Vägen till körkort – Appar?

Efter era råd om vikten av teori-delen måste jag ju såklart ladda ner någon sjukt bra app. Så nu till min fråga – vilken är den bästa teori-appen? Vad kostar den och vad heter den (gärna exakt om ni minns!)?

Tack
<3

 1. iKörkort kör jag på! Finns både en gratisversion och en betalversion för 89 kr om jag inte minns fel. Jag tycker den är ett jättebra komplement till böckerna.

 2. Det finns en app som heter Teoriprovet och kostar ca 99 kr, den är grymt bra! Finns även i Lite-version om du vill testa den innan

 3. Hej! Fråga din körskola om koder till onlinetest, tror det hette ”distanstest”. Det var det enda jag pluggade på (gjorde ca 10 test) och klarade provet på första försöket. Lycka till!

 4. Hej Michaela!

  Jag hade aldrig klarat teorin utan ”Bonniers Trafikskola”. Du kan ladda ner det eller köpa det på trafikskolor. Det är som ett dataspel där de går igenom varje kapitel i boken genom att visa riktiga exempel och regelbundet testar dig. Det ger dig chansen att verkligen koppla samman teorin med att sitta i bilen! Det är suveränt!

  Lycka till!

 5. iKörkort! Typ 85 kronor. Täcker alla kunskapsområden och håller koll på vad du svarar mest fel på, så att dessa frågor/områden kommer igen. Räddade mig!

 6. Jag tog körkort i somras och det som verkligen funkade på mig (började med teori två månader innan jag körde upp) var elevcentralen.se du kan säkert få inlogg av din skola. Där måste man ta sig igenom en nivå för att komma till en annan vilket är bra. Det jag märkte var att kortkortonline och andra versioner inte formulerade sina frågor som elevcentralen gjorde. När jag sedan skrev provet var frågorna nästan exakt lika. Jag rekommenderar dock motsatt alla andra, att inte börja redan nu, sorry to say men mycket av teorin är bara ytinlärning för man behöver inte veta hur skylten för Hjort ser ut liksom. Mitt tips är att köra en del först, man får ju lite teori samtidigt som man kör. Ouff, lång kommentar men hoppas den var till hjälp.

  1. Svar till frida:
   Nu är det ju inte bara ”skyltar på en hjort” man lär sig av teorin, utan även mycket om hur man ska bete sig i trafiken beroende på situationer.

   1. Svar till maria:
    Det är klart jag vet det. Teorin är superviktig, jag berättade bara vad som fungerade på mig.

 7. Jag använde mig av ikörkort & den kostade 99 kr när jag laddade ner den. I efterhand så upplever jag att frågorna på appen inte alls va speciellt likt det riktiga teoriprovet. Frågorna är faktabaserade & var ett bra hjälpmedel för att lära sig all grundfakta, teoriprovet var mer klurigt & problembaserat. Dock så klarade jag mig på enbart den appen så den räcker gott & väl 🙂

 8. Mitt bästa tips är inte en app, utan det är ett program på datorn ”Bonniers trafikskola”. kostar runt 300 kr för ca 100 dagar. Många trafikskolor runtom i Sverige använder sig av detta program och jag förstår varför. Programmet har simulerande övningar där man får följa en bil och svara på alla möjliga slags frågor, sedan obegränsat med teoriprov.

 9. Det bästa är att använda datorn till prov/tester. Jag rekommenderar Teo teoriprov, går att ladda ned eller köpa för 199 cirka. Då får man göra alla olika prov samt slutprov, liknande som man sedan gör på riktgt på trafikverket. Datorn är bra att plugga teori på, då är det ingen som kan smsa eller ringa och störa, då är det bara fokus på det man gör. 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi