En fredag i Paris

I fredags efter frukost satte vi oss på planet mot Paris. Jag läste Style By som hade ett sånt jävla SUPERVACKERT omslag – som att bli kramad av våren!!! Blev så inspirerad till allt vad vår, vackra kläder och Paris heter. Bra start på resan mao.

Vi kom fram till 12 grader och ett Paris som precis slutat regna – perfekt!

Promenerade runt i St Germain. Här är Café de Flore som är fullproppat med chica fransoser som dricker vin ur små, små vinglas och kedjeröker. Jag älskar det såklart.

Vi gick till Brasserie Lipp och åt lunch. En riktigt bra sådan. Jag åt råbiff på klassiskt franskt manér!

Drack bubbly till.

Sen gick vi och kollade i sko-butiker. Herregud vad mycket vackra, prisvärda läderskor för män som finns runt om i de små butikerna i Paris. Killen köpte totalt fem par (!). Promenera runt i St Germain om ni vill hitta dem!

Efter all shopping satte vi oss på en liten uteservering för ett eftermiddagsglas. Jag blev så kär i Paris när vi satt där så jag började prata om att flytta dit på riktigt… hehe…

Sen gjorde vi oss i ordning för middag!

Och tog oss ut i kvällen. Här är jag i hotell-lobbyn.

Vi bodde på Hotel Lutetia som var såhär mäktigt vackert!

Eftersom jag var förkyld så bokade vi om vår egentliga Alla hjärtans dag-middag och gick till L’Entrecote istället, som är lite ”enklare”. Det är hur lång kö som helst utanför, men väl värt att köa. När man kommer in serverar de samma mat till alla – först en grönsallad och sedan kött med hemlig sås och pommes.

Jag ÄLSKADE det. Maten var helt magnifik och hela salen var full av kärleksfulla par som pussades. Alla kvinnor fick varsin ros när de gick också! Happy freakin valentines. Dessutom får man påfyllning på maten hur många gånger man vill, det går omkring servitriser med stora fat och fyller på regelbundet. Ni måste gå hit om ni är i Paris!

Vi avslutade kvällen med en promenad och en drink på en liten liten uteservering. Sen var det god natt!

  1. Hej. Jag och en vän ska till Paris snart. Vi är 18 år dvs lever på studiebidraget 🙂 var Le Entrecot billigt? Ca hur mkt? Har du några andra tips på bra restautanger i Paris som inte är alltför dyra? Kramar

  2. måste lämna efter mig en liten kommentar. fyllde år å önskat mig mest av allt din bok ”om att älska”, som jag fick. skulle vilja att den aldrig tog slut, men har satt eget förbud att läsa allt för många sidor om dagen för jag vill att den ska räcka länge, men när den är slut kommer jag börja om, får inte nog av orden. de har stor betydelse för mig, för jag mår inte bra, inte alls, men när ja får ta del av de 90 berättelserna så är de den lilla stund av alla dygnets timmar som jag kan slappna av, å tack för de, finaste forni

  3. När jag bodde i en annan fransk stad så såg jag restauranten L’Entrecôte en gång och förstod inte varför det var en sån enorm kö. Varje dag var det en sån kö. Sen förklarade någon för mig att de serverar samma mat till alla och alla dagar. Ganska kul faktiskt 🙂

  4. Ah, jag tweetade det tipset, kul! Upptackte att restaurangen aven finns i London (dar jag bor), helt freaking fantastic.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi