säger ändå att han bara träffar mig och att han bryr sig om mig och tycker att det är jobbigt som det är. Vi brukar ha sällskap hem från krogen men pratar knappt mellan utgångarna även om vi alltid spenderar stora delen av dagen efter ihop och har väldigt kul. Åldersskillnaden är över 10 år och jag vet inte om det kan vara ett problem. Min fråga är.. tror du jag helt ska släppa honom eller ska jag ta det som det kommer och hoppas på att han tillslut blir redo?

  76. Hej du manliga gäst. Vad tycker du om att en del killar kollar på porr när dem är i ett förhållande? Vissa tycker att det är okej medan jag till exempel inte klarar att min kille gör det. Vad tycker du och vad tycker dasha och forni? Tusen kramar!

  77. Hej tjejer! Jag tycker att er podd är grym och är till en stor hjälp för mig just för att höra att man inte är den ända i världen med kärleksproblem och just för att jag har väldigt svårt för att öppna upp mig för folk och vill hellre klara mig på egen hand, så det är väldigt skönt att få tips av någon som man inte alls känner. Okej nu är det så att jag skulle vilja berätta min historia om en kille som har fått mig att bli dödskär och hoppas att ni kan hjälpa mig!

    För ungefär ett år sedan så började jag och mina vänner att umgås med ett gäng killar (som vi umgås med än idag, dock inte lika mycket). Anyway en av dem killarna var intresserad av mig och gjorde allt i sin makt för att kyssa mig. Jag var då på den tiden inte alls så intresserad av just honom just för att jag kände på mig att den killen var badboy och skulle inte vara bra för mig så jag höll på med hans kompis istället. Medans jag höll på med den andra killen så blev jag och ” badboy killen” bara närmre och närmre och pratade väldigt mycket med varandra och tillslut haffade (hookade) vi, vilket resulterade till att jag hade fått känslor för honom.

    Jag berättade då att jag fått känslor för honom några veckor efter att vi kyssts och han svarade med att han blev väldigt glad men samtidigt chockad. Därefter träffades vi lite till och från utan att göra någonting tills en kväll i augusti då jag förlorade min oskuld till honom, efter att vi har haft sex lämnar han mig liggandes i sängen och drar på en fest. Att förlora oskulden till honom var en väldigt stor grej för mig vilket han visste om.

    Dagarna efter att vi haft sex kände jag mig helt förkrossad just för att han inte hade sagt ett endaste ord till mig efter sexet. Jag tog saken i egna händer och skrev ett sms till honom, det var bara ett ”hej, hur är det” sms men dagarna gick utan svar och jag kände mig totalt utnyttjad. Tillslut 3 dagar efter smset svarade han.

    Jag tog så illa vid mig för att jag tyckte att han kunde ha pratat med mig efter att han tagit min oskuld. Nu hade jag verkligen blivit kär i honom och han blev det enda jag kunde tänka på.

    Några veckor senare ville han träffa mig, vilket vi gjorde. Vi kysstes lite och sen ville han ha sex med mig igen, (Jag hade pratat med mina vänner om vad de tyckte om att ha sex med han igen och de sa att jag skulle skita i honom totalt eller åtminstone prata med honom hur jag tyckte och kände innan vi gjorde något.) Jag sa då att jag inte ville ha sex med han när vi låg och kysstes, istället låg vi bredvid varandra och bara småpratade. Helt plötsligt ställde han frågan: vad är det du vill med mig egentligen? Jag blev så ställd så att jag inte vågade säga vad jag tyckte och sa bara: jag vet inte. Vi släppte det och nu ångrar jag mer än någonsin att jag inte berättade hur jag kände för honom. Vi har snackat lite efter det men vi har inte sätts på cirka 5 månader och vi har alltid gått via våra kompisar när vi har velat träffats.

    En liten till grej som ska in i historien är att när han är med sina killkompisar blir han en helt annan person än när vi pratar och är med varandra ensamma.

    Nu till huvudsaken! Hur ska jag göra? Är ju fortfarande dödskär i denna kille! Skulle även vara kul att få svar på det hela ur en killes perspektiv!Blir jätteglad om ni tar med det här i eran podcast! 🙂

    Ni är bäst! Puss och kram!

  78. Vad intressant med en manlig infallsvinkel på podden!

    Jag har ingen fråga direkt utan tycker det vore väldigt informativt att få höra dina personliga tankar kring framtiden när det gäller att eventuellt gifta sig och skaffa barn. Tror du att det finns skillnad på hur samhället lägger press på kvinnor jämfört med män att sträva efter just detta(tex tidigare osv)? Känner du någon press eller stress inför det(dvs om du inte redan är gift och har barn barn).

    Samt är det någonting du dagdrömmer om att hitta den rätta och bilda familj eller känner du att det är mer någonting som växer fram när du väl hittat den rätta för dig?

    Lång ” fråga” men kort och gått så vill jag gärna höra dina personliga åsikter kring giftermål, bilda familj, pressen och stressen som kan tillkomma med det.

    Tack för mig.

  79. Jag är en tjej på 18 år. Jag har varit med en del killar som är kring 25-28 års åldern. Jag bor fortfarande hemma och går liksom sista året på gymnastiet. När jag är 28 år är min tanke att jag ska vara med min person eller i alla fall inte med vem som helst. Är killar likadana eller hur ska jag tänka med dessa killar? Vill de flytta ihop och börja tänka på framtiden redan nu? Jag är ju bara 18 år som sagt. Är killar segare i utvecklingen eller är han seriös? Vill inte ge mig in i något för seriöst när jag är såhär ung. Vill leva lite.

  80. Hej!
    Jag skulle gärna vilja få reda på hur man bjuder ut en kille på bästa sätt. Är jätteintresserad av en kille som jag mött på gymmet men har inte vågat ta kontakt med honom. Nu har jag dock bestämt mig för att göra det. Känner att det är nu eller aldrig, jag har inget att förlora. Så hjälp mig och säg hur man ska göra! 🙂
    Kram och tack på förhand!

  81. Hej!

    Det har gått 4 år sen mitt ex och jag bröt upp. Eller ja.. han. Vi har inte pratat med varandra sen dess även fast vi stöter på varandra då och då. Han pratar om oss bland andra ibland och jag tycker fortfarande om honom väldigt mycket och vill försöka igen. Men det känns så himla hopplöst eftersom jag stängde honom ute är han lämnade mig men fortfarande ville vara vänner och hålla kontakten. Har jag missat hans tåg och varför pratar han om oss bland andra??

  82. Min pojkvän har verkligen problem med att man kallar honom smeknamn som typ gubben eller sötis. Han säger att det får honom att känna sig omanlig och efter att jag frågat andra killar så tycker dem samma. Varför är det en sån stor grej? Är manlighet en enkel grej för en tjej att sabba och (om man då är i ett hetrosexuellt förhållande) är det verkligen så att jag som kvinna måste stärka den manligheten? Om jag vill kalla någon jag tycker om för ngt sött, hur skadar det manligheten? Vad tycker er gäst?

  83. Hej världens bästa podd!
    Hur vet man om en kille vill ha en KK eller ett förhållande? Jag träffade en kille på krogen för någon månad sedan. Efter det har vi setts hos honom och en gång i stan. Först var detta bara en kul grej men nu har mina känslor börjat vidgas och jag vill dejta mer seriöst. Problemet är att jag inte vet om han vill det eller om han ser mig som sin KK. Jag vet inte om han träffar andra men skulle bli ledsen om han gjorde. Hur vet jag om han vill något seriöst? Finns det signaler att läsa av eller särskilda saker jag kan säga för att få svar?

  84. Haha åh jag är så mycket en av dem haha… hittat någon som är likadan fast i manversion nyligen, får se om vi tar död på varandra eller höjer varandra 🙂

  85. Hur fungerar det med killar och deras Bro codes? jag har fått uppfattningen av att de flesta killar jag träffat har väldigt lite bro code. T.ex. vid flera tillfällen har jag dejtat en kille och denna killes kompisar har raggat på mig och försökt träffa mig samtidigt.. förstår inte vad jag ska göra för det är fett stelt kan jag tycka.

  86. Hej finaste Michaela och Dasha! Undrade ifall ni kunde framföra den här frågan till er gäst. Förra helgen hookade jag up med min crush- vilken dröm eller hur? Vi spenderade hela natten tillsammans och gick hela vägen. Han sa också att han var intresserad av att göra om det i nyktert tillstånd. Det här var alltså på fredag och nu är det tisdag och han har ännu inte heller hört av sig. Ska jag ta det som att han ville ha en one night thing eller är det ännu för tidigt att börja analysera saken? Till saken hör att vi flirtat i flera veckor och att det var han som tog kontakt på fredag. Går killar på den gyllene 3-dagars regeln eller next weekend regeln och när ska man förstå att han aldrig kommer ta kontakt? Kram!

  87. Hej Michaela, Dasha och veckans gäst!

    Jag har träffat en kille när jag varit ute, varpå vi både en och två gånger har gått hem tillsammans. Alltså finns viss attraktion till varandra, åtminstone på fyllan.

    Till min fråga, kan detta bli något mer seriöst? Jag tror nämligen att killen kan vara pojkväns material. Kommer killen visa intresse genom att höra av sig mitt i veckan om han är intresserad av att se om detta kan leda till något mer? Eller bör jag höra av mig? Och isåfall, vilket är det bästa sättet att börja ses/dejta?

    Tack för den bästa podcasten och TACK för att denna superkille gästar podden.

  88. Nästa podcast borde handla om ångest, väldigt relevant. Så många ungdomar som går runt med ångest

  89. Hej tjejer! Er podcast är verkligen riktigt bra! Jag tycker att det vore kul om den manliga gästen kunde svara på vad han tycker om att dejta sin kompis lillasyster och hur vanligt det är. Om det var hans egen syster och kompis, hur skulle han reagera? Om han blev besviken, vem av dem skulle han bli mest besviken på? Och är det mer okej om man dejtar eller om det bara skulle vara ett one night stand?

    Mvh Maja

  90. Hej! Varför tycker killar det är kul att playa tjejer?

    Träffade en kille för ett tag sedan. Vi går på samma skola, så jag ser honom ungefär varje dag. Vi började skriva till varann på Facebook. Och under den tiden så dissade han mig flera gånger och vi sågs även en gång hemma hos han. Efter det fick jag reda på att han hade haft tjej hela tiden och att han bara lekte med mig. Dock så hade jag redan fått starka känslor för honom och nu har jag riktigt svårt att komma över honom.

    Vad ska jag göra? Tror ni att han kommer komma tillbaka till mej någon gång? Eller ska jag bara försöka att glömma honom, trots att det är otroligt svårt!

  91. Vad tycker killar om tjejer som tar intiativ till första dejten?
    Spelar det någon roll vilken dejt man ligger på?

  92. Hej, min systers pojkvän ”glömde” bort att köpa henne en födelsedagspresent och när alla hjärtansdag var så gjorde han ingenting. Jag tror att min syster tycker det är pinsamt för hon vill inte prata om det. Kan jag göra något, i såna fall vad och hur kan man säga det på ett bra sätt? Kram

  93. Jag undrar hur killar ser på tjejer som är oskulda? Känns som att killar som vet om det bara är intresserade av att ta den och då känner man att man inte vill ligga med killen. Hur tänker ni kring det? Är det osexigt med en tjej som inte är erfaren överhuvudtaget?

  94. Berätta om en stor ”turn on” och ett ”big no no”. (gärna mer allmän, typ personlighet, utseende etc. snarare än i sängkammaren, kan vara både i parrelation, en dejt, eller en tjejkompis, alltså tjejer överlag)

  95. Jag har träffat en kille ett tag som för ett år sen hade en crush på mig men just då var jag inte redo. Nu har vi hängt i ett par månader fram och tillbaka och han är världens gulligatste och jag har tolkat hans ”gulliga-signaler” så som att pussas nyktra bland våra vänner och bara ligga i sängen och mysa en hel dag som att han tycker om mig, jag har fått känslor för honom men nu säger han att han aldrig trodde att jag skulle börja tycka om honom och stt han bara vart gullig emot mig för att han bryr sig om mig. Dett känns som att han säger detta för att han inte är redo för något allvarligt just nu men jag vill bara få honom över på min sida. Vad tycker du att jag ska göra?

  96. Vad tycker killar om oskulden? vad tycker de om tjejer som är oskuld, är det bättre eller sämre att vara det? och hur ser dom på sig själv som oskuld,är det en jobbig sak som dom bara vill ”bli av med” eller betyder oskulden någonting för dom? är det bättre eller sämre att vara oskuld i killvärlden?

  97. Hur ser ni killar på tjejer (som är 19 år och uppåt i åldern) som inte har legat med så många (= inte så erfaren)?

    Man har ju hört att killar tycker det är fint med tjejer som inte har vart med så många men ni vill väll fortfarande ha någon som är ritkigt NICE mellan lakanen?

  98. Hej manliga gästen!

    Jag har märkt att många tjejers frågor handlar om att man inte vill verka klängig/jobbig/needy och om hur killar är kyligare i relationer osv. Jag har en fråga om hur man uppfattas som tjej när man är TVÄRTOM?

    Jag har en relation sedan 4 år tillbaka, älskar min kille med hela mitt hjärta och vill leva med honom. Saken är att hans och min vardag är väldigt olika varandra. Han jobbar heltid 7-16 och jag pluggar på högskola och har ett mer rörligt schema. Pga att jag pluggar och min personlighet så behöver jag väldigt mycket egentid. Jag har alltid älskat att vara själv. Han har däremot ett väldigt stort närhetsbehov och vill helst träffas varje dag! Sedan en tid tillbaka säger han att han vill flytta ihop, men jag känner att jag vill bo själv tills jag har pluggat klart (2 år till). Varje gång jag försöker förklara det blir han väldigt sårad. Samma sak med fysisk närhet; jag är ingen kramig person, men han är det. Jag tycker såklart om att vara nära honom, ha sex med honom och hålla honom i handen, men jag gillar inte att hångla offentligt eller att bli omhållen när jag sover! Hur ser killar överlag på sånt? Jag känner mig som en dålig flickvän för att man ”förväntas” gilla sånt som tjej!

    Vi är båda 25 år kan jag tillägga. Därför känner jag också en press från omgivningen att vilja flytta ihop, skaffa barn och hela karusellen. Men, alltså, jag vill hinna bila i USA med honom först, om du förstår vad jag menar.
    Hur ser killar överlag på tjejer som kräver sin egen space, inte vill låta omvärlden pressa henne till att leva livet i någon annans takt och som inte vill fucking skeda i sängen? Kommer jag att stöta bort honom om jag inte ändrar mig?

  99. Hej!

    Jag har en simpel fråga: Vad är det egentligen killar vill ha hos en tjej? Vi tjejer har fått för oss så mycket konstiga grejer (t.ex. att killar vill att vi ska se perfekta ut och helst hålla inne fisarna… skämt åsido, men ni förstår nog vad jag menar). Vilka är de största myterna angående hur en tjej ska vara i en killes ögon?

    / Adina

  100. Hej Michaela! Eftersom jag vet att du är en gammal Älta-bo och hanren lillebror i min ålder så vänder jag mig till dig. En blogg har startats på devote som heter skvallerbyttan.devote.se och som denna person som startat bloggen skriver, kommer det skrivas en massa skvaller och säkert osanningar om ungdomarna i älta. Detta är INTE okej och kan i framtiden om detta inte stoppas säkert förstöra en persons liv. Det har redan spridits på Facebooksidan ”Älta köp och sälj” och folk är rasande. Liknande sida om ungdomar i älta har tidigare funnits och det är ungdomar jag vet om som än idag mår dåligt. Går detta att ta bort? Hoppas du ser denna kommentar och tittar närmare på detta så denna blogg kan försvinna! Tack!

  101. Hej!

    Jag dejtade för lite mer än ett år sen en kille som skulle iväg och plugga ett år utomlands. Kunde inte låta bli o bli super kär i honom fast jag visste att han skulle iväg. Vi umgicks som ett par i ett halvår, sen åkte han. Vi höll kontakten över skype ett tag men sen ville jag bryta kontakten helt. Det blev helt enkelt för jobbigt o vara kär i någon man inte kunde träffa, han ville dessutom inte ha något seriöst förhållande då han skulle iväg. Nu ett ett och ett halvt år senare bor vi i samma stad igen och jag kan inte sluta tänka på om han saknar mig. Kan man höra av sig? Är det inte lite stalker varning…tog bort honom från min mobil och facebook. Hur öppnar man samtalet? Ska jag kanske bara glömma det…Behöver tips!

  102. Hej!

    Jag dejtade för lite mer än ett år sen en kille som skulle iväg och plugga ett år utomlands. Kunde inte låta bli o bli super kär i honom fast jag visste att han skulle iväg. Vi umgicks som ett par i ett halvår, sen åkte han. Vi höll kontakten över skype ett tag men sen ville jag bryta kontakten helt. Det blev helt enkelt för jobbigt o vara kär i någon man inte kunde träffa, han ville dessutom inte ha något seriöst förhållande då han skulle iväg. Nu ett ett och ett halvt år senare bor vi i samma stad igen och jag kan inte sluta tänka på om han saknar mig. Kan man höra av sig? Är det inte lite stalker varning…tog bort honom från min mobil och facebook. Hur öppnar man samtalet? Ska jag kanske bara glömma det…Behöver tips!

  103. Nyss lyssnat på denna podden. Tack du hemliga gäst för många skratt, härligt att höra er tre skratta och skoja med varandra. Mycket bra podd!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi