Throwback: Min första märkesväska

Jag gjorde ett väskinlägg för en tid sedan och lovade då att berätta om mina väskor, så jag tänkte att det vore kul att gå tillbaka lite i arkivet och berätta om gamla väskor. Ni minns kanske att jag skrev om hur många minnen jag har till alla mina väskor.

Först ut är den första märkesväskan jag köpte. Det var år 2007, jag var 18 år och hängde i Rom i två veckors tid för att göra ett projektarbete i skolan. Gick i trean på gymnasiet och valde att göra en reseguide för studenter till Rom som projektarbete. Är så jäkla glad över det idag för det var bland de roligaste veckorna jag hade haft i mitt liv då. Två veckor fyllda av italienska pojkar, nattklubbar, bakelser och pasta. Åh.

Ett par dagar innan vi skulle åka hem fick jag min första lön för bloggen. Lönen då betalades ut i tremånaders-perioder och jag fick 6000 kronor. Jag hade bloggat som en galning för att få ihop så mycket som möjligt (jag fick betalt per klick då) och var omåttligt glad över min första lön. Tänk att få pengar för att blogga. Jag kunde inte föreställa mig något roligare jobb.

När lönen kom in visste jag direkt vad jag skulle göra av den. Jag bodde fortfarande hemma och hade inga utgifter som inte täcktes med mitt studiebidrag (bio, café-besök och en cider på krogen då och då). Mitt favoritmärke var Miu Miu och jag hade gått och kollat på en väska där flera gånger. En ljusgrå vardagsväska med gulddetaljer som var alldeles ljuvlig. Bara tanken på att äga något så dyrt och fint gjorde mig helt pirrig.

Så när lönen kom in gick jag och köpte min drömväska som kostade 6600 kronor ungefär. Jag trodde inte det var sant när jag betalat och lämnat Miu Miu’s supervackra butik som såg ut precis som en godisbutik. Skrattade mot Camilla som jag var där med och sa ”Kan du förstå att jag har köpt den! För mina egna pengar! Åh herreguuud!”. Vi gick till ett torg och firade med en eftermiddagsöl efteråt och då såg jag ut såhär:

På vägen hem spelade vi in en kort videosnutt och när jag tittar på den kan jag inte låta bli att skratta. Så liten, glad och hela livet var en jävla fest. Lilla pluttis. Såhär såg det ut:

Efter det fick väskan följa med på otaliga äventyr. Den var varit i Italien massvis med gånger, besökt otaliga klubbar och fått vara med på säkert hundratals Dagens Outfits. Jag har älskat den väskan som ingen annan väska.

Den har även fått vara med i fler videos till bloggen, bland annat när jag och Petra skämtade och la ut den här videon:

HAHAHAHAHAHAHAHA. Alltså… HAHAHAHAHA. Har ni hört hur vi låter? Jag orkar inte. Dör av garv när jag ser det här.

Och ja, det var en kompis som tog väskan nedanför och agerade låtsas-tjuv. Vi bestämde oss för att det var ett roligt prank på bloggen. Jag tror vi skulle skämta med en kompis eller något. Fråga mig INTE varför… man minns ju inte allt konstigt man gjorde som 18-åring.

Ja, den här älskade lilla väskan har varit med om mycket. Jag tänker fortfarande på den ibland. Sist jag såg den var på en flygplats i Paris där den mystiskt försvann 🙁 Jag saknar den fortfarande.

  1. jag kommer ihåg, från rar tiden, att du hade en fendi spy bag!! har du inga bilder kvar från den tiden?! 😉

  2. Jag vet inte vad som hänt med ditt blogg format men det är ju definitivt sämre, texten är ju så pytte och grumlig font snälla ändra till något mer läsvänligt. Tack på förhand!

  3. Åh haha tycker du gjorde ett bra köp, riktigt snygg. Skulle också lätt kunna spendera 6000:- på en väska och jag är 18år nu, haha. Synd att den försvann för den var som sagt, extremt snygg och den första märkesväskan är ju något man vill spara som minne! Tack för en bra blogg, kraam!

  4. Åh! Saknar inlägg som dessa!!

    P.S. jag är ingen konstig stalker, bara på jakt efter råd om vilken (första) väska jag ska köpa och så dök du upp i min google-sökning.. (tar gärna emot råd ang. väska!)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi