Vägen till körkort – Lektion 14




Nu har jag kört exakt 14 dubbel-lektioner med My Driving Academy och det har minst sagt varit en resa! Min förra lektion gick åt helvete. Eftersom jag har lite bråttom med allt jag gör räknar jag ofta med att kunna saker på en gång. Det betyder att jag blir tokig om jag inte kan köra bil på totalt 13 timmar. Frustrerad och grinig. Hur lång tid ska det ta att ta körkort egentligen???

Men så på min 14 lektion var det något som släppte. En spärr av tålamod och stress. Dagen innan hade jag pratat körkort med några tjejer som sa att det tog jättelång tid för dem – alla vanor måste sitta, det tar tid för kroppen att manövrera en bil utan att behöva tänka på varenda detalj osv. När jag hörde dem prata om allt det här blev jag lugn och kände att ja, det är ju faktiskt ingen brådska.

Så dagen efter kom jag på mig själv med att helt på egen hand åkt ut från Karlavägen, mitt i smeten av Stockholm, sedan ända ut till Lidingö och tillbaka igen. Med knappt några direktiv från Kevin. Ett kärringstopp på Valhallavägen javisst, men vem blir inte lite nervös av att köra i den värsta trafiken Stockholm har att erbjuda.

Lättnaden när jag kände att det här kommer gå alldeles strålande, bara jag har lite tålamod. Jag kan ju faktiskt köra en bil helt på egen hand nu (även om det är lite ryckigt och så 😉 utan att döda någon.

Hurra för det! Kommande veckor ska jag sätta tänderna i teorin, hmm… nej fy vad tråkigt, om jag ska vara ärlig.

  1. Haha så fruktansvärt tråkigt också. Men, försök belöna dig själv när du klarat av varje fas. Det fungerar ganska bra faktiskt 🙂 Och framförallt, nöt nöt nöt! Jag började drömma om teorin tillslut för det var typ det enda jag gjorde men då gick det faktiskt av sig själv.

  2. Åå vad roligt! Att ta körkort är något av det bästa jag har gjort, värt allt slit ich tvivel när man har det där himla rosa kortet i plånboken!
    Lycka till, puss!

  3. Har ni en stund över så kika in på min blogg.
    Skriver öppet och ärligt om ALLT i livet.
    Jag är duktig på att skriva en hel del intressanta ämnen! Ha det!♥

  4. Jag klarade teorin i onsdags och på tisdag har jag uppkörning, andra gången nu, men kändes sjukt mycket lättare när jag klarade första biten. Var härligaste känslan på länge när provet blev godkänt!
    Det fick ta sin tid, men fan vad bra det känns nu!
    Och hoppas det kommer gå lika bra för dig, och du kommer vara så peppad när det verkligen är ”dags”!!!
    Lycka till!!! 😀

  5. Kärlek och njutning är den nya sexblogg där jag kommer att samla massor av roliga saker som handlar om SEX.
    Det kan komma upp alltifrån små tips på allt som hör till sex men även tips som rör din kropp. Sen kommer det även komma upp några videos, artiklar. Kommer att presentera en riktig snygg person. Det kan vara antigen en kille eller tjej. Så om du vet någon snygg kille/tjej som är riktig snygg som är värd att visa upp så får du gärna rekommendera personen.

    Sen kommer jag även att tipsa er om bra produkter som man kan använda antingen själv eller tillsammans med sin partner.

    http://karleknjutning.blogspot.se/

  6. Lycka till och tänk vad stolt du kommer vara när du väl klarat det! För ja, det är slitsamt och tar tid för oss som inte är ”fast and furious” by nature ;). När jag började övningsköra så var det bara att inse att jag inte kunde vara den duktiga flicka som jag var på allt annat. Nej, det funkade inte här… Och det var väl en lärdom i sig. Det tog mig 20 lektioner och 3 uppkörningar, och nej, det är väl inte jättekul att erkänna att det var en kämpig och lång väg för mig. Men, jag är ingen bil-brud, och är istället glad för att jag inte kastade in handduken. Får se det så istället liksom.
    Jag tycker att du kan ha det i åtanke; att oavsett om vägen blir enkel, krånglig, kort eller lång så kommer du trots allt stå där med ett körkort i hand tillslut. Och det är en jäkligt bra prestation att inte ge upp på vägen utan att kämpa, kämpa!

  7. Börja med teorin nuuu! Och tänk att det är roligt att faktiskt förstå vad som händer i bilen när du kör OCH du får mer flyt i körningen om du har koll på regler, placeringar osv. Ladda ner appen iKörkort o plugga hårt! Du klarar det! Tagga till 🙂

  8. Hej Michaela!
    Jag tycker det är jättekul att följa din väg till körkort. Själv funderar jag på att ta körkort, men är osäker på hur mycket tid/pengar man måste spendera. Jag har ingen möjlighet att köra privat utan endast på körskola. Vad tror du om en intensivutbildning med 30 körlektioner? Är det alldeles förlite? Förstår att det är olika för alla.. men ungefär.

    Ha det bra & lycka till! Kram

  9. Teorin är inte tråkig, det är roligt om du laddar ner Bonniers trafikskola. Man får olika övningar och svara på frågor. Tusen gånger bättre än att bara läsa boken. Men ett tips är att plöja igenom boken i alla fall en gång. Det går fort! Fortsätt kämpa 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi