Mat & Restauranger i New York

Vi har ätit så himla gott under vår semester. Allt ifrån snabbmat som är yummie (släng dig i väggen Max!) till riktigt bra finkrogar. Jag tänkte lägga upp mina semesterinlägg i sex delar: Mat & Restauranger i New York, Mat & Restauranger i Miami del ett och två, Bilder från New York del ett och två och bilder från Miami. Så får ni säga till om ni vill se något mer sen!

Okej, här har ni de bästa måltiderna vi betade av i New York, staden med så många restauranger att man jämt lider av grav beslutsångest.

The Mercer Kitchen

Vi var så hungriga när vi kom fram till The Mercer, så det här var den enda bilden som togs för sen var vi upptagna med att äta när maten kom in. The Mercer är en trendig krog i Soho som jag besökte sist i New York också. Jag drack rasberry-lynchee bellinis genom hela middagen. De är gudomligt goda. DRICK DEM.

Sedan åt vi olika förrätter där det finns två måsten – tuna spring roll och deras spicy sushi med friterat sushi-ris. Helt otroligt gott. Skulle i framtiden kunna tänka mig att gå dit bara för bellinis och förrätt och sedan köra huvudrätt på ett annat ställe.

Köket har öppet till midnatt så passar bra för oss som gillar sena middagar (vi beställde 23.55 🙂

LUCIEN

Gåslever med äpplen och lök

Lobster in a tomato sause on a bed of pasta

Lucien hittade jag tack vare Sandras övergrymma guide till staden som finns på hennes blogg. Lucien är en fransk liten bistro som ger känslan av att kliva direkt in i Paris (fast med betydligt trevligare service!). Perfekt ställe om man är kär, vill sitta bredvid varandra medan man äter och samtidigt äta toppenmat.

Vi åt gåslever med äpplen och lök till förrätt. Till varmrätt åt han kvällens kötträtt, som jag faktiskt inte minns vad det var för kött, och jag åt deras hummerpasta. Det var ett ton med hummer blandad i en ljuvlig tomatsås och massa god pasta. Det var så himlahimla gott.

Tack Sandra som tipsade både om restaurangen och min varmrätt!

La Esquina

Ceviche, krispiga chips med krabb-röra, pilgrimsmusslor med grönsaker, koriander och chili

Efter en vecka i Miami var vi tillbaka i New York igen och super-taggade på att besöka La Esquina i Soho. När jag frågar mina vänner som har koll på staden säger de alla samma sak – missa inte Esquina! Sagt och gjort.

La Esquina är ett ruttet gatukök där byggjobbare köper snabbmat. Inte så najs. Men när du kommer in i gatuköket möts du av en man som är välklädd och snygg. Denne man går du fram till och berättar att du har bokat ett bord nere i restaurangen (bör bokas flera veckor innan). Han öppnar då en liten plåtdörr och nedför en mörk trappa kommer du till en livlig, högljudd och fantastisk mexikansk restaurang.

Som de sanna matälskarna vi är kände vi att det inte var någon idé att försöka välja ut ett par rätter var, så vi tog in runt åtta rätter som vi delade på. Detta rekommenderas varmt. Överlag rekommenderas det i många fall att dela på rätter så att man får smaka så mycket olika som möjligt!

Vi åt bland annat en stark ceviche, quesadillas med mexikansk tryffel, pilgrimsmusslor, taco med pulled pork, taco med kyckling och avokado, taco med kalvtunga (speciellt…) och ett par rätter till. Allt var jättegott. Absolut godast var de olika taco som serveras på mjukt bröd (se bild två) och cevichen som brände ljuvligt i munnen (inte för den som ej gillar stark mat!).

The Spotted Pig

The Spotted Pig är Jay Z’s pub som är proppfylld med grisar. Överallt finns grisar i alla dess former. Sedan är det inte fancy över huvud taget – en klassisk pub med grisar bara. Enkelt. Förutom att de spelar grym musik och blandar mellan Michael Jackson och Beyoncé (såklart 😉

Jag drack en av de bästa Bloody Marys jag druckit och till det åt jag en macka/burgare där de friterat köttet från ett grishuvud som de lagt på en bädd av tomatsalsa, stekt ägg, senapsmayo och sallad. Till det serverades ruccola. Den var mycket god, men det blev lite för mycket med konsistensen av grishuvudet efter ungefär halva. Grishuvud är rätt slajmigt så det tar emot en del att äta.

Han åt deras Cubano Sandwich som jag däremot varmt rekommenderar till alla som besöker stället. De är kända för deras burgare så även den är ett varmt tips, samt deras majs-soppa som jag åt där senast och är yummie.

P.s! Iskallt på vintern så klä dig varmt!

Koi Soho

Koi Crispy Rice w Spicy tuna

Dumplings w Kobe-beef, double tuna sushi och något jag inte minns 🙂

Flourless mountain chocolate cake w berries n ice cream

 

Sista kvällen på vår resa åt vi på Koi som ligger i Trump Soho, hotellet där vi bodde. Precis som tidigare kvällar tog vi in olika rätter och delade på. Stället är trendigt och dyrt men det asiatiska köket är riktigt gott. Deras dumplings fyllda med kobe är underbara. Även chokladkakan som slank ner efter maten gick inte av för hackor…

 

Ed’s Lobster Bar

Lobster roll & Lobster BLT


Vår sista lunch åts på Ed’s Lobster Bar efter även här rekommendationer från Sandra. Det är en liten hummer-bar i Soho som ser risig ut på utsidan men så kommer man in till en ljus och fräsch liten restaurang. Sitt i baren, ät deras lobster roll (dog) och be om deras chilimayo till. Utmärkt med ett glas champagne till. Åh…

  1. Detta inlägget gillade STARKT 🙂 blev peppar på New York nu!
    Ser fram emot podden också, har saknat den 🙂

  2. La Esquina är inte alls ruttet. Oftast kommer den allra bästa mexikanska maten precis från såna ställen som inte ser mycket ut för världen.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi