Shitty monday

God morgon mina hjärtan!

Hur mår vi idag? Jag är inte på så bra humör faktiskt. Jag tror att jag håller på att grubbla sönder mitt eget huvud. Ni vet hur det är – när man väl börjar finns det inget slut. Teorier som äter upp verklighet och analyser som knuffar undan realism. Vem är man?

Nu ska jag i alla fall förbereda manus inför dagens podcast-inspelning! Veckans ämne handlar som jag nämnt tidigare om att våga släppa in någon ny efter ett stort break-up.

Jaja puss puss, vi hörs lite senare med bilder från helgen och så.


En bild på en gullig hund som man vill äta opp

 1. Hoppas din dag klarnar upp sen. Vart kan man köpa din bok? Har hört så bra saker om den och är verkligen sugen att läsa den 🙂

 2. Hoppas dagen blir bättre!

  Snälla kan ni podda om komplicerade relationer. Jag har till exempel börjat dejta en rätt många år äldre kollega. Där är problemet både ålder och relationber på jobbet… Skulle vara skönt med lite input från er då många relationer faktiskt startar på ett osmidigt och komplicerat sätt och man varken vet ut eller in.

  Kram på dig.

 3. vilket bra ämne! precis vad jag behöver, det är flera år sedan men ändå vågar jag inte släppa in någon, jag vågar heller inte öppna upp mig för nya människor som skulle kunna bli vänner pga att min närmaste vän för några år sedan svek mig, åh ser fram emot poden så!

 4. Jätte bra ämne! Jag lever i en relation med en elitidrottsman. Vilket är sjukt påfrestande för relationen, tid ifrån varandra, motgångar och rädsla för förkylningar är vardagsmat. Komplicerade relationer!!!!

 5. Jätte bra ämne! Jag lever i en relation med en elitidrottsman. Vilket är sjukt påfrestande för relationen, tid ifrån varandra, motgångar och rädsla för förkylningar är vardagsmat. Komplicerade relationer!!!!

 6. Jag var världens största grubblare förut. Sedan var det någon som sa till mig att alla problem som endast finns i ens medvetande kommer man liksom aldrig att hitta en lösning eller ett svar på. Man kan fortsätta grubbla in i oändligheten. Jag vet inte vad du grubblar på, men för att testa om det är konstruktiv problemlösning eller bara slösande av energi man håller på med kan man se om problemet/orostankarna passar in på dessa kriterier:

  1. Problemet kan inte lösas genom att följa den normala ”problemlösningsmallen, d.v.s: Definition av problemet, brainstorming, val av lösning, planering och genomförandet av lösning och till sist utvärdering.
  2. Man tänker på skiten hela tiden.
  3. Man gör det på platser och tider som inte är så värst lämpliga för problemlösning (i sängen, när man arbetar osv)
  4. Man grubblar även efter att man har gjort vad man kunnat för att förbättrat situationen

  Bara ett litet tips som gör hela grubblandet lite lättare. Om man kommer på att det är grubblande och inte problemlösning man håller på med – då är det dags att sluta grubbla – det finns ingen lösning. Ingen sa att det var lätt men det fungerar om man tränar:)Då gäller det att acceptera att man har tankarna utan att liksom gå in i grubbleriet.

  Hoppas det hjälpte lite i alla fall! Massa kramar Michaela!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi